Reisprogramma Kerstreis Lapland

1
1

1: Vliegreis naar Lulea

Vandaag gaat deze fantastische Kerstreis naar Zweeds Lapland van start. U reist op eigen gelegenheid naar Schiphol van waar u incheckt voor de vlucht van Scandinavian Airlines (via Stockholm) naar de Noord-Zweedse stad Lulea, gelegen aan de noordwestelijke oevers van de Botnische Golf in het hart van Lapland.

Eenmaal aangekomen in Lulea haalt u uw bagage op en begeeft u zich naar de uitgang waar u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u in ongeveer 1 uur naar uw werkelijk fantastische onderkomen zal brengen. U overnacht vanavond in het gerenommeerde Tree Hotel, één van Zweden's meest bijzondere accommodaties gelegen in de bossen. Het hotel telt een aantal wel zeer bijzondere accommodaties, waaronder het Vogelnest, een UFO en de Libelle, allen hoog gelegen tussen de boomtoppen. Een verblijf hier is een fantastische start van deze onvergetelijke reis.

Vanavond staat er een geweldige dinerervaring op het programma. U geniet van een 3-gangendiner in een verwarmde tipitent op een met ijs bedekt meer. De avond wordt verlicht door de maan en wat kaarsen en met een beetje geluk spot u dan ook het magische noorderlicht.

  • ★★★+ Tree Hotel (1n - The Cabin) Blank
  • ★★★★ Tree Hotel (1n - 7th room) Blank

De andere bijzondere kamers van het Tree Hotel

The Cabin

Houdt u er rekening mee dat The Cabin wel over een eigen toilet, maar niet over een volledige badkamer (met douche) beschikt.

De 7th room (met toeslag) is geschikt voor max. 5 personen, heeft 2 slaapkamers en beschikt wel over volledig eigen sanitair.

2
2

2: Ontmoet een Sami

Na het ontbijt staat een bijzondere ervaring op het programma. U maakt kennis met Anna, een jonge Samivrouw die haar leven geheel op authentieke wijze leidt samen met haar kudde rendieren. U brengt vandaag een bezoek aan haar kampement Blank en passeert hiervoor de Poolcirkel. In haar 'lávvu' (tent) spendeert u wat tijd bij het haardvuur, geniet u van een heerlijke lunch en komt u meer te weten over de cultuur van de Sami. Rendieren vormen een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven.

Na deze bijzondere ervaring wordt u naar uw volgende onderkomen gebracht, niet ver van het Tree Hotel. De komende dagen verblijft u in het sublieme Arctic Bath Hotel waar u naast alle buitenactiviteiten ook kunt genieten van de uitgebreide spafaciliteiten. Bij uw verblijf is halfpension inbegrepen.

  • ★★★★ Arctic Bath Hotel (4n - halfpension) Blank
  • ★★★★ Arctic Bath Hotel (4n - suite - halfpension) Blank

Suite

3
3

3: Een tocht per hondenslee

Bij Lapland denken we toch allemaal aan een sleetochtje Blank, aangevoerd door een roedel enthousiaste husky's. En dat is precies wat er vanochtend op het programma staat! De tocht duurt al met al zo'n 3 uur en wordt afgesloten met een heerlijke lunch.

In de (na)middag staat er een fantastische, ca. 2 uur durende wandeling met sneeuwschoenen Blank op het programma. U wandelt in een rustig en aangenaam tempo door de betoverende, met sneeuw bedekte bossen. Het wandelen met sneeuwschoenen kost u weinig energie dus het is vooral volop genieten van het natuurschoon deze middag!

Arctic Bath Hotel

Husky-safari

4
4

4: Tocht per sneeuwscooter

Na het ontbijt staat een fantastische tocht per sneeuwscooter op het programma. Uiteraard wordt u allereerst duidelijk ingelicht over het gebruik van het voertuig. Houd er rekening mee dat u voor het berijden van een sneeuwscooter in het bezit dient te zijn van een geldig rijbewijs.

U verkent samen met uw (privé)gids de omgeving en rijdt door het met sneeuw bedekte landschap wat gewoonweg nooit zal vervelen. Met een beetje geluk spot u onderweg rendieren, elanden en ander dierenleven. U rijdt door de uitgestrekte pijnbossen.

Rond het middaguur keert u terug bij het Arctic Bath Hotel en de rest van de middag heeft u vrij te besteden. Geniet van de uitgebreide spafaciliteiten en boek evt. (tegen betaling) een heerlijke massage of behandeling voor algehele ontspanning!

Sauna

5
5

5: Het Taiga-bos per 'fatbike'

Een fantastische activiteit in de sneeuw is een tocht met een zgn. 'fatbike' Blank een mountainbike met dikke banden waarmee u zich uitstekend door de sneeuw kunt verplaatsen. U fietst door de oude bossen en zelfs over het bevroren water van de Lule-rivier en spot onderweg wellicht een eland of een rendier tussen de bomen.

Rond het middaguur keert u terug bij het hotel voor een heerlijke (laatste!) vrije middag.

6
6

6: Harads - Stockholm

Na het ontbijt brengt een chauffeur u in ruim 1 uur terug naar de luchthaven van Lulea. U vliegt in ongeveer anderhalf uur terug naar Stockholm, waar u keurig zal worden opgewacht voor transport naar uw aangename en sfeervolle hotel in het centrum van de stad. Tijdens deze donkere winterdagen is een verblijf in het gastvrije Stockholm een mooie toevoeging aan deze Kerstreis door Lapland.

  • ★★★★ Nordic Lights Hotel (2n)
  • ★★★★★ Lydmar Hotel (2n)

Lydmar Hotel

Lydmar Hotel

7
7

7: Stockholm met een gids

Na het ontbijt ontmoet u uw privé-gids Blank waarmee u vanochtend (deels per auto) Stockholm zal gaan verkennen. Samen brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Natuurlijk is deze ochtend geheel naar wens in te richten. Geeft u dan ook duidelijk aan waar uw interesses liggen. De stad is verspreid over maar liefst 14 eilanden en wordt niet voor niets het "Venetië van het Noorden" genoemd.

Een bezoek aan de middeleeuwse stadswijk Gamla Stan met haar prachtige felgekleurde huizen, mag natuurlijk niet ontbreken. U vindt er de prachtige kathedraal en het gigantische Koninklijke Paleis uit de 17e eeuw. Op het eiland Djurgarden vindt u een rustige oasis met de mooiste musea van de stad. Het indrukwekkende uit rode bakstenen en mozaïeken tegels opgebouwde stadhuis bevindt zich op het eiland Kungsholmen. Eveneens indrukwekkend is het eiland Riddarholmen waar zich de gelijknamige Riddarholm kerk bevindt en waar belangrijke Zweedse koningen zijn begraven. Stockholm heeft eindeloos veel bezienswaardigheden dus een dag(deel) is hier zó gevuld!

De middag heeft u vrij te besteden.

De metro van Stockholm

8
8

8: Terugreis naar Amsterdam

Vandaag komt deze schitterende Kerstreis door Zweeds Lapland tot een einde. Na een overheerlijk ontbijt ontmoet u uw chauffeur in de lobby van het hotel en wordt u terug gereden naar de luchthaven van Stockholm. U vliegt met Scandinavian Airlines in ca. 2 uur terug naar Schiphol, van waar u uw reis verder op eigen gelegenheid naar huis vervolgt.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat