Logo bg white

Weddell Sea en kiezerspinguïn cruise

11-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 10.450,00 p.p.
November
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Weddell Sea & het Antarctisch schiereiland Cruise

Wanneer u uw zinnen hebt gezet op het zien van de indrukwekkende keizerspinguïns, is deze expeditiecruise de perfecte keuze! De eerste dagen in Antarctica zal de kapitein het schip zo dicht mogelijk bij Snow Hill Island brengen zodat u per helikopter naar het eiland gebracht kan worden. Met de gidsen vervolgt u de laatste 45 minuten te voet naar de grote kolonie pinguïns.Een unieke gebeurtenis! Tijdens de dagen die volgen zult u enkele landingen maken bij interessante eilanden. Dit is de ultieme route voor een ieder die uitgebreid kennis wil maken met de keizerspinguïns en tevens enkele dagen wil genieten van het unieke Antarctische gebied! De ‘Weddell Sea’ cruise in het kort:

 • De enige reis die u kennis laat maken met de keizerspinguïns
 • Lezingen: leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de diverse lezingen
 • Dierenleven: de pinguïns (in ieder geval kinband-, adeliepinguïns en keizerspinguïns!), zeeolifanten, zeevogels, walvissen en meer.


1
1

1: Ushuaia - Afvaart Antarctica Cruise

Uw cruise vertrekt vanuit de zuidelijkst gelegen stad van het Zuid-Amerikaanse continent; Ushuaia. In de loop van de middag vindt de inscheping van uw Antarctica cruise plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met uw hut, het expeditie team en volgt een uitgebreide uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna verlaat u Vuurland en vaart u vanuit de haven van Ushuaia over het Beaglekanaal. Het Beaglekanaal is 240 km lang en zeer vogelrijk. De omliggende bergen zijn de laatste stukken land die u voorlopig zult zien. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension (incl. alle maaltijden) en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen.


 • expeditieschip: m/v Ortelius (10n – vp)

"Mijn reis naar Antarctica was toch wel de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Het was in alle opzichten geweldig. Het Antarctisch schiereiland met de vele eilanden en ijsbergen erom heen is overweldigend; desolaat en weids met schitterende gletsjers, ijsformaties in alle soorten en maten en imposante kliffen en rotsformaties. Wat het echt bijzonder maakt is de uiterst professionele organisatie en het zeer toegewijde expeditieteam."
Philippe

M/V Ortelius

2
2

2-3: Drake Passage

Gedurende twee dagen steekt u de ‘Drake Passage’ over. Tijdens de overtocht kunt u kennis maken met de crew, de medepassagiers en kunt u alvast genieten van de enorme albatrossen die rondom de boot vliegen. Ook andere zeevogels zoals de stormzwaluw en de kaapstormvogel begeleiden de oversteek. Tijdens deze twee dagen zal de expeditie staf, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, u tijdens diverse lezingen veel informatie geven over dit unieke gebied u voorbereiden op de excursies en helikoptertrips.

4
4

4-7: Weddell Sea & het Antarctisch schiereiland (oostelijk deel)

Aangekomen bij Antarctica is de zee rustiger en ziet u de eerste ijsbergen voorbij komen. U maakt kennis met de oostelijke kant van het Antarctisch Schiereiland en de Antarctic Sound. Deze cruise staat in het teken van het zien van de keizerspinguïns die zich op Snow Hill Island bevinden. Voor een groot gedeelte wordt het programma van de cruise bepaald door ijs- en weersomstandigheden. Wanneer de condities goed zijn zullen de eerste twee dagen hier gebruikt worden voor bezoeken aan een bezoek aan de keizerspinguïns. De kapitein zal het schip zo dicht mogelijk bij Snow Hill Island brengen zodat de helikopters u in ca. 15 minuten op het eiland kan afzetten. Met de gidsen vervolgt u de laatste 45 minuten te voet naar de kolonie.

Het weer en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en nooit gegarandeerd kan worden dat de keizerspinguïns door iedereen bezocht kunnen worden.

De kapitein en het expeditie team zal er echter alles aan doen dit mogelijk te maken! Wanneer de condities op dag 5 en 6 gunstig waren zal wanneer mogelijk een bezoek worden gebracht aan Devil Island, Vega Island en/of Hope Bay. Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw comfortabele kajuit, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante lezingen en presentaties volgen die worden gegeven door het expeditieteam.

Keizerspinguïns

8
8

8: South Shetland Islands

Vandaag staat voor de ochtend een bezoek aan Half Moon Island gepland. Hier ziet u mogelijk ezels- en kinbandpinguïns, veel andere vogelsoorten, de Weddel seal en zeeolifanten. In de middag staat een landing bij Deception Island gepland. Het weer is, net als in Europa, verder lastig te voorspellen en zal altijd invloed hebben op het programma, maar welk type weer het ook is, avontuur is verzekerd!

9
9

9-10: Terugreis via de Drake Passage

U neemt afscheid van de laatste ijsbergen en de terugtocht via de Drake Passage wordt ingezet. Wederom zullen zeevogels en wellicht zelfs walvissen de boot begeleiden. Deze dagen aan boord van uw expeditieschip zijn net zo rijk gevuld met lezingen als de voorgaande dagen op en rond het Antarctisch schiereiland. De leden van het expeditieteam geven lezingen en presentaties en de zee en de wolkenluchten bieden steeds een andere aanblik.

11
11

11: Aankomst Ushuaia

Na het ontbijt zult u arriveren in de haven van Ushuaia. Vanaf de pier heeft u een transfer naar de luchthaven van Ushuaia waar een einde komt aan een onvergetelijke reis naar Antarctica. U kunt uw reis verlengen met een bezoek aan Patagonië (Argentinië en/of Chili) of een andere regio.

Prijsindicatie voor deze Weddell Sea & keizerspinguïn cruise:


Voor deze 11-daagse Keizerspinguïn Cruise naar de Weddell Sea gelden de volgende indicatie reissommen (deze prijzen zijn inclusief de helikopter trips die bij goed weer op het programma staan):

 • € 9.100 per persoon (voor verblijf in een 4-persoons hut)
 • € 9.800 per persoon (voor verblijf in een 3-persoons hut).
 • € 10.450 per persoon (voor verblijf in een 2-persoons hut met patrijspoortjes)
 • € 10.800 per persoon (voor verblijf in een 2-persoons hut met raampjes)
 • € 11.300 per persoon (voor verblijf in een 2-persoons deluxe hut)
 • € 11.900 per persoon (voor verblijf in een 2-persoons superieure hut)


Vertrekken:

 • 14 november 2019 (Ortelius | 10n)

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van exclusieve reizen op maat. Wij hebben de schoonheid van Antarctica zelf ervaren en kennen de verschillende schepen. Wij helpen u dan ook deskundig en vol enthousiasme met het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten (een eigen douche en toilet). Daarnaast zijn het kleinschalige schepen voor 70 - 200 gasten.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat