Logo bg white

Complete Costa Rica vakantie

21-daagse rondreis door Costa Rica
Vanaf € 7.290,00 p.p.
december t/m april
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Prachtige en afwisselende vakantie 'Costa Rica Compleet'


Tijdens deze Costa Rica vakantie reist u per comfortabele 4WD huurauto langs diverse hoogtepunten van dit kleine land in Midden-Amerika. Het is een zeer complete reis waarbij u de natuur van Costa Rica ontdekt en daarnaast ook paradijselijke stranden bezoekt.

De reis start in het koffiegebied nabij hoofdstad San José waarna u per korte vlucht naar het Nationale Park Tortuguero afreist. Dit indrukwekkende natuurpark bestaat voornamelijk uit water, en u heeft grote kans om hier vele dieren te spotten. Na dit bezoek haalt uw huurauto op en rijdt u naar Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. U vervolgt de reis met een bezoek aan La Fortuna voor een bezoek aan de prachtige omgeving van de Arenal vulkaan. Via het nevelwoud van Monteverde rijdt u naar het Nationale Park Manuel Antonio, en u sluit de reis af met een bezoek aan één van de meest diverse en ongerepte regenwouden ter wereld, het Nationale Park Piedras Blancas. Deze Costa Rica vakantie geeft u een zeer compleet beeld van dit schitterende Latijns-Amerikaanse land en is er een om nooit te vergeten.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Costa Rica vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

​1: Vliegreis naar Costa Rica

Vandaag begint uw prachtige Costa Rica vakantie. U vertrekt aan het begin van de middag met een KLM of Air France vlucht naar Latijns-Amerika en zal in de loop van de middag (lokale tijd) aankomen in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel in het plaatsje Heredia zal brengen. U verblijft de komende dagen in een bijzondere accommodatie tussen de koffieplantages. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★+ Finca Rosa Blanca (2n)

Finca Rosa Blanca

2
2

2: Vruchtbare omgeving van Finca Rosa Blanca


De ochtend staat vandaag in het teken van koffie. Op de plantages van Finca Rosa Blanca krijgt u een kijkje in het koffieproces en leert u wat de koffie uit dit gebied zo goed maakt. De centrale vallei waar Finca Rosa Blanca ligt heeft het hele jaar door een mild en droog klimaat. Landbouw is hier een van de belangrijkste bezigheden, aangezien de grond in het gebied erg vruchtbaar is door de aanwezigheid van de Irazú en Poás vulkaan. De middag kunt u vrij besteden.

3
3

3: Heredia - Tortuguero

Vandaag begint uw 3-daagse bezoek aan het Nationale Park Tortuguero. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van San José gebracht voor de korte vlucht naar Tortuguero. Het natuurpark heeft een omvang van 19.000 hectare en bestaat voornamelijk uit water. Vanuit de lucht heeft u mooi zicht op de moerassen, lagunen, kanalen en rivieren. Een prachtige eerste kennismaking met het gebied! Na aankomst bij de lodge wordt de lunch geserveerd. De middag heeft u vrij te besteden. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en tevens zijn de beschreven excursies inbegrepen.

  • ★★★+ Tortuga Lodge (2n)

Tortuga Lodge & Gardens

4
4

4: Nationaal Park Tortuguero

Na een vroeg ontbijt bij de lodge maakt u een circa 3 uur durende boottocht door het Nationale Park Tortuguero. ’s Ochtends vroeg zijn de vogels, apen en de andere bewoners op hun actiefst en druk op zoek naar eten. U maakt tijdens de boottocht kennis met de flora en fauna van dit gebied en ziet vele vogels, iguana’s en wellicht een groep brulapen, een kaaiman, luiaard, felgekleurde kikkers of rivierotters. Na de tour wordt u teruggebracht naar de lodge waar de lunch wordt geserveerd.

In de middag staat een bezoek aan het dorpje Tortuguero op het programma. Het dorp heeft een populatie van ca. 1500 mensen en ligt aan de Caribische zee.

Boottocht in het Nationale Park

5
5

5: Tortuguero - Puerto Viejo

Na het ontbijt wordt u per boot in zo'n 2 uur van de lodge naar het plaatsje Siquirres gevaren waar een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf aanwezig is voor de oplevering van de huurauto die de komende dagen tot uw beschikking staat. Via de plaats Limón rijdt u in zuidoostelijke richting in ongeveer 2,5 uur naar uw stijlvolle accommodatie in Puerto Viejo de Talamanca. Puerto Viejo is prachtig gelegen aan de Caribische kust, en is bekend als fijne strandbestemming. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ Boutique Hotel Aguas Claras (3n)

Aguas Claras

6
6

6 & 7: Puerto Viejo & omgeving


De komende dagen kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het Nationale Park Cahuita is zeker de moeite waard. Vanaf Playa Cahuita kunt u een wandelpad volgen dat naar het ruim zes kilometer verder gelegen Puerto Vargas leidt. Hier is een schitterend strand waar u uitstekend kunt snorkelen.

8
8

8: Puerto Viejo - La Fortuna

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 5 uur (280 kilometer) naar het dorpje La Fortuna, de uitvalsbasis voor excursies naar één van Costa Rica’s bekendste vulkanen, de Arenal. Deze actieve vulkaan stoot sinds lange tijd geen lava meer uit, maar in de omgeving kunt u veel excursies maken. Bij Nayara Springs verblijft u in een ruime Springs Villa. Deze villa's zijn 139 m2 en hebben een privé plunge pool en terras met ligbedden. Hieronder vindt u een kleine impressie van dit prachtige adults only resort.

  • ★★★★+ Nayara Springs (3n)

Nayara Springs

9
9

9 & 10: La Fortuna


Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft ruimschoots de tijd om de omgeving van La Fortuna met al haar interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Het meer van Arenal is het grootste kunstmatig aangelegde meer van Midden-Amerika. U kunt hier windsurfen, zeilen, vissen of langs de oevers van het meer paardrijden.

We kunnen voor een van deze dagen een prachtige excursie op privé basis voor u boeken waarin u allereerst met Engelssprekende gids de hangbruggen nabij La Fortuna verkent. Wandelend over dit gemakkelijke 3 km lange pad steekt u 9 vaste bruggen en 6 hangbruggen over en geniet u van schitterend uitzicht en wordt u - wanneer ze zich laten zien - gewezen op inheemse dieren en exotische vogels.De volgende bezienswaardigheid is de La Fortuna waterval welke op ongeveer 15 minuten wandelen van het startpunt ligt. Aangekomen bij de waterval kunt u een verkoelende duik nemen.

Na de lunch maakt u een wandeling aan de voet van de Arenal vulkaan. Een bezoek en ontspannen onderdompeling in de Tabacon Hot Springs vormt het ontspannen sluitstuk van deze tour. Een zeer complete privé tour (inclusief lunch en diner) die u kennis laat maken met de veelzijdige omgeving van La Fortuna. Een aanrader!

De Arenal vulkaan

11
11

11: La Fortuna - Monteverde


U rijdt vandaag naar uw volgende accommodatie, gelegen in Monteverde. Het is een prachtige rit van zo'n 2,5 uur (105 kilometer) die u bovenlangs het meer van Arenal voert. Houdt u er rekening mee dat de laatste 40 kilometer, vanaf Tilarán, de weg van slechte kwaliteit is. De rest van de dag kunt u vrij naar eigen inzicht besteden in het nevelwoud van Monteverde.

  • ★★★+ Senda Monteverde (2n)

Senda Monteverde

12
12

12: Monteverde

Vrije dag die u op eigen gelegenheid kunt besteden. U kunt optioneel een excursie naar het nevelwoud van Monteverde of Santa Elena boeken. Uw ervaren natuurgids zal u attenderen op de vele geheimen van het nevelwoud en zal u veel vertellen over de rijkdom van de flora en de fauna. Ook de ‘Sky Walk’ behoort tot de mogelijkheden. Tijdens deze tour wandelt u onder begeleiding van een gids over circa 2,5 km wandelpaden en 6 hangbruggen. Vanaf de hangbruggen hoog in de bomen verkent u het bladerdak van het woud. Houdt u van iets meer spanning, dan kunt kiezen voor de meer spectaculaire ‘Sky Trek’. Tussen de toppen van de bomen beweegt u zich met grote snelheid van het ene naar het andere platform, waarbij u gezekerd bent aan de staaldraden die tussen de platforms lopen.

Wanneer u van tevoren via Tico een van bovenstaande excursies zou willen boeken vernemen wij het graag zodat we deze aan de reis kunnen toevoegen.

13
13

​13: Monteverde – Manuel Antonio

Vandaag rijdt u in ongeveer 3,5 uur (190 kilometer) naar het Nationaal Park Manuel Antonio. Onderweg kunt u een leuke stop maken bij de Tárcoles brug om een grote groep krokodillen te zien liggen. Een tweede stop kunt u maken bij het Nationale Park Carara. Wanneer u voldoende tijd heeft kunt u hier een wandeling maken door het prachtige natuurreservaat. Twee paden, van respectievelijk 3 en 4 kilometer lengte, voeren door het reservaat dat vooral bekend staat als laatste leefgebied van de geelvleugelara. U vervolgt uw weg naar het zuiden en verblijft in het plaatsje Manuel Antonio nabij het gelijknamige nationale park.

  • ★★★★ Gaia Hotel & Reserve (3n)

Gaia Hotel & Reserve

14
14

14 & 15: Nationaal Park Manuel Antonio


Vrije dagen om het Nationale Park te verkennen. Wandel over de paden door het regenwoud of langs de kreken en getijdenpoelen aan het strand. In het park vindt u enkele mooie stranden. Houdt u er wel rekening mee dat Manuel Antonio een klein Nationaal Park is, maar (door de centrale ligging) wel veel toeristen trekt. Het is daarom doorgaans erg druk en de dieren trekken hierdoor weg van de paden. U kunt de komende dagen ook gebruiken om bij een van de stranden buiten het Nationale Park te surfen, te duiken of te zwemmen.

16
16

16: Manuel Antonio - Piedras Blancas

Na het ontbijt rijdt u in 2,5 uur in zuidoostelijke richting naar Golfito. Hier levert u de auto in bij de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf en begint uw 4-daagse arrangement. Na het inleveren van de auto heeft u een transfer per boot naar de lodge, gelegen in het Piedras Blancas National Park. Aangekomen bij de lodge kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. Bij uw verblijf is het gebruik van kayaks, stand-up paddle boards en snorkeluitrusting inbegrepen. U verblijft de komende dagen op basis van volpension.

  • ★★★+ Playa Cativo (3n)
17
17

17 & 18: Piedras Blancas


De komende dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het Piedras Blancas National Park biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van honderden soorten bomen, zoogdieren, vogelsoorten, reptielen en duizenden soorten insecten.

In het park zijn vier apensoorten te vinden (de kapucijnaap, de brulaap, de spin-aap en het eekhoornaapje). Daarnaast zijn er ook vijf katachtigen die in dit National Park leven. Hoewel ze nauwelijks overdag gezien worden, is het Piedras Blancas National Park wel degelijk het leefgebied van jaguars, poema’s, ocelotten, margays en de jaguarondis.

Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt dan ook verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het Nationale Park te ontdekken.

Luiaard & miereneter

19
19

19: Piedras Blancas – San José


Na het ontbijt checkt u uit en wordt u per boot naar de luchthaven van Golfito gevaren. Een klein toestel vliegt u in minder dan 1 uur terug naar San José. Hier staat een vertegenwoordiger van onze lokale agent te wachten om u naar uw accommodatie te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Mocht u voldoende tijd hebben: het Museo de Oro (het Goudmuseum waar een indrukwekkende collectie pre-columbiaanse gouden voorwerpen te zien is) is de moeite waard.

  • ★★★★ Grano de Oro (1n)
20
20

20: Vertrek


De ochtend heeft u nog vrij te besteden in San José. Houdt u wel rekening met de officiële uitchecktijd van het hotel.

Aan het begin van de middag wordt u door een chauffeur bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vandaag met KLM of Air France weer terug naar Amsterdam. Afhankelijk van de reisdata vliegt u direct of middels een overstap terug naar Nederland en arriveert u de volgende middag op Schiphol Airport.

21
21

21: Aankomst in Amsterdam


Aankomst in Amsterdam, waar deze Costa Rica vakantie tot een einde komt.

Deze en alle andere voorbeeldreizen en arrangementen dienen ter inspiratie en kunnen onderling met elkaar gecombineerd worden. Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Costa Rica reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze zeer complete Costa Rica vakantie:


Voor deze 21-daagse Costa Rica compleet rondreis geldt (bij deelname van 2 personen) een indicatie reissom van € 7.290 per persoon bij verblijf in de vermelde accommodaties.


Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, genoemde excursies, hotelovernachtingen en autohuur inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een avontuurlijke aanvulling op deze Costa Rica vakantie

Breid deze Costa Rica reis uit met een blijf in de zeer unieke Pacuare Lodge. U bereikt de Pacuare Lodge op onvergetelijke wijze per wildwaterraft.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.120,– p.p.
December t/m april

Costa Rica arrangement | Pacuare Lodge

Het ongerepte privéwildreservaat van de Pacuare Lodge leent zich uitermate goed voor spannende excursies als canopying, abseilen en rotsklimmen. De iets minder avontuurlijke reiziger kan in de omgeving van deze luxe ecolodge onder andere prachtige wandelingen maken en ontelbare tropische vogels spotten.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Costa Rica vakantie, welke tot in de puntjes is verzorgd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een unieke privé rondreis

Gebaseerd op uw doorgegeven wensen en voorkeuren stippelen wij een prachtige route voor u uit met de leukste accommodaties en excursies. Zo ontstaat uw eigen, unieke reis.

Genieten tijdens de reis

De huurauto staat voor u klaar en de accommodaties en gidsen weten van uw komst. U hoeft tijdens de reis enkel te genieten van al het moois wat Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat