Logo bg white

Corcovado National Park

4-daags arrangement Costa Rica
Vanaf € 1.030,00 p.p.
December t/m februari
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Corcovado Nationaal Park

Tijdens dit Corcovado programma verblijft u gedurende 4 dagen/3 nachten in of nabij het Corcovado Nationaal Park bij de Drake Bay, de oostkant van het schiereiland Osa of nabij Piedras Blancas. Het Corcovado National Park is ongetwijfeld een van de mooiste Nationale Parken van Costa Rica. Het park werd opgericht in 1975 en beslaat een oppervlakte van ruim 54.000 hectare op het schiereiland Osa. Jaarlijks valt er zo’n 500 centimeter regen, wat de weelderige flora en fauna verklaart. De cijfers zijn indrukwekkend: ongeveer 500 soorten bomen, bijna 50 soorten padden en kikkers, ruim 400 soorten vogels, circa 160 soorten reptielen en ongeveer 140 soorten zoogdieren komen hier voor. De met bos bedekte heuvels grenzen in het westen aan kilometerslange witte stranden, omzoomd door palmbomen. De mogelijkheden in dit gebied zijn bijna onbegrensd. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

Programma 'Drake Bay'

Verblijf nabij de Drake Bay en Corcovado National Park:

dag 1: San José – Corcovado National Park
’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in San José voor een transfer naar de luchthaven van San José. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Palmar Sur. (Het is tevens mogelijk vanuit een ander deel van Costa Rica naar Palmar Sur te vliegen/rijden, wij informeren u graag over de mogelijkheden). Hier begint uw 4-daagse Corcovado National Park arrangement¹. Bij aankomst in Palmar Sur heeft u een transfer naar de aanlegsteiger in Sierpe. Een boottocht over de rivier brengt u hierna naar de lodge. U passeert mangrovebossen en eenmaal op zee heeft u uitzicht op de fraaie kustlijn van Drake Bay. Uw lodge ligt aan deze Pacifische kust, midden in het tropische regenwoud. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijf de komende dagen op basis van volpension en alle aangeboden excursies zijn inbegrepen.

  • ★★★+ Aguila de Osa (3n – vp)
  • ★★★+ Casa Corcovado Lodge (3n – vp)

dag 2: Corcovado Nationaal Park
Vandaag maakt u onder begeleiding van een gids een dagexcursie naar het Corcovado National Park. Het park biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van meer dan 400 soorten vogels en meer dan honderd soorten amfibieën en zoogdieren, waaronder apen, ara’s, neusbeertjes en andere wilde dieren. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde.


dag 3: excursie Caño Island Reserve
Vandaag maakt u een dagexcursie per boot naar het Caño Island Reserve. Dit prachtige eilandje is sinds 1978 een biologisch reservaat. Het diepblauwe water en de lage koraalriffen trekken veel toeristen die komen duiken of snorkelen. In december en januari heeft u zelfs kans de bultrug walvis te spotten. U kunt vandaag zwemmen, ontspannen of een wandelingen maken op het eiland. Er zijn op Caño Island veel kunstvoorwerpen gevonden, waaronder mysterieuze stenen bollen. Sommige menen dat het eiland een pre-columbiaanse begraafplaats is geweest.

dag 4: Terug naar San José
Na het ontbijt brengt de boot u langs de kust en over de rivier terug naar Sierpe. Vanuit Sierpe is er een transfer naar het vliegveld van Palmar Sur. Vliegreis naar San José waar uw arrangement tot een einde komt. Hierna kunt u de reis vervolgen zoals u wenst!

Aguila de Osa

2
2

Programma 'Peninsula de Oso'

dag 1: San José – Corcovado National Park
’s Ochtends Ochtends wordt u opgehaald¹ bij uw hotel in San José voor een transfer naar de luchthaven van San José. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Puerto Jimenez . Hier begint uw 4-daagse Corcovado National Park arrangement. U verblijft de komende dagen net buiten het Corcovado National Park zelf, aan de zuid-oostelijke kust van het schiereland Osa. Bij aankomst in Puerto Jimenez heeft u een transfer¹naar de lodge gelegen aan de oostelijke kant van het schiereiland Osa. Uw lodge ligt op het ontmoetingspunt van de Pacifische Oceaan en de Golfo Dulce, midden in het tropische regenwoud. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijf de komende dagen op basis van volpension.

  • toeristenklasse-A: El Remanso Rainforest Lodge (3n – classic cabin – vp)
  • toeristenklasse-A: Bosque del Cabo Rainforest Lodge (3n – deluxe cabin – vp)
  • superieure klasse: Lapa Rios Eco Lodge (3n – deluxe cabin – vp)

dag 2 & 3: Osa Peninsula
De komende dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het schiereiland biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van meer dan 400 soorten vogels en meer dan honderd soorten amfibieën en zoogdieren, waaronder apen, ara’s, neusbeertjes en andere wilde dieren. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt dan ook verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het Nationale Park te ontdekken.dag 4: Terug naar San José
Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar het vliegveld van Puerto Jimenez. Vliegreis naar San José waar uw arrangement tot een einde komt. Hierna kunt u de reis vervolgen zoals u wenst!

Lapa Rios Eco lodge

3
3

Programma 'Piedras Blancas'

dag 1: San José – Golfito
’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in San José voor een transfer naar de luchthaven van San José. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Golfito . Hier begint uw 4-daagse Corcovado arrangement. Bij aankomst in Gulfito heeft u een transfer per boot naar de lodge gelegen in het Piedras Blancas National Park. Zowel de Playa Cativo Lodge als de Playa Nicuesa Rainforest Lodge zijn alleen per boot te bereiken. Aangekomen in de lodge kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Bij uw verblijf in Playa Cativo Eco Lodge is het gebruik van kayaks, stand-up paddle boards en snorkeluitrusting plus één guided tour inbegrepen. Bij uw verblijf in de Playa Nicuesa Rainforest Lodge is het gebruik van kayaks, snorkeluitrusting en visuitrusting inbegrepen.

  • toeristenklasse-A: Playa Cativo Eco Lodge (3n – vp)
  • toeristenklasse-A: Playa Nicuesa Rainforest Lodge (3n – vp)

dag 2 & 3: Piedras Blancas National Park
De komende dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het Piedras Blancas National Park biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van honderden soorten bomen, zoogdieren, vogelsoorten, reptielen en duizenden soorten insecten. Het park biedt de kans om vier verschillende apensoorten te zien (de kapucijnaap, de brulaap, de spin-aap en het eekhoornaapje). Daarnaast zijn er ook vijf katachtigen die in dit National Park leven. Hoewel ze nauwelijks overdag gezien worden, is het Piedras Blancas National Park wel degelijk het leefgebied van jaguars, poema’s, ocelotten, margays en ook de jaguarondis leeft hier. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt dan ook verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het Nationale Park te ontdekken.

dag 4: Terug naar San José
Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar het vliegveld van Gulfito. Vliegreis naar San José waar uw arrangement tot een einde komt. Hierna kunt u de reis vervolgen zoals u wenst.

Playa Cativo Ecolodge

4
4

Verlengen?

U kunt dit programma beginnen vanaf vele plekken in Costa Rica, het is dus niet noodzakelijk vanuit San José te vertrekken. U verblijft bij uw accommodatie op basis van volpension en soms tevens met inbegrip van de aangeboden excursies naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Een langer verblijf is uiteraard ook mogelijk, wij informeren u graag over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Prijsindicatie voor dit Costa Rica arrangement

Voor een 4-daags verblijf in het Corcovado Nationaal Park in Costa Rica gelden verschillende indicatie reissommen, afhankelijk van waar u verblijft:

Indicatie reissom Drake Bay:
€ 1.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in Aguila de Osa
€ 1.300 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf inde Casa Corcovado Lodge

Indicatie reissom oostkant Peninsula de Osa:
€ 1.090 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in El Remanso Lodge
€ 1.120 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in Bosque del Cabo
€ 1.375 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in Lapa Rios

Indicatie reissom Piedras Blancas:
€ 1.030 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in Playa Cativo
€ 1.020 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in Playa Nicuesa

Inbegrepen in de reissommen zijn de twee vermelde binnenlandse vliegreizen, transfers en excursies conform programma. Uw verblijf in het Corcovado Nationaal Park is op basis van volpension.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Costa Rica reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat