Logo bg white

Rondreis Brunei

7-daags arrangement Borneo
Vanaf € 1.120,00 p.p.
Mei t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Een rondreis door het unieke Brunei

Brunei is gezegend met de grootste olievelden van Zuidoost Azië en is daarmee een van de rijkste landen in de wereld. Door het geld wat verdient wordt met deze ondergrondse schat, is het mogelijk geweest om de prachtige natuur boven de grond te sparen. Het primaire regenwoud wat je in Brunei vindt is grotendeels nog geheel intact, in tegenstelling tot veel andere gebieden op Borneo. U zal niet de eerste zijn die gedurende uw bezoek aan Brunei positief verrast wordt. Het is een charmant stukje Borneo met genoeg bezienswaardigheden om u een paar dagen te vermaken.

1
1

1: Aankomst Bandar Seri Begawan

U arriveert vandaag op eigen gelegenheid in de hoofdstad van het sultanaat Brunei, Bandar Seri Begawan. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw centraal gelegen hotel.

In de middag maakt u een stadsexcursie onder begeleiding van een gids. Het contrast met Maleisië is groot gezien de enorme rijkdom van het land door de winning van olie en aardgas. Samen met uw gids bezoekt u het Brunei museum, en de Sultan Omar Ali Saifuddien moskee en de Hassanil Bolkia moskee. Ook maakt u een stop voor een blik op de residentie van de sultan, een erg indrukwekkend complex. Tevens bezoekt u het Royal Regalia museum waar u meer te weten komt over de historie van Brunei en Borneo. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

  • ★★★ The Brunei Hotel (2n)
  • ★★★★ Radisson Hotel Brunei (2n)
2
2

2: neusapen rivier excursie & bezoek aan Kampung Ayer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de haven. Hier stapt u aan boord van een lokale houten boot voor de 4 uur durende excursie naar de nabij gelegen mangroves, waar u opzoek gaat naar de met uitsterven bedreigde neusaap.

Nadat u het gigantische paleis van de sultan bent gepasseerd vaart u langzaam de mangroves is. Onderweg stop u verschillende malen waarbij de gids opzoek gaat naar de neusapen, welke vaak in de vroege ochtend en in de namiddag aan de oevers van de rivier te vinden zijn. Deze bijzondere aap leeft enkel op het eiland Borneo. Na deze safari vaart u terug naar Bandar Seri Begawan. Onderweg brengt u nog een bezoek aan Kampung Ayer, het grootste dorp ter wereld dat gebouwd is op palen. Begin van de middag keert u terug bij uw hotel. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

Kampong Ayer

3
3

3: Bandar Seri Begawan – Ulu Temburong National Park

Begin van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de haven. Vanaf hier reist u verder per speedboot naar Bangar. Het is een spectaculaire reis tijdens welke u de vegetatie al snel ziet veranderen. Onderweg heeft u een aantal mogelijkheden om prachtige foto’s te maken. In Batang Duri stapt u over op een zogenaamde termuai boot, waarmee u naar uw eindbestemming, het Ulu Ulu Resort, vaart. Na de check-in heeft u wat tijd die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Na het diner staat er een avondwandeling op het programma, waarbij u opzoek gaan naar het aanwezige dierenleven.

  • ★★★ Ulu Ulu Resort (2n – vp)

Ulu Ulu resort

4
4

4: Ulu Temburong National Park

Vandaag moet u vroeg uit de veren. Voordat het licht wordt gaat u samen met uw gids naar de canopy brug. Vanaf hier bekijkt u de zonsopgang. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Op dit tijdstip van de dag gaan de vogels opzoek naar eten, waaronder de neushoorvogels, en razen de gibbons door de toppen van de bomen. Een bijzondere ervaring! Na zonsopgang keert u terug naar de lodge voor het ontbijt. De rest van de ochtend kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

In de middag maakt u een wandeling naar een nabij gelegen waterval. U kunt hier een frisse duik nemen of simpelweg genieten van de prachtige natuur. Na het diner staat er voor de liefhebbers wederom een avondwandeling op het programma.

Dierenleven in het Ulu Temburong National Park

5
5

5: Ulu Temburong National Park – Bandar Seri Begawan

In de ochtend trekt u er onder begeleiding van een gids met de kajak op uit om de omgeving verder vanaf het water te verkennen. Na de lunch maakt u zich klaar voor de check-out. Per tamuai boot keert u weer terug naar Batang Duri, vanuit waar u per speedboot weer terug reist naar Bandar Seri Begawan. Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar het zeer aangename The Empire Hotel & Country Club, gelegen aan de kust van Brunei.

  • ★★★★ The Empire Hotel & Country Club (2n)
6
6

6: The Empire Hotel & Country Club

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt heerlijk ontspannen aan het zwembad of gebruik maken van spa faciliteiten. U kunt een balletje slaan op de golfbaan, of de tennisbaan. In de avond kunt u film kijken in de privébioscoop en heerlijk dineren in één van de 8 eetgelegenheden.

7
7

7: Vertrek

Vandaag komt dit bijzondere arrangement Brunei tot een einde. Het hotel biedt een pendeldienst aan waarmee u op eigen gelegenheid weer terug keert naar de luchthaven, een rit van ca. 15 minuten.

Prijsindicatie voor deze rondreis door Brunei

Voor deze 7-daagse rondreis door Brunei geldt een indicatie reissom van € 1.120 per persoon (bij deelname van 2 personen). Deze prijs indicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Borneo & Brunei rondreis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat