Delen

04 juni 2020

Virtueel reizen

Blank
Door: Alexander Paalman

Het is even niet anders. We kunnen niet op reis. En eerlijk is eerlijk: niets kan een échte reis vervangen. Tijdens een reis door een ander land komen we met andere mensen in contact, proeven we smaken die we niet kennen, ruiken we geuren die anders zijn dan thuis en beleven we unieke momenten. Op dit moment zijn we allemaal zoveel mogelijk thuis en het is vooralsnog onduidelijk wanneer we weer een verre reis mogen en kunnen maken. Maar dit betekent niet dat we de wereld niet kunnen verkennen!

Het is mooi om te zien hoe door de huidige coronacrisis een hoop creatieve ideeën ontstaan om onze reishonger (al is het tijdelijk) te stillen. Van rondstruinen door de wereldberoemde Incastad Machu Picchu tot spannende safari’s in een Zuid-Afrikaans reservaat; het kan allemaal! Er zijn online enorm veel initiatieven te vinden waardoor het gemakkelijker is dan ooit is om te 'reizen' zonder je huis te verlaten. Wij hebben de 5 leukste websites en apps voor je op een rijtje gezet.

Blank

WILDwatch Live (Zuid-Afrika)

Om avontuurlijke reizigers vanuit huis toch te kunnen laten genieten van Afrikaanse wildsafari’s heeft de gerenommeerde reisorganisatie &Beyond de handen ineen geslagen met safari livestream expert WildEarth. Uit deze samenwerking is WILDwatch Live ontstaan.

De enthousiaste gidsen van &Beyond nemen de kijker twee keer per dag mee op een drie uur durende game drive door het &Beyond Ngala Private Game Reserve & het Djuma Private Game Reserve. Beide privé-wildreservaten grenzen aan het Krugerpark, een van de bekendste safariparken van het continent. Tijdens de livestream ga je virtueel met de gidsen op zoek naar de ‘Big Five’ en andere dieren in de Zuid-Afrikaanse savanne. De safari’s zijn ook nog eens interactief; je kunt de experts via YouTube of met de hashtag #wildearth via Twitter vragen stellen. Deze beantwoorden ze vervolgens tijdens de livestream.

Blank

Machu Picchu 360 (Peru)

Via deze interactieve website is het mogelijk om alles te weten te komen over Machu Picchu. De wereldberoemde Incastad laat bij de kijker een onvergetelijke indruk achter. Als een adelaarsnest ligt de stad hoog op een berg, verstopt tussen de omringende steile pieken. De stad was geheel onzichtbaar voor de buitenwereld en was een onneembare vesting. Pas in 1911 ontdekte de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham bij toeval de ruïnes. De stad is virtueel volledig nagebouwd, en door op plekken in de stad te klikken krijg je meer informatie. Je wandelt langs overblijfselen van de paleizen, tempels en gebouwen, en leert ondertussen van een lokale gids over dit nieuwe wereldwonder en het machtige rijk van de Inca’s.

Blank

Chile 360º (Chili)

Chile 360º is een zeer uitgebreide app die het mogelijk maakt om met je smartphone dit diverse Zuid-Amerikaanse land van noord naar zuid te verkennen. Chili strekt zich hemelsbreed meer dan 4200 kilometer lang uit langs de Grote Oceaan en hierdoor bestaat het land uit een enorme verscheidenheid aan klimaten en landschappen. Zo vind je er droge woestijnen, schitterende meren en vulkanen, maar ook gletsjers in enkele van de mooiste Nationale Parken van Zuid-Amerika. Via de app kan je onder andere virtueel wandelen langs de mysterieuze beelden op Paaseiland, fietsen in hoofdstad Santiago de Chile en varen langs de Grey gletsjer in het prachtige Torres del Paine National Park. De app is gratis te downloaden in de Apple Appstore of Google Playstore.

Blank

Qantas VR (Australië)

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft een app ontwikkeld waarmee je door middel van virtual reality de mooiste hoogtepunten van het land kunt bekijken. Australië heeft door het enorme oppervlakte een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Binnen haar landsgrenzen vind je fantastische steden, een prachtige onderwaterwereld, uniek wildlife en indrukwekkende landschappen. In de app kun je onder andere wandelen over de beroemde Harbour Bridge in Sydney, met een helikopter vliegen over Ayers Rock of duiken bij het Great Barrier Reef. De 360º virtual reality video’s zijn te bekijken via de Qantas VR app of het Qantas YouTube kanaal.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat