Delen

26 juli 2016

Ballonvaart over Bagan, Myanmar

Blank
Door: Fraukje van Nes

Tijdens uw reis door Myanmar kunt u o.a. in Bagan een spectaculaire luchtballonvaart maken. Deze ballonvaart over Bagan heeft een ‘classic service’ uitvoering en een ‘premium service’ uitvoering. Tijdens de ‘classic service’ maakt u met maximaal 16 personen deze indrukwekkend tocht over Bagan. Tijdens de ‘premium service’, zweeft u met maximaal 8 personen over het tempelgebied.

Ballonvaart over Bagan

Indien u deze ballonvaart over Bagan wenst te maken dan zal u vroeg uit de veren moeten. Zeer vroege ochtend, nog ruim voor zonsopgang, wordt u opgehaald bij uw hotel in Bagan. U wordt naar het uitgestrekte terrein gebracht waar de heteluchtballonnen met zonsopgang opstijgen. U maakt onder begeleiding van een professionele piloot een prachtige tocht over het tempelgebied van Bagan. De uitzichten zijn zonder twijfel adembenemend. Het heeft iets mysterieus om in het vroege ochtendlucht de mist te zien optrekken en alle tempels tot in de verte tevoorschijn te zien komen. Na de landing wordt u uiteraard weer netjes afgezet bij uw verblijf.

Blank

Tempelgebied Bagan

De tempels van Bagan zijn dé belangrijkste trekpleister van Myanmar en het archeologische gebied is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende boeddhistische bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. De ruim 4.000 tempels zijn stille getuigen van Myanmar’s hoogtijdagen, velen daterend uit de 11e – 13e eeuw. De tempels en pagodes liggen verspreid over een uitgestrekte vlakte van nog geen 40 km². De roden bakstenen tempels en pagodes vormen de resten van een ooit grote en machtige stad, waarvan de houten constructies reeds lange tijd geleden zijn vergaan.

Helaas hebben de tempels van Bagan veel te verduren gehad, waaronder een zware aardbeving in 1975. Hierna begon een groot renovatieproject waarbij veel tempels, verwoest door de beving, vanaf de grond opnieuw(!) wat slordig werden opgebouwd met moderne materialen, sterk afwijkend van de traditionele bouwmaterialen. Helaas ging hiermee veel van Bagan’s charme en authenticiteit verloren.

Tegenwoordig bemoeit Unesco zich met het behoud en de kostbare renovatie werkzaamheden van de tempels. De prachtige muurschilderingen komen langzaam tevoorschijn; afbeeldingen van een indrukwekkende periode uit de Birmese historie. Bagan zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten.

Blank

Interesse in een ballonvaart over Bagan?

Wanneer u enthousiast geworden bent over deze bijzondere activiteit, nemen wij deze ballonvaart over Bagan met alle plezier op in een mooie op maat gemaakte rondreis. U kunt een e-mail sturen naar info@tico.nl, telefonisch contact opnemen via 020 – 788 7777 of uiteraard ons offerte-formulier invullen. Wij helpen u heel graag! Bekijk tevens de special op onze website voor een prijsindicatie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat