Logo bg white

Todo de Colombia, veelzijdige vakantie Colombia

20-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 4.850,00 p.p.
december t/m februari, juli en augustus
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Veelomvattende vakantie Colombia!

Tijdens deze veelzijdige vakantie Colombia bezoekt u in 20 dagen de hoogtepunten van het land zoals San Agustín, Popayán, het koffiegebied, Medellín, Nationaal Park Tayrona en Cartagena de Indias.

De reis begint met een bezoek aan de hoofdstad Bogotá. Hierna vliegt u naar Neiva waar u uw Engelssprekende chauffeur ontmoet waarmee u in zuidelijke richting rijdt naar Villavieja, de uitvalsbasis voor bezoek aan de Tatacoa woestijn. Vandaar uit rijdt u verder naar San Agustín, bekend van de archeologisch site met honderden beelden. Via Popayán reist u door naar de ‘Zona Cafetera’, het beroemde koffiegebied, waar u onder andere een bezoek aan de Valle de Cocora en Salento brengt. Uw volgende stop is de moderne stad Medellín, inmiddels één van de leukste steden van Colombia! U bezoek in deze omgeving ook de indrukwekkende Piedra del Peñol en het kleurrijke stadje Guatapé. Een binnenlandse vlucht brengt u tot slot naar de Caribische kust, die door de warme temperaturen en Caribische sfeer heel anders aandoet dan het eerste deel van de reis. U brengt verblijft enkele dagen in het Nationale Park Tayrona, bekend van de prachtige stranden, de blauwe zee en de dichtbegroeide jungle. U eindigt de reis in Cartagena de Indias. Dit is een unieke stad door zijn ligging en het nog ommuurde oude stadscentrum. Een schitterende afsluiter van deze veelzijdige en complete Colombia vakantie.

Bekijk het volledige reisschema van deze Colombia reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

​1: Vliegreis naar Colombia

U vertrekt vandaag in de ochtend vanuit Amsterdam met een directe vlucht van KLM naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Aan het begin van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Colombia! Er volgt een transfer naar uw aangename hotel in de historische wijk La Candelaria. Wanneer u voor Casa Legado kiest verblijft u in de rustigere wijk Quinta Camacho. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


 • ★★★ Hotel Casa Deco (2n)
 • ★★★★ Casa Legado (2n)
2
2

​2: Fietsen in Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de Engelssprekende gids die u in ca. vier uur per fiets kennis laat maken met Bogotá. U verkent het centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar en ‘Red Light District’ El Santafé. Ook gaat u fruit proeven op de ‘Las Nieves’ markt en bezoekt u het Goudmuseum en het Boteromuseum. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden.

3
3

3: Bogotá – Villavieja

U wordt in de ochtend opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Bogotá. U vliegt vandaag naar Neiva ten zuiden van Bogotá. Op het vliegveld van Neiva maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur die in zijn auto tot en met Medellín zal vergezellen. U rijdt vervolgens in ongeveer een uur naar Villavieja, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Tatacoa woestijn.


 • ★★ hotel Yararaka (1n)
4
4

4: Villavieja – Tatacoa - San Agustín

U vertrekt al vroeg met uw chauffeur naar de Tatacoa woestijn. Tijdens een drie uur durende wandeling loopt u langs prachtige zandformaties die door erosie gevormd zijn. Het landschap met hier en daar een cactus, is door de grote hitte erg desolaat. Na dit bezoek reist u in ca. vijf uur naar uw hotel in San Agustín, gehuisvest in een prachtig gerenoveerd klooster.


 • ★★★ Monasterio San Agustín (2n)
5
5

​5: San Agustín

Vandaag brengt u in de ochtend onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan de vlakbij San Agustín gelegen archeologische site ‘Alto de los Ídolos’. De bijzondere stenen beelden met figuren en dieren vormen één van de belangrijkste archeologische sites in Colombia. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over deze precolumbiaanse beschaving omdat er geen geschreven documenten zijn gevonden, daarnaast is de beschaving op mysterieuze wijze verdwenen. De middag kunt u vrij besteden om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de archeologische vindplaatsen El Tablón en La Chaquira, waar nog meer bijzondere stenen beelden te vinden zijn.

6
6

6: San Agustín – Popayán

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en vervolgt u uw Colombia vakantie richting Popayán. De rit gaat door de Paramo en geeft een mooi zicht op de Puracé vulkaan. Onderweg is het mogelijk een verfrissende stop te maken in een van de thermale baden van Pucaré National Park. U kunt Popayán goed lopend verkennen en door de straatjes en over historische bruggen lopen.

 • ★★★ Hotel La Plazuela (2n)
 • ★★★★ Hotel Dann Monasterio (2n)
7
7

​7: Bezoek de lokale markt Silvia

Vrije dag tijdens uw Colombia vakantie die u naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft de beschikking over uw chauffeur en de auto. Op dinsdag is het een aanrader de lokale markt van Silvia te bezoeken. Elke week komen op dinsdagochtend Guambiano indianen in traditionele kleding naar dit bergdorp om groente, fruit en andere waren te verkopen. De mannen dragen een felblauwe rok met een donker vest, een sjaaltje en een bolhoed, bij de vrouwen zijn de kleuren van de kleding omgekeerd. Een ander interessant uitstapje, wanneer het geen marktdag is, is een bezoek aan het Puracé National Park met haar thermale baden.

8
8

8: Popayán – Zona Cafetera

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en reist u met uw chauffeur in zes uur in noordelijke richting naar het koffiegebied. U wordt naar uw hotel vlakbij Armenia gebracht. Wanneer u bij Hacienda Bambusa verblijft is naast het ontbijt ook het diner inbegrepen.


 • ★★★ Casa de Campo El Delirio (3n)
 • ★★★★ Hacienda Bambusa (3n - hp)
9
9

9: Excursie Valle de Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door een Engels sprekende gids. Samen met hem en de chauffeur reist u naar de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is handig deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento, welke populair is vanwege de bijzondere architectuur en kleurrijke huisjes. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

10
10

​10: Zona Cafetera

Vrije dag in deze prachtige omgeving. De chauffeur en auto staan vandaag tot uw beschikking. U zou een bezoek kunnen brengen aan één van de lokale koffieplantages die deze omgeving rijk is. U krijgt dan een kijkje in het koffieproces en leert over de factoren die de koffie uit dit gebied nu juist zo goed maakt. Wanneer u ervoor kiest om bij Hacienda Bambusa te verblijven is er vandaag een cacaotour inbegrepen.

11
11

​11: Zona Cafetera – Medellín

In de ochtend wordt u weer bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Medellín, de op een na grootste stad van Colombia. U wordt afgezet bij uw hotel, gelegen in de gezellige wijk Poblado. U neemt dan tevens afscheid van uw chauffeur. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad met vele interessante bezienswaardigheden. • ★★★+ Patio del Mundo (3n)
12
12

12: Medellín

In de ochtend maakt u een excursie waarin u Medellín beter leert kennen. U bezoekt samen met een Engelssprekende gids het centrum met o.a. het Plaza de Botero, met de beroemde beeldhouwwerken van Botero, Palacio Nacional en kathedraal Veracruz. U maakt hierbij gebruik van de metro en per kabelbaan bezoekt u de sloppenwijk ‘La Comuna 13’, waar u het ‘andere’ Medellín ziet. ’s Middags heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad bekijken. Medellín is een prettige stad dat middels het uitgebreide metronetwerk goed te verkennen is. Een bezoek aan Parque Bolivar, Parque Lleras en het Museo Antioquia zijn zeker een bezoek waard.

13
13

13: Piedra del Peñol & Guatapé

Vandaag staat de privé-excursie naar Guatapé en de Piedra del Peñol op het programma. De Piedra del Peñol is een ruim 220 meter hoge granieten berg die door middel van uitgehouwen treden te beklimmen is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de eilandjes in het gigantische kunstmatige meer Embalse Guatapé. Nabij de Piedra del Peñol ligt het sfeervolle plaatsje Guatapé. Doordat de gebouwen in dit dorpje in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn wordt dit plaatje ook wel eens het meest kleurrijke dorpje van Colombia genoemd.

14
14

​14: Medellín – Caribische kust

In de ochtend wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar de luchthaven van Medellín zal brengen. U vliegt naar Santa Marta, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Tayrona National Park. In Santa Marta wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw aangename hotel zal brengen, gelegen nabij het nationale park. De rest van de dag kunt u genieten van de mooie omgeving, de prachtige stranden en het zwembad.

 • ★★★+ Casa Tayrona Los Naranjos (2n)
15
15

​15: Parque Nacional Tayrona

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een excursie naar het nabij gelegen Tayrona National Park. Samen met een gids maakt u een mooie wandeling waarbij u uitleg zal krijgen over de flora en fauna van het park. Aan het eind van de wandeling wordt u beloond met enkele van de mooiste stranden van Colombia waar u indien gewenst een heerlijke duik kunt nemen. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

16
16

​16: Caribische kust - Cartagena

U wordt vandaag door een chauffeur opgehaald voor een transfer van ongeveer 4 uur naar Cartagena de Indias. Uw hotel bevindt zich in de gezellige wijk Getsemani, op loopafstand van alle bezienswaardigheden in Cartagena. Mocht u kiezen voor Casa Pestagua dan verblijft u in de koloniale binnenstad zelf. De rest van de dag kunt u al kennis maken met Cartagena.


 • ★★★ Hotel Boutique Casa Isabel (3n)
 • ★★★★ Casa Pestagua (3n)


17
17

17: Stadsexcursie

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u begeleidt tijdens een bezoek aan het fort Castillo de San Filipe, gelegen op het hoogste punt van de stad. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Ook wandelt u met de gids ongeveer een uur door het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden bekijkt. De middag heeft u vrij te besteden.

18
18

18: Cartagena

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de stad verder verkennen of een dans- workshop volgen. Ook kunt u een bezoek brengen aan een lokale markt, een Rumba (avond)tour maken per ‘chiva’ (felgekleurde open bus met muziek en drankjes aan boord), of een excursie maken naar Islas del Rosario.

19
19

​19: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw prachtige reis door Colombia. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag wordt u door een chauffeur bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. U vliegt vandaag met KLM weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.


20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar uw prachtige reis door Colombia tot een einde komt.


Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Colombia reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prjsindicatie voor deze Colombia vakantie

Voor deze 20-daagse Colombia vakantie geldt een indicatie reissom van € 4.850 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in onze toeristenklasse accommodaties.


Kiest u voor verblijf in onze luxere superieure klasse accommodaties, dan dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 5.700 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen:

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, al het benodigde transport, hotelovernachtingen en excursies. Houdt u er rekening mee dat bovengenoemde tarieven zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.

Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Colombia reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte Colombia vakantie voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat