Logo bg white

Todo de Colombia, veelzijdige vakantie Colombia

20-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 4.475,00 p.p.
december t/m februari, juli en augustus
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Veelomvattende vakantie Colombia!

Tijdens deze veelzijdige vakantie Colombia bezoekt u in 20 dagen de hoogtepunten van het land zoals San Agustín, Popayán, het koffiegebied, Medellín, Cartagena de Indias en het Nationaal Park Tayrona.

Tijdens dit prachtige programma reist u met comfortabele privé transfers en binnenlandse vluchten door het land terwijl u de reis op individuele basis aflegt. Onderweg zijn alle accommodaties, transfers en diverse excursies inbegrepen. De reis begint met een bezoek aan de hoofdstad Bogotá. U verblijft enkele dagen in deze prettige stad en heeft voldoende tijd om zowel de interessante wijken als musea te leren kennen. Hierna vertrekt u met uw Engelssprekende chauffeur in zuidelijke richting naar Villavieja, de uitvalsbasis voor bezoek aan de Tatacoa woestijn. Vandaar uit rijdt u verder naar San Agustín, bekend van de archeologisch site met honderden beelden. Via ‘de witte stad’ Popayán, de traditionele markt in Silvia reist u naar het koffiegebied (ook wel 'Zona Cafetera' genoemd). Dit heuvelrijke gebied is heel vruchtbaar en u zult hier koffievelden en vele andere gewassen aantreffen. Na een bezoek aan de Valle de Cocora (met wax palmen van wel 60 meter) vliegt u naar de moderne stad Medellín, een stad met een roemruchte drugsgeschiedenis maar de laatste jaren is deze stad helemaal hip en trendy geworden en heeft het een aantal interessante musea. In de omgeving ligt het koloniale stadje Santa Fé de Antioquia. Een binnenlandse vlucht brengt u hierna naar de Caribische kust, die door de warme temperaturen en Caribische sfeer heel anders aandoet dan het eerste deel van de reis. Cartagena is een unieke stad door zijn ligging en het nog ommuurde oude stadscentrum. U sluit de reis af met een bezoek aan het Nationale Park Tayrona, bekend van de prachtige stranden, de blauwe zee en de dichtbegroeide jungle. Een schitterende afsluiter van deze veelzijdige en complete Colombia vakantie.


Bekijk het volledige reisschema van deze Colombia reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

​1: Vliegreis naar Colombia

Vandaag gaat uw Colombia vakantie beginnen. U vertrekt in de ochtend met een vlucht van Iberia Airlines naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá (overstappen in Madrid). In de loop van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá genaamd El Dorado. Na het ophalen van uw bagage heeft u een transfer die u naar uw hotel brengt.

 • toeristenklasse: Hotel Casa Deco (3n), La Candelaria
 • superieure klasse: Hotel de la Ópera (3n – junior suite), La Candelaria
 • luxe klasse: Sofitel Bogota Victoria Regia (3n), noorden van de stad
2
2

​2: Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de Engelssprekende gids die u gedurende ca. 4 uur kennis laat maken met Bogotá. U wandelt in het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar, bezoekt het Goud Museum en het Botero Museum. Vanaf de Cerro Monserrate (die u per kabelbaan bereikt) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag zijn vele doorgaande wegen alleen voor fietsers en joggers geopend. Een uitstekende gelegenheid om op de fiets Bogotá verder te verkennen.

3
3

​3: Excursie Zipaquirá, Laguna de Guatavita

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een Engelssprekende gids voor uw excursie naar twee interessante bezienswaardigheden die zich in de omgeving van Bogotá bevinden. Ongeveer 25 km ten noorden van Bogotá ligt de stad Zipaquirá. U bezoekt hier de zoutkathedraal. U vervolgt uw Colombia vakantie in oostelijke richting naar het Guatavita meer. Laguna de Guatavita was een heilige plaats voor de Muisca indianen, een volk dat bekend stond om zijn grote voorraden goud. Dit meer is waarschijnlijk de grondlegger geweest van de ‘El Dorado’ mythe. Dagexcursie inclusief lunch.

Zoutkathedraal Zipaquirá

4
4

4: Bogotá – Villavieja

Vandaag maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur die u in zijn auto tot aan Medellín zal vergezellen. U wordt ’s ochtends door hem bij uw hotel opgehaald en reist in ca. 6 uur naar Villavieja, de uitvalsbasis voor bezoek aan de Tatacoa woestijn. • eenvoudige klasse: hotel Yararaka (1n)
5
5

​5: Villavieja – Tatacoa - San Agustín

’s Ochtends heel vroeg gaat u met uw chauffeur en een lokale gids op stap naar de Tatacoa woestijn. Hier maakt u een 3 uur durende wandeling langs de verschillende zandformaties, welke gevormd zijn door erosie. Het landschap is door de grote hitte erg desolaat met hier en daar een cactus. Na dit bezoek gaat u weer terug naar uw hotel. In de vroege middag reist u naar San Agustín, gelegen tussen de uitlopers van de Andes. U wordt afgezet bij de lodge waar u de komende dagen verblijft.

 • toeristenklasse: Akawanka Lodge (2n)
6
6

​6: San Agustín

Vandaag brengt u in de ochtend onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan de archeologische site nabij San Agustín (‘Alto de los Ídolos’). De bijzondere stenen beelden met figuren en dieren vormen één van de belangrijkste archeologische sites in Colombia. In de middag maakt u een uitstapje per jeep naar de kloof van Magdalena, dat op circa 10 km. van San Agustín is gelegen. Onderweg ziet u de koffie- en suikerrietplantages liggen.

7
7

​7: San Agustín – Popayán

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en vervolgt u uw Colombia vakantie richting Popayán. De rit gaat door de Paramo en geeft een mooi zicht op de Puracé vulkaan. Onderweg is het mogelijk een verfrissende stop te maken in een van de thermale baden van Pucaré National Park. U kunt Popayán goed lopend verkennen en door de straatjes en over historische bruggen lopen.

 • toeristenklasse: Hotel La Plazuela (2n)
 • superieure klasse: Hotel Dann Monasterio (2n)
8
8

​8: Bezoek de lokale markt Silvia

Vrije dag tijdens uw Colombia vakantie die u naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft de beschikking over uw chauffeur en de auto. Op dinsdag is het een aanrader de lokale markt van Silvia te bezoeken. Elke week komen op dinsdagochtend Guambiano indianen in traditionele kleding naar dit bergdorp om groente, fruit en andere waren te verkopen. De mannen dragen een felblauwe rok met een donker vest, een sjaaltje en een bolhoed, bij de vrouwen zijn de kleuren van de kleding omgekeerd. Een ander interessant uitstapje, wanneer het geen marktdag is, is een bezoek aan het Puracé National Park met haar thermale baden.

9
9

​9: Popayán – Zona Cafetera

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en reist u met uw chauffeur in noordelijke richting naar het koffiegebied. U wordt afgezet bij uw hotel, gelegen nabij Armenia, in de provincie Quindío.

 • toeristenklasse-A: Casa de Campo El Delirio (3n)
 • superieure klasse: El Rincón del Molinillo (3n)
10
10

10: Excursie Valle de Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door een Engels sprekende gids. Samen met hem en uw chauffeur reist u naar de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento. Dit stadje is populair onder toeristen vanwege de bijzondere architectuur. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

11
11

​11: Zona Cafetera

Vrije dag tijdens uw Colombia vakantie die u naar eigen inzicht kunt besteden. Er zijn paardrijtochten mogelijk of een bezoek aan een koffie boerderij waarbij u het koffie proces kunt aanschouwen. Bij uw hotel kunnen ze u informeren over alle mogelijkheden. Bij hotel El Rincón del Molinillo is het mogelijk om kooklessen te volgen in de Colombiaanse keuken.

12
12

​12: Zona Cafetera – Medellín

In de ochtend wordt u weer bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Medellín, de op een na grootste stad van Colombia. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij een orchideeën kwekerij of bij een koffieplantage voor een bezoek. U wordt afgezet bij uw hotel, gelegen in de gezellige wijk Poblado. U neemt dan tevens afscheid van uw chauffeur. • toeristenklasse: hotel Poblado Boutique Express (2n)
 • superieure klasse: hotel Park 10 (2n)

Koffieplantage

13
13

13: Medellín

In de ochtend maakt u een excursie waarin u Medellín beter leert kennen. U bezoekt samen met een Engelssprekende gids het centrum met o.a. het Plaza de Botero, met de beroemde beeldhouwwerken van Botero, Palacio Nacional en kathedraal Veracruz. U maakt samen met uw gids gebruik van de metro en per kabelbaan bezoekt u de sloppenwijk ‘La Comuna 13”, waar u het ‘andere’ Medellín ziet.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad bewonderen. Medellín is een prettige stad dat middels het uitgebreide metronetwerk goed te verkennen is. Een bezoek aan Parque Bolivar, Parque Lleras en het Museo Antioquia zijn zeker een bezoek waard. Het Museo Antioquia ligt aan het plein ‘Parque Berrio’, bekend van de aanwezigheid van diverse replica’s van Botero’s beeldhouwwerken.

14
14

​14: Medellín – Cartagena de Indias

In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Medellín. Onderweg naar de luchthaven bezoekt u een bloemenkwekerij waar de beroemde traditionele praalwagens (‘Silleteros’) worden gemaakt voor het beroemde bloemenfestival van Medellín. Een vliegreis brengt u naar de volgende prachtige bestemming van uw Colombia vakantie. U vliegt naar de stad Cartagena de Indias, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. U verblijft in het historische centrum (binnen de oude verdedigingsmuren) en kunt de rest van de middag alvast kennis maken met Cartagena.

 • toeristenklasse: Hotel Don Pedro Heredia (3n)
 • superieure klasse: Alfiz Hotel Boutique (3n)
 • luxe klasse: Hotel Sofitel Santa Clara (3n)

Video Alfiz Hotel Boutique

15
15

​15: Cartagena

In de ochtend heeft u een excursie naar het monument Convento de la Popa, gelegen op het hoogste punt van de stad en aan het fort Castillo de San Felipe. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Tevens wandelt u met de gids gedurende een uur in het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zult zien.

De middag heeft u vrij. Het oude centrum van de stad kunt u makkelijk al wandelend verder op eigen gelegenheid bezichtigen. Het historische centrum heeft een lange geschiedenis welke u terug kunt zien in de architectuur van de huizen, de kerken, de vele interessante musea en de oude stadsmuren die de stad dienden te beschermen tegen piraten.

16
16

16: Cartagena

Vrije dag tijdens uw Colombia vakantie die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de stad verder verkennen of een dans workshop volgen. Ook kunt u een bezoek brengen aan een lokale markt, een Rumba (avond)tour maken per ‘chiva’, of een excursie maken naar Islas del Rosario.

17
17

17: Cartagena – Tayrona

Na het ontbijt heeft u een privé transfer naar Parque Nacional Tayrona. Tijdens de rit passeert u Santa Marta. Deze stad werd in 1525 als eerste Spaanse nederzetting in Zuid-Amerika gesticht en is inmiddels uitgegroeid tot populaire badplaats. Wanneer u bij de luxe Ecohabs cabañas verblijft in Cañaveral zult u bij de receptie afgezet worden. Wanneer u bij de cabañas in Arrecifes verblijft zult u vanaf de parkeerplaats te voet (ca. 1 uur) of te paard uw tocht moeten vervolgen. Tijdens deze wandeling loopt u over een pad door de jungle richting de kust. Een prachtige eerste kennismaking met Tayrona!

De rest van de dag kunt u genieten van de mooie omgeving, de prachtige stranden en de jungle. In het Nationale Park Tayrona vindt u de mooiste stranden van de Caribische kust.

 • toeristenklasse: Cabaña in Arrecifes (2n)
 • superieure klasse: Ecohab in Cañaveral (2n)
18
18

​18: Parque Nacional Tayrona

Vrije dag tijdens uw Colombia vakantie die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de dag aan het strand verblijven, een wandeling maken of een excursie boeken bij uw hotel. Wanneer u in Arrecifes verblijft kunt u in een half uur naar La Piscina lopen, een diepe baai met rustiger water en snorkelmogelijkheden. Dertig minuten verder lopen komt u aan bij het bekendste en populairste strand van het park: Cabo San Juan de la Guía, een prachtige baai met een langer strand. Vanuit de Eco-habs loopt u in 5 minuten naar de prachtige stranden van Cañaveral.

19
19

​19: Tayrona – vertrek

Wanneer u bij Arrecifes verblijft loopt in de ochtend terug naar de parkeerplaats van Tayrona. Wanneer u bij de Ecohabs verblijft wordt u bij de receptie opgehaald. Transfer naar de luchthaven van Santa Marta. Vliegreis naar Bogotá waar u overstapt op de intercontinentale vlucht met Iberia Airlines naar Nederland (overstappen te Madrid). De veelzijdige Colombia vakantie is tot een einde gekomen.

20
20

20: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prjsindicatie voor deze Colombia vakantie

Voor deze 20-daagse Colombia vakantie geldt een indicatie reissom van € 4.475 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van € 5.075 per persoon. Deze Colombia vakantie is uiteraard volledig naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Colombia reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte Colombia vakantie voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten!

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, fantastisch eten en de bezienswaardigheden.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat