Logo bg white

Colombia Compleet

20-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 9.250,00 p.p.
december t/m februari, juli en augustus
Gemma
Heeft u vragen?
×

Colombia Compleet, een veelzijdige Colombia vakantie

Tijdens deze veelzijdige vakantie Colombia bezoekt u in 20 dagen enkele van de mooiste hoogtepunten van het land zoals San Agustín, Popayán, het koffiegebied, Medellín, Nationaal Park Tayrona en Cartagena de Indias.

De reis begint met een bezoek aan de hoofdstad Bogotá. Hierna vliegt u naar Neiva waar u uw Engelssprekende chauffeur ontmoet waarmee u in zuidelijke richting rijdt naar Villavieja, de uitvalsbasis voor bezoek aan de Tatacoa woestijn. Vandaar uit rijdt u verder naar San Agustín, bekend van de archeologisch site met honderden beelden. Via Popayán reist u door naar het 'Coffee Cultural Landscape', het beroemde koffiegebied, waar u onder andere een bezoek aan de Valle de Cocora en Salento brengt. Uw volgende stop is de moderne stad Medellín, inmiddels één van de leukste steden van Colombia! U bezoek in deze omgeving ook de indrukwekkende Piedra del Peñol en het kleurrijke stadje Guatapé. Een binnenlandse vlucht brengt u tot slot naar de Caribische kust, die door de warme temperaturen en Caribische sfeer heel anders aandoet dan het eerste deel van de reis. U brengt verblijft enkele dagen nabij het Nationale Park Tayrona, bekend van de prachtige stranden, de blauwe zee en de dichtbegroeide jungle. U eindigt de reis in Cartagena de Indias. Dit is een unieke stad door zijn ligging en het nog ommuurde oude stadscentrum. Een schitterende afsluiter van deze veelzijdige en complete Colombia vakantie.


Bekijk het volledige reisschema van deze Colombia reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

​1: Vliegreis naar Colombia

U vertrekt vandaag in de ochtend vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Aan het begin van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Colombia! Er volgt een transfer naar uw aangename hotel in de rustigere wijk Quinta Camacho. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ Casa Legado (2n)

Casa Legado

2
2

​2: Fietsen in Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het centrum van de stad gebracht. Hier ontmoet u de Engelssprekende gids die u in ongeveer vier uur per fiets kennis laat maken met Bogotá. U verkent het historisch centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar en bezoekt een koffiebranderij. Ook gaat u fruit proeven op de ‘Paloquemao’ markt. Na de excursie heeft u de tijd om op eigen gelegenheid het goudmuseum te bezoeken en de stad verder te ontdekken. Aan het eind van de middag wordt u weer opgehaald en netjes naar uw hotel gebracht.

3
3

3: Bogotá – Villavieja

U wordt in de ochtend opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Bogotá. U vliegt vandaag naar Neiva ten zuiden van Bogotá. Op het vliegveld van Neiva maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur die in zijn auto tot en met Medellín zal vergezellen. U rijdt vervolgens in ongeveer een uur naar Villavieja, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Tatacoa woestijn. Wanneer de hemel helder is kunt u vanavond met uw chauffeur naar het nabij gelegen observatorium gaan om sterren te kijken.


  • ★★ hotel Yararaka (1n)
4
4

4: Tatacoa - San Agustín

U vertrekt al vroeg met uw chauffeur naar de Tatacoa woestijn. Tijdens een drie uur durende wandeling loopt u langs prachtige zandformaties die door erosie gevormd zijn. Het landschap met hier en daar een cactus, is door de grote hitte erg desolaat. Na dit bezoek reist u in ongeveer vijf uur naar uw hotel in San Agustín, gehuisvest in een prachtig gerenoveerd klooster. San Agustín werd in de pre-Columbiaanse tijd bewoond door diverse belangrijke Zuid-Amerikaanse culturen die hun sporen hebben nagelaten. Er zijn geen geschreven bronnen gevonden van deze culturen, maar wel veel beelden bewaard gebleven. De archeologische sites van San Agustín staan sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.


  • ★★★ Monasterio San Agustín (2n)
5
5

​5: San Agustín

Vandaag brengt u in de ochtend onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan de vlakbij San Agustín gelegen archeologische site ‘Alto de los Ídolos’. De bijzondere stenen beelden met figuren en dieren vormen één van de belangrijkste archeologische sites in Colombia. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over deze precolumbiaanse beschaving omdat er geen geschreven documenten zijn gevonden, daarnaast is de beschaving op mysterieuze wijze verdwenen. De middag kunt u vrij besteden om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de archeologische vindplaatsen El Tablón en La Chaquira, waar nog meer bijzondere stenen beelden te vinden zijn.

6
6

6: San Agustín – Popayán

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en vervolgt u uw Colombia vakantie richting Popayán. De rit gaat door de Paramo en geeft een mooi zicht op de Puracé vulkaan. Onderweg is het mogelijk een verfrissende stop te maken in een van de thermale baden van Puracé National Park. U kunt Popayán goed lopend verkennen en door de straatjes en over historische bruggen wandelen.

  • ★★★★ Hotel Dann Monasterio (2n)
7
7

​7: Bezoek de lokale markt Silvia

Vrije dag tijdens uw Colombia vakantie die u naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft de beschikking over uw chauffeur en de auto. Op dinsdag is het een aanrader de lokale markt van Silvia te bezoeken. Elke week komen op dinsdagochtend Guambiano indianen in traditionele kleding naar dit bergdorp om groente, fruit en andere waren te verkopen. De mannen dragen een felblauwe rok met een donker vest, een sjaaltje en een bolhoed, bij de vrouwen zijn de kleuren van de kleding omgekeerd.

8
8

8: Popayán – Coffee Cultural Landscape

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel door de chauffeur die u vandaag in zo’n 8 uur naar uw verblijf in Armenia in het Colombiaans koffiegebied zal brengen. Het 'Coffee Cultural Landscape' heeft een fantastisch klimaat voor het verbouwen van koffie en staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De komende dagen is naast het ontbijt ook het diner inbegrepen.


  • ★★★★ Hacienda Bambusa (3n)
9
9

9: Excursie Valle de Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door een Engels sprekende gids. Samen met hem en de chauffeur reist u naar de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is handig deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento, welke populair is vanwege de bijzondere architectuur en kleurrijke huisjes. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

10
10

​10: Coffee Cultural Landscape

Vrije dag in deze prachtige omgeving. De chauffeur en auto staan vandaag tot uw beschikking. U zou een bezoek kunnen brengen aan één van de lokale koffieplantages die deze omgeving rijk is. U krijgt dan een kijkje in het koffieproces en leert over de factoren die de koffie uit dit gebied nu juist zo goed maakt. Wanneer u ervoor kiest om bij Hacienda Bambusa te verblijven is er vandaag een cacaotour inbegrepen.

11
11

​11: Coffee Cultural Landscape – Medellín

In de ochtend wordt u weer bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Medellín, de op een na grootste stad van Colombia. U wordt afgezet bij uw hotel, gelegen in de gezellige wijk Poblado. U neemt dan tevens afscheid van uw chauffeur. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad met vele interessante bezienswaardigheden.  • ★★★+ Patio del Mundo (3n)

Patio del Mundo

12
12

12: Medellín

In de ochtend maakt u een excursie waarin u Medellín beter leert kennen. U bezoekt samen met een Engelssprekende gids het centrum met o.a. het Plaza de Botero, met de beroemde beeldhouwwerken van Botero, Palacio Nacional en kathedraal Veracruz. U maakt hierbij gebruik van de metro en per kabelbaan bezoekt u de sloppenwijk ‘La Comuna 13’, waar u het ‘andere’ Medellín ziet. ’s Middags heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad bekijken. Medellín is een prettige stad dat middels het uitgebreide metronetwerk goed te verkennen is. Een bezoek aan Parque Bolivar, Parque Lleras en het Museo Antioquia zijn zeker een bezoek waard.

13
13

13: Piedra del Peñol & Guatapé

Vandaag staat een privé-excursie naar Guatapé en de Piedra del Peñol op het programma. De Piedra del Peñol is een ruim 220 meter hoge granieten berg die door middel van uitgehouwen treden te beklimmen is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de eilandjes in het gigantische kunstmatige meer Embalse Guatapé. Ook maakt u nog een korte boottocht over het meer. Vervolgens gaat u naar het sfeervolle plaatsje Guatapé nabij de Piedra del Peñol. Doordat de gebouwen in dit dorpje in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn wordt dit plaatje ook wel eens het meest kleurrijke dorpje van Colombia genoemd. Een traditionele Colombiaanse lunch is vandaag inbegrepen.

14
14

​14: Medellín – Caribische kust

In de ochtend wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar de luchthaven van Medellín zal brengen. U vliegt naar Santa Marta, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Tayrona National Park. In Santa Marta wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw aangename hotel zal brengen, gelegen nabij het nationale park. De rest van de dag kunt u genieten van de mooie omgeving, de prachtige stranden en het zwembad.

  • ★★★+ Casa Tayrona Los Naranjos (2n)
15
15

​15: Tayrona National Park

Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald voor een bezoek aan het nabij gelegen Tayrona National Park. Bij de ingang van het park ontmoet u de gids die u zal begeleiden. Met een beetje geluk kunt u vandaag verschillende dieren spotten zoals kapucijnaapjes, toekans en andere exotische diersoorten. Na een avontuurlijke wandeling door de jungle in het nationale park wordt u beloond met enkele van de mooiste stranden van Colombia waar u indien gewenst een heerlijke duik kunt nemen. Een lunch in het park is vandaag inbegrepen.

16
16

​16: Caribische kust - Cartagena de Indias

U wordt vandaag door een chauffeur opgehaald voor een transfer van ongeveer 4 uur naar Cartagena de Indias, waar u in het historische centrum binnen de oude verdedigingsmuren logeert. De rest van de middag kunt u al kennis maken met Cartagena.

  • ★★★★ Casa Pestagua (3n)


17
17

17: Stadsexcursie

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u begeleidt tijdens een bezoek aan het fort Castillo de San Filipe, gelegen op het hoogste punt van de stad. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Ook wandelt u met de gids ongeveer een uur door het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden bekijkt. De middag heeft u vrij te besteden.

18
18

18: Cartagena de Indias

Vrije dag om de stad verder verkennen. Er zijn een hoop leuke activiteiten te ondernemen in de stad. Zo kunt u optioneel een dans- workshop volgen, een Rumba (avond)tour maken per ‘chiva’ (felgekleurde open bus met muziek en drankjes aan boord), of een excursie maken naar de Rosario eilanden.

19
19

​19: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw prachtige reis door Colombia. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag wordt u door een chauffeur bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. U vliegt vandaag met KLM weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.


20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar uw prachtige reis door Colombia tot een einde komt.


Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Colombia reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prjsindicatie voor deze Colombia vakantie

Voor deze 20-daagse 'Colombia Compleet' reis geldt een indicatie reissom vanaf € 9.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.


Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Prachtige aanvulling op deze reis

Breid deze Colombia reis uit met een blijf op het prachtige eiland Providencia in de Caribische zee.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 660,– p.p.
Dec t/m feb, juli en augustus

Colombia arrangement | Providencia

Ten noordwesten van het vasteland van Colombia liggen de Caribische eilanden San Andrés, Providencia en Santa Catalina. De eilanden liggen diep in het Caribische gebied; 800 km van Cartagena en 290 km van Nicaragua. Providencia is kleiner dan San Andrés en is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Colombia reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte Colombia vakantie voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat