Logo bg white

Uitgebreid programma Uyuni

5-daags arrangement Bolivia
Vanaf € 1.395,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Uyuni zoutvlakte Bolivia & de gekleurde meren

Heeft u plannen voor het maken van een reis naar Bolivia, of gaat u wellicht naar één van de buurlanden Peru of Chili, dan mag u dit wonder der natuur eigenlijk niet overslaan! Door haar oppervlakte van ruim 10.000 vierkante kilometer is de Uyuni zoutvlakte de grootste ter wereld.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Uyuni - Tahua (Salar de Uyuni

U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. U verblijft in eenvoudige pensions op zeer afgelegen locaties, een buitengewoon unieke ervaring! Alle maaltijden zijn inbegrepen bij dit arrangement.

Vandaag bezoekt u o.a. het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Colchani waar men hoofdzakelijk leeft van de zoutextractie. De reis wordt voortgezet naar Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd, dat zich temidden van de enorme zoutvlaktes bevindt. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. U overnacht nabij Tahua, in een bijzonder hotel, geheel gemaakt van zout.

  • ★★ Tayka de Sal (1n-vp)

‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven

2
2

2: Tahua - San Pedro de Quemez

U verlaat Tahua na het ontbijt en reist vandaag over de zoutvlakte in zuidelijke richting naar uw volgende verblijfplaats bij San Pedro de Quemez. U kunt vandaag genieten van het spectaculaire landschap en brengt een bezoek aan de Galaxia grot bij Mala Mala. Deze subaquatische grot heeft enkele zeer bijzondere geologische formaties, welke naar schatting ca. 300.000 jaar oud zijn, toen het Michinmeer nog bestond waaruit de zoutvlakte uiteindelijk is ontstaan. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie.

  • ★★ Tayka de Piedra (1n-vp)

"Het was fantastisch!! We hebben enorm genoten en zijn heel erg blij met het programma zoals we het bij jullie geboekt hebben. Heel erg bedankt hiervoor. Het ging allemaal fantastisch, we hebben door jullie reis geen ‘ tijd verloren’ en onze Uyuni-reis was helemaal goed. Onze gids wist erg veel, sprak goed Engels en voelde ons goed aan. Uiteindelijk zijn we door weersomstandigheden iets van het programma afgeweken en hebben we in andere locaties geslapen dan vooraf was aangegeven, maar van begin tot eind hebben we een erg goede trip gehad. De eenvoudige accommodaties waren erg bijzonder en gemoedelijk. We zijn erg tevreden en zullen jullie in de toekomst bij vrienden zeker aanbevelen."
Tico-reizigers
3
3

3: San Pedro de Quemez - Ojo de Perdiz

Vandaag reist u verder zuidwaarts naar Ojo de Perdiz en bezoekt u de meertjes Cañapa, Honda en Ramaditas. U overnacht in hotel Tayka del Desierto, spectaculair gelegen in de Siloli woestijn.

  • ★★ Tayka del Desierto (1n-vp)
4
4

4: Ojo de Perdiz - Laguna Colorada & Verde - Villamar

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U verlaat Ojo de Perdiz in de ochtend en stopt allereerst bij de ‘Arbol de Piedra’, een interessante rotsformatie die lijkt op een boom. Vervolgens reist u verder zuidwaarts voor een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Na dit alles reist u naar uw overnachtingsplaats van vanavond nabij de nederzetting Villamar.

  • ★★ Mallku Cueva Lodge (1n-vp)

Laguna Colorada

5
5

5: Villamar - Uyuni (Valle de Las Rocas

Na het ontbijt verlaat u Villamar en reist u terug naar Uyuni. U passeert de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag keert u terug in Uyuni. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor dit Bolivia arrangement

Tijdens deze 5-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf €1.395 (bij deelname van 2 personen). Tevens zijn bij het arrangement alle maaltijden en entreegelden inbegrepen. U kunt dit arrangement aan uw bijzondere Bolivia reis toevoegen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Boliva. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat