Reisprogramma Salar de Uyuni

1
1

1: Uyuni - Colchani

U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. U verblijft in eenvoudige pensions op zeer afgelegen locaties, een buitengewoon unieke ervaring! Alle maaltijden zijn inbegrepen bij dit arrangement.

Vandaag bezoekt u o.a. het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Colchani waar men hoofdzakelijk leeft van de zoutextractie. De reis wordt voortgezet naar Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd, dat zich te midden van de enorme zoutvlaktes bevindt. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. U overnacht nabij Colchani, in een bijzonder hotel, geheel gemaakt van zout.

  • ★★★ Palacio de Sal (1n)

Palacio de Sal

2
2

2: Colchani - Villamar

Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en reist u zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende twee nachten overnacht in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie.

  • ★★ Mallku Cueva Lodge (2n)
3
3

3: Laguna Colorada & Laguna Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Na dit alles keert u terug bij uw accommodatie in Villamar.

"'Zelfs de gidsen in Bolivia wilden graag dat we jullie lieten weten dat alles altijd zo goed georganiseerd is als de reizen via jullie gaan!'"
Marianne & Hans

Prachtige zoutmeren

4
4

4: Villamar - Uyuni

U vertrekt na het ontbijt uit Villamar en rijdt terug naar Uyuni, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Einde van dit arrangement.

Interesse gekregen? Neem voor meer informatie over een reis door Bolivia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat