Logo bg white

Tongariro Crossing

3-daags arrangement Nieuw-Zeeland
Vanaf € 585,00 p.p.
Oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Tongariro Sunrise Trekking

Het Nationale Park Tongariro ligt aan de zuidkant van het Taupomeer. Het park beslaat 7600 km² en heeft drie nog steeds actieve vulkanen: Ruapehu (2.797 m), Ngauruhoe (2.291 m) en Tongariro (1.968 m). Deze vulkanen werden in 1887 door het opperhoofd van de Maori van de Tuwharetoa stam geschonken aan de regering van Nieuw-Zeeland. Het park is verder bekend om zijn goede ski- en wandelmogelijkheden.Het maken van de ‘Tongariro Crossing’ mag u, wanneer u beschikt over een goede conditie, absoluut niet missen. Deze wandeling (lengte: ca. 19.4 km) behoort tot de bekendste en wellicht mooiste wandelingen die u in Nieuw-Zeeland kunt maken en staat in de top 10 van de mooiste wandelingen ter wereld.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Tongariro (Noordereiland)

Op eigen gelegenheid arriveert u vandaag naar het nationale park Tongariro. U kunt deze middag al korte wandelingen in de omgeving maken. Informatie en kaartmateriaal is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum in Whakapapa. Om een vlot vertrek in de ochtend te kunnen garanderen wordt u tussen 15:00 uur en 18:00 uur bij het kantoor van Adrift Outdoor Adventures verwacht. Hier krijgt u instructies en zal er bekeken wordt of u de juiste kleding heeft.

  • ★★★+ Chateau Tongariro Hotel (2n - executive spa suite)

Chateau Tongariro

2
2

2: Tongariro Crossing Sunrise

Vandaag moet u vroeg uit de veren, want rond twee uur ’s nachts gaat de Tongariro ‘Sunrise’ Crossing al van start. Het vroege opstaan zal vandaag worden beloond. Samen met uw gids en de rest van de groep bent u de grote hordes mensen voor en zal u dit prachtige traject in alle rust kunnen afleggen. Wanneer het weer het toelaat kunt u de Melkweg zien met een helderheid die alleen vlak voor zonsopgang kan worden waargenomen. Een onvergetelijke ervaring! In het donker, begeleid door het licht van uw hoofdlamp, klimt u in ca. 3 uur naar de top voor een spectaculaire zonsopkomst. Na het laatste steile stuk omhoog kunt u genieten van een overweldigend gevoel van trots. Het uitzicht op de Rode Krater en de wereldberoemde turkooizen meren zijn werkelijk fenomenaal.

Wanneer u hier bent uitgekeken, wandelt u via dezelfde route weer terug. Dit keer kunt u genieten van het fantastische uitzicht wat u op de heenweg niet heeft kunnen zien. De verbaasde blikken van de wandelaars die u op de weg terug tegenkomt zullen u nog meer doen beseffen wat een unieke ervaring deze ‘sunrise crossing’ is!

Sunrise Crossing

3
3

3: Vertrek uit Tongariro

Uw verblijf in deze prachtige omgeving komt vandaag tot een einde. Op eigen gelegenheid vertrekt u naar uw volgende bestemming. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor de Tongariro Sunrise Crossing

Voor dit 3-daagse arrangement dient u rekening te houden met een prijsindicatie van € 585 per persoon, op basis van verblijf in het Chateau Tongariro en inclusief de kosten voor de Tongariro Sunrise Crossing.

Bij dit arrangement is begeleiding door een professionele gids, ontbijt en transfers van/naar het hotel inbegrepen.

Houdt u er rekening mee dat u dit arrangement niet los kunt boeken bij Tico. Wij nemen deze Tongariro Sunrise Crossing graag voor u op in een prachtige rondreis door Nieuw-Zeeland.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste rondreizen Nieuw Zeeland. Zij kennen de verschillende regio's van Nieuw Zeeland uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Nieuw Zeeland op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

Genieten in Nieuw Zeeland

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat