Logo bg white

Rondreis Maleisië en Borneo

22-daagse rondreis door West-Maleisië & Borneo
Vanaf € 3.925,00 p.p.
Juni t/m augustus
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Schitterende rondreis Maleisië en Borneo

U start uw prachtige avontuurlijke rondreis Maleisië en Borneo in West-Maleisië op het mooie eiland Langkawi. Per lokale ferry reist u vervolgens naar de ‘Parel van de Oriënt’, het eiland Penang. Dit deel van Maleisië zal u zeker verrassen, een verblijf in het historische Georgetown is een bijzondere en zeer interessante ervaring. Per privé transfer reist u door naar het ‘hill station’ de Cameron Highlands, waar u kunt genieten van het prachtige landschap en het verfrissende klimaat. Via de aangename metropool Kuala Lumpur vliegt u vervolgens nar het noorden van Borneo, waar u de jungle zult verkennen en op zoek zult gaan naar orang oetangs, neusapen en neushoornvogels. U sluit uw avontuur af op het idyllische tropische eiland Lankayan.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze avontuurlijke rondreis Maleisië en Borneo!Vanwege veiligheidsvoorschriften voor de eilanden voor de kust van oostelijk Sabah, bieden wij momenteel geen verblijf aan op de eilanden Lankayan, Selingan (Turtle), Pom Pom, Mataking, Mabul en Sipadan-Kapalai.Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: vliegreis naar Maleisië

Vandaag gaat uw rondreis Maleisië en Borneo van start! U vertrekt ’s middags met een directe vlucht van KLM naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, waar u de volgende ochtend arriveert.

2
2

2: Aankomst Kuala Lumpur - Langkawi

In Kuala Lumpur stapt u over op de korte door vlucht van Malaysia Airlines naar het prachtige eiland Langkawi, een heerlijke locatie voor de start van deze enerverende rondreis door Maleisië en Borneo! Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger voor de transfer naar uw sfeervolle en kleinschalige accommodatie. De komende dagen kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving. • ★★★+ Bon Ton Resort (3n)
 • (optioneel) ★★★★ Casa del Mar (3n)

"Onze reis naar Borneo was in één woord: fantastisch! We hebben dit prachtige land op diverse manieren mogen ontdekken. De verzorging door Tico was perfect en chauffeurs en gidsen die ons ter plekke moesten ophalen stonden al klaar voordat wij arriveerden."
Mirjam & Gerrie

Casa del Mar

3
3

3 & 4: Langkawi Island

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Langkawi staat bekend om de parelwitte stranden, afgewisseld met dicht begroeide jungle en azuurblauwe baaien. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is een bezoek aan Langkawi een waar paradijs. In de hoofdstad Kuah treft u een zeer uitgebreide infrastructuur met veel restaurants, bars en winkels. Ook kunt u een auto huren en het eiland verder verkennen. Tevens is het is zeer de moeite een bootje te huren en u langs de prachtige verlaten eilandjes te laten varen.

5
5

5: Langkawi Island – Georgetown

’s Ochtends transfer naar de haven voor de overtocht per ferry naar het Georgetown, gelegen op het eiland Penang. Indien gewenst is het ook mogelijk om vandaag naar Penang te vliegen. In Georgetown wordt u netjes opgewacht in de haven voor de transfer naar uw sfeervolle hotel in het centrum. Bent u geen stadsmens? Geen probleem, óók in de nabijgelegen badplaats Batu Ferringhi heeft Tico een erg bijzondere en rustig gelegen accommodatie voor u gevonden. • ★★★+ Yeng Keng Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Eastern & Oriental (2n)
6
6

6: Georgetown & omgeving

Vrije dag op het schiereiland Penang. U kunt het centrum van Georgetown verkennen of erop uit trekken op het eiland voor een bezoek aan o.a. de toeristische stranden van Batu Ferringhi, de Slangentempel, de Botanische tuinen of de indrukwekkende Kek Lok Si tempel, het grootste Boeddhistische complex van Maleisië. Zowel Georgetown zelf, als het eiland Penang, heeft voldoende bezienswaardigheden om u vandaag te vermaken.


7
7

7: Georgetown – Cameron Highlands

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur die u vandaag naar het hoger gelegen ‘Hill Station’ de Cameron Highlands zal brengen, ook wel een ‘klein stukje Engeland in Maleisië’ genoemd. Het gebied staat bekend vanwege het aangename verkoelende klimaat, de prachtige uitgestrekte theeplantages en wilde orchideeën. U verblijft in de hooglanden in het exclusieve Cameron Highlands Resort, gelegen in Tanah Rata. Het prachtige luxueuze resort ligt naast een 18-hole golfbaan en ligt op korte afstand van het stadje. • ★★★★ Cameron Highlands Resort (2n)
 • ★★★★ Cameron Highlands Resort (2n – junior suite)

Cameron Highlands Resort

8
8

8: Cameron Highlands

Vrije dag tijdens uw rondreis Maleisië en Borneo. gebied leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen en excursies. U kunt een bezoek brengen aan de diverse groente- en fruitkassen die het gebied rijk is. Een bezoek aan de regio’s meest gerenommeerde thee plantage, de Boh Tea Estate, is zeker de moeite waard. U heeft hier overweldigende uitzichten over de uitgestrekte plantages.

Houdt u van golfen? Naast het resort bevindt zich een uitstekende 18-hole golfbaan. Informeert u bij de hotelreceptie naar de mogelijkheden en kosten.

9
9

9: Cameron Highlands – Kuala Lumpur

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer terug naar Kuala Lumpur waar u wordt afgezet bij uw kleinschalige en sfeervolle hotel, gelegen in het centrum van Kuala Lumpur. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. • ★★★ Anggun KL Boutique (2n)
 • ★★★★ Villa Samadhi (2n)
 • ★★★★ Traders Hotel (2n)
10
10

10: Stadswandeling Kuala Lumpur

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel door uw Engels sprekende gids voor een erg leuke wandeling door het centrum van Kuala Lumpur waarbij de focus vooral ligt op het voor ‘KL’ zo belangrijke koloniale verleden. De stad kent ontzettend veel Chinese, Indiase en Arabische invloeden welke zichtbaar zijn in de architectuur. U brengt een bezoek aan o.a. de Jamek moskee, Malay Street, Old Market Square, Central Market, de Sin Sze Si Ya en Sri Maha Mariamman tempels, Chinatown en het Chan She Shu Yuen Clan house. U reist met het openbaar vervoer en uw lunch is inbegrepen. Na de lunch wordt u weer netjes afgezet bij uw hotel. De rest van de middag bent u vrij om de stad verder op eigen gelegenheid te verkennen, of heerlijk te ontspannen.

11
11

11: Kuala Lumpur – Sandakan

U wordt opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar het vliegveld van Kuala Lumpur, waar u met een binnenlandse vlucht van Malasyia Airlines naar Sandakan vliegt. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor uw transfer naar Sepilok, waar u verblijft in een sfeervolle accommodatie, gelegen nabij de ingang van het Sepilok orang-oetang rehabilitatiecentrum, één van de bekendste opvangcentra ter wereld. In principe kunt u vanmiddag al een bezoek brengen aan het opvangcentrum, gelegen op korte loopafstand van uw accommodatie. • ★★★ Sepilok Nature Resort (1n)

Sepilok Nature Resort

12
12

12: Sepilok – Abai

's Ochtends kunt u nogmaals een bezoek brengen aan Sepilok. In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor uw transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ongeveer anderhalf uur naar de Abai Jungle Lodge, een rustieke lodge gelegen aan de rivier.
Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aap soorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling over de boardwalk op het programma. • ★★ Abai Jungle Lodge (1n – vp)
13
13

13: Abai – Sukau

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbow meren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.Na de lunch start de doorreis naar de Kinabatangan Riverside lodge, gelegen op een uur varen verder stroomopwaarts. U ziet de vegetatie al iets veranderen van voornamelijk mangrovejungle naar grotendeels tropisch regenwoud. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma. • ★★ Kinabatangan Riverside Lodge (1n – vp)
14
14

14: Sukau – Danum Valley Reserve

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert naar de afgelegen Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area, één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië. U verblijft de komende dagen van uw rondreis Maleisie en Borneo op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies. • ★★★+ Borneo Rainforest Lodge (2n – vp)
 • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (2n – deluxe chalet – vp)

Borneo Rainforest Lodge

15
15

15: Danum Valley

Deze dag maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel, een natuurlijke jacuzzi. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter.

16
16

16: Danum Valley – Sandakan

’s Ochtends komt een einde aan uw bijzondere jungle ervaring in Danum Valley. De lodge verzorgt een transfer terug naar Lahad Datu. Hier stapt u over in een ander voertuig voor de ongeveer 3 uur durende transfer terug naar Sandakan, waar u wordt afgezet bij uw comfortabele hotel aan zee.

 • ★★★★ Four Points by Sheraton (1n)

Four Points by Sheraton

17
17

17: Sandakan – Lankayan Island

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar de Sandakan Yacht Club. Vanaf hier vertrekt u per snelle gemotoriseerde boot over open zee naar het paradijselijke eiland Lankayan, gelegen op anderhalf uren. U verblijft de komende dagen op dit paradijselijke eiland op basis van volpension. U kunt de komende dagen van uw rondreis Maleisië en Borneo genieten van het prachtige koraaleiland met haar adembenemende onderwaterwereld. • ★★★+ Lankayan Island Dive Resort (4n – vp)
18
18

18–20: Lankayan Island

Vrije dagen op het eiland Lankayan en in de omliggende wateren. U kunt onbeperkt snorkelen direct vanaf het strand van het resort of gebruik maken van de mogelijkheid om te kayakken (optioneel: niet inbegrepen). Het azuurblauwe water is een ware droom voor duikers en snorkelaars.

21
21

21: Vertrek

Helaas komt deze bijzondere rondreis Maleisië en Borneo vandaag tot een einde. ’s Ochtends vroeg reist u in anderhalf uur per snelle boot terug naar de jachthaven van Sandakan. U wordt naar de luchthaven gebracht van waar u per binnenlandse vlucht naar Kuala Lumpur vliegt. Enkele uren later vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

22
22

22: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor uw reis naar Maleisië en Borneo

Voor deze 22-daagse rondreis Maleisië en Borneo geldt een indicatie reissom van € 3.925 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse ccommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 4.250 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur, en alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Maleisië en Borneo is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert West-Maleisië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze mooie en bijzondere bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Maleisië en Borneo.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat