Logo bg white

Otago Central Rail Trail fietstocht

5-daags arrangement Nieuw-Zeeland
Vanaf € 840,00 p.p.
Oktober t/m maart
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Fietsend langs de Otago Central Rail Trail!

De Otago Central Rail Trail is een van Nieuw-Zeelands populairste fietsroutes. De 150 km lange fietstour op het zuidelijke deel van het Zuidereiland leidt dwars door het centrale gedeelte van Otago en heeft gedeeltelijk de plaats ingenomen van een oude trein-track. In 1990 werd besloten om de route tussen het plaatsje Clyde naar Middlemarch op te heffen, aangezien deze niet meer winstgevend bleek te zijn. Het deel gelegen nabij de stad Dunedin en Middlemarch werd omgedoopt tot een toeristische trein-attractie terwijl het overige deel van de track is getransformeerd in een route die gebruikt kan worden door o.a. hikers en fietsers.

Een deskundige gids zal u bijpraten over de geschiedenis van deze interessante regio om uw reis zo persoonlijk mogelijk te maken. Onderweg overnacht u in comfortabele accommodaties waarbij het ontbijt altijd is inbegrepen. Uw bagage wordt vervoerd naar ieder volgend hotel, zodat u deze niet op de fiets hoeft mee te nemen. Onderstaand reisschema kunt u overigens verder personaliseren door bijvoorbeeld extra dagen of activiteiten in te plannen.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Clyde

De Otago Central Rail Trail fietstocht vangt aan in het historische stadje “Clyde”. Bij aankomst kiest u de meest geschikte fiets uit. U heeft een keuze uit verschillende maten en modellen en ook is er een mogelijkheid tot huur van een elektrische fiets. Tevens zijn er kinderfietsen beschikbaar. Er volgt een trail-briefing in het lokale café.

De middag heeft u vrij te besteden. We adviseren om wat tijd vrij te maken om het stadje Clyde lopend of per fiets te ontdekken. Gesticht in 1860 is dit een van de meest intacte stadjes stammend uit de vroege “Otago” goudkoorts-periode. Het historische dorp huisvest talloze originele stenen woningen, winkels en overheidsgebouwen. Vanaf het uitzichtpunt krijgt u een prachtig beeld op de Clutha-rivier en de indrukwekkende Clyde-dam.


  • ★★★ Olivers Central Otago Lodge (1n)
2
2

2: Clyde – Ophir (39km)

Na een goed ontbijt start het eerst deel van deze bijzondere fietstocht. Allereerst fietst u vandaag langs de pittoreske millenium trail van Clyde naar Alexandra. Deze route neemt u mee langs de oevers van de Clutha-rivier en door het historische Earnscleugh-district tot u de brug bij Alexandra bereikt. Indien gewenst kunt u even de tijd nemen om Alexandra te verkennen.

Vanaf Alexandra fietst u door geïrrigeerde landerijen en langs het typische leisteen- en tijmlandschap van centraal Otago. Bij Omakau verlaat u de trail om via een weg naar het historische Ophir te fietsen waar het Pitches Store hotel zich bevindt. Aan het einde van de 5 km durende lus treft u het postkantoor en passeert u de indrukwekkende “Daniel O’Donnell” hangbrug.


  • ★★★ Pitches Store Hotel (1n)

""Nieuw Zeeland is werkelijk een van de mooiste landen ter wereld. Zoveel verschillende landschappen op zo'n klein oppervlak geeft het land iets magisch.""
Lonneke van der Meer
3
3

3: Ophir – Wedderburn (43km)

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een nieuw avontuur. Vandaag geniet u van adembenemende vergezichten van de Ida-vallei, Hawkdun en de veel prachtige landerijen. U fietst over de 110-meter lange Manuherikia-brug en door de spectaculaire Poolburn-kloof met haar indrukwekkende 37 meter hoge viaduct. In het plaatsje Oturehua is het zeker de moeite waard om het historische Hayes Engineering Work en het zeer oude winkeltje Gilchrist te bezoeken. Bij de rode boerderij Wedderburn wordt u opgepikt en naar Naseby gebracht.


  • ★★★ Old Doctors Residence (1n)
4
4

4: Wedderburn – Kokonga (31,5 km)

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de rode boerderij in Wedderburn. Vandaag verkent u de open vlaktes van Maniototo en fietst u o.a. langs de Wedderburn Goods boerderij, die vereeuwigd en beroemd is geworden door de schilderijen van Grahame Sydney. Tevens maakt u vandaag kennis met Ranfurly, het “art-deco” centrum van Otago. Het originele treinstation is vandaag de dag een drukbezocht informatiecentrum.


  • ★★★ Kokonga Lodge (1n)
5
5

5: Kokonga – Middlemarch (42 km)

Uw laatste fietsdag bevat o.a. de 40-meter lange Cap Burn-brug, alsmede het Prices Creek-viaduct en -tunnel als ultieme hoogtepunten. Geniet van de prachtige vergezichten van de Strath Taieri-vallei. De trail eindigt op zo’n 400 meter ten noorden van het Middlemarch-station. Bij het retourneren van uw fiets ontvangt u weer netjes uw bagage. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor dit Nieuw-Zeeland arrangement

Voor een 5-daagse arrangement voor Otago Central Rail Trail dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 840 per persoon. Dit tarief is gebaseerd op laagseizoen tarieven. Houdt u er rekening mee dat het hoogseizoen kan afwijken.

Indien gewenst kunt u dit arrangement ook verlengen of juist inkorten. Houdt u er verder rekening mee dat dit arrangement niet los te boeken is en dus enkel te boeken is als onderdeel van een complete rondreis.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Nieuw Zeeland?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Nieuw-Zeeland. Zij kennen deze bestemming uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Nieuw Zeeland op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

Genieten in Nieuw Zeeland

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat