Reisprogramma Luxe reis Botswana

1
1

1: Vliegreis naar Johannesburg

Uw luxe reis naar Botswana gaat vandaag beginnen. U vliegt ’s ochtends met een directe vlucht van KLM vanuit Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst haalt u de bagage op en gaat u lopend naar uw hotel. Uw hotel ligt tegenover de aankomsthallen van de luchthaven van Johannesburg.

  • ★★★★★ Intercontinental O.R. Tambo Airport (1n)
2
2

2: Johannesburg - Victoria Falls

In de ochtend gaat u van het hotel terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Victoria Falls. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. Bij The Elephant Camp verblijft u in luxe tenten in een prachtige omgeving. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, standaard drankjes, mini bar en 2 transfers per dag naar het stadje inbegrepen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★★ The Elephant Camp (2n)

The Elephant Camp

3
3

3: Victoria Falls

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé excursie naar de Victoria Watervallen. Onder begeleiding van een gids verkent u enkele uren dit prachtige natuurwonder. Bij de excursie zijn entreegelden reeds inbegrepen. Het bezoek aan de Victoria Watervallen zult u ervaren als een onvergetelijk moment van uw luxe Botswana reis. Aan het einde van de ochtend wordt u weer afgezet bij uw hotel. In de middag staat er een scenic helikopter vlucht over de watervallen op het programma! Iets minder dan een kwartier zult u over de watervallen vliegen voor een onvergetelijk zicht op de watervallen. In de avond kunt u optioneel een rivier cruise maken over de Zambezi rivier.

4
4

4: Victoria Falls - Linyanti

In de ochtend heeft u een transfer naar de Kasane, gelegen in Botswana. Vanaf hier vliegt u met een chartervliegtuig naar Linyanti, gelegen in het uiterste westen van het Chobe National Park. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen op basis van full-inclusive dus alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Wanneer u op tijd arriveert staat vandaag in de middag al de eerste prachtige game drive op het programma.

  • ★★★★★ Kings Pool Camp (2n)
5
5

5: Linyanti

Het uiterste noordwesten van het Chobe National Park grenst aan de Linyanti rivier. In dit gebied bevindt zich een uitgestrekt moeras van ca. 900 km2. Door de ligging, ver weg van Kasane, en het ontbreken van een goed wegennet wordt dit gedeelte van Chobe minder vaak bezocht door toeristen en zult u in alle rust kunnen genieten van deze mooie omgeving. Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezig dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig en zult vaak door het moeras rijden. In deze omgeving zijn op meerdere plaatsen rotstekeningen gevonden van vroegere bewoners. Mogelijk behoort een bezoek aan een van deze tekeningen tijdens uw verblijf ook tot de mogelijkheden.

6
6

6: Linyanti - Okavango Delta

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u de luxe Botswana reis voortzet. Per chartervlucht wordt u naar de Okavango Delta gevlogen. Na aankomst op de airstrip heeft u een transfer naar de lodge. Vumbura Plains bestaat uit twee volledig van elkaar gescheiden kampen met ieder 7 kamers. De camps zijn gelegen in een privé concessie in het noorden van de Okavango Delta en zijn identiek aan elkaar. North en South camp hebben ieder een grote lounge, eetgelegenheid in de schaduw van de bomen en een schitterend uitzicht op de omgeving. De kamers liggen een groot stuk uit elkaar en bieden daarom veel privacy. Ze zijn daarnaast bijzonder ruim en hebben een even ruim buitenterras met eigen plunge pool, ligstoelen en banken. Vumbura Plains is een mixed camp, dus u kunt hier zowel land- als prachtige wateractiviteiten ondernemen, zo heeft u de keuze uit game drives, wandel safari’s, mokoro trips, boottochten per motorboot en nachtelijke game drives! Een schitterende plek dus om te overnachten en gamedrives te maken. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.  • ★★★★★ Vumbura Plains Camp (3n)

Vumbura Plains Camps

7
7

7 & 8: Okavango Delta

Ook gedurende deze dagen va uw luxe Botswana reis staan diverse prachtige activiteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig of verkent de wateren van dichtbij per gemotoriseerde boot of in een mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). In deze omgeving leven veel litschiewaterbokken, olifanten, leeuwen, impala’s en vele honderden vogels. In de diepere kanalen leven de nijlpaarden. Door de aanwezigheid van het vele water in het Okavango gebied is het soms lastiger dieren te spotten dan in drogere gebieden in Botswana. De Okavango is qua landschap echter spectaculair en een niet te missen bestemming tijdens uw reis door Botswana. Vumbura Plains ligt daarnaast in een perfecte omgeving om het aanwezige wild te spotten tijdens de drives en boottochten.

9
9

9: Okavango Delta - Maun - Johannesburg

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar Maun wordt gevlogen. Hier checkt u in voor de vlucht naar Johannesburg, waar u naar aankomst naar uw hotel loopt. Uw hotel ligt tegenover de aankomsthallen van de luchthaven.

  • ★★★★★ Intercontinental O.R. Tambo Airport (1n)
10
10

10: Johannesburg - Mauritius

Uw luxe Botswana reis is nog niet helemaal afgelopen. In de ochtend gaat u terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Mauritius. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel gelegen in het noorden van het eiland. U verblijft de komende dagen in het Paradise Cove Boutique Hotel. De kamer heeft een terras of balkon met uitzicht op de mooie baai.

  • ★★★★ Paradise Cove Boutique Hotel (3n)
11
11

11 & 12: Mauritius

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie en genieten van de faciliteiten of de omgeving verkennen. U kunt bij het hotel een auto of scooter huren waarmee u de mooie stranden in de omgeving kunt bezoeken.

Paradise Cove Boutique Hotel

13
13

13: Vertrek

De ochtend en middag kunt u naar eigen inzicht besteden (houdt u wel rekening met de officiële check-out tijd van het hotel). Aan het einde van de middag gaat u per transfer terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de Air France vlucht naar Parijs. Hier aangekomen stapt u over op de vlucht naar Amsterdam. De luxe Botswana reis en het bezoek aan het prachtige eiland Mauritius zit erop.

14
14

14: Aankomst

Aankomst in Amsterdam

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat