Logo bg white

Hoogtepunten Costa Rica reis

17-daagse rondreis door Costa Rica
Vanaf € 3.200,00 p.p.
December t/m april
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke Hoogtepunten Costa Rica reis

Deze 17-daagse Hoogtepunten Costa Rica Reis brengt u langs de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Costa Rica en kunt u in een korte periode maken. Tijdens deze reis maakt u kennis met Costa Rica’s bekendste parken. U bezoekt onder andere Tortuguero, Cahuita, Arenal en Monteverde. Tijdens deze ontspannen en rustige rondreis is er genoeg gelegenheid om onderweg regelmatig te stoppen voor al het moois wat u zult tegenkomen. U sluit de rondreis af met een bezoek aan de mooie stranden van Jacó.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze hoogtepunten Costa Rica reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar San José

Uw Hoogtepunten Costa Rica reis gaat vandaag van start! U vertrekt vandaag in de middag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar San José. Na aankomst op de luchthaven van San José wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap en heeft u een transfer van de luchthaven naar uw hotel. U kunt er ook voor kiezen vanavond te verblijven in de plaats Santo Domingo de Heredia of Hotel Xandari, gelegen nabij de luchthaven.

 • ★★★+ hotel Grano de Oro (1n)
 • ★★★★ hotel Grano de Oro (1n – superior room)

Grano de Oro

2
2

2: San José – Tortuguero

Vandaag begint uw 3-daagse bezoek aan het Nationale Park Tortuguero. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de Caribische kust gereden. De rit voert door het Nationale Park Braulio Carrillo en brengt u naar de aanlegsteiger waar u aan boord gaat voor een ca. 3 uur durende tocht door de kanalen van het Tortuguero park. Bij verblijf in de Mawamba Lodge is tijdens deze rit ’s ochtends het ontbijt tevens inbegrepen. Bij verblijf in de Tortuga Lodge is het tevens mogelijk de heenreis over land en per boot te vervangen voor een vluchtje van San José naar Tortuguero! Na aankomst bij de lodge wordt de lunch geserveerd. In de namiddag brengt u bij een verblijf bij Mawamba een bezoek aan de kikkertuin, de vlindertuin en het aquarium, allen gelegen in de tuin van de Mawamba Lodge. Wanneer u bij de Tortuga Lodge verblijft heeft u de middag vrij te besteden. U kunt wandelen in de mooi onderhouden tuinen over een van de trails of ontspannen bij het zwembad. Optioneel kunt u een excursie boeken. Gedurende de komende dagen kunt u genieten van een geheel verzorgd verblijf in dit prachtige natuurgebied.


 • ★★★ Mawamba Lodge (2n – vp)
 • ★★★★ Tortuga Lodge & Gardens (2n)

"Het was een fantastische reis. Heel veel indrukken en alles was zeer positief. Mensen in onze omgeving raden we jullie sterk aan, dus wie weet. Alle mensen die we tegenkwamen waren verschrikkelijk aardig en behulpzaam. Eten en drinken was op elke locatie top. En de locaties waren fenomenaal."
Margaret & Rob

Giftige kikker

3
3

3: Nationaal Park Tortuguero


Na een vroeg ontbijt bij de lodge maakt u een ca. 3 uur durende boottocht door het Nationale Park Tortuguero. ’s Ochtends vroeg zijn de vogels, apen en de andere bewoners op hun actiefst en druk op zoek naar eten. U maakt tijdens de boottocht kennis met de flora en fauna van dit gebied en ziet vele vogels, iguana’s en wellicht een groep brulapen, een kaaiman, luiaard, een felgekleurde kikker of een rivier otter. Na de tour wordt u teruggebracht naar de lodge waar de lunch wordt geserveerd.

Wanneer u verblijft bij Mawamba heeft u de middag vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid een van de trails bewandelen of ontspannen bij het zwembad. Wanneer u verblijft bij de Tortuga Lodge staat er vandaag een bezoek aan het dorpje Tortuguero op het programma. Het dorp heeft een geschatte populatie van 1500 mensen en ligt aan de Caribische zee.

Tortuguero National Park

4
4

4: Tortuguero – Puerto Viejo

Na het ontbijt wordt u per boot in ca. 2 uur van uw lodge naar het haventje terug gevaren. U wordt afgezet bij het restaurant Rio Danta in Guapiles waar een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf aanwezig is voor de oplevering van uw huurauto die de komende dagen tot uw beschikking staat. Via de plaats Limón rijdt u in zuidoostelijke richting in ongeveer 2½ uur naar Cahuita. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ hotel La Costa de Papito (3n)
 • ★★★+ Namuwoki Lodge (3n)
5
5

5 & 6: Puerto Viejo de Talamanca & omgeving

De komende dagen kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het Nationale Park Cahuita is zeker de moeite waard. Vanaf Playa Cahuita kunt u een wandelpad volgen dat naar het ruim zes kilometer verder gelegen Puerto Vargas leidt. Hier is een schitterend strand waar u uitstekend kunt snorkelen.

7
7

7: Puerto Viejo de Talamanca – Horquetas de Sarapiquí

Vandaag vervolgt u uw reis in ongeveer 4 uur (ca. 195 km) naar uw bestemming Puerto Viejo de Sarapiquí. Het eerste stuk rijdt u terug richting San José. Voor de grens met het Nationale Park Braulio Carrillo slaat u af en vervolgt uw weg naar Horquetas de Sarapiquí. Sarapiquí is een gebied dat bekend staat om de grote populatie trogons, een vogelsoort waartoe ook de Quetzal behoort.

 • ★★★ Hacienda La Isla (2n)
8
8

8: Horquetas de Sarapiquí

Vandaag heeft u vrij te besteden in deze mooie omgeving. De omgeving leent zich uitstekend voor mountainbiken, wandelen, paardrijden of raften op de rivier Sarapiquí. Ook zijn er goede wandelpaden waarbij u onderweg vele dieren kunt tegenkomen.

9
9

9: Horquetas de Sarapiquí – La Fortuna


In de loop van de ochtend rijdt u in ongeveer 2½ uur naar het dorpje La Fortuna, de uitvalsbasis voor excursies naar één van Costa Rica’s bekendste vulkanen, de Arenal. Deze actieve vulkaan stoot sinds lange tijd geen lava meer uit, maar in de omgeving kunt u uiteenlopende excursies maken. Optioneel kunt u ook kiezen voor verblijf in een van de andere prachtige Nayara verblijven. U verblijft in het prachtige Arenal Nayara Hotels & Garden in een 'Deluxe casita' of een 'Rainforest Villa'. Bij Nayara Springs verblijft u in een 'Spring Villa'. In Nayara Tented Camp verblijf u in een luxe tent. Meer informatie over de verschillende accommodaties vindt u in het arrangement 'Arenal Nayara'.

 • ★★★ hotel Arenal Volcano Inn (2n)
 • ★★★★ Arenal Nayara Hotel & Gardens (2n – deluxe room)

Video Arenal Nayara Hotel & Gardens

10
10

10: La Fortuna & omgeving

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. Vandaag heeft u de mogelijkheid om de omgeving van La Fortuna met al haar interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Het meer van Arenal is het grootste kunstmatig aangelegde meer van Midden-Amerika. U kunt hier windsurfen, zeilen, vissen of langs de oevers van het meer paardrijden. Een andere mogelijkheid is om de waterval La Fortuna te bezoeken. De minerale baden van Tabacón liggen elf kilometer ten westen van La Fortuna. Optioneel (niet inbegrepen): U maakt een dagexcursie naar het Caño Negro Wildlife Reserve. Dit vogelrijke en mooie natuurgebied ligt tegen de Nicaraguaanse grens aan. De lunch is inbegrepen.

11
11

11: La Fortuna – Monteverde

U vervolgt vandaag uw Hoogtepunten Costa Rica Reis naar Monteverde (reisduur circa 3 uur). Een prachtige route die u bovenlangs het meer van Arenal voert. Houd er rekening mee dat de laatste ca. 40 kilometers, vanaf Tilarán, de weg van slechte kwaliteit is.

 • ★★★ Hotel Belmar (2n)
 • ★★★+ Hotel Belmar (2n – canopy room)

Hotel Belmar

12
12

12: Monteverde & omgeving

Vrije dag die u op eigen gelegenheid kunt besteden. U kunt een excursie maken naar het nevelwoud van Monteverde of Santa Elena. Uw ervaren natuurgids zal u attenderen op de vele geheimen van het nevelwoud en zal u veel vertellen over de rijkdom van de flora en de fauna. Ook de ‘Sky Walk’ behoort tot de mogelijkheden. Tijdens deze tour wandelt u onder begeleiding van een gids over circa 2,5 km wandelpaden en 6 hangbruggen. Vanaf de hangbruggen hoog in de bomen verkent u het bladerdak van het woud. Houdt u van iets meer spanning, dan kunt kiezen voor de meer spectaculaire ‘Sky Trek’. Tussen de toppen van de bomen beweegt u zich met grote snelheid van het ene naar het andere platform, waarbij u gezekerd bent aan de staaldraden die tussen de platforms lopen.

13
13

13: Monteverde – Jacó

In de loop van de ochtend rijdt u in ongeveer 3 uur (ca. 120 km) van Monteverde naar de kustplaats Jacó. Onderweg kunt u een leuke stop maken bij de Tarcoles brug om een grote groep krokodillen te zien liggen. Houd bij een stop uw auto hier extra goed in de gaten. U kunt ook een stop maken bij het Nationale Park Carara. U kunt hier een wandeling maken door het prachtige natuurreservaat. Twee paden, van respectievelijk 3 en 4 kilometer lengte, voeren door het reservaat dat vooral bekend staat als laatste leefgebied van de geelvleugelara. U overnacht in Jacó een mooie kustplaats met een zeer gunstige ligging om de omgeving te verkennen.

 • ★★★ Canciones del Mar (3n – ocean view room)
 • ★★★★ Hotel Villa Caletas (3n)
14
14

14 & 15: Jacó

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. Jacó is gunstig gelegen nabij het Nationale Park Carara, de stranden van Herradura Bay en Playa Hermosa en het is slechts 1 uur rijden ten noorden van Manuel Antonio gelegen. Houd bij een bezoek aan Manuel Antonio wel rekening met een groot aantal toeristen aangezien dit een zeer klein Nationaal Park is maar een grote hoeveelheid bezoekers trekt.

16
16

16: Jacó – San José – Vertrek

In de loop van de dag rijdt u in ca. 2 uur terug naar San José. U levert de huurauto in bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf nabij de luchthaven. Vanaf het kantoor verzorgt het autoverhuurbedrijf een transfer naar de luchthaven. U vliegt met een rechtstreekse vlucht van KLM terug naar Amsterdam. Uw Hoogtepunten reis Costa Rica is vandaag aan een einde gekomen.

Casado

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze hoogtepunten van Costa Rica reis


Voor deze 17-daagse hoogtepunten Costa Rica reis geldt een indicatie reissom van € 4.000 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristen klasse accommodaties. Verblijft u liever in superieure klasse hotels? Dan dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 4.600 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur, en alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze hoogtepunten Costa Rica reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige natuurbestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw hoogtepunten Costa Rica reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat