Logo bg white

De indrukwekkende Colombiaanse Amazone

4-daags arrangement Colombia
Vanaf € 1.275,00 p.p.
Juli t/m december
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Op avontuur in de Colombiaanse Amazone

De kleine stad Leticia is gelegen in het zuidoosten van Colombia, diep in het tropisch regenwoud. Deze hoofdstad van de Colombiaanse Amazone is een populaire startpunt voor bezoeken aan de jungle. Leticia ligt nabij de grens met Peru en Brazilië en slechts op enkele minuten van de rivier de Amazone. Tijdens deze vierdaagse reis maakt u kennis met Leticia en het zusterstadje Tabatinga, en verblijft u in een rustieke lodge in het Amazonewoud van waaruit u excursies in de jungle maakt en brengt u een bezoek aan Puerto Nariño en de Tarapoto meren (voor het observeren van grijze en roze dolfijnen). Eveneens op het programma staan een excursie naar Isla de los Micos (Monkey Island) en een bezoek aan een inheemse gemeenschap.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Leticia

In de ochtend wordt u bij uw hotel in Bogotá opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Een vlucht van zo'n 2 uur brengt u naar Leticia, een klein stadje aan de oever van de Amazone gelegen. Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel in Leticia.U verblijft hier vandaag op basis van halfpension. In de middag heeft u een begeleide stadstour door Leticia en Tabatinga (het zusterstadje van Leticia en tevens grensplaats in Brazilië).


  • ★★★ Waira Suites Hotel (1n)
2
2

2: Leticia – Calanoa Reservaat

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Leticia. U vaart naar Puerto Nariño met onderweg een stop bij ‘Isla de Los Micos’ voor een verkenning van de kapucijnaapjes die op dit eiland leven. Ook bezoekt u hier een lokale Indianen gemeenschap ‘Los Ticunas’. Puerto Nariño is een prachtig dorpje aan de Amazone rivier en vlakbij het Nationaal Park Amacayacu. Het dorpje wordt uitstekend onderhouden, met mooi aangelegde wandelpaden en is autovrij. Vanaf de hoogste heuvel van het dorp heeft u een mooi uitzicht over de jungle.

Vanuit Puerto Nariño maakt u een bootexcursie naar de Tarapoto meren. Deze meren staan bekend vanwege hun schoonheid en de aanwezigheid van grijze en roze dolfijnen. De roze dolfijn werd in het verleden door de Indianen verafgood. Ook komt hier de ‘Pirarucu’ voor, de grootste zoetwatervis in Zuid Amerika.

Daarna reist u verder naar het Calanoa reservaat waar u de komende dagen op basis van volpension verblijft. De Calanoa Lodge ligt in het gelijknamige natuurreservaat dat grenst aan het Nationale Park Amacayacu. De lodge bestaat uit slechts 4 gastenverblijven een klein ‘hoofdgebouw’ met een grote eettafel voor het gebruik van de maaltijden. U kunt hier relaxen en genieten van het uitzicht op de omgeving vanuit een van de hangmatten.

  • ★★★ Calanoa Lodge (2n)

Calanoa Lodge

3
3

3: Amazone - Calanoa Reservaat

U maakt mooie wandelingen en een boottocht onder begeleiding van een natuurgids die u uitleg zal geven over de aanwezige flora en fauna. In de omgeving van de lodge zijn verschillende soorten apen, zwarte kaaimannen, capibara’s, slangen zien waaronder de anaconda, en vele vogel- en vissoorten waaronder de grootste zoetwatervis, de ‘Pirarucu’ en de gevreesde piranha. Ook bezoekt u vandaag de gemeenschap Mocagua dat bekend staat vanwege de vele schilderingen op de huizen. Verder staat een boottocht naar het Peruaanse deel van de Amazone op het programma en een speurtocht naar de roze dolfijnen en om van een schitterende zonsondergang te genieten. In de avond maakt u in het donker een wandeling in de jungle. De excursies zijn op privé basis en kunnen door u in overleg met de gids aangepast worden.

Amazone

4
4

4: Vertrek

Na het ontbijt reist u in circa 3 uur terug per boot naar Leticia. Bij aankomst in de haven wordt u naar de luchthaven van Leticia gebracht en reist u per binnenlandse vlucht terug naar Bogotá. Hier komt uw arrangement ten einde en kunt u uw Colombia reis vervolgen.


Interesse gekregen? Neem voor meer informatie over een reis door Colombia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag een offerte aan.

Prijsindicatie voor dit Amazone arrangement

Voor een 4-daags (3 nachten) Amazone arrangement dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 1.275 per persoon (op basis van 2 personen).


Inbegrepen

U verblijft in Letica op basis van halfpension, en in de Calanoa Lodge op basis van volpension. Verder zijn alle transfers, benoemde excursies en de retourvlucht Bogotá - Leticia inbegrepen.


Het is niet mogelijk om dit Amazone arrangement los te boeken. Graag nemen wij dit arrangement dan ook op in uw unieke reisplan op maat.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Tico als organisator van uw droomreis naar Colombia

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw reis door Colombia.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat