Logo bg white

De Amazone in Colombia

4-daags arrangement Colombia
Vanaf € 1.275,00 p.p.
Juli t/m december
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Een Amazone belevenis in Colombia

De kleine stad Leticia is gelegen in het zuidoosten van Colombia, diep in het tropisch regenwoud. Deze hoofdstad van de Colombiaanse Amazone is een populaire startpunt voor bezoeken aan de jungle. Leticia ligt nabij de grens met Peru en Brazilië en slechts op enkele minuten van de rivier de Amazone. Het is een klein dorp met een centraal plein genaamd Parque Santander. Aan het begin en aan het einde van de dag verzamelen honderden kleine groene parkieten zich in het park en zorgen voor een oorverdovend gekwetter. Tijdens deze viers daagse reis maakt u kennis met Leticia en het zusterstadje Tabatinga, en verblijft u in een rustieke lodge in het Amazonewoud van waaruit u excursies in de jungle maakt en brengt u een bezoek aan Puerto Nariño en de Tarapoto meren (voor het observeren van grijze en roze dolfijnen). Eveneens op het programma staan een excursie naar La Isla de los Micos (Monkey Island) en een bezoek aan een lokale Indianen gemeenschap.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Leticia

Een vlucht van 2 uur brengt u van Bogotá naar Leticia, een klein stadje aan de oever van de Amazone gelegen. Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel in Leticia. In de middag heeft u een begeleide stadstour Leticia en Tabatinga (het zusterstadje van Leticia en tevens grensplaats in Brazilië).

  • ★★★ Waira Suites Boutique (1n – hp)

Filmpje Wara Suites Boutique:

2
2

2: Amazone – Puerto Nariño -Tarapoto – Calanoa Reservaat

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Leticia. U vaart naar Puerto Nariño met onderweg een stop bij ‘Isla de Los Micos’ voor een verkenning van de kapucijnaapjes die op dit eiland leven. Ook bezoekt u hier een lokale Indianen gemeenschap ‘Los Ticunas’. Puerto Nariño is een prachtig dorpje aan de Amazone rivier en vlakbij het Nationaal Park Amacayacu. Het dorpje wordt uitstekend onderhouden, met mooi aangelegde wandelpaden en is autovrij. Vanaf de hoogste heuvel van het dorp heeft u een mooi uitzicht over de jungle. Vanuit Puerto Nariño maakt u een bootexcursie naar de Tarapoto meren. Deze meren staan bekend vanwege hun schoonheid en de aanwezigheid van grijze en roze dolfijnen. De roze dolfijn werd in het verleden door de Indianen verafgood. Ook komt hier de ‘Pirarucu’ voor, de grootste zoetwatervis in Zuid Amerika. Daarna reist u verder naar het Calanoa reservaat waar u de komende dagen op volpension verblijft.

  • ★★★ Calanoa (2n – vp)
3
3

3: Amazone - Calanoa Reservaat

Calanoa lodge ligt aan de Amazonerivier op de route van Leticia naar Puerto Nariño in het gelijknamige natuurreservaat dat grenst aan het (beschermd) Nationale Park Amacayacu. De lodge bestaat uit een klein ‘hoofdgebouw’ met een grote eettafel voor het gebruik van de maaltijden. U kunt hier relaxen en genieten van het uitzicht op de omgeving vanuit een van de hangmatten. Verder zijn er 4 gastenverblijven. Nabij de lodge kunt u verschillende soorten apen, zwarte kaaimannen, capibara’s, slangen zien waaronder de anaconda, en vele vogel- en vissoorten waaronder de grootste zoetwatervis, de ‘Pirarucu’ en de gevreesde piranha. U bezoekt vandaag de gemeenschap Mocagua dat bekend staat vanwege de vele schilderingen op de huizen. Verder staat een boottocht naar het Peruaanse deel van de Amazone op het programma en een speurtocht naar de roze dolfijnen en om van een schitterende zonsondergang te genieten. In de avond maakt u in het donker een wandeling in de jungle. De excursies zijn op privé basis en kunnen door u in overleg met de gids aangepast worden.

Calanoa Lodge

4
4

4: Amazone – Leticia – vertrek

Na het ontbijt reist u in circa 3 uur terug per boot naar Leticia. Bij aankomst in de haven wordt u naar de luchthaven van Leticia gebracht en vliegt u terug naar Bogotá.

Prijsindicatie voor dit Amazone arrangement

Voor Amazone arrangement geldt een indicatie reissom van € 1.275 per persoon (bij deelname van 2 personen). In deze reissom zijn de retour vluchten Bogotá - Leticia inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten!

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, fantastisch eten en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat