Delen

20 juli 2020

De voordelen van het boeken via een reisorganisatie

Blank
Door: Gemma Hanrath

Het is een vraag die we nogal eens voorbij zien komen. Waarom zou je boeken via een reisorganisatie als je de meeste onderdelen prima zelf kunt regelen? In deze blog zetten we de voordelen graag voor u op een rijtje.

De wereld stond de afgelopen maanden even stil. Het coronavirus heeft ieders leven beïnvloed en heeft ook zeer zeker een niet te vermijden impact gehad op de reisbranche. Gesloten landsgrenzen, vliegtuigen aan de grond, al onze reizigers tussen de bekende muren thuis in plaats van op reis door een van onze prachtige bestemmingen. Een unieke situatie.

We hebben met ons kleine team alles op alles gezet om onze reizigers die medio maart nog op reis waren, zo snel en soepel mogelijk terug te laten keren naar huis. Door onze korte lijntjes en de juiste ingangen, was dit eigenlijk binnen één week geregeld en hadden we iedereen snel weer veilig thuis. Soms moest daarvoor (via een omweg) naar een ander land gereisd worden, maar in samenwerking met onze partners die ons konden voorzien van de juiste én up-to-date informatie, ging dit vrijwel probleemloos.

In de maanden die volgden zijn al onze klanten die nog op reis zouden gaan, geïnformeerd over de mogelijkheden. We zijn blij dat vrijwel al onze reizigers kiezen voor een verplaatsing van de reis naar 2021. Zo blijft voor de reiziger het vooruitzicht op een schitterende reis intact en kan de gehele keten in 2021 rekenen op de lang verwachte bezoekers.

We zijn en blijven dus positief en prijzen onszelf gelukkig met ons team, onze flexibele klanten en de financieel gezonde positie die we in de afgelopen 27 jaar hebben opgebouwd.

Blank

De voordelen van het boeken via een reisorganisatie

Dat er grote voordelen zijn voor u als consument wanneer u uw reis bij een reisorganisatie als Tico boekt, is de afgelopen maanden veel zichtbaarder geworden. In het verleden vroeg men dit zich nog weleens af en ook werd in de media regelmatig de vraag gesteld of het einde van de reisbemiddelaar in zicht was. De meeste onderdelen zijn immers eenvoudig direct, of via de grotere platforms te boeken. Een georganiseerde reis via een reisorganisatie heeft zijn meerwaarde echter meer dan bewezen, zeker de laatste maanden. De voordelen zetten we graag kort op een rijtje, om onze huidige én toekomstige klanten te laten zien wat we (achter de schermen) allemaal verzorgen, waar we u de zorg daadwerkelijk uit handen nemen en waar we nog meer van grote toegevoegde waarde zijn.

 • 1-op-1 assistentie voor een prachtige privéreis

 • Wij bieden exclusieve en op maat gemaakte reizen aan die u op privébasis maakt. Een van onze reisspecialisten is uw vaste en directe aanspreekpunt, van het begin tot aan het einde van uw reis. We hebben alle bestemmingen in ons aanbod zelf bezocht en stellen met enthousiasme een prachtige reis voor u samen. Kwaliteit staat hierbij centraal en het leveren van een prachtige reis op maat is ons uitgangspunt. Wij zorgen er samen met onze lokale partners voor dat alle vluchten, het transport, de mooiste activiteiten en meest bijzondere accommodaties naadloos op elkaar aansluiten, zodat u ter plaatse niets anders hoeft te doen dan zorgeloos te genieten van uw vakantie.
Blank
 • Reserveren, omboeken en annuleren

 • Het is niet alleen het stukje kennis en ervaring waar u van profiteert. Natuurlijk stippelen we samen met u de ideale reis voor u uit waarbij rekening wordt gehouden met al uw eigen wensen en voorkeuren. We kiezen de juiste vluchten en zorgen voor een gebalanceerde route. Maar nadat u heeft aangegeven de reis ook daadwerkelijk te willen gaan maken, nemen wij het contacteren, reserveren en verzorgen van (aan)betalingen van alle afzonderlijke leveranciers voor onze rekening.

  Ook in geval van het omboeken of annuleren van een reis, nemen wij al het werk wat hierbij komt kijken uit handen. U hoeft als klant alleen maar te wachten op een update van onze kant. De afgelopen maanden is reisdossier voor reisdossier opgepakt en is er uitvoerig contact geweest met al onze leveranciers en klanten om zorgvuldig af te stemmen hoe we iedere reis het beste konden aanpassen. Alle gewenste aanpassingen zijn hierna bevestigd en de aangepaste reisprogramma’s of reisvouchers zijn naar onze klanten verstuurd. Zelfs (of liever: juist) in tijden van een crisis staan we klaar om u te assisteren, te sparren en te ontzorgen. Zo hoeft u geen weken (of zelfs maanden) te wachten op een antwoord van een hotel of luchtvaartmaatschappij. U heeft alleen contact met ons.
Blank
 • 24/7 Assistentie tijdens de reis

 • Voor uw vertrek is uw reisspecialist uw vaste aanspreekpunt. Eenmaal aangekomen op uw reisbestemming, dragen wij de zorg over aan onze lokale partner waar u terecht kunt met al uw vragen. Onze lokale partners selecteren we met veel zorg en met sommigen werken we al tientallen jaren samen. U bent dan ook in goede handen.
  In de kantoren van onze lokale partners wereldwijd wordt altijd Engels gesproken. Uiteraard kunt u ook altijd terugvallen op uw reisspecialist waar u tijdens kantooruren altijd contact mee kunt opnemen voor niet-urgente zaken. In geval van nood biedt onze noodtelefoon uitkomst, welke u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

  Wellicht realiseert u het zich onder normale omstandigheden minder goed, maar er kunnen zich in het buitenland altijd onvoorziene problemen voordoen waarbij het prettig is om assistentie te krijgen van iemand die u kunt vertrouwen. Denk aan een roadblock onderweg, een onverwachtse ziekenhuisopname, of een geannuleerde vlucht.

  Als uw touroperator, heeft Tico de wettelijke verplichting om u te allen tijde hulp en bijstand te bieden tijdens de reis. En deze zorg nemen wij zeer serieus. We staan dan ook altijd voor u klaar!
Blank
 • ANVR lidmaatschap

 • De Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de aangeboden reizen en de informatievoorziening.

  Op onze reizen zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing welke (conform de Europese richtlijn Pakketreizen) veel rechten en zekerheden biedt voor de consument. De reisvoorwaarden worden meegestuurd met ieder reisprogramma wat u van Tico ontvangt.

 • SGR-dekking

 • Alle betalingen die aan Tico Reizen worden gedaan door u als consument, vallen onder de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De SGR hanteert strenge voorwaarden aan deze dekking en garandeert dat u als consument bij een evt. faillissement alsnog op reis kunt of de reeds betaalde reissom volledig terugbetaald krijgt, ongeacht de bestemming of de hoogte van uw reissom. Ook de reisvouchers die wij de afgelopen maanden hebben uitgegeven vallen onder deze SGR-dekking. Tico Reizen is een financieel gezond bedrijf, maar deze zekerheid willen we uiteraard aan al onze klanten bieden.

  Houdt u er rekening mee dat de SGR geen dekking biedt voor los (door u zelf) geboekte vliegtickets en dat ook hotelreserveringen die u zelf doet (bijvoorbeeld direct bij het hotel óf via online boekingsmachines) niet gedekt zijn door de SGR. Bij een eventueel faillissement van een hotel of luchtvaartmaatschappij, geniet u dus niet van deze garantie wanneer u de onderdelen zelf boekt.

 • Calamiteitenfonds

 • Het Calamiteitenfonds is er voor u wanneer u al op reis bent. Er doet zich bijvoorbeeld een natuurramp voor of er breekt ernstige onrust uit. Als gevolg hiervan zullen wij uw reisprogramma waarschijnlijk moeten aanpassen. Wanneer u pech heeft, moeten wij u zelfs eerder laten terugkeren naar huis. De kosten die hiermee gemoeid zijn, neemt het Calamiteitenfonds voor haar rekening, uiteraard conform voorwaarden. Als de reis moet worden afgebroken door bv. een natuurramp, dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen.

  Tico Reizen is al vele jaren aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Voor slechts € 2,50 per dossier bent u tot maximaal 9 personen verzekerd. Deze bijdrage staat apart vermeld op uw factuur. Dit is natuurlijk een minimaal bedrag waar u maximaal van profiteert als er op uw bestemming onverhoopt iets gebeurt.

  Boekt u uw reisonderdelen zelf, dan profiteert u logischerwijs niet van deze zeer gunstige regeling.
Blank

Vele zekerheden

Bovenstaande punten concluderend, mag het duidelijk zijn dat het boeken van uw reis via een reisorganisatie als Tico, u vele zekerheden brengt. Niet alleen voorzien wij u van vakkundig advies en nemen we u veel zorg uit handen, ook biedt het boeken via Tico een groot stukje financiële zekerheid. U boekt uw reis immers 'veilig' en overzichtelijk via Tico Reizen.

Momenteel werken we hard aan het updaten van al onze reizen en arrangementen. De grenzen in verreweg de meeste van onze bestemmingen blijven voorlopig nog gesloten. Daarnaast werken we aan een uitgebreider aanbod aan bestemmingen wat dichterbij huis zodat ook degenen die graag binnen Europa blijven, bij ons terecht kunnen. Wanneer de wereld langzaamaan haar deuren weer opent, zijn we iedereen weer graag volop van dienst en gaan we vol enthousiasme weer van start met de planning van de mooiste reizen. Daar krijgen we per slot van rekening de meeste energie van!

Tot snel!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat