Delen

05 juli 2019

Top 5 mooiste natuurreizen

Blank
Door: Gemma Hanrath

Onze wereld kent zo ontzettend veel mooie plekken. Van jungle tot woestijn, van bergen tot strand, er is genoeg te beleven en te bezoeken! Hou jij van natuurrijke reisbestemmingen? Dan is deze blog iets voor jou! We hebben onze Top 5 mooiste natuurreizen voor je samengesteld.

1. Costa Rica

Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ wat een zeer toepasselijke naam is voor dit groene Latijns-Amerikaanse land. In Costa Rica tref je uitgestrekte nevelwouden, regenwouden, koraalriffen, mangrovebossen, (actieve) vulkanen en schitterende zandstranden aan zowel de Pacifische als de Caribische kust. Omdat de afstanden niet groot zijn, maar de diversiteit enorm is, hoef je geen lange afstanden te rijden en kun je binnen een kort tijdsbestek genieten van indrukwekkende natuurparken en het rijke dierenleven. Overblijfselen van de Maya’s en veel koloniale steden zul je niet aantreffen, maar het is een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een rondreis met eigen 4WD huurauto vol natuur, mooie stranden én heerlijke accommodaties! Bekijk onze natuurreis Costa Rica Deluxe.

2. Patagonië

Patagonië kent een schitterende ongerepte natuur, ver strekkende vlaktes, prachtige blauwe meren, grillige bergtoppen en krakende gletsjers. Dit zeer indrukwekkende meest zuidelijke punt van het Zuid-Amerikaanse continent spreekt bij veel reizigers tot de verbeelding en is een echte natuurbestemming! Onze ‘El Sur’ reis laat je op een prettig reistempo kennis maken met vele hoogtepunten van Patagonië. Zo rij je een stuk van de Carretera Austral, bezoek je het spectaculaire nationale park Torres del Paine, de zeer actieve Perito Moreno gletsjer bij El Calafate en maak je een volledig verzorgde Australis Cruise door de fjorden van Vuurland. Kortom: een reis die elke natuurliefhebber in ieder geval één keer in zijn leven gemaakt moet hebben! Bekijk onze El Sur natuurreis.

3. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een van de eerste landen die vaak te binnen schiet wanneer je aan een indrukwekkende natuurbestemming denkt. Een land dat wereldwijd bekendstaat om haar adembenemende landschappen en unieke natuurverschijnselen. Kokende modderpoelen, felgekleurde dampende meren, spuitende geisers en dit alles in een spectaculaire setting van magnifieke, met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen. Het is de perfecte bestemming voor de avontuurlijke reiziger en voor de ware natuurliefhebber! Te midden van al dit indrukwekkende natuurgeweld zijn talloze accommodaties van wereldklasse te vinden. De gerenommeerde Huka Lodge, het Annadale, de designdroom van iedere interieurspecialist, of het zeer afgelegen Minaret Station zijn slechts enkele voorbeelden. Tel daar de uitmuntende keuken en de bijzonder vriendelijk bevolking bij op en je kan niets anders dan concluderen dat deze bestemming alles in huis heeft voor een absolute droomvakantie! Bekijk de Nieuw-Zeeland Deluxe natuurreis hier.

4. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het meest zuidelijke land op het continent Afrika en staat bekend om zijn vele prachtige hoogtepunten. Zo telt het land meer dan 500 nationale parken en wildreservaten. Voor liefhebbers van natuur is Zuid-Afrika dan ook een droombestemming! Naast al het bijzondere dierenleven tref je in dit land ook vele adembenemend mooie routes zoals de Panoramaroute, de Tuinroute en Chapmans Peak. Daarnaast kunnen de liefhebbers van bijzondere accommodaties hun hart ophalen hier. Zuid-Afrika biedt namelijk thuis aan talloze spectaculair mooie lodges. Nergens anders ter wereld zijn er zoveel fantastische accommodaties te vinden, als in dit veelzijdige land. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in de Morukuru Beach Lodge, in het bij weinig mensen bekende maar waanzinnig mooie De Hoop Nature Reserve. Een hele andere omgeving tref je bij het gerenommeerde Bushmans Kloof, gelegen in het ruige Cedergebergte. Safari-liefhebbers mogen een verblijf in het Marataba-reservaat niet overslaan. In dit gebied vind je slechts 2 prachtige lodges. Het bijzondere aan dit gebied is dat de natuur hier zoveel indrukwekkender is dan in veel andere safari-gebieden! De majestueuze rode bergen steken prachtig af bij het bijzondere dierenleven wat je hier vindt. Een uitstapje naar het noorden van Lesotho is ook echt een aanrader voor diegene die graag de natuur opzoeken! Bekijk onze luxe safari-reis Zuid-Afrika.

5. Antarctica

Uiteraard mogen onze reizen naar Antarctica niet in deze top 5 mooiste natuurreizen ontbreken. Het continent rond de Zuidpool van de aarde en kent extreme klimatologische omstandigheden waardoor het landschap uniek is. Ondanks het prachtige landschap is de voornaamste reden van een bezoek aan Antarctica toch wel het aanwezige dierenleven. Alle cruises die wij aanbieden, vinden plaats op kleinschalige expeditieschepen en laten je kennismaken met grote kolonies pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten, albatrossen en wellicht ook walvissen en orka’s. Ons aanbod van routes is gevarieerd en je kunt ervoor kiezen niet alleen kennis te maken met Antarctica, maar ook met South Georgia en de Falklandeilanden! Bekijk onze natuurreizen naar Antarctica!

Blank

Met Tico Reizen een mooie natuurreis maken?

Heb je er een mooie bestemming tussen zien staan? Neem dan contact op met onze reisspecialisten. We assisteren je graag met het samenstellen van een prachtige natuurreis op maat naar één van onze bestemmingen wereldwijd!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat