Delen

14 april 2016

Mijn inspectiereis door Peru

Door: Fraukje van Nes

Onlangs maakte ik een zeer interessante inspectiereis door Peru. Deze reis concentreerde zich op een gedeelte van de westkust van dit prachtige en diverse land. Ik bezocht verschillende wijken in Lima, welke allen een andere karakter hebben. Erg verrast was ik over de bijzonder sfeervolle wijk Barranco. Per korte vlucht reisde ik af naar Trujillo. In de omgeving van deze fantastische stad bezocht ik de ruïnes van Chan Chan en de uit de Moche cultuur afkomstige Huaca de la Luna en Huaca del Sol. In het nabij gelegen kustplaatsje Huanchaco kreeg ik de meest voortreffelijke ceviche geserveerd. Een uitstapje naar die gebied is dan ook meer dan de moeite waard!

Blank

Inspectiereis door Peru

Mijn inspectereis door Peru zette zich voort in het ten zuiden van Lima gelegen Paracas. Deze woestijnachtige bestemming biedt veel interessante excursiemogelijkheden. Per luxe boot bezocht ik de Ballestas eilanden. Duizenden en duizenden zeeleeuwen, pinguïns en vele andere soorten zeevogels liggen hier op de stranden en rotsen te luieren, of een hoop kabaal te maken. Aan het einde van de middag werd ik opgehaald voor een spannende excursie. Per 4WD werd er met ca. 100 kilometer per uur over de duinen heen gescheurd. Bij zonsondergang gleed ik met een sandboard van een 80 meter hoog zandduin naar beneden. Een spannende ervaring! Ook bezocht ik het prachtige Paracas National Reserve. Per 4WD werd ik hier rondgereden. De rotsachtige kustlijn, met daarachter eindeloze dorre vlaktes en de wilde zee boden spectaculaire uitzichten.

Blank

Tegen het einde van de inspectiereis door Peru sliep ik in een fantastische wijnbodega. Hier wordt Peruaanse wijn en pisco geproduceerd. Uiteraard ben ik in de gelegenheid gesteld om deze te mogen proeven. De reis sloot ik af bij een traditionele paarden dansshow. De ruiters en danseressen waren gekleed in prachtige kleding, wat een mooi totaalplaatje opleverde.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat