Delen

30 juni 2017

Indrukwekkend Cambodja

Blank
Door: Charissa Martens

Eind 2016 maakte onze Cambodja specialist Lonneke van der Meer een zeer bijzondere inspectiereis door Vietnam en Cambodja. Vooral Cambodja had haar op alle vlakken enorm verrast. De vriendelijke mensen, de prachtige natuur, de gastvrijheid. En dat alles na de heftige burgeroorlog van de jaren ’70 waar het land door getekend is. Wat een bijzonder indrukwekkend land!

Cambodja is lange tijd gesloten geweest voor het toerisme, maar op een aantal plekken is daar nu niets meer van te merken. Toch zijn er nog veel rustige plekjes die niet door de grote massa’s ontdekt zijn. Lonneke schrijft over de plekken die zij heeft bezocht in Cambodja.

De tempels van Angkor
De reis begon in Cambodja met een bezoek aan de prachtige en magische tempels van Angkor. Angkor was ooit de hoofdstad van het Khmer rijk, waarvan de beroemde Angkor Wat de hoofdtempel was. Er is ongeveer 400 km2 aan tempels te bezoeken welke allen op ongeloofwaardige wijze door mensenhanden zijn gebouwd. Tot de dag van vandaag is de Angkor Wat tempel de drukst bezochte van allemaal. Dit is niet zonder reden, want de tempel is werkelijk prachtig en ongelooflijk indrukwekkend. Vooral met zonsopgang wordt het complex op een magische manier belicht. Ondanks de bekendheid van de Angkor Wat mag een bezoek aan de Angkor Thom en de Tha Prom zeker niet ontbreken. Door hun onbekendheid maken ze haast net zoveel indruk, wellicht zelfs meer. Vooral de Tha Prom tempel die volledig door de jungle is overwoekerd. Bomen groeien op de tempel zelf, wat een bizarre indruk geeft van de kracht van de natuur. De Angkor tempels zijn een absolute must see bij uw bezoek aan Cambodja.Battambang
Na het bezoek aan de tempels van Angkor vervolgde de reis zich door het prachtige Cambodja. Het land heeft enorm afwisselende gebieden, welke absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is een kennismaking met de countryside van Battambang een echte aanrader. Ontzettend mooi is om te zien hoe de mensen hier nog leven en hoe zij gespecialiseerd zijn in het produceren van lokale producten zoals rijstpapier, gedroogde bananen, bamboeplakrijst en rijstwijn. Terwijl de kinderen zwaaiend langs de weg staan, fiets je langs de kleine houten huisjes waar de bevolking woont. Ook maak je hier een ritje met de bekende bamboetrein. Deze trein werd ooit gebouwd door de Fransen om goederen te transporteren.

Phnom Penh
Vanuit Battambang reisde ik via Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja, verder naar de huidige hoofdstad Phnom Penh gereden. In Phnom Penh mag een bezoek aan Choeng Ek,beter bekend als de voormalige ‘Killingfields' uit de periode dat de Khmer Rouge aan de macht was, zeker niet ontbreken. Deze confrontatie met de verschrikkelijke geschiedenis van Cambodja heeft een enorme indruk achtergelaten. Het is absoluut niet prettig om te zien wat daar gebeurd is, maar juist datgene wat toentertijd gebeurd is heeft ervoor gezorgd dat Cambodja nu is zoals het is: vriendelijke mensen, enorme gastvrijheid en prachtige natuur.


Kep
De volgende bestemming op het lijstje was het onontdekte Kep. Vroeger een bruisende badplaats, nu een verborgen pareltje aan de zuidkust vlakbij de grens met Vietnam. Na jaren begint Kep weer wat leven te krijgen. Dat maakt Kep een heel leuk strandplaatsje waar het (nog) rustig en puur is, omdat toeristen hier schaars zijn. Een bezoekje aan de Crabmarket, of met een scooter een rondje rijden in dit serene plekje maakt al snel duidelijk wat Kep zou leuk maakt. Iets wat je eigenlijk alleen maar zelf kunt ervaren. Een absolute aanrader tijdens uw reis door Cambodja!

Song Saa Island
Vanuit Kep vervolge de reis richting Song Saa Island. Dit paradijselijke eiland is onderdeel van de Koh Rong archipel ten zuiden van Cambodja. Het eiland bestaat uit twee kleine eilandjes: Koh Bong & Koh Quen, wat “The Sweethearts” betekent. Woorden schieten tekort om de schoonheid van het eiland en de accommodatie zelf te beschrijven. De gastvrijheid en service is fantastisch en zorgt ervoor dat de ervaring van het genieten helemaal compleet is. Een verblijf op Song Saa Island is een droom die uitkomt en daarmee een ervaring om niet te vergeten!


Koh Kong
Van de ene prachtige accommodatie naar de volgende; de 4 Rivers Floating Lodge midden in de jungle van Koh Kong. Een totaal andere omgeving, maar wederom prachtig. Het slapen in een drijvende tent is een unieke ervaring. In alle rust kan genoten worden van de groene jungle, de prachtige rivier en wederom de vriendelijkheid van de bevolking.

Cambodja is een land dat zoveel te bieden heeft, terwijl het bij veel mensen nog totaal onbekend is. Het is een land met ontzettend veel mogelijkheden. Op de volgende pagina vind u al onze prachtige Cambodja reizen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat