Delen

27 november 2019

Binnenkort bij Tico: De Verenigde Staten

Door: Fraukje van Nes

Met groot enthousiasme kunnen we hierbij mededelen dat wij ons bestemmingsaanbod gaan uitbreiden! En niet met zo maar een bestemming, maar met een land wat voor velen op de bucketlist staat om ofwel voor een eerste keer te bezoeken, ofwel nog eens terug te keren. De Verenigde Staten! De veelzijdigheid van dit enorme land is immers ongeëvenaard.

De eerste voorbereidingen zijn getroffen en er is een mooie lijst samengesteld met waanzinnig mooie accommodaties waar menig Tico-reiziger zeker warm van zal worden. Zo heb je bijvoorbeeld het buitengewoon mooie Amangiri wat toch wel het neusje van de zalm is als het op accommodaties aankomt. Of wat dacht je van het charmante Lake Kora, of de Bush Creek Ranch? Daarnaast heb je natuurlijk ook iconische plekken zoals het The Beverly Hills Hotel, of Chateau Marmont. Wanneer je een liefhebber bent van Belmond Hotels dan zal een verblijf in het Belmond El Encanto in Santa Barbara je zonder twijfel aanspreken. Een laatste accommodatie die het benoemen waardig is, is het Post Ranch Inn, schitterend gelegen aan de Big Sur.

Amangiri

Reisspecialiste Fraukje bezocht de Verenigde Staten al verschillende malen en zij zal dan ook van start gaan met de voorbereidingen. Mocht je alvast in de stemming willen komen dan lees je haar ervaringen met dit bijzondere land hieronder:


"Ik ben waanzinnig blij dat ik de Verenigde Staten als nieuwe reisbestemming voor Tico mag gaan opzetten. Dit is absoluut een land waar mijn hart ligt en het is dan ook niet gek dat ik direct na de middelbare school mijn tas pakte om Engels te gaan studeren in New York. Ik verbleef hier enige tijd en iedere dag weer had ik het gevoel dat ik op een filmset liep. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Fietsen in Central Park, een sportwedstrijd bijwonen, je laten betoveren op Broadway, een glimp opvangen van het Vrijheidsbeeld, winkelen op 5th Avenue, je vergapen aan de iconische Brooklyn Bridge, cup cakes eten bij de Magnolia Bakery en simpelweg struinen door al die verschillende wereldberoemde wijken die ik al talloze keren in films had gezien. Gedurende mijn tijd in New York maakt ik uitstapjes naar o.a. Boston, Philadelphia en Washington. Stuk voor stuk bijzondere plekken!


Een volgende bestemming heeft minstens net zoveel indruk op mij gemaakt. De reis ging naar Californië en wat een geweldige trip was dit. Fietsen over de Golden Gate Bridge en een bezoek aan de beruchte Alcatraz gevangenis in het heuvelachtige San Francisco, kennis maken met de grootsheid van het Yosemite National Park en natuurlijk het rijden van de wereldberoemde Highway 1. Ook hier had ik weer het gevoel dat ik mij in een film bevond. Er hangt hier iets magisch in de lucht, wat je misschien wel zal herkennen. LA, de stad van de onbegrensde mogelijkheden, een stad die naar mijn mening niet zozeer mooi is, maar wel bijzonder. Dit is de plek waar de ‘magic happens’ en dit is zonder meer voelbaar. Las Vegas stond niet zo zeer op mijn verlanglijstje, echter ben ik blij dat ik gegaan ben. Er is geen plek op aarde waar ik deze stad mee kan vergelijken en deze stad laat zich het beste omschrijven als bizar. Na een vluchtje over de Grand Canyon en een bezoek aan San Diego kwam ook deze zeer indrukwekkende reis tot een einde.

Naast New York en Californië bezocht ik de eilandengroep Hawaii. Als kind droomde ik van Hawaii, een onwerkelijke bestemming, helemaal aan de andere kant van de wereld. Ver weg is het zeker! Toch is het de moeite om in ieder geval één keer in je leven op reis te gaan naar deze bijzondere plek. Het landschap is buitenaards en zeer tropisch tegelijk. De mooiste snelweg ter wereld is zonder twijfel de Hana Highway op het eiland Maui! Daarnaast heeft de Big Island ook diepe indruk achtergelaten. Pruttelende poeltjes in een vulkanisch landschap en lava in zee zien storten zijn niet bepaald dingen die je iedere dag ziet.

Florida vond ik leuk om een keer gezien te hebben. Miami, ook wel de ‘Art Deco hoofdstad van de wereld’ genoemd, bruist en ligt fijn aan een mooi strand. De Florida Keys kon ik natuurlijk niet overslaan. Deze plek is prachtig, maar apart. De Everglades is een indrukwekkend moerasgebied wat je weer nergens anders terugziet in de V.S. Verder heeft deze staat natuurlijk veel prachtige stranden en schijnt de zon hier doorgaans veel. Het wordt niet voor niets de ‘Sunshine State’ genoemd.

Mijn laatste reis door de V.S vond plaats in de ‘Deep South’. Het leek mij razend interessant om iets meer van het platteland van Amerika te zien, dan de plekken waarvan sommigen beweren dat dit niet het échte Amerika is, zoals New York en Californië. Deze uitspraak valt natuurlijk te betwisten. Vanuit Dallas reisde ik naar Austin, wat een beetje een vreemde eend in de bijt is in deze zeer conservatieve regio. Austin is behoorlijk progressief en dat is merkbaar. Ik vond dit een fantastische plek waar ik graag nog een keer terug zou willen keren. Via enkele onbekende dorpjes bereikte ik het einddoel van deze reis: New Orleans! Deze stad moet je een keer gezien hebben. Prachtige huizen, overal muziek en goed eten, al houden ze hier wel van frituren. Zelfs de broodjes die voor je diner geserveerd werden, waren voorzien van een krokant laagje. Ik was hier tijdens Mardi Grass en dit is een van de allerleukste evenementen die ik wereldwijd heb mee mogen maken!

Maar ik heb nog zóveel niet gezien! Mijn verlanglijstje is groot. Ik zou graag een keer de Indian Summer in New England willen meemaken, de nationale parken Zion, Bryce & Canyonland willen bezoeken, het Yellowstone National Park & Alaska staan ook hoog op mijn lijstje en ik zou graag willen rondtrekken in Oregon. De natuur schijnt hier ook geweldig mooi te zijn!"

Naar verwachting start Tico nog voor de zomer van 2020 met de verkoop van reizen naar de Verenigde Staten.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat