Logo bg white

Wat Phou & Don Khone

5-daags arrangement Laos
Vanaf € 680,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

De 4000 eilanden, het Bolaven Plateau & Wat Phou

Gedurende 5 dagen / 4 nachten reist u door het authentieke diepe zuiden van Laos. U reist naar de 4000 Islands (Si Phan Don), gelegen in de Mekong in het zuidelijkste puntje van Laos, vlakbij de grens met Cambodja. Al fietsend verkent u de eilanden Don Khone en Don Det, het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan. U overnacht in een eenvoudige maar drijvende studio, een zeer unieke accommodatie!

Hierna reist u verder naar het dorpje Champassak, tevens gelegen aan de Mekong. Onderweg bezoekt u de grootste watervallen van Zuidoost Azië: Khone PhaPheng. Uiteraard mag een bezoek aan het religieuze tempelcomplex van Wat Phou, een kleinere (en oudere) versie van Angkor Wat niet ontbreken. Vanuit Champassak bezoekt u het Bolaven Plateau met haar etnische minderheden, watervallen, koffie- en theeplantages. Tijdens dit arrangement maakt u kennis met de lokale bevolking en de prachtige natuur van het ongerepte zuiden van Laos!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Pakse - Don Khone

Vandaag start een bijzonder arrangement door het authentieke zuiden van Laos. Op de luchthaven van Pakse (of bij uw hotel) wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids. U overnacht in een eenvoudige maar drijvende studio, een zeer unieke accommodatie!


  • ★★★ Sala Don Khone (2n – ‘floating studio’)
2
2

2: Don Khone

Vandaag verkent u de eilanden Don Khone en Don Det per fiets. U maakt kennis met het culturele erfgoed van de eilanden uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Tevens bezoekt u de Lippi watervallen, voor de lokale bevolking een heilige plek. Nadat u de eilanden per fietst heeft bezocht, gaat u aan boord van een lokale boot. U vaart over de rustgevende Mekong richting de grens met Cambodja, op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Bij aankomst aan wal fiets u terug naar uw accommodatie.

3
3

3: Don Khone - Wat Phou - Champassak

Na het ontbijt transfer naar Champassak. Onderweg brengt u een bezoek aan de prachtige Khone Phapheng waterval, de grootste waterval van Zuidoost Azië. Tevens bezoekt u het tempelcomplex Wat Phou, een oude Khmer-tempel welke sinds 2002 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Vervolgens reist u verder naar het plaatsje Champassak. U overnacht aankomende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de machtige Mekong.


  • ★★★+ The River Resort (2n)

Wat Phou tempelcomplex

4
4

4: Bolaven Plateau

Vandaag staat er een bezoek aan het Bolaven Plateau, gelegen in de omgeving van Champassak, op het programma. Het Bolaven Plateau is een hoger gelegen gebied en staat bekend om haar prachtige watervallen, etnische minderheden, koffie- en theeplantages. U bezoekt onder andere de machtige Tad Yuang en Tad Fane watervallen, brengt een bezoek aan een markt waar de lokale bevolking komt om hun producten te ruilen. U maakt vandaag kennis met de lokale bevolking van Zuid-Laos en de etnische minderheden in dit gebied. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar uw verblijf.

Tad Fane watervallen

5
5

5: Einde arrangement

Uw arrangement eindigt vanochtend en is eenvoudig te vervolgen. U kunt vanaf Pakse vliegen naar o.a. Vientiane, Luang Prabang of Siem Reap in Cambodja. Onze specialisten informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Prijsindicatie voor dit Laos arrangement

Tijdens dit 5-daagse arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 680 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij deze overnachtingen, het transport en de excursies voor u op in uw individuele rondreis op maat.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Laos.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Laos

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Laos. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Laos reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat