Logo bg white

Beste reistijd Laos

De beste reistijd Laos is november t/m februari met een aangename temperatuur en weinig kans op neerslag. Maart en april zijn twee ontzettend warme maanden, waardoor het niet altijd prettig aanvoelt wanneer u buiten bent. Vanaf eind april begint het regenseizoen die tot en met september duurt. Er kan dan behoorlijk wat regen vallen in Laos. De buien vallen meestal aan het einde van de dag, maar dit is lang niet altijd het geval. Houdt u er rekening mee dat er tijdens het regenseizoen overstromingen kunnen voorkomen.

Beste reistijd Laos

november t/m februari

De beste reisperiode Laos is november t/m februari met een aangename temperatuur en weinig kans op neerslag. Maart en april zijn twee ontzettend warme maanden, waardoor het niet altijd prettig aanvoelt wanneer u buiten bent.

Het regenseizoen in Laos

Het regenseizoen duurt in Laos van mei tot en met september.Gedurende de maanden mei t/m juli is het heel erg warm in Laos en is de regenval vaak van korte duur. Dit, terwijl tijdens de laatste maanden van het regenseizoen (eind juli tot en met september) de regen constanter wordt en soms zwaar kan zijn, vooral in het zuiden van het land. Verder naar het noorden en in Luang Prabang zijn de regenbuien meestal lichter, en vallen deze voornamelijk 's nachts en 's ochtends. Gedurende het regenseizoen is de gemiddelde temperatuur overdag rond de 29 graden en 23 graden in de bergvalleien. Houdt u er rekening mee dat er tijdens het regenseizoen overstromingen kunnen voorkomen in Laos.
Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 29 30 31 32 33 32 31 30 30 30 30 28
mm 22 32 38 90 130 165 205 266 164 75 22 7

Klimaat Laos

Het grootste deel van Laos heeft een tropisch savanneklimaat. Een deel van het oosten heeft een tropisch moessonklimaat en een klein deel in het noorden kent een warm China-klimaat waarbij het in de zomerperiode ontzettend kan regenen (400 mm. per maand). Doordat Laos een bergachtig land is, is het goed mogelijk dat tijdens het regenseizoen de ene kant van de berg kampt met dagenlange regenval terwijl het aan de andere kant vrijwel droog is.

De temperaturen in Laos worden sterk beïnvloed door de hoogte. Over het algemeen bevinden zich de gebieden in noord-, centraal- en oostelijk-Laos zich op grotere hoogte dan in het zuiden. In de bergen kan het soms ook flink koud zijn! Het zuiden kent een warmer klimaat met een grotere luchtvochtigheid. In de maanden maart en april kan de temperatuur hier makkelijk boven de 35 graden uitkomen.

Blank

Onze reizen naar Laos

Bent u nieuwsgierig geworden naar de reismogelijkheden in Laos? Bekijk onze voorbeeldreizen door HIER te klikken. Laat u inspireren en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat