Logo bg white

Hoogtepunten rondreis 'Laos Compleet'

18-daagse rondreis door Laos
Vanaf € 6.320,00 p.p.
november t/m februari
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Schitterende hoogtepunten reis Laos

Tijdens deze 18-daagse Laos rondreis begint en eindigt u uw reis in de Thaise hoofdstad Bangkok, maar de nadruk ligt op het authentieke Laos.

U begint uw rondreis Laos in de bruisende stad Bangkok waar u kunt genieten van de prachtige tempels alvorens u vliegt naar het ongerepte zuiden van Laos; Pakse. Vanuit een heerlijke accommodatie gelegen in Champassak bezoekt u de watervallen van het Bolaven Plateau. U verkent de 4.000 Islands, alvorens u in noordelijke richting naar de hoofdstad Vientiane vliegt. U zet de reis voort in Vang Vieng, een dorpje omringd door een prachtig karstlandschap. Na een uitgebreide verkenning reist u naar het authentieke noorden, waar u zal verblijven in de schitterende Muang La Lodge. Als laatste bezoekt u de bijzondere stad Luang Prabang. U vliegt terug naar Bangkok waar u nog één nacht verblijft alvorens u terugvliegt naar huis. Uiteraard is het ook mogelijk om uw reis af te sluiten aan één van de heerlijke stranden van Thailand of Cambodja.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Laos

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

Dag 1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag gaat deze bijzondere rondreis Laos van start. U vertrekt ’s avonds vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

Dag 2: Aankomst in Bangkok

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Bangkok van waar een transfer is geregeld naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u officieel pas rond het middaguur kunt inchecken in uw hotelkamer. De rest van de dag bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

  • ★★★★ Chatrium Hotel Riverside Bangkok (2n)
  • Optioneel ★★★★★ The Siam (2n)

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico-reiziger

The Siam

3
3

Dag 3: Stadsexcursie Bangkok

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Om de sfeer van Bangkok optimaal te kunnen voelen, reist u hoofdzakelijk met het openbaar vervoer. U brengt vandaag een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de Wat Phra Keo en Wat Pho. Na de lunch maakt u een prachtige boottocht over de ‘klongs’, de kanalen in en rondom de stad. Vlak voordat u teruggebracht wordt naar uw hotel, bezoekt u nog de Wat Arun, de Tempel van de Dageraad.

Wat Arun

4
4

Dag 4: Bangkok – Pakse - Champassak

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vliegreis naar Pakse in Laos, waar deze rondreis Laos dan écht van start gaat. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze Laotiaanse agent voor een transfer naar Champassak. Welkom in het ongerepte zuiden van Laos! U bezoekt eerst het tempelcomplex Wat Phu, een oude Khmer tempel welke sinds 2002 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het bezoek wordt u naar uw aangename accommodatie gebracht, gelegen aan de prachtige Mekong-rivier.

  • ★★★+ The River Resort (2n)

Wat Phou tempelcomplex

5
5

Dag 5: Bolaven Plateau

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de transfer naar Paksong, waar u een bezoek brengt aan een lokale markt, waar de lokale bevolking samenkomt om hun producten te verhandelen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Jhai Coffee House, waar u veel leert over het proces van het maken van koffie. Nadat u bent uitgekeken vervolgt u uw rondreis Laos naar Ban Phuong Cook, een gebied waar de Katou minderheid leeft. Tevens wonen hier andere etnische minderheden, oals de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane, de Lavere en de Katung. U sluit de dag af met een bezoek aan twee prachtige watervallen.

Tad Fane watervallen

6
6

Dag 6: Champassak - 4000 Islands

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de reis naar de 4.000 Islands (Si Phan Don), gelegen in de Mekong nabij de grens met Cambodja. U overnacht in een (eenvoudige) drijvende studio, een unieke accommodatie!

Na aankomst heeft u tijd om rustig uit te pakken. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een heerlijke boottocht tijdens zonsondergang door de 4.000 Islands. U stapt aan boord en onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige en idyllische omgeving. Het is hier heerlijk rustig en onderweg kunt u vissers aanschouwen. U bezoekt de eilanden Done Xang, Don Pueay en Don Som waar u de gelijknamige tempel bezoekt. Vanaf hier wandelt u over het eiland en kunt u het lokale leven hier aanschouwen. Eenmaal terug aan boord vaart u terug met uitzicht op een prachtige zonsondergang. Bij aankomst op Don Khone wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.


  • ★★★ Sala Don Khone (2n)
7
7

Dag 7: 4000 Islands

Vrije dag om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Het is aan te bevelen om een fiets te huren en op deze manier het eiland te ontdekken. Maakt u zeker kennis met het culturele erfgoed van het eiland uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich hier nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Ook is een bezoek aan de Li Phi watervallen, thuishaven van de zeldzame Irrawaddy dolfijnen, erg de moeite. Ook kunt u de brug oversteken naar het eiland Don Det.

8
8

Dag 8: 4000 Islands - Vientiane

Na het ontbijt wordt u opgehaald en teruggebracht naar de luchthaven van Pakse. U vliegt in noordelijke richting naar Vientiane waar u deze rondreis Laos voortzet. U verblijft in een sfeervolle accommodatie in het centrum van de stad. De namiddag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.

  • ★★★ Lao Poet Hotel (2n)
9
9

Dag 9: Vientiane

’s Ochtends brengt u per tuk-tuk een bezoek aan Vientiane’s belangrijkste bezienswaardigheden waaronder Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. Ook brengt u een bezoek aan Ho Phrakeo, de voormalige Koninklijke kapel, de Victory Gate, gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de revolutie van ’75 en uiteraard Laos’ nationale symbool: Pha That Luang en tevens het belangrijkste monument van de hoofdstad. Deze stupa is het symbool van Laos’ onafhankelijkheid en het meest heilige boeddhistische monument.

Pha That Luang

10
10

Dag 10: Vientiane - Vang Vieng

’s Ochtends staat de doorreis naar uw volgende bestemming op het programma: Vang Vieng. Natuurlijk kunt u regelmatig stoppen om foto’s van het indrukwekkende landschap te maken. Na een kleine 4 uur rijden bereikt u Vang Vieng, een klein plaatsje omgeven door een prachtig karst landschap en kalkstenen rotsformaties.

  • ★★★ Riverside Boutique Resort (2n)

Riverside boutique hotel

11
11

Dag 11: De grotten van Vang Vieng

Na het ontbijt wordt u opgewacht en naar het noorden van Vang Vieng gebracht, hier begint u aan een tour langs verschillende mooie grotten waaronder de Tham Xang (Olifantengrot) en de Tham Hoi (Slakken grot) die zich tot ver in de berg bevindt. Na een wandeling van ca. 45 minuten komt u aan bij een kristalheldere waterbron waar u heerlijk kunt zwemmen.

Olifantengrot

12
12

Dag 12: Vang Vieng - Luang Prabang

Na een smakelijk ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur die u in ca. 4 uur naar Luang Prabang zal bengen. Onderweg kunt u uiteraard bij verschillende dorpjes stoppen om even de benen te strekken of om foto's te maken. Het leven hier is erg eenvoudig en traditioneel, de bevolking draagt hier nog traditionele kleurrijke kledij. U arriveert in de middag in het charmante stadje Luang Prabang, waar u deze bijzondere rondreis zal afsluiten.

  • ★★★★ The Luang Say Residence (3n)


Indien u deze laatste dagen graag in alle luxe zou willen afsluiten verblijf dan in het schitterende Amantaka:

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.940,– p.p.
oktober t/m juni

Laos arrangement | Exclusief verblijf in het Amantaka

Het Amantaka is een prachtig onderdeel van de befaamde Aman-keten. U ervaart hier uitstekende service en een geweldige ervaring. U overnacht in het plaatsje Luang Prabang in Laos, wat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit prachtige luxe verblijf in combinatie met de historische bezienswaardigheden bieden ultiem genot!

Lees meer

Video The Luang Say Residence

15
15

Dag 15: Luang Prabang & Mekong diner cruise

Na het ontbijt staat er een interessante stadswandeling door Luang Prabang op het programma. Het compacte centrum van Luang Prabang is uitstekend te voet te verkennen. De middag heeft u vrij te besteden.

Aan het einde van de middag wordt u met een tuk-tuk opgehaald en naar de pier gebracht. Daar stapt u aan boord van een cruise en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang op de Mekong.

Prachtige zonsondergang

16
16

Dag 16: Omgeving Luang Prabang & Kuang Si waterval

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een interessante dag. Allereerst wordt u vandaag per transfer naar misschien wel de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië gebracht, Kuang Si. De waterval bestaat uit verschillende niveaus die u kunt bezichtigen en waar u eventueel ook een verkoelende duik kunt nemen. Hierna kunt u indien gewenst samen met uw gids een bezoek brengen aan het sun bear-opvangcentrum om meer te leren over dit bedreigde diersoort. Vervolgens is het tijd voor een heerlijke picnicklunch in de buurt van de watervallen. Per fiets zal u vandaag terugkeren naar Luang Prabang. Het is een prachtige route over het platteland. Onderweg stopt u bij de Buffalo Dairy Farm, waar u veel zal leren over het lokale boerenleven. U zal het voeden van de buffels, kippen, varkens en konijnen bijwonen en u zal uitleg krijgen over hoe de lokale bevolking hier te werk gaat. In de namiddag keert u weer terug bij uw verblijf.

Kuang Si waterval

17
17

Dag 17: Luang Prabang - Bangkok

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in deze aangename stad. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gereden waar u incheckt op de vlucht terug naar Bangkok, waar u dient te overnachten alvorens u de volgende dag naar huis kunt vliegen. Indien gewenst kunt u deze laatste nacht ook nabij de luchthaven overnachten. Tico informeert u graag over de mogelijkheden.


  • ★★★★ Chatrium Hotel Riverside Bangkok (1n)
  • Optioneel ★★★★★ The Siam (1n)
18
18

Dag 18: Vertrek & aankomst

’s Ochtends heeft u een transfer terug naar de internationale luchthaven van Bangkok waar u incheckt op uw directe vlucht met KLM terug naar Amsterdam. U arriveert aan het begin van de avond op Schiphol, waar deze bijzondere rondreis Laos tot een einde komt.

Prijsindicatie voor deze Laos Compleet reis

Voor deze rondreis Laos dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 6.320 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Inbegrepen in de reissom zijn alle vermelde vliegreizen, transfers en entreegelden vermeld in het reisprogramma. Uiteraard is de reis nog geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte rondreis Laos!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Laos

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng uw rondreis Laos met een prachtige luxe cruise naar Thailand

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 3.185,– p.p.
december t/m april

Thailand & Laos arrangement | Luxe Gypsy privécruise Laos naar Thailand

Een zeer comfortabele privécruise van Laos naar Thailand (of vice versa). Onderweg bezoekt u authentieke dorpjes waar u meer te weten komt over de verschillende (berg) stammen die in het noorden van Laos leven. Tijdens uw cruise mag het u aan niets ontbreken en zijn al uw maaltijden, drankjes en excursies (zowel aan boord als aan wal) inbegrepen. Gooi de deuren van uw suite open om de frisse berglucht binnen te laten, of geniet van een gastronomische keuken bij kaarslicht onder de sterrenhemel. Deze cruise biedt u een voortreffelijke en onvergetelijke ervaring op de Mekong!

Lees meer

Waarom met Tico naar Laos?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Laos samenstellen.

Laos reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat