Logo bg white

18-daagse vakantie 'Laos Compleet'

18-daagse rondreis door Laos
Vanaf € 4.110,00 p.p.
November t/m februari
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Vakantie Laos Compleet

Tijdens deze 18-daagse vakantie 'Laos Compleet' begint en eindigt u uw reis in de Thaise hoofdstad Bangkok, maar de nadruk ligt op het authentieke Laos. U begint uw vakantie Laos in de bruisende stad Bangkok waar u kunt genieten van de prachtige tempels alvorens u vliegt naar het ongerepte zuiden van Laos; Pakse. Vanuit een heerlijke accommodatie gelegen in Champassak bezoekt u de watervallen van het Bolaven Plateau en bezoekt u de 4.000 Islands. Via de kleine koloniale stad Thakek reist u naar de unieke Kong Lor grot waar u een mooie boottocht door de 7 kilometer lange grot maakt. Vervolgens reist u verder naar de hoofdstad Vientiane en vervolgt u de reis naar Vang Vieng, een dorpje omringd door een prachtig karstlandschap. Hierna reist u door naar de Vlakte der Kruiken, een zeer unieke en mysterieuze plek. Als laatste bezoekt u de bijzondere stad Luang Prabang. U vliegt terug naar Bangkok waar u nog één nacht verblijft alvorens u terugvliegt naar huis. Uiteraard is het ook mogelijk om uw reis af te sluiten aan één van de heerlijke stranden van Thailand of Cambodja.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Laos vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

Dag 1: Vliegreis naar Thailand

Start van uw vakantie Laos. U vertrekt ’s avonds vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

Dag 2: Aankomst in Bangkok

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Bangkok van waar een transfer is geregeld naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u officieel pas rond het middaguur kunt inchecken in uw hotelkamer. De rest van de dag bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

 • ★★★ Inn a day (2n)
 • ★★★★ Ariyasom Villa (2n)

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico-reiziger
3
3

Dag 3: Stadsexcursie Bangkok

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Om de sfeer van Bangkok optimaal te kunnen voelen, reist u hoofdzakelijk met het openbaar vervoer. U brengt vandaag een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de Wat Phra Keo en Wat Pho. Na de lunch (niet inbegrepen) maakt u een prachtige boottocht over de ‘klongs’, de kanalen in en rondom de stad. Vlak voordat u teruggebracht wordt naar uw hotel, bezoekt u nog de Wat Arun, de Tempel van de Dageraad.

Wat Arun

4
4

Dag 4: Bangkok – Pakse - Champassak

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vliegreis met Lao Airlines naar Pakse in Laos, de volgende bestemming van uw vakantie 'Laos Compleet'. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze Laotiaanse agent voor een transfer naar Champassak. Welkom in het ongerepte zuiden van Laos! U bezoekt eerst het tempelcomplex Wat Phu, een oude Khmer tempel welke sinds 2002 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het bezoek wordt u naar uw aangename accommodatie gebracht, gelegen aan de prachtige Mekong rivier.

 • ★★★+ The River Resort (3n)

Wat Phou tempelcomplex

5
5

Dag 5: Bolaven Plateau

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de transfer naar Paksong, waar u een bezoek brengt aan een lokale markt, waar de lokale bevolking samenkomt om hun producten te verhandelen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Jhai Coffee House, waar u veel leert over het proces van het maken van koffie. Nadat u bent uitgekeken vervolgt u uw vakantie Laos naar Ban Phuong Cook, een gebied waar de Katou minderheid leeft. Tevens wonen hier andere etnische minderheden, oals de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane, de Lavere en de Katung. U sluit de dag af met een bezoek aan twee prachtige watervallen.

Tad Fane watervallen

6
6

Dag 6: 4000 Islands

Vandaag reist u nog verder af naar het zuiden van Laos, nabij de grens met Cambodja. U wordt naar de pier van Don Kong gereden waar u op een bootje stapt en rustig over de Mekong naar de eilanden Don Det en Don Khone vaart. Aangekomen aan wal, zal u de eilanden per fiets verkennen. U zult merken dat de 4000 Islands een rustgevende bestemming zijn tijdens uw Laos vakantie. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggereden naar uw verblijf.

7
7

Dag 7: Champassak - Thakhek

U vervolgt uw vakantie door Zuid-Laos in noordelijke richting naar het stadje Thakhek. Houdt u er rekening mee dat u de hele dag onderweg bent. U volgt de Mekong rivier en stopt onderweg in Savannakhet. Samen met uw gids verkent u het centrum van Savannakhet met haar rijke historie en koloniaal verleden. Na dit bezoek vervolgt u uw reis naar Thakhek. Vanavond verblijft u in een hotel gelegen aan de Mekong in een prachtig koloniaal pand.

 • ★★★ Le Bouton d’Or Boutique (1n)
8
8

Dag 8: Thakhek - Kong Lor

Na het ontbijt wordt u in ca. 3,5 uur naar uw volgende bestemming gereden. Uiteraard kunt u onderweg op diverse plaatsen stoppen om de rit te onderbreken. In de middag arriveert u bij de Kong Lor grot, een unieke grot die een 7,5 km lange rivier door zich heeft stromen. U maakt een boottocht over de Hinboun rivier die door deze grot stroomt. Een unieke ervaring tijdens deze Laos vakantie.

 • ★★ Spring River Resort (1n)

Kong Lor grot

9
9

Dag 9: Kong Lor - Vientiane

Na een vroeg ontbijt vervolgt u uw Laos vakantie in noordelijke richting naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Onderweg kunt u diverse stops maken wanneer u een foto wilt nemen of even de benen wilt strekken.

 • ★★★ Beau Rivage Mekong Hotel (1n)
 • ★★★★ Green Park Boutique hotel (1n)
10
10

Dag 10: Vientiane - Vang Vieng

’s Ochtends brengt u per tuk-tuk een bezoek aan Vientiane’s belangrijkste bezienswaardigheden. ’s Middags staat de doorreis naar uw volgende bestemming op het programma: Vang Vieng. Natuurlijk kunt u regelmatig stoppen om foto’s van het indrukwekkende landschap te maken. U arriveert aan het einde van de middag in Vang Vieng, een klein plaatsje omgeven door een prachtig karst landschap en kalkstenen rotsformaties.

 • ★★★ Villa Namsong (2n)
 • ★★★★ Riverside Boutique Resort (2n)
11
11

Dag 11: De grotten van Vang Vieng

Na het ontbijt wordt u opgewacht en naar het noorden van Vang Vieng gebracht, hier begint u aan een tour langs verschillende mooie grotten waaronder de Tham Xang (Olifantengrot) en de Tham Hoi (Slakken grot) die zich tot ver in de berg bevindt. Na een wandeling van ca. 45 minuten komt u aan bij een kristalheldere waterbron waar u heerlijk kunt zwemmen.

Olifantengrot

12
12

Dag 12: Vang Vieng - Phonsavan

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Phonsavan, hoofdstad van de provincie Xieng Khoung. De route is bergachtig met hier en daar karst landschappen. Onderweg passeert u diverse dorpjes, waar u natuurlijk altijd een stop kunt maken. U bereikt Phonsavan, de volgende bestemming van deze vakantie Laos, aan het einde van de middag.

 • ★★★ Vansana Plain of Jars Hotel (2n)
13
13

Dag 13: Bezoek aan de vlakte der kruiken

Onder begeleiding van een gids brengt u vandaag een bezoek aan de Vlakte der Kruiken. Eerst reist u naar Muang Khoun, de voormalige provinciehoofdstad. Helaas werd Mouang Khoune gedurende de Vietnamoorlog flink verwoest door Amerikaanse bombardementen. ’s Middags bezoekt u twee verschillende vindplaatsen (nr. 2 en 3) van de Vlakte der Kruiken, beiden dichtbij Mouang Khoune gelegen. Aan het eind van de middag keert u terug in Phonsavan.

14
14

Dag 14: Phonsavan - Luang Prabang

’s Ochtends brengt u nog een bezoek aan de lokale markt van Phonsavan. Na dit bezoek staat er een lange rit op het programma met als eindbestemming Luang Prabang. Natuurlijk kunt u regelmatig stoppen om foto’s van het indrukwekkende landschap te maken. U arriveert aan het einde van de middag in Luang Prabang.

 • ★★★+ Mekong River View Hotel (3n)
 • ★★★★ The Luang Say Residence (3n)

Video The Luang Say Residence

15
15

Dag 15: Luang Prabang & Mekong diner cruise

Na het ontbijt staat er een interessante stadswandeling door Luang Prabang op het programma. Het compacte centrum van Luang Prabang is uitstekend te voet te verkennen. De middag heeft u vrij te besteden.

Aan het einde van de middag wordt u met een tuk-tuk opgehaald en naar de pier gebracht. Daar stapt u aan boord van een cruise en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang op de Mekong.

16
16

Dag 16: Omgeving Luang Prabang & Kuang Si waterval

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids en chauffeur. U leert vandaag veel over de etnische minderheden in Laos. Samen met uw gids rijdt u door het prachtige platteland rond Luang Prabang waar u bij verschillende dorpjes zal stoppen en leert over de tradities en religies.In de middag brengt u een bezoek aan een van de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië, Kuang Si.

Kuang Si waterval

17
17

Dag 17: Luang Prabang - Bangkok

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in deze aangename stad. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gereden waar u incheckt op uw vlucht met Bankok Airways naar Bangkok, de laatste bestemming van uw Laos vakantie. In Bangkok zal u nog één nacht verblijven voordat u de volgende dag weer terug naar Nederland vliegt.

 • ★★★ Inn a day (2n)
 • ★★★★ Ariyasom Villa (2n)
18
18

Dag 18: Vertrek & aankomst

’s Ochtends reist u af naar de internationale luchthaven van Bangkok waar u incheckt op uw directe vlucht met KLM terug naar Amsterdam. U arriveert aan het begin van de avond op Schiphol, einde van uw vakantie Laos Compleet.

Prijsindicatie voor deze vakantie Laos Compleet

Voor deze vakantie Laos Compleet dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €4.110 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Indien u liever verblijft in superieure klasse hotels dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €4.950 per persoon.

Inbegrepen in de reissom zijn alle vermelde vliegreizen, transfers en entreegelden vermeld in het reisprogramma. Uiteraard is de reis nog geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte vakantie Laos Compleet!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Laos

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng uw vakantie Laos en reis naar het ongerepte noorden!

Tijdens ons 5-daagse arrangement Muang La & Nong Khiaw, reist u af naar het authentieke noorden van Laos. In de omgeving van Muang La en Nong Khiaw vindt u prachtige ongerepte karstlandschappen, oneindige rijstvelden en een uiterst vriendelijke bevolking. U kunt hier heerlijk genieten en ontspannen in deze rustgevende en onontdekte omgeving. Een fijne afsluiting van uw vakantie Laos!

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 745,– p.p.
december t/m april

Laos arrangement | Muang La & Nong Khiaw (Noord Laos)

Een bijzonder arrangement waarin u kennismaakt met de lokale bevolking en de natuur van het nog onontdekte Noord-Laos. In de omgeving van Muang La en Nong Khiaw vindt u prachtige ongerepte karstlandschappen, oneindige rijstvelden en een uiterst vriendelijke bevolking. Geniet, en kom helemaal tot rust!

Lees meer

Waarom met Tico naar Laos?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte Laos vakantie samenstellen.

Laos reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat