Logo bg white

Bolivia vakantie 'Cerro Rico'

22-daagse rondreis door Bolivia
Vanaf € 5.175,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Een volledige Bolivia vakantie!

Deze ‘Cerro Rico’ Bolivia vakantie is een zeer gevarieerde en bijzondere 21-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Bolivia! U reist grotendeels over land door dit authentieke en geïsoleerde stukje Zuid-Amerika en maakt dus zéér weinig gebruik van binnenlandse vluchten!

U start uw Bolivia ‘Cerro Rico’ vakantie in de laaggelegen stad Santa Cruz. Vanaf de luchthaven start direct een transfer naar het mooi gelegen dorpje Samaipata, waar u de eerste dagen in alle rust kunt acclimatiseren. Vanuit Samaipata reist u onder begeleiding van een privé-gids per 4WD door de binnenlanden van Bolivia naar de witte stad Sucre. Onderweg vertelt uw gids u over de belangrijke historie van dit gebied. Che Guevara heeft hier een groot gedeelte van zijn leven doorgebracht en lag hier ook vele jaren begraven. Tijdens uw verblijf in Sucre brengt u uiteraard een bezoek aan Bolivia’s meest kleurrijke zondagmarkt in Tarabuco. Via het mijnstadje Potosí , waar u overnacht in een authentieke hacienda vol rijke historie, bereikt u de bijna onaardse zoutvlakte van Uyuni, gelegen tegen de Chileense en Argentijnse grens. Nadat u enkele dagen heeft rondgereisd in deze zeer indrukwekkende ruige omgeving met kleurrijke meren, grillige rotsformaties en diepe kloven, maakt u dan eindelijk gebruik van de enige binnenlandse vlucht van Uyuni terug naar La Paz. U sluit uw Bolivia vakantie af met een bezoek aan de Boliviaanse Amazone bij het Madidi National Park.


Bekijk het volledige reisschema van deze Bolivia vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sao Paulo (Brazilië)

Uw Bolivia vakantie gaat van start! U vertrekt vanaf Schiphol met directe KLM vlucht naar de Braziliaanse metropool Sao Paulo. U arriveert aan het eind van de middag in Sao Paulo en gaat met de gratis airport shuttleservice naar het aangename zakenhotel, gelegen vlakbij de luchthaven.

 • ★★★★ Marriott Guarulhos Airport Hotel (1n)

Marriott

2
2

2: Sao Paulo – Santa Cruz – Samaipata (Bolivia)

U gaat met de airport shuttleservice van Marriott terug naar de luchthaven voor de vlucht van Gol naar Santa Cruz. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar Samaipata zal brengen, een dorpje zo’n 120 kilometer ten westen van Santa Cruz. U verblijft in een sfeervolle en kleinschalige finca waar men vele kruiden verbouwd, zeer landelijk gelegen nét iets buiten het dorp. Samaipata is een heerlijke locatie om even enkele dagen te acclimatiseren en bij te komen van de lange reis, alvorens u uw prachtige Bolivia vakantie vervolgt.

 • ★★★ Finca La Víspera (2n)

"'Zelfs de gidsen in Bolivia wilden graag dat we jullie lieten weten dat alles altijd zo goed georganiseerd is als de reizen via jullie gaan!'"
Marianne & Hans
3
3

3: Samaipata

Vrije dagen in deze prachtige omgeving die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vanuit Samaipata prachtige wandelingen maken, maar evt. ook paardrijden. Voor de fanatieke wandelaars is het erg bijzonder naar de Condor Vallei te gaan. U dient hiervoor eerst vanaf Samaipata naar het startpunt van de vallei te reizen. De totale wandeling (heen- en terug) duurt ca. 6 uur en is pittig. U kunt deze tocht eenvoudig ter plaatse laten verzorgen. Informeert u bij Finca La Vispera naar de mogelijkheden en extra kosten voor tours in de omgeving.

4
4

4: Samaipata – Valle Grande – La Higuera (de route van Che Guevara)

U wordt ‘s ochtends opgehaald bij uw accommodatie in Samaipata door uw Engels sprekende gids die de komende 3 dagen van uw Bolivia vakantie tot uw beschikking staat. Deze chauffeur zal u helemaal over land naar Sucre brengen, een prachtige rit door de Boliviaanse binnenlanden.

U verlaat Samaipata en rijdt naar uw eerste stop bij het dorpje Valle Grande, een klein koloniaal stadje waar de lokale bevolking voornamelijk leeft van de landbouw. Valle Grande is vooral bekend vanwege Che Guevara, die hier de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Het was zelfs in Valle Grande waar Che’s dode lichaam naartoe werd gebracht om het ‘te tonen’ aan de pers. Che lag hier gedurende 30 jaar begraven, alvorens zijn lichaam naar zijn uiteindelijke rustplaats werd overgebracht in Cuba. U brengt in Valle Grande een bezoek aan het ziekenhuis, het museum en het standbeeld ter nagedachtenis aan Che.

Na de lunch vervolgt u uw tocht naar La Higuera, waar u vanavond overnacht in een eenvoudig pension (sanitair is gedeeld). Onderweg maakt u een stop in het kleine dorpje Pucará waar u even kunt ronddwalen in de kleine smalle straatjes en een praatje kunt maken met de vriendelijke lokale bevolking. In overleg met uw chauffeur kunt u evt. ook een wandeling maken door de Quebrada del Churo waar Che destijds samen met zijn medestrijders gevangen werd genomen. Hier bevindt zich een groot herdenkingsmonument.

 • ★★ La Casa del Telegrafista (1n – hp)

het museum van Che Guevara

5
5

5: La Higuera – Villa Serrano

‘s Ochtends kunt u gebruiken om een bezoek te brengen aan enkele belangrijke plaatsen in La Higuera zelf. In het schooltje bevindt zich een klein museum. In overleg kunt u evt. ook wandeling maken naar de waterval bij Nuevo Mundo.

Hierna reist u, via de Rio Grande naar het op 2.200 meter boven zeeniveau gelegen Villa Serrano voor de overnachting van vanavond. De rit van vandaag is ontzettend spectaculair en het landschap verandert onderweg drastisch. Onderweg kunt u een stop maken in bv. het dorpje El Oro met haar typische witte huizen met rode daken. U kunt onderweg vele stops maken om de omgeving te fotograferen. Villa Serrano is bekend vanwege de enorme ‘charango’ een instrument dat op een gitaar lijkt en slechts tweemaal per jaar bespeeld mag worden. U overnacht vanavond in een eenvoudig pension in Villa Serrano.

 • ★★ Hotel Mi Tierra (1n – hp)
6
6

6: Villa Serrano – Sucre

Vandaag reist u naar Sucre waar u wordt afgezet bij uw accommodatie in het centrum.

 • ★★★ Hostal de su Merced (3n)
7
7

7 (zondag): Excursie Tarabuco

Vandaag maakt u een dagexcursie naar zeer kleurrijke zondagsmarkt van Tarabuco. Iedere zondag komen de bewoners van de omliggende indiaanse dorpjes naar Tarabuco. Uit de wijde omgeving brengen zij hun koopwaar naar de markt, die wel de grootste en meest kleurrijke van heel Zuid-Amerika wordt genoemd. Er wordt vooral veel kleding verhandeld. De markt is niet alleen een plaats voor de verkoop; het is tevens een sociaal gebeuren. Mensen treffen elkaar, eten en drinken samen, en praten bij. De markt van Tarabuco is een typisch voorbeeld van de gemoedelijke en rommelige sfeer die bij Bolivia hoort en mag dus beslist niet worden overgeslagen tijdens uw Bolivia vakantie!

Tarabuco Markt

8
8

8: Sucre

Vrije dag in de prachtige stad Sucre die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

9
9

9: Sucre – Potosí

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Potosí waar u wordt afgezet bij Hacienda Cayara, waar u de komende 2 nachten verblijft. Het is een zeer sfeervolle hacienda met een rijke historie, gelegen in de Cayara vallei op zo’n 20 kilometer ten noordwesten van Potosí. In het complex bevindt zich een zeer interessant museum en de locatie buiten de stad is uitermate rustgevend. Voor meer informatie: www.hotelmuseocayara.com.

 • ★★★ Hacienda & Museo Cayara (2n – hp)
10
10

10: Potosí & omgeving

Vandaag heeft u een vrije dag in deze prachtige omgeving. U kunt natuurlijk besluiten om wat te ontspannen bij uw accommodatie. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen stadje Potosí, waar u bv. een bezoek kunt brengen aan de Casa de la Moneda (de ‘Munt’ - Let op: op maandag gesloten).

Ook behoort een bezoek aan één van de coöperatieve mijnen vandaag tot de mogelijkheden. U ervaart van zeer dichtbij onder welke extreme werkomstandigheden de ‘Potosinos’ (zoals de inwoners van Potosí worden genoemd) nog altijd moeten werken. De excursie voert u diep de mijn in, door smalle gangen met lage plafonds. Mensen met claustrofobie kunnen beter niet meegaan.

Cerro Rico Mijn

11
11

11: Potosí – Uyuni – Colchani

Vandaag reist u per privé-transfer van Potosí naar Uyuni. U komt hier terecht in een geheel andere wereld. U verblijft vanavond in een sfeervol en bijzonder hotel, geheel opgebouwd uit blokken zout, gelegen nabij de nederzetting Colchani, aan de rand van de enorme zoutvlakte.

 • ★★★+ Hotel Luna Salada (1n)
12
12

12: Colchani – Villamar (Valle de las Rocas)

Vanochtend start een spectaculair 3-daags (2 nachten) arrangement per comfortabele 4WD onder begeleiding van een gids. U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia.

Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en reist u zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende twee nachten overnacht in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie.

 • ★★ Mallku Cueva Lodge (2n – vp)

Valle de las Rocas

13
13

13: Villamar – Laguna Colorada & Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Na dit alles keert u terug bij uw accommodatie in Villamar.

Laguna Colorada

14
14

14: Villamar – Salar de Uyuni – Colchani

U vertrekt na het ontbijt uit Villamar en rijdt terug naar Uyuni. Vandaag staat geheel in het teken van uw bezoek aan de indrukwekkende en haast onwerkelijke Uyuni zoutvlakte. U brengt vandaag een bezoek aan Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. Kunt u zich een betere plek wensen om te lunchen vandaag? Ook bezoekt u het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens uw Bolivia vakantie voort te zetten richting Colchani, een klein dorpje op de zoutvlakte waar men volledig leeft van de zoutextractie. U overnacht vanavond weer in Colchani.

 • ★★★+ Hotel Luna Salada (1n)

Isla Pescado

15
15

15: Colchani – La Paz

Transfer naar de kleine luchthaven van Uyuni voor de korte binnenlandse vlucht van Amaszonas terug naar La Paz. U arriveert op de internationale luchthaven El Alto, gelegen op ruim 4.000 meter boven zeeniveau. Uiteraard is er in La Paz een transfer verzorgd naar uw hotel, gelegen in het centrum van La Paz. Het uitzicht onderweg op deze prachtige stad in de vallei, is werkelijk spectaculair.

 • ★★★ Casa de Piedra Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ Stannum Boutique Hotel (2n)
16
16

16: Stadswandeling La Paz

De ochtend heeft u vrij te besteden en kunt u gebruiken om even bij te komen van de vlucht.
’s Middags wordt u opgewacht in de lobby van uw hotel door uw Engels sprekende gids waarmee u vanmiddag ‘te voet’ La Paz gaat verkennen. U brengt al wandelend o.a. een bezoek aan de Plaza Murillo, het centrale plein van La Paz. Hier bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden waaronder het Congres, het Overheidspaleis, en de Kathedraal. Ook bezoekt u het Goudmuseum, de koloniale kerk San Francisco en de beroemde heksenmarkt. Bent u wat slechter ter been, dan kan Tico uiteraard ook een stadsexcursie per auto voor u verzorgen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

La Paz

17
17

17: La Paz – Rurrenabaque

U wordt opgehaald bij uw hotel in La Paz en naar de luchthaven van El Alto gebracht. U vliegt vanochtend met Amaszonas naar Rurrenabaque, uitvalsbasis voor een bezoek aan het Madidi National Park. Op de luchthaven van Rurrenabaque wordt u opgewacht en volgt een transfer naar uw hotel in het stadje. In de middag brengt een vertegenwoordiger van de Chalalàn lodge u naar het kantoor. Hier ontvangt u de nodige informatie over het jungle programma Chalalán wat morgenochtend vroeg van start zal gaan.

 • ★★★ Hotel Isla de los Tucanes (1n)
18
18

18: Rurrenabaque – Chalalán Lodge

Vandaag start uw 3-daagse (2 nachten) arrangement naar het Madidi National Park. Bij dit arrangement zijn alle (boot)transfers en excursies inbegrepen.

Na het ontbijt start de transfer naar de oever van de Beni rivier waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde boot naar de Chalalán lodge. Het is een prachtige tocht en onderweg kunt u genieten van de typische jungle geluiden en de vele vogels en dichtbegroeide vegetatie aan de oevers van de rivier. Vanaf de Chalalán aanlegsteiger is het ca. 25 minuten wandelen naar de lodge waar u welkom wordt geheten. Uw bagage wordt vanzelfsprekend door het personeel van de lodge getransporteerd.

Na de lunch (inbegrepen) heeft u enige tijd om te ontspannen. In de namiddag staat er een wandeling en een kanotocht in de omgeving van de lodge onder leiding van een Engels sprekende gids op het programma. Hij zal u uitleg geven over de aanwezige fauna en flora in dit gebied en de rijke inheemse tradities. De dag wordt afgesloten met een avondwandeling. U verblijft de komende dagen op basis van volpension.

 • ★★★ Chalalàn lodge (2n – vp)
19
19

19: Excursieprogramma Chalalán Lodge

Vandaag staat een lange wandeling in de jungle op het programma. Grote kans dat u groepen apen tegenkomt en met een beetje geluk ziet u een tapir, wilde zwijnen en kleurrijke vogels zoals een ara of een toekan. Uw gids zal u hierop wijzen en natuurlijk interessante wetenswaardigheden met u delen over medicinale werking van veel planten. Op de terugweg kunt u een uitkijktoren beklimmen van waar u een spectaculair uitzicht heeft op de omgeving.

20
20

20: Madidi National Park – Rurrenabaque

In de vroege ochtend reist u weer met de boot terug naar Rurrenabaque. Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar de luchthaven. U vliegt met Amaszonas terug naar La Paz waar u uiteraard naar uw hotel wordt gebracht voor de laatste overnachting in Bolivia.

 • ★★★ Casa de Piedra Boutique Hotel (1n)
 • ★★★★ Stannum Boutique Hotel (1n)
21
21

21: Vertrek

Vandaag komt uw spectaculaire rondreis Bolivia tot een einde. Transfer naar de luchthaven van La Paz voor de korte vlucht van LAN Airlines terug naar Lima. Hier dient u over te stappen op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. Einde van uw Bolivia vakantie.

22
22

22: Einde rondreis Bolivia

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Bolivia vakantie

Voor deze 22-daagse Bolivia vakantie geldt een indicatie reissom van €5.175 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €5.240 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Bolivia vakantie is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom door Tico uw Bolivia vakantie laten verzorgen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van Bolivia rondreizen door deze bijzondere bestemming. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Bolivia vakantie.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat