Logo bg white

Trekking Maliau Basin

5-daags arrangement Borneo
Vanaf € 1.325,00 p.p.
Mei t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Trekking Maliau Basin

Maliau Basin behoort tot Borneo’s meest ongerepte en afgelegen natuurgebieden. Gelegen in het zuiden van Sabah, grenzend aan het Indonesische Kalimantan, wordt Maliau met haar 600 km2 ook wel ‘Sabah’s Lost World’ genoemd. Een bezoek aan Maliau is echter geen eenvoudige onderneming en is alleen bestemd voor de ware avonturiers! Gedurende 5 dagen / 4 nachten maakt u een spectaculaire trekking onder begeleiding van professionele gidsen door dit afgelegen natuurgebied van het oeroude tropische regenwoud van Borneo. U overnacht in eenvoudige kampementen te midden van de weelderige jungle. Uw inspanningen worden regelmatig beloond door spectaculaire vergezichten over het uitgestrekte regenwoud en haar diepe valleien. Maak kennis met een van de laatste stukjes van het ware Borneo!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Tawau – Maliau Basin

U arriveert ’s ochtends op eigen gelegenheid op de luchthaven van Tawau waar uw 5-daagse avontuurlijke trekking door ‘Sabah’s Lost World’, het unieke en afgelegen Maliau Basin, van start gaat. Op de luchthaven van Tawau wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Borneo Nature Tours, de organisator van deze trekking. Transfer van ca. 5-6 uur naar het startpunt van deze trekking, de eerste overnachtingsplaats bij Agathis Camp. Een lunchbox is vandaag inbegrepen. De komende dagen zijn alle maaltijden inbegrepen en wandelt u in een kleine groep door dit ongerepte natuurgebied op Borneo.

U arriveert vroeg in de middag bij het Agathis Camp (afhankelijk van de weersomstandigheden). De rest van de middag heeft u vrij om de paden rondom het Agathis Camp zelf te verkennen. ’s Avonds staat er een safari per gemotoriseerd voertuig op het programma waarbij u op zoek gaat naar o.a. herten, wilde zwijnen, vliegende eekhoorns en civetkatten. U overnacht met alle andere wandelaars in een slaapzaal.

  • ★ Agathis Camp (1n – vp)
2
2

2: Maliau Basin

Vandaag start het avontuur dan echt. Gedurende de komende drie dagen wandelt u onder begeleiding van ervaren gidsen door het Maliau Basin. De reis voert u door prachtige valleien, langs snelstromende watervallen en door het dichtbegroeide oerwoud van Sabah.

In het begin van de middag komt u aan in het Nepethes Camp, en kunt u eventueel naar de Giluk waterval, gelegen vlakbij het kamp. U kunt hier de rest van de middag heerlijk vertoeven en een verfrissende duik nemen. Heeft u vandaag nog niet voldoende gewandeld, dan kunt u naar de 100 meter hoge Takob Akob waterval wandelen (gelegen op ca. 2 uur wandelen vanaf het kampement).

  • ★ Nepenthes Camp (1n – vp)

3
3

3: Maliau Basin

U wandelt vandaag in ongeveer 5-6 uur naar het Ginseng Camp. U luncht wederom onderweg. In de middag wandelt u naar de spectaculaire 7-lagen tellende Maliau Falls. Geniet vandaag van de mooie panorama vergezichten op het Maliau Basin.

  • ★ Ginseng Camp (1n – vp)
4
4

4: Maliau Basin

U wandelt vandaag over een afstand van zo’n 9 kilometer terug naar het Agathis Camp, het laatste deel van de trekking. Houdt u er rekening mee dat u pas aan het eind van de middag aankomt. Een lunchbox is uiteraard wederom inbegrepen. Het is de laatste dag van uw Maliau Basin avontuur dus geniet nog even van de schoonheid van dit prachtige ongerepte stukje Borneo!

  • Agathis Camp (1n – vp)
5
5

5: Maliau Basin – Tawau

Na het ontbijt neemt u afscheid van Maliau en reist u in ca. 5-6 uur terug naar Tawau. Hier komt uw meerdaagse arrangement dan tot een einde. Onderweg maakt u nog een stop bij de hoge brug van het Belian Camp om nog even te genieten van het geweldige uitzicht alvorens u terugrijdt. U wordt afgezet op de luchthaven van Tawau. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor dit arrangement

Voor deze 5-daagse trekking door het Maliau Basin dient u rekening te houden met een indicatie reissom van
€ 1.325 per persoon (bij deelname van 2 personen). Tijdens deze reis slaapt u in eenvoudige kampementen en sanitair is vrij primitief.

Bij het arrangement is volpension inbegrepen, evenals de retour transfers vanuit Tawau en excursies in kleine groepjes onder begeleiding van een gids.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Borneo reizen. Zij kennen de staten Sabah en Sarawak erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat