Logo bg white

Snorkelen met walvissen

1 dagdeel
Vanaf € 350,00 p.p.
mei t/m november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Snorkelen met walvissen

Ieder jaar migreren de majestueuze bultrugwalvissen vanuit het Caraïbisch gebied naar IJsland nadat ze een lange periode in het warme water verbleven om te paren en hun jongen te krijgen. In de periode mei t/m november (en soms zelfs langer!) verblijven ze voor de kust van IJsland en houden ze zich op in de wateren bij de fjorden.

Vanuit de Noord-IJslandse stad Akureyri worden fantastische tochten verzorgd waarbij u de kans krijgt om te snorkelen met de walvissen. In kleine groepjes (of natuurlijk privé) trekt u er in de vroege ochtend of in de avond - wanneer het water vrijwel verlaten is - op uit met een zodiac en gaat u samen met het professionele team op zoek naar de bultruggen. Al met al spendeert u ca. 2 uur in of op het water met de walvissen. Uiteraard hebben we hier te maken met wilde dieren; ze kunnen van u weg zwemmen of zullen u wellicht nieuwsgierig lange tijd omringen. Garanties zijn niet te geven. Al met al is het een onvergetelijke en unieke ervaring om het water even te mogen delen met deze giganten.

Kiest u voor een privé-ervaring, dan is het in de zomermaanden evt. ook mogelijk om in de late avond met de midzomernachtzon te snorkelen met walvissen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Akureyri

In de vroege ochtend of avond (geheel afhankelijk van uw voorkeur, maar ook de weers- en wateromstandigheden) meldt u zich bij het duikcentrum in Akureyri waar u allereerst een briefing bijwoont over deze bijzondere en ook avontuurlijke ervaring. U ontvangt alle benodigde duikuitrusting en uitleg over zowel het materiaal, het verloop van de activiteit, maar natuurlijk ook over de dieren zelf en hun gedrag.

Hierna begeeft u zich samen met uw gids en de kapitein naar de RIB boot waarmee u zeker 2 uur op het water zal spenderen. U krijgt alle tijd om te zwemmen met de walvissen. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de walvissen af en toe nieuwsgierig bij u kunnen opduiken, maar ook 'ongeïnteresseerd' van u weg kunnen zwemmen. Het zijn immers wilde dieren en garanties zijn niet te geven.

Vereisten om te kunnen snorkelen met walvissen:

  • Minimum leeftijd: 16 jaar
  • Goede conditie
  • Goede zwemvaardigheid

Prijsindicatie 'Snorkelen met walvissen'

Voor het snorkelen met walvissen in IJsland dient u rekening te houden met de volgende reissommen:

  • € 350 per persoon in groepsverband
  • € 850 per persoon op privé-basis o.b.v. van 2 personen*


* Is uw gezelschap groter dan 2 personen, dan gelden er uiteraard andere tarieven.

Het is niet mogelijk om deze ervaring los te boeken bij Tico Reizen. Graag nemen we deze bijzondere activiteit voor u op in een totale rondreis door IJsland.
Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert IJsland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke ervaringen

Onze reizen zijn verre van standaard. In het programma nemen we enkele unieke ervaringen mee die de reis onvergetelijk zullen maken. Laat u ons weten waar uw voorkeur naar uitgaat?

Genieten

Eenmaal aangekomen in IJsland hoeft u niets anders te doen dan ultiem te genieten van de reis, de bijzondere ervaringen en uw verblijf in IJsland's mooiste en fijnste hotels.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat