Logo bg white

Duiken bij Silfra tussen de continenten

1-daags arrangement IJsland
Vanaf € 300,00 p.p.
juni t/m september
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Duik of snorkel tussen 2 continenten bij Silfra

Bent u gefascineerd door de onderwaterwereld en verkent u graag de mooiste plekken op aarde, dan hoort u Silfra beslist bij te schrijven op uw lijstje!

Silfra is de enige plek op aarde waar je tussen 2 tektonische aardplaten kunt duiken (of snorkelen). Deze onderwaterkloof is te vinden in het hart van het Thingvellir National Park in IJsland, op zo'n 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Reykjavík. Het park ligt precies op de breuklijn tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent. Er is in de omgeving genoeg te doen dus ook voor evt. reisgenoten die wat minder gecharmeerd zijn van het leven onder water, zijn er fantastische activiteiten te organiseren.

Het water is er kraakhelder en het zicht loopt soms op tot wel 100-150 meter! Dit komt hoofdzakelijk doordat de kloof wordt gevuld met smeltwater van de Langjökull, IJsland's op één na grootste gletsjer. Het water sijpelt al duizenden jaren via ondergrondse, poreuze lavagangen richting de kloof en wordt zo op ingenieuze wijze gefilterd. Houd rekening met bijzonder lage watertemperaturen welke gedurende het hele jaar liggen op ca. 2-4 graden Celsius.

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om uw duikbrevet hier te halen of het benodigde 'drysuit-certificaat'. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Thingvellir National Park

U arriveert bij de speciaal ingerichte ontmoetingsplek aan de oevers van het Thingvallavatn-meer waar u volledige instructies ontvangt over de duiklocatie en het verloop van de duik zelf. Vervolgens wordt u geassisteerd met de duikuitrusting. U duikt in deze ijzige wateren met een zgn. 'drysuit' waaronder u uw normale (nauwsluitende) kleding draagt. Het is de enige manier om droog te blijven bij watertemperaturen van ca. 2-4 graden Celsius!

En dan gaat het avontuur beginnen. U begeeft zich in het water. Tijdens deze 30-40 minuten durende duik verkent u samen met uw duikinstructeur 4 delen van Silfra. Nooit komt u dieper dan 18 meter. U start in het smalste gedeelte, de zgn. 'Big Crack' waar u zich heel duidelijk 'voelbaar' tussen de 2 aardplaten begeeft. Hierna wordt de kloof breder en bereikt u 'Silfra Hall'. Kijkt u naar boven, dan kunt u eenden en ganzen zien zwemmen aan het wateroppervlak. U zwemt verder naar het diepste en meest adembenemende deel van uw duik: 'Silfra Cathedral'. De duik eindigt in 'Silfra Lagoon', een ondiepe kraakheldere lagune met eindeloos zicht.

Beste tijd voor een duik bij Silfra?

Wat ons betreft kunt u het beste duiken bij Silfra gedurende de IJslandse zomer (juni t/m september). De midzomernachtzon zorgt voor een subliem licht (en zicht) onder water en helpt wellicht ook een heel klein beetje met de opwarming van het water. Alle beetjes helpen!

Lagune

Prijsindicatie voor een duik bij Silfra

Voor een duik bij de Silfrakloof dient u rekening te houden met een bedrag van ca. € 300 per persoon.

De duik duurt ca. 30-40 minuten en de volledige duikuitrusting is inbegrepen. U duikt in een klein gezelschap tot maximaal 3 personen per duikinstructeur. Uiteraard is het ook mogelijk om geheel op privébasis te duiken.

Het is niet mogelijk om deze ervaring los te boeken. Graag nemen wij een duik bij de magnifieke Silfrakloof voor u op in een volledig verzorgde reis door IJsland.

Vereisten

U dient in het bezit te zijn van tenminste een Open Water brevet inclusief een drysuit-certificaat of tenminste 10 gelogde duiken met een drysuit te hebben gemaakt in de afgelopen 2 jaar. Beschikt u niet over deze ervaring, dan kunt u er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om te gaan snorkelen of ter plekke een certificaat te behalen.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert IJsland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen de mooiste reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke ervaringen

Onze reizen zijn verre van standaard. In het programma nemen we enkele unieke ervaringen mee die de reis onvergetelijk zullen maken. Laat u ons weten waar uw voorkeur naar uitgaat?

Genieten

Eenmaal aangekomen in IJsland hoeft u niets anders te doen dan ultiem te genieten van de reis, de bijzondere ervaringen en uw verblijf in IJsland's mooiste en fijnste hotels.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat