Logo bg white

Familiereis IJsland

17-daagse rondreis door IJsland
Vanaf € 6.495,00 p.p.
juni t/m september
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een onvergetelijke familiereis IJsland

Op een kleine 3 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt IJsland, met zijn uitstekende infrastructuur, de indrukwekkende ongerepte natuur en het gigantische aanbod aan avontuurlijke activiteiten een fantastische vakantiebestemming voor uw gezin.

U reist met een comfortabele en ruime huurauto in alle vrijheid het hele eiland rond en verblijft onderweg in sfeervolle accommodaties die uitermate geschikt zijn voor families, variërend van ruime suites, tot schitterende vakantiehuizen met meerdere slaapkamers en een volledig uitgeruste keuken. Gedurende deze familiereis IJsland hebben we een aantal spectaculaire ervaringen voor u in petto welke voor onvergetelijke herinneringen zullen zorgen.

U bezoekt o.a. Reykjavík waar u de stad verkent met de fiets. Hierna krijgt u de comfortabele Land Cruiser opgeleverd waarmee u de avontuurlijke rondreis over het eiland gaat maken. U reist het hele eiland rond en strijkt o.a. neer op het Snæfellsness-schiereiland, in de tweede stad Akureyri, het Mývatnmeer en vervolgt uw reis via het oostelijke fjordengebied naar de gletsjers en gletsjermeren bij het Skaftafell-Vatnajökull National Park. Via IJsland's indrukwekkende zuidkust en de Gouden Driehoek eindigt u uiteindelijk bij de thermale warmwaterbronnen van de Blue Lagoon.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze familiereis IJsland!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Reykjavík


Vandaag gaat deze heerlijke familiereis IJsland van start. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport van waar u per directe vlucht van Icelandair in ruim 3 uur naar IJsland vliegt.

Het toestel landt op Keflavík International Airport waar u na het ophalen van uw bagage van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Er volgt een transfer naar uw aangename en zeer centraal gelegen hotel in het hart van de hoofdstad Rekjavík, op ca. 40 minuten rijden van de luchthaven.

U checkt in en installeert u in de comfortabele, ruime familiekamer welke we voor uw gezin hebben geselecteerd. Diezelfde avond kunt u dineren in het uitstekende restaurant van het hotel of u kunt op verkenning gaan in het centrum van Reykjavík waar het wemelt van de uitstekende restaurants.

  • ★★★★ Canopy by Hilton (1 nacht - one bedroom suite)
2
2

2: Fietstocht Reykjavík - Snæfellsness


Na het ontbijt start u deze fantastische dag met een fietstocht Blank door Reykjavík onder begeleiding van een gids. Uiteraard kan de ochtend op talloze manieren worden ingevuld en geheel worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, voorkeuren en conditie. De fietstocht voert u in principe langs Reykjavík's belangrijkste hoogtepunten waaronder de katholieke kathedraal, Hallgrimskirkja, de oude haven, het parlement, de Tjörnin stadsvijver, maar ook Reykjavík's zuidelijke strand Ægissida.

Na deze ervaring gaat u terug naar uw hotel om uw koffers op te halen en richting het kantoor van het autoverhuurberijf te gaan voor de oplevering van uw zeer ruime en comfortabele huurauto (Toyota Land Cruiser of gelijkwaardig) welke de komende dagen tot uw beschikking staat. U verlaat Reykjavík en rijdt via Borgarfjördur in noordelijke richting naar het Snæfellsness-schiereiland. Het is zeer de moeite om een stukje om te rijden richting het binnenland voor een bezoek aan de watervallen Hraunfossar en Barnafossar.

U verblijft op Snæfellsness in Hótel Búðir, een kleinschalig en elegant hotel gelegen op een ongelooflijke idyllische (en afgelegen) plek. Voor uw verblijf hebben we een ruime master suite geselecteerd.

  • ★★★ Hótel Búðir (2 nachten - master suite)

Hótel Búðir

3
3

3: Snæfellsness


Trek er met uw huurauto op uit en maak een rondrit over het schiereiland wat is vernoemd naar de eeuwenoude Snæfell-stratovulkaan welke is bedekt met een dikke laag ijs van de Snæfellsjökullgletjser. Om het gletsjergebied te bereiken kunt u eerst naar het vissersplaatsje Arnarstapi rijden waar ontzettend veel zeevogels te vinden zijn. Even verderop kunt u stoppen bij het idyllisch gelegen kerkje van Hellnar en het fotogenieke en ietwat mysterieuze zwarte kiezelstrand Djúpalónssandur. Het is eveneens een van de weinige plekken waar je langs deze spectaculaire kust vol dramatische kliffen daadwerkelijk naar 'beneden' kunt naar het strand. Rijd vervolgens zéker door naar Grundarfjördur waar vlakbij de 463 meter hoge Kirkjufellberg en waterval zijn gelegen.

Kirkjufell

4
4

4: Snæfellsness - Akureyri


U verlaat Snæfellsness en rijdt vandaag naar Akureyri, IJsland's tweede stad. Neemt u vandaag gerust de tijd om te genieten van de rit en de bezienswaardigheden onderweg. Alvorens het schiereiland te verlaten, kunt u nog een stop maken in de haven van Stykkishölmur, van waar boten vertrekken richting de talloze kleine eilanden in het Breidafjord. De eilanden staan bekend om de enorme aantallen zeevogels die hier nesten en de schitterende basalten rotskolommen.

U verlaat vervolgens het schiereiland en volgt de Ringweg 1 richting de historische Hunafloi-baai waar u kunt stoppen bij Hvítserkur, een schitterende vulkanische rotsformatie welke is geërodeerd door de zee.

U verblijft aan de rand van Akureyri in het schitterende huis genaamd 'Place to Read'. Het werd gebouwd in 1859 en is recentelijk geheel gerenoveerd en omgetoverd tot een werkelijk prachtig en zeer sfeervol verblijf. Aan werkelijk ieder detail is gedacht. Het huis telt meerdere slaapkamers, badkamers, een eigen keuken, natuurlijk een bibliotheek en is exclusief voor u; ultieme privacy en comfort zijn dan ook gegarandeerd.

  • ★★★+ Place to Read (2 nachten - volledig huis)

Place to Read

Hvítserkur

5
5

5: Walvissen spotten


In de ochtend begeeft u zich naar de haven van Akureyri waar u aan boord stapt van een schip waarmee u vanochtend (in groepsverband) op zoek gaat naar walvissen in het Eyjafjord. Het is ongelooflijk indrukwekkend om deze gigantische zoogdieren te observeren wanneer ze boven het wateroppervlak komen voor zuurstof. In de wateren voor de IJslandse kust komen o.a. blauwe vinvissen, bultruggen, dwergvinvissen en zelfs orka's voor.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u gebruiken om het gezellige, kleurrijke centrum van Akureyri te verkennen. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar gelegen en de stad telt vele leuke winkels, musea en uitstekende restaurants. U kunt er evt. ook met de auto op uittrekken in de omgeving en naar Laufás rijden, waar u een kijkje kunt nemen in een traditionele IJslandse turfboerderij uit de 19e eeuw.

6
6

6: Akureyri - Mývatn


Na het ontbijt verlaat u de stadse omgeving van Akureyri en rijdt u in oostelijke richting naar het Mývatnmeer, beslist één van de meest bezienswaardige regio's van het land. Onderweg dient u beslist een stop te maken bij de Godafoss-waterval ofwel de 'Waterval van de Goden'. Het is wellicht niet de grootste, maar wel één van mooiste en meest gefotografeerde watervallen van het land.

Alvorens u incheckt bij uw hotel, kunt u naar de lavavelden van Dimmuborgir ('Donkere Fort') rijden, aan de oostzijde van het meer. Het is een indrukwekkend doolhof vol grillige lavarotsformaties welke doet herinneren aan de gigantische natuurramp die hier ca. 3000 jaar geleden plaatsvond. Bij het nabijgelegen Höfði komt het lavaveld uit in het meer. Uw aangename en comfortabele hotel bevindt zich aan de noodelijke oevers van het meer.

  • ★★★+ Fosshotel Mývatn (2 nachten - 2 kamers) Blank

Godafoss

7
7

7: Diamanten circuit


Vrije dag in deze werkelijk schitterende omgeving. Bijzonder de moeite is een rit naar het noorden langs het zogenaamde 'Diamanten Circuit' waartoe een aantal speciale bezienswaardigheden behoren. Mocht u gisteren geen tijd hebben gehad voor het bezoek aan Godafoss, dan ligt het vandaag helemaal op de route. Via de havenplaats Húsavik op het schiereiland Tjörnes met haar schitterende houten kerk, rijdt u langs de kust naar Ásbyrgi (ook wel 'Godenburcht'), een spectaculaire V-vormige kloof. Volgende stop is bij Europa's grootste waterval Dettifoss welke uitstekend te voet vanaf de parkeerplaats te bereiken is. De enorme watermassa dendert hier vanaf een hoogte van 44 meter met een gigantisch kabaal naar beneden.

Sluit de dag af met een bezoek aan de thermale baden van Mývatn Nature Baths (entree ter plekke te betalen).

8
8

8: Mývatn - Egilsstaðir


U vervolgt deze familiereis IJsland en verlaat vandaag het noorden. U rijdt naar Egilsstaðir in het oostelijke fjordengebied. Alvorens u de lange reis start, is het beslist de moeite om te stoppen bij het geothermische gebied Námaskard (als u dit niet de afgelopen dagen al gedaan heeft). Er groeit hier hélemaal niets; u vindt er enkel kokende modderpoelen, een bloedhete aardbodem en stomende warmwaterbronnen. Het kleurenpalet bij Námaskard is adembenemend. Even verderop bevindt zich de Kraflavulkaan waar u een mooie wandeling kunt maken over het Leirhnjúkur lavaveld. Vanaf de rand van de explosiekrater Víti heeft u spectaculair uitzicht op de omgeving.

Wanneer u bent uitgekeken, stapt u in de auto en vervolgt u uw reis naar Egilsstaðir, een rit van ca. 3 uur. Tankt u zeker nog even in Reykjahlið alvorens u gaat rijden. We laten u graag verblijven in een sfeervol pension wat is gelegen aan de oevers van het Lagarfjlótmeer en al vele generaties wordt gerund door een lokale familie.

Mocht u vandaag op tijd arriveren, dan is een bezoek aan de Vök Nature Baths beslist aan te raden.


  • ★★★ Lake Hotel Egilsstaðir (1 nacht - 2 kamers)

Oostelijk fjordengebied

9
9

9: Egilsstaðir - Skaftafell


Een lange, maar werkelijk spectaculaire rit brengt u vandaag naar het Skaftafell-Vatnajökull National Park in het zuidoosten van IJsland.

Na ongeveer een half uurtje rijden kunt u de hoofdweg verlaten voor een bezoek aan de Hengifosswaterval ('Hangende Waterval'), een mooie eerste stop op uw reis naar het zuiden. Hierna rijdt u verder naar de spectaculaire kust. Net buiten Djúpivogur treft u een bijzonder kunstwerk van de lokale kunstenaar Sigurður Guðmundsson genaamd 'Eggin í Gleðivík'. Het kunstwerk is een gigantische replica van de eieren van 34 vogelsoorten die nesten in dit gebied.

Via een prachtige kustweg reist u verder naar uw eindbestemming voor vandaag. Onderweg passeert u verschillende majestueuze bergtoppen waaronder de Vestrahorn, gelegen op ca. 35 kilometer ten oosten van Höfn. Ook komt u voorbij het kleine schiereiland Hvalnes, waar zich op de punt een vuurtoren bevindt. Het is een fantastische plek om vogels te observeren of een wandeling te maken over het langgerekte strand. Voordat u vandaag bij uw hotel arriveert, passeert u een aantal oogverblindende gletsjermeren waaronder het befaamde Jökullsárlónmeer.

  • ★★★+ Fosshotel Glacier Lagoon (2n - 2 kamers) Blank

Vestrahorn

"IJsland is beslist een bestemming die je niet meer loslaat. Vier seizoenen in een dag zijn eerder de regel dan de uitzondering en de bizarre landschappen geven je continu het gevoel op een andere planeet te zijn beland."
Reisspecialiste Charissa
10
10

10: Skaftafell & het Fjallsárlónmeer


Er staat u vandaag een schitterende dag te wachten. Het Skaftafell National Park heeft een bezoekerscentrum van waaruit verschillende fantastische wandelingen te maken zijn door de imposante natuur, variërend in lengte.

Gaat u vandaag zeker naar het beroemde Jökulsárlónmeer. Grote films van o.a. James Bond, maar ook scenes van de serie Game of Thrones, werden hier opgenomen. Dit enorme gletsjermeer met een diepte van bijna 250 meter wordt gevoed door het smeltwater van de Vatnajökull. De gigantische ijsschotsen die rustig drijven in het meer variëren van kleur van melkachtig wit tot helderblauw. Op het aan de zuidelijke oevers gelegen zwartgekleurde strand (beter bekend als 'Diamond Beach') vormen de aangespoelde, door de golven gepolijste ijsschotsen (die dus écht lijken op diamanten!) een bijzonder fotogeniek contrast.

Hier vlakbij bevindt zich het kleinere (en dus ook minder bekende!) Fjallsárlónmeer, waar deze middag een fantastische boottocht per zodiac (in groepsverband) op het programma staat. Terwijl de zodiac zich door het water verplaatst, hoort u de werking van de gletsjer en het kraken van het ijs. In het late middaglicht (of het zeer vroege ochtendlicht!) is het meer nog magischer.

Diamond Beach

11
11

11: Skaftafell National Park - Hella


Er staat vandaag een spectaculaire, maar lange dag op het programma. Na het ontbijt reist u langs de prachtige zuidkust helemaal naar Hella in het zuidwesten van het land. Onderweg zijn een aantal mooie stops te maken. Stop eerst bij de Svartifosswaterval, waar het water van een hoogte van zo'n 20 meter voor een gigantische muur van zwartbasalten zuilen naar beneden dendert. De aanblik van Svartifoss doet u wellicht denken aan Reykjavík's kathedraal Hallgrimskirkja. De wandeling naar Svartifoss duurt ca. 45 minuten en onderweg passeert u nog drie andere (iets kleinere) watervallen.

Hierna rijdt u verder naar het idyllische plaatsje Vík, het meest zuidelijk gelegen dorp van het land. Vík wordt omringd door torenhoge kliffen en omsloten door het zwarte strand Reynisfjara. Ga zeker even het strand op om de 340 meter hoge tufstenen berg Reynisfjall te bewonderen, bestaande uit spectaculaire basaltkolommen, ooit gevormd onder het ijs van een gletsjer. Hier voor de kust bevindt zich eveneens de Reynisdrangar, een aantal 66 meter hoge basaltzuilen die een indrukwekkend (en iconisch!) uitzicht bieden. Hier vlakbij vindt u Dyrhólaey, een brugvormige rotsformatie ontstaan door erosie door de zee en de wind. Het is een broedplaats voor vele soorten zeevogels.

In de middag staat er een fantastische ervaring op het programma. U maakt een tocht op een sneeuwscooter (in groepsverband) op de Eyjafjallajökullgletsjer in het zuiden van IJsland. Volwassenen met een geldig rijbewijs bestuderen de sneeuwscooter, kinderen kunnen plaatsnemen achterop! Alle benodigde (warme) kleding wordt verzorgd inclusief helmen en andere veiligheidsuitrusting.

Mocht de tijd het toelaten, dan kunt u in het laatste traject naar uw accommodatie nog een stop maken bij de Skogafoss en Seljalandsfosswaterval.

In de namiddag checkt u in bij Hotel Rangá wat we speciaal voor uw gezin hebben geselecteerd. Deze accommodatie beschikt over fantastische, ruime suites waar u samen in alle comfort kunt verblijven.

  • ★★★★ Hotel Rangá (2 nachten - master suite) Blank

Hotel Rangá

12
12

12: Hella & omgeving


Vrije dag in deze prachtige omgeving die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Uiteraard assisteren wij met alle plezier met de invulling van deze dag. Zo kunt u o.a. een buggytocht maken door Thórsmörk, een ATV-tocht maken over een zwart strand, gaan paardrijden of kayakken op het Solheimajökull gletsjermeer. De mogelijkheiden zijn eindeloos en wij adviseren u graag.

Eveneens erg leuk - en goed op eigen gelegenheid te doen - is een bezoek aan het interessante LAVA Center, een interactief high-tech informatiecentrum waar u op briljante wijze van alles te weten komt over het vulkanisme in IJsland.

LAVA Center

13
13

13: Hella - Álftavatn


U vervolgt deze familiereis IJsland en rijdt vandaag naar de zogenaamde ‘Golden Circle’ van IJsland, op nog geen half uur rijden. U heeft vanochtend alle tijd om de Gouden Driehoek en al haar schitterende bezienswaardigheden op uw gemak met uw huurauto te bezoeken. Geysir, Strokkur, Thingvellir en de Gullfoss-waterval bevinden zich stuk voor stuk op steenworp afstand van elkaar en zijn beslist een bezoek waard.

Rond lunchtijd rijdt u naar de biologische tomatenkwekerij Fridheimar Blank, een prachtig familiebedrijf waar eveneens IJslandse paarden worden gefokt. Wij hebben hier een tafel voor u gereserveerd in de kassen voor de lunch (lunch zelf ter plekke te betalen) en u krijgt er een interessante rondleiding door de kassen en de stallen. Tomaten spelen logischerwijs de hoofdrol tijdens de lunch maar er zijn uiteraard vele andere opties mogelijk.

In de middag vervolgt u uw tocht naar een werkelijk fantastisch vakantiehuis met meerdere slaapkamers gelegen aan een meer waar u de komende dagen in alle rust kunt bijkomen van deze geweldige reis en alle belevenissen. Er is van alles te doen in de omgeving, maar neem ook zeker de tijd om te genieten van de rust en de tijd met elkaar.

  • ★★★★ Álftavík Lakefront Villa (3 nachten)

Thingvellir

14
14

14 & 15: Gouden Driehoek


Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U heeft alle tijd om de omgeving verder te verkennen, maar eveneens te genieten van uw heerlijke verblijf in het Álftavík vakantiehuis aan het meer.

Met uw huurauto kunt u er op uit trekken en een bezoek brengen aan het kratermeer Kerid, een bijzonder fotogenieke plek met haar melkachtige water en zwart-rode wanden. Andere bezienswaardigheden zijn de waterval Faxi, de kathedraal van Skálholt en de minder bekende Brúarfoss-waterval, ook wel bekend als IJsland's blauwste waterval.

Kerid

16
16

16: Álftavatn - Blue Lagoon


U verlaat de vakantievilla en rijdt naar het Rekjanes-schiereiland. Deze ochtend staat er een fantastische tocht per quadbike (in groepsverband) op het programma. Volwassenen in het bezit van een rijbewijs mogen het voertuig besturen en bijrijders (o.a. kinderen) nemen plaats achterop.

Reykjanes is een indrukwekkend gebied in het zuidwesten van IJsland vol geothermische activiteit, gelegen op de grens tussen het Noord-Amerikaanse en het Europese continent. De tocht gaat volledig buiten de gebaande paden over o.a. zwarte stranden en uitgestrekte lavavelden en brengt u o.a. naar de vuurtoren en de brug tussen de continenten.

Na afloop van deze enerverende tocht rijdt u naar uw zeer aangename hotel bij de Blue Lagoon waar u de rest van de middag vrij kunt besteden. Geniet van de heerlijke warmwaterbronnen of boek een massage in de spa (niet inbegrepen). Het Silica Hotel beschikt over een eigen lagune welke enkel toegankelijk is voor hotelgasten. Uiteraard heeft u ook toegang tot de gerenommeerde Blue Lagoon. Het is een heerlijke plek om uw familiereis IJsland in alle rust af te sluiten.

  • ★★★★ Hotel Silica (1 nacht - 2 kamers) Blank

Blue Lagoon

17
17

17: Reykjavík - Amsterdam


Vandaag komt deze schitterende familiereis IJsland tot een einde. U rijdt in ongeveer 25 minuten naar de internationale luchthaven waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht met Icelandair naar Amsterdam. Hier landt u ca. 3 uur later en vervolgt de reis op eigen gelegenheid terug naar huis.

Prijsindicatie van deze familiereis IJsland

Voor deze 17-daagse familiereis IJsland dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 6.495 per persoon, gebaseerd op een gezelschap van 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar).

Inbegrepen

Bij de reissom zijn alle vluchten in Economy Class inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de speciaal geselecteerde (kindvriendelijke) accommodaties, al het benodigde transport (privétransfers en de huur van de comfortabele Land Cruiser) en alle in het programma vermelde excursies.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw familiereis IJsland.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert IJsland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke ervaringen

Onze reizen zijn verre van standaard. In het programma nemen we enkele unieke ervaringen mee die de reis onvergetelijk zullen maken. Laat u ons weten waar uw voorkeur naar uitgaat?

Genieten

Eenmaal aangekomen in IJsland hoeft u niets anders te doen dan ultiem te genieten van de reis, de bijzondere ervaringen en uw verblijf in IJsland's mooiste en fijnste hotels.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat