Logo bg white

Winterreis IJsland

10-daagse rondreis door IJsland
Vanaf € 13.500,00 p.p.
december t/m maart
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een unieke winterreis IJsland

De meeste reizigers kiezen het IJslandse zomerseizoen, wat loopt van juni t/m september als periode voor een bezoek. De dagen zijn dan lang, de temperatuur is (redelijk) aangenaam en de natuur staat in bloei. Maar ook de winter in IJsland, welke loopt van december t/m maart, is prachtig! In deze periode verandert de natuur drastisch naar een landschap van sneeuw en ijs.

Na een vlucht van zo'n 3 uur landt u in de omgeving van Reykjavík en de hierop volgende dagen reist u in alle exclusiviteit met een privé-chauffeur langs de spectaculaire zuidkust. De dagen staan volledig in het teken van de ongerepte natuur en op dagelijkse basis staan er onvergetelijke activiteiten op het programma. U gaat E-mountainbiken, gaat op zoek naar walvissen, maakt een tocht per sneeuwscooter op een gletsjer en bezoekt een oogverblindende ijsgrot. Uiteraard verblijft u onderweg enkel en alleen in onze favoriete accommodaties, variërend van een sfeervolle lodge tot een bijzonder comfortabel hotel.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze winterreis door IJsland!

Bent u gewend om met sneeuwkettingen te rijden in hevig winterweer? Dan kunt u er voor kiezen om zelf te rijden. Maar houd er rekening mee dat de IJslandse wegen niet continu worden schoongehouden, mocht er een grote hoeveelheid sneeuw vallen.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Reykjavík

Vandaag gaat deze bijzondere winterreis IJsland van start. Op eigen gelegenheid reist u naar Amsterdam Schiphol Airport van waar u per directe vlucht van Icelandair in ruim 3 uur naar IJsland vliegt.

Het toestel landt op Keflavík International Airport waar u na het ophalen van uw bagage van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Er volgt een transfer naar uw aangename en zeer centraal gelegen hotel in het hart van de hoofdstad Rekjavík, op ca. 40 minuten rijden van de luchthaven.

  • ★★★★ Reykjavík Konsulat Hotel (2n - deluxe kamer)

Reykjavík Konsulat Hotel

Tjörnin

2
2

2: Mountainbiken in Heiðmörk & walvissen spotten

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur die u in ongeveer een half uurtje naar het prachtige bos Heiðmörk zal brengen, een beschermd natuurgebied ten zuidoosten van Reykjavík. Het is een plek waar de lokalen zelf graag komen om te wandelen en te fietsen. Samen met een lokale gids verkent u vanochtend met een elektrische mountainbike Blank de verschillende paden. De tocht voert langs met mos bedekte lavavelden en een vulkaankrater, en is in principe voor iedereen uitstekend te doen. In de loop van de ochtend wordt u weer netjes terug gebracht naar uw hotel in de stad.

In de middag begeeft u zich te voet naar de oude haven van Reykjavík waar u aan boord stapt van het schip waarmee u (in groepsverband) op zoek gaat naar walvissen. Het is ongelooflijk indrukwekkend om deze gigantische zoogdieren te observeren wanneer ze boven het wateroppervlak komen voor zuurstof. In de wateren voor de IJslandse kust komen o.a. blauwe vinvissen, bultruggen, dwergvinvissen en zelfs orka's voor.

Walvissen bij Reykjavík

3
3

3: Reykjavík - Gouden Driehoek - Hella

Vandaag laat u Reykjavík achter u en vervolgt het indrukwekkende programma van deze winterreis IJsland. In de lobby van uw hotel wordt u opgewacht door uw gids welke de komende dagen eveneens uw chauffeur zal zijn. Hartje winter raken de IJslandse wegen meestal bedekt met een dik pak sneeuw en dagelijkse sneeuwstormen zijn zeer zeker geen uitzondering. Tenzij u goede ervaring heeft met het rijden onder dergelijke omstandigheden, adviseren wij u dan ook zeker om u te laten rijden door een ervaren chauffeur.

Allereerst staat er een bezoek aan de Gouden Driehoek op het programma. Dit gebied, wat is gelegen op een uurtje rijden ten oosten van Reykjavík, telt een aantal bijzondere bezienswaardigheden waaronder de gigantische Gullfoss-waterval, Geysir, de bekendste springbron ter wereld en dé geiser waarnaar alle geisers ter wereld zijn vernoemd en het befaamde Thingvellir National Park. Hier werd in het jaar 930 de 'Althing' (het eerste democratische parlement) opgericht, op de plek waar de scheidingslijn loopt tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent.

Rond lunchtijd reserveren we een tafel bij een biologische tomatenkwekerij Blank waar u kunt genieten van een fantastische lunch (ter plekke te betalen). Na de lunch krijgt u er eveneens een interessante rondleiding door de kassen en de stallen.

In de loop van de middag wordt u naar uw aangename en sfeervolle verblijf nabij Hella gebracht, in het indrukwekkende zuiden. De lodge heeft een eigen observatorium waar u in de avond sterren kunt gaan kijken. Het is eveneens een fantastische locatie om het noorderlicht in de avonduren te bewonderen, o.a. vanuit de hottub.

  • ★★★+ Hotel Rangá (2n - deluxe kamer) Blank
  • ★★★★ Hotel Rangá (2n - master suite) Blank

Hotel Rangá

4
4

4: Thórsmörk & Seljalandsfoss

U trekt er vandaag met uw gids per superjeep op uit richting de binnenlanden naar de Thórsmörkvallei, vernoemd naar de Noorse god Thór. Het is een werkelijk fantastisch natuurgebied voor wandelaars en natuurliefhebbers. De vallei is gelegen tussen de gletsjers Tindfjallajökull en Eyjafjallajökull. Door de slechte kwaliteit van de weg en het feit dat onderweg meerdere 'onvoorspelbare' rivieren overgestoken moeten worden, kan Thórsmörk enkel met een robuust 4WD-voertuig worden bereikt. Zelf rijden is ook in de zomer zeker niet te adviseren.

U wordt vandaag omringd door een ruig berglandschap vol gletsjers en rivieren, gevormd door het smeltwater van de omringende ijsreuzen. Maak een schitterende wandeling en laat u bijpraten over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Een picniclunch is vandaag inbegrepen.

In de namiddag keert u terug richting uw hotel. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de bijna sprookjesachtige Seljalandsfoss-waterval, één van de meest iconische watervallen van het land doordat je erachter langs kunt lopen.

Seljalandsfoss

5
5

5: Hella - Skaftafell

U laat Hotel Rangá achter u en vervolgt deze schitterende winterreis IJsland in oostelijke richting langs de spectaculaire kust. Eindbestemming voor vandaag is het Skaftafell National Park.

Een eerste stop maakt u bij de Skogafoss-waterval. Hierna reist u verder naar het idyllische plaatsje Vík, het meest zuidelijk gelegen dorp van het land. Vík wordt omringd door torenhoge kliffen en omsloten door het zwarte strand Reynisfjara. Gaat u zeker even het strand op om de 340 meter hoge tufstenen berg Reynisfjall te bewonderen, bestaande uit spectaculaire basaltkolommen, ooit gevormd onder het ijs van een gletsjer. Voor de kust bevinden zich hier eveneens de Reynisdrangar, een aantal 66 meter hoge basaltzuilen die een indrukwekkend (en iconisch!) uitzicht bieden.

Er staat vandaag ook nog een fantastische ervaring op het programma. U maakt een tocht op een sneeuwscooter (in groepsverband) op de Eyjafjallajökullgletsjer. Alle benodigde (warme) kleding wordt verzorgd inclusief helmen en veiligheidsuitrusting.

In de loop van de middag arriveert u bij uw aangename accommodatie gelegen aan de rand van het Skaftafell National Park. Dit schitterende park is onderdeel van het grotere Vatnajökull National Park, hét gletsjerparadijs van het land.


  • ★★★+ Fosshotel Glacier Lagoon (3n - deluxe kamer) Blank
  • ★★★★ Fosshotel Glacier Lagoon (3n - suite) Blank

Fosshotel Glacier Lagoon

6
6

6: Skaftafell & de gletsjermeren

Er staat u vandaag een schitterende dag te wachten. Het Skaftafell National Park heeft een bezoekerscentrum van waaruit verschillende fantastische wandelingen te maken zijn door de imposante natuur, variërend in lengte.

In de ochtend staat een fantastische boottocht (in groepsverband) per zodiac over het Fjallsárlonmeer op het programma. Dit meer ligt vlakbij het beroemde en grotere Jökulsárlónmeer wat dagelijks door grote aantallen bezoekers wordt aangedaan. Fjallsárlón is dus iets kleiner en veel minder bekend, maar zeker niet minder mooi! De gletsjermeren worden gevoed door het smeltwater van de Vatnajökull. De gigantische ijsschotsen die rustig drijven in het meer variëren in kleur van melkachtig wit tot helderblauw. Terwijl de zodiac zich door het water verplaatst, hoort u de werking van de gletsjer en het kraken van het ijs. In het late middaglicht (of het zeer vroege ochtendlicht) is het meer nog magischer.

Uiteraard neemt u ook een kijkje bij Jökulsárlón. Grote films van o.a. James Bond, maar ook scenes van de serie Game of Thrones, werden hier opgenomen. Op het aan de zuidelijke oevers gelegen zwartgekleurde strand (beter bekend als 'Diamond Beach') vormen de aangespoelde, door de golven gepolijste ijsschotsen (die dus écht lijken op diamanten!) een bijzonder fotogeniek contrast.

Mocht de tijd het vandaag toelaten, breng dan beslist een bezoek aan de Svartifoss-waterval, waar het water van een hoogte van zo'n 20 meter voor een gigantische muur van zwartbasalten zuilen naar beneden dendert.

Svartifoss

7
7

7: Bezoek aan een ijsgrot

Er staat vandaag een spectaculair bezoek (in groepsverband) aan een ijsgrot op het programma. In de ochtend brengt uw chauffeur u naar de Vatnajökullgletsjer - de grootste van IJsland - waar een mooie wandeling over het ijs onder begeleiding van een gids u naar een afgelegen deel van de gletsjer zal brengen. Alleen in de wintermaanden ontstaan in het gletsjerijs deze bijzonder indrukwekkende ijsgrotten. Eenmaal in de grot wordt u omringd door het gigantische, helderblauw gekleurde ijs; een ervaring die u niet snel meer zal vergeten.

Deze excursie wordt verzorgd door een lokale familie waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Blank

8
8

8: Skaftafell - Hella

Er staat een schitterende tocht op het programma vandaag. Uw chauffeur zal u vandaag terug rijden naar Hotel Rangá. Onderweg maakt u een stop bij de Fjadrárgljúfur-kloof, in de zomer één van de groenste kloven van het land. De kloof is ca. 2 kilometer lang met wanden van zo'n 100 meter hoog. U kunt hier een mooie wandeling maken.

Maak evt. nog een stop bij Dyrhólaey, ooit een vulkanisch eiland, nu een schiereiland door de indrukwekkende lavaboog die het eiland met het vasteland verbindt. Vanaf de top heeft u prachtig uitzicht op de kustlijn.

  • ★★★+ Hotel Rangá (1n - deluxe kamer) Blank
  • ★★★★ Hotel Rangá (1n - master suite) Blank
9
9

9: Hella - Reykjanes - Blue Lagoon

U reist vandaag via het Reykjanes-schiereiland naar uw laatste verblijfplaats in deze bijzondere reis: de thermale bronnen bij de Blue Lagoon, een heerlijke plek om deze winterreis IJsland in alle rust af te sluiten.

U brengt een bezoek aan het geothermische gebied Krýsuvík Blank en het Kleifarvatnmeer met de warmwaterbronnen. Door de aanwezige (slapende) vulkanen en langgerekte lavavelden doet het landschap hier aan dat van de maan denken. Via een houten platform wandelt u bij Krýsuvík door het helrood, groen- en geelgekleurde landschap vol stomende geisers en kokende waterbronnen. Na het bezoek aan dit bizarre terrein, brengt uw chauffeur u naar uw fantastische accommodatie bij de Blue Lagoon, één van de beste spagebieden van het land.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Geniet van de heerlijke warmwaterbronnen of boek een massage in de spa (niet inbegrepen). Beide accommodaties beschikken over een eigen lagune welke enkel toegankelijk is voor hotelgasten. Uiteraard heeft u ook toegang tot de gerenommeerde Blue Lagoon.

  • ★★★★ Hotel Silica (1n) Blank
  • ★★★★★ The Retreat (1n) Blank

The Retreat

10
10

10: Reykjavík - Amsterdam

In de vroege ochtend (of later op de dag wanneer het vluchtschema dit toelaat) wordt deze bijzondere winterreis IJsland afgesloten en brengt uw chauffeur u in ongeveer 25 minuten naar de internationale luchthaven voor uw terugvlucht naar huis.

Prijsindicatie van deze winterreis IJsland


Voor deze 10-daagse winterreis IJsland dient u rekening te houden met de volgende indicatieve reissommen:

  • € 13.500 per persoon - op basis van het eerst genoemde hotel/kamer


Inbegrepen


Bij de reissom zijn alle vluchten in Economy Class inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de speciaal geselecteerde accommodaties, al het benodigde transport op privé-basis en alle in het programma vermelde exclusieve ervaringen (zowel privé als in groepsverband, als vermeld in het programma).

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw winterreis IJsland.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert IJsland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze winterreis IJsland

Deze winterreis IJsland laat zich uitstekend uitbreiden met een adembenemende helikoptervlucht over o.a. de Gouden Driehoek of de Eyjafjallajökullgletsjer.

Uniek arrangement
Favoriet
1 of 3 uur
Vanaf € 895,– p.p.
Gehele jaar

IJsland arrangement | Helikoptervlucht (1 of 3 uur)

De beste manier om de uitgestrektheid en enorme variëteit in landschappen in u op te nemen, is beslist vanuit de lucht. In IJsland hebben we een aantal schitterende helikoptervluchten voor u in petto, variërend in lengte. Deze kunnen starten vanuit Reykjavík of (tegen een toeslag) vanuit iedere andere locatie in IJsland.

Lees meer

Wat kunt u van ons verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke ervaringen

Onze reizen zijn verre van standaard. In het programma nemen we enkele unieke ervaringen mee die de reis onvergetelijk zullen maken. Laat u ons weten waar uw voorkeur naar uitgaat?

Genieten

Eenmaal aangekomen in IJsland hoeft u niets anders te doen dan ultiem te genieten van de reis, de bijzondere ervaringen en uw verblijf in IJsland's mooiste en fijnste hotels.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat