Logo bg white

Hoogtepunten rondreis Laos 'Delight'

12-daagse rondreis door Laos
Vanaf € 2.950,00 p.p.
November t/m februari
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

rondreis Laos Delight

De nadruk in deze prachtige rondreis Laos ligt op een bezoek aan het ongerepte en authentieke Laos. Uw rondreis Laos start in de Thaise hoofdstad Bangkok waar u enkele dagen kunt genieten van de prachtige tempels alvorens u doorvliegt naar Pakse in het zuiden van Laos. Hier brengt u een bezoek aan het ongerepte Bolaven Plateau en de rustgevende 4000 Islands. U reist per binnenlandse vlucht naar Luang Prabang. Een bezoek aan deze bijzondere stad mag uiteraard niet ontbreken. Onder begeleiding van een gids maakt u kennis met de stad en haar prachtige omgeving. U vliegt weer terug naar Bangkok waar u nog overnacht alvorens u terugvliegt naar huis. Uiteraard is het ook mogelijk om de rondreis Laos te laten eindigen op één van de heerlijke stranden van Thailand, vraag ons naar de mogelijkheden.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Laos rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag gaat uw rondreis Laos van start. U vertrekt ’s avonds vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Bangkok van waar een transfer is geregeld naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u officieel pas rond het middaguur kunt inchecken in uw hotelkamer. De rest van de dag bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

 • ★★★ Inn a day (2n – river view)
 • ★★★★ Chatrium Riverside Hotel (2n – ‘river view’ kamer)
 • ★★★★ Ariyasom Villa (2n)

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico-reiziger
3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Om de sfeer van Bangkok optimaal te kunnen voelen, reist u hoofdzakelijk met het openbaar vervoer. U brengt vandaag een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de Wat Phra Keo en Wat Pho. Na de lunch (niet inbegrepen) maakt u een prachtige boottocht over de ‘klongs’, de kanalen in en rondom de stad. Vlak voordat u teruggebracht wordt naar uw hotel, bezoekt u nog de Wat Arun, de Tempel van de Dageraad.

4
4

4: Bangkok – 4000 Islands (Laos)

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vliegreis met Lao Airlines naar Pakse in Laos waar uw rondreis Laos écht van start gaat. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze Laotiaanse agent voor een transfer naar de 4000 Islands (Si Phan Don), gelegen in de Mekong in het zuidelijkste puntje van Laos, vlakbij de grens met Cambodja. U overnacht in een eenvoudige maar drijvende studio, een zeer unieke accommodatie!

 • ★★★ Sala Don Khone (2n – ‘floating studio’)

Sala Don Khone

5
5

5: 4000 Islands

Vandaag verkent u de eilanden Don Khone en Don Det per fiets. U maakt kennis met het culturele erfgoed van de eilanden uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Tevens bezoekt u de Lippi watervallen, voor de lokale bevolking een heilige plek. Nadat u de eilanden per fietst heeft bezocht, gaat u aan boord van een lokale boot. U vaart over de rustgevende Mekong richting de grens met Cambodja, op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Bij aankomst aan wal fiets u terug naar uw accommodatie.

6
6

6: 4000 Islands - Wat Phou - Champassak

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Champassak, de volgende bestemming van uw rondreis Laos. Onderweg brengt u een bezoek aan de prachtige Khone Phapheng waterval, de grootste waterval van Zuidoost Azië. Tevens bezoekt u het tempelcomplex Wat Phou, een oude Khmer-tempel welke sinds 2002 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Vervolgens reist u verder naar het plaatsje Champassak. U overnacht aankomende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de machtige Mekong.

 • ★★★ The River Resort (2n)
 • ★★★+ The River Resort (2n - deluxe riverfront villa kamer)

Wat Phou tempelcomplex

7
7

7: Bolaven Plateau

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de transfer naar Paksong, waar u een bezoek brengt aan een lokale markt, waar de lokale bevolking samenkomt om hun producten te verhandelen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Jhai Coffee House, waar u veel leert over het proces van het maken van koffie. Nadat u bent uitgekeken reist u verder naar Ban Phuong Cook, een gebied waar de Katou minderheid leeft. Tevens wonen hier andere etnische minderheden, oals de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane, de Lavere en de Katung. U sluit de dag af met een bezoek aan twee prachtige watervallen.

8
8

8: Champassak - Luang Prabang

U vervolgt uw reis in noordelijke richting naar de gezellige stad Luang Prabang, de laatste stop van uw rondreis Laos. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Pakse gereden. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht met Lao Airlines naar Luang Prabang. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw aangename verblijf gereden. Aan het einde van de middag wordt u met een tuk-tuk opgehaald en naar de pier gebracht. Daar stapt u aan boord van een cruise en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang op de Mekong. U zal aan wal gaan bij een lokaal dorpje waar u getrakteerd wordt op een traditionele Laotiaanse dans. Na de dans gaat u weer aan boord en kunt u genieten van een heerlijk diner, terwijl de boot terug naar Luang Prabang vaart.

 • ★★★+ Mekong River View Hotel (3n)
 • ★★★★ The Luang Say Residence (3n)

Video The Luang Say Residence

9
9

9: Luang Prabang

Na het ontbijt staat er een interessante stadswandeling door Luang Prabang op het programma. Het compacte centrum van Luang Prabang is uitstekend te voet te verkennen. De middag heeft u vrij te besteden.

10
10

10: Omgeving Luang Prabang & Kuang Si waterval

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids en chauffeur. U leert vandaag veel over de etnische minderheden in Laos. Samen met uw gids rijdt u door het prachtige platteland rond Luang Prabang waar u bij verschillende dorpjes zal stoppen en leert over de tradities en religies.In de middag brengt u een bezoek aan een van de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië, Kuang Si,

11
11

11: Luang Prabang - Bangkok

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in deze aangename stad. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gereden waar u incheckt op uw vlucht met Bankok Airways naar Bangkok. In Bangkok zal u nog één nacht verblijven voordat u de volgende dag weer terug naar Nederland vliegt en uw rondreis Laos tot een einde komt.

 • ★★★ Inn a day (2n – river view)
 • ★★★★ Chatrium Riverside Hotel (2n – ‘river view’ kamer)
 • ★★★★ Ariyasom Villa (2n)12
12

12: Vertrek & aankomst

’s Ochtends reist u af naar de internationale luchthaven van Bangkok waar u incheckt op uw directe vlucht met KLM terug naar Amsterdam. U arriveert aan het begin van de avond, einde van uw rondreis Laos.

Prijsindicatie voor deze rondreis Laos

Voor deze rondreis Laos dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €2.950 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Indien u liever verblijft in superieure klasse hotels dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €3.645 per persoon. De reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Inbegrepen in de reissom zijn alle vermelde vliegreizen, transfers en entreegelden. Uiteraard is het mogelijk om deze rondreis geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw perfecte rondreis Laos!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Laos

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng uw rondreis Laos en reis naar het ongerepte noorden!

Tijdens ons 5-daagse arrangement Muang La & Nong Khiaw, reist u af naar het authentieke noorden van Laos. In de omgeving van Muang La en Nong Khiaw vindt u prachtige ongerepte karstlandschappen, oneindige rijstvelden en een uiterst vriendelijke bevolking. U kunt hier heerlijk genieten en ontspannen in deze rustgevende en onontdekte omgeving. Een fijne afsluiting van uw rondreis Laos!

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 745,– p.p.
december t/m april

Laos arrangement | Muang La & Nong Khiaw (Noord Laos)

Een bijzonder arrangement waarin u kennismaakt met de lokale bevolking en de natuur van het nog onontdekte Noord-Laos. In de omgeving van Muang La en Nong Khiaw vindt u prachtige ongerepte karstlandschappen, oneindige rijstvelden en een uiterst vriendelijke bevolking. Geniet, en kom helemaal tot rust!

Lees meer

Waarom met Tico naar Laos?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Laos samenstellen.Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Laos reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat