Logo bg white

Oostkust Australië rondreis 'Eastern Delight'

31-daagse rondreis door Australië
Vanaf € 4.895,00 p.p.
April t/m november
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Self-drive rondreis Australië

Deze prachtige oostkust Australië rondreis voert u langs een hele rits hoogtepunten. Deze rondreis is dan ook een uitstekende kennismaking met ‘Down Under’, zoals Australië ook wel wordt genoemd.

De mooiste start van de rondreis Australië is natuurlijk een bezoek aan de spectaculaire stad Sydney. Middels een binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar het Rode Hart van Australië met haar beroemde Nationale Parken, uitgestrekte vlaktes en iconen van het land: Kings Canyon, Ayers Rock & The Olga’s. Wederom per vliegtuig reist u verder naar de de tropische kustplaats Cairns, gelegen in de noordwestelijke staat Queensland van waar u de tocht verder vervolgt per huurauto tot aan Brisbane. U verblijft eerst enkele dagen aan zee bij Palm Cove en rijdt vervolgens zuidwaarts. Onderweg passeert u de prachtige stranden van Australië’s oostkust. Gedurende de tocht ligt het Great Barrier Reef altijd op steenworp afstand. Bezoek de Whitsunday Islands bij Airlie Beach en snorkel in het azuurblauwe water van de Pacific bij o.a. Heron Island. Ook mag een bezoek aan het grootste en meest beroemde zandeiland ter wereld: Fraser Island, niet ontbreken. U verkent Fraser Island per robuuste 4WD, geheel op eigen gelegenheid! Gedurende deze Australië rondreis maakt u niet alleen kennis met de intens gekleurde landschappen, maar leert u ook de bijzonder eigenaardige Australische dierenwereld kennen. Met een beetje geluk staat u oog in oog met een pre-historische helmcasuaris bij Mission Beach, of een dingo op Fraser Island!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Australië self-drive rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Australië

Uw prachtige oostkust Australië rondreis gaat vandaag van start. U vertrekt vanuit Amsterdam met een vlucht van Cathay Pacific naar Sydney. U dient over te stappen in het Hongkong.

Indien u de lange oostkust Australië rondreis wilt breken en één of enkele nachten in Hong Kong wilt verblijven dan is dit mogelijk. Wij nemen met alle plezier het stopover programma Hong Kong voor u op in uw offerte.

2
2

2: Aankomst Sydney

U arriveert ’s avonds op de internationale luchthaven van Sydney, van waar u op eigen gelegenheid (per taxi) naar uw hotel gaat. U verblijft de komende nachten in de prachtig gedecoreerde Old Clare.

 • ★★★+ Old Clare (3n)

"We hebben een geweldige tijd achter de rug: 2 mnd trekken in Australie is werkelijk onze droomreis geworden. Hoogtepunten: Sydney en het snorkelen op de Great Barrier Reef. Geweldige accommodaties!"
Tico reizigers

Old Clare

Reisspecialiste Fraukje bezocht enkele prachtige boutique hotels in Sydney!

3
3

3-4: Sydney

Vrije dagen in Sydney die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Deze bijzondere stad heeft dermate veel interessante bezienswaardigheden dat u zich hier wel een week kunt vermaken! Op korte loopafstand van uw hotel vindt u natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Sydney waaronder de Harbour Bridge, het Opera House, Circular Quay en de historische wijk The Rocks.

U kunt deze dagen ook de ferry nemen vanuit Circular Quay naar andere delen van Sydney zoals de strandwijk Manly. Ook kunt u een dagje spenderen in het mondaine Bondi Beach.

Sydney is ook leuk om per fiets te verkennen. Tico kan eventueel een fietsexcursie (onder begeleiding van een gids) voor u regelen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een fiets huren en zo de stad op eigen gelegenheid verkennen.

5
5

5: Sydney - Alice Springs

U gaat op eigen gelegenheid (per taxi) terug naar de luchthaven voor de korte binnenlandse vlucht met Qantas Airways naar Alice Springs, gelegen in het Rode Hart van Australië.

Op de luchthaven van Alice Springs oplevering van uw huurauto (4WD Toyota Landcruiser of gelijkwaardig) welke de komende 5 dagen van uw oostkust Australië rondreis tot uw beschikking staat. U rijdt ermee naar uw hotel. De rest van de middag heeft u vrij te besteden om eventueel het centrum van Alice Springs te verkennen.

 • ★★★ Lasseter Hotel (1n – l/o)
6
6

6: Alice Springs - West MacDonnel Ranges - Glen Helen

’s Ochtends kunt u wellicht nog een bezoek brengen aan de Royal Flying Doctor Service post. Vervolgens reist u in ongeveer 2 uur (ca. 140 km) in westelijke richting door de indrukwekkende West MacDonnel bergketen. U overnacht in Glen Helen, gelegen op ca. 10 minuten wandelen van de prachtige Glen Helen Gorge. Houdt u er rekening mee dat u bij het Glen Helen Resort een 'permit' dient te kopen om de route van morgen te mogen rijden.

 • ★★ Glen Helen Resort (1n – lo)
7
7

7: Glen Helen - Kings Canyon

Vandaag maakt u een schitterende tocht over de Mereenie Loop Road naar het Watarrka National Park. Deze ca. 4½ uur durende reis door de ware outback over onverharde wegen brengt u naar het gebied van Kings Canyon. Houdt u er wel rekening mee dat u deze route alleen mag rijden wanneer u over een permit beschikt.

’s Middags heeft u nog de tijd om de Kings Creek wandeling te maken. Deze wandeling van ongeveer één uur (ca. 2½ km) voert u door het dal naar een prachtig uitkijkpunt. De wandeling is ook voor de minder fitte wandelaar prima te doen en loopt over een vlak pad.
Houdt u er rekening mee dat het Kings Creek Station over gedeeld sanitair beschikt. Kiest u voor verblijf in de Wilderness Lodge, dan staat u een bijzonder verblijf in een comfortabele tent te wachten op basis van half pension; een unieke ervaring!

 • ★★ Kings Creek Station (1n – lo)
 • ★★★★ Kings Canyon Resort (1n – lo)


Video Kings Canyon Resort

8
8

8: Kings Canyon - Ayers Rock

’s Ochtends kunt u de Kings Canyon Rim wandeling maken. Deze waanzinnige ca. 4 uur durende wandeling is alleen al vanwege het uitzicht over het dal de moeite waard. Alleen geschikt voor fitte, ervaren wandelaars. Tijdens de wandeling komt u o.a. langs de Garden of Eden en de eigenaardige rotsformatie ‘Lost City.

Rond het middaguur (houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken uit uw kamer) rijdt u verder naar Yulara, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Australië’s grootste attractie, Ayers Rock. Onderweg passeert u Mount Connor, door vele reizigers vaak verward met Ayers Rock, alleen is deze platter. Wellicht kunt u vanavond al de zonsondergang bewonderen bij Ayers Rock. Elke seconde lijkt deze roder van kleur te worden.

 • ★★★ Voyages Outback Pioneer Hotel (2n)
 • ★★★★ Voyages Sails in the Desert (2n – lo)

Ayers Rock

9
9

9: Ayers Rock & De Olga's

Vrije dag in de omgeving om de bijzondere rotsformaties te verkennen en gebruik te maken van de perfect uitgezette wandeltrajecten in het park.

Optioneel bij deze oostkust Australië rondreis (niet inbegrepen): het is mogelijk om vandaag een spectaculaire helikoptervlucht te maken boven Ayers Rock en de Olga’s. Er is een vlucht van zowel 15 minuten, als 30 minuten. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

10
10

10: Ayers Rock - Cairns - Palm Cove

De ochtend heeft u vrij. Rond het middaguur rijdt u naar de luchthaven van Ayers Rock waar u de huurauto inlevert bij het luchthavendepot van Hertz. U vliegt met Qantas Airways naar Cairns. Op de luchthaven oplevering van uw huurauto (Toyota Camry of gelijkwaardig) welke de komende 17 dagen van uw oostkust Australië rondreis tot uw beschikking staat tot aan Brisbane. U rijdt in ca. 25 minuten naar uw verblijfplaats van de volgende dagen: Palm Cove. U verblijft hier in een aangenaam hotel aan zee. Vanuit Palm Cove kunt u de komende dagen een bezoek brengen aan o.a. het Daintree National Park en Cape Tribulation. Ook kunt u natuurlijk gaan snorkelen bij het Great Barrier Reef.

Vanuit Cairns of Palm Cove kunt u prachtige uitstapjes maken naar o.a. Cape Tribulation, het tropische regenwoud in het Daintree National Park, het plaatsje Kuranda of het onderwaterparadijs bij het Great Barrier Reef. Ook vindt u aan deze kust prachtige door palmen omringde stranden, azuurblauw water vol koralen en ander zeeleven en weelderige regenwouden bewoond door zeldzame dieren.

 • ★★★+ Melaleuca Resort (3n)
 • ★★★★ Alamanda Palm Cove by Lancemore (3n)
11
11

11-12: Palm Cove & omgeving

Vrije dagen om heerlijk te ontspannen bij uw hotel. Palm Cove leent zich ook uitstekend voor het beoefenen van diverse watersporten. Tevens biedt de omgeving uitstekende golfmogelijkheden, kunt u snorkelen bij het Great Barrier Reef, of erop uit trekken in de omgeving richting Cape Tribulation, het Daintree National Park of het plaatsje Kuranda.

13
13

13: Palm Cove - Mission Beach

U verlaat Palm Cove en rijdt vandaag in ca. 2½ uur naar Mission Beach. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Een wandeling langs het aantrekkelijke strand behoort tot de mogelijkheden. • ★★★+ Licuala Lodge (1n – lo)
14
14

14: Mission Beach - Airlie Beach

Er staat vandaag een lange rit op het programma naar Airlie Beach, een reis over een afstand van ca. 540 kilometer via Townsville waar u eventueel kunt stoppen voor een bezoek aan het prachtige aquarium. Airlie Beach is de uitvalsbasis voor excursies naar de Whitsunday eilanden. Kiest u voor verblijf in het Martinique Whitsunday Resort tijdens uw rondreis door Oost-Australië, dan verblijft u heerlijk in een appartement.

 • ★★★ Best Western Mango House Resort (3n)
 • ★★★★ Martinique Whitsunday Resort (3n)
15
15

15-16: Airlie Beach & The Whitsunday Islands

Vrije dagen in deze bijzondere omgeving. Wellicht wilt u vandaag heerlijk snorkelen of duiken bij de Whitsunday Islands; de onderwaterwereld is hier adembenemend. In Airlie Beach kunt u bij de vele kleine reisbureaus terecht voor een excursie naar o.a. het hagelwitte Whitehaven Beach. U kunt hier meerdaagse zeiltochten maken (2-3 dagen of zelfs langer) waarbij u op basis van volpension langs de befaamde Whitsunday Islands vaart. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

17
17

17: Airlie Beach - Eungella National Park

Vandaag staat de rit (ca. 235 km) naar het belangrijkste natuurpark van Midden–Queensland, het Eungella National Park, op het programma. Hier heeft u grote kans om het vogelbekdier (platypus) tegen te komen. U verblijft nabij het park in een rustieke accommodatie in het park.

 • ★★★ Broken River Mountain Resort (2n – lo)
18
18

18: Eungella National Park

Vrije dag in deze prachtige omgeving. In het park vindt u prachtige watervallen en diepe kloven door het tropische regenwoud. U kunt er mooie wandelingen maken en één van de vele watervallen bezoeken.

19
19

19: Eungella National Park - Gladstone

Vandaag zet u de oostkust Australië rondreis voort naar Gladstone, uitvalsbasis voor een bezoek aan het bijzondere Heron Island. U volgt de Bruce Highway over een afstand van 525 kilometer. • ★★★+ Oaks Grand Gladstone (1n)
20
20

20: Gladstone - Heron Island

’s Ochtends gaat u op eigen gelegenheid naar de jachthaven van Gladstone waar u aan boord stapt van een snelle catamaran die u in ongeveer 3 uur varen naar Heron Island brengt, één van de meest zuidelijke koraaleilanden van het Great Barrier Reef. U verblijft hier de komende dagen in een aangenaam resort, het enige resort op het eiland, op basis van volpension.

 • ★★★ Heron Island Resort (3n – vp)

21
21

21-22: Heron Island

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Het hotel biedt diverse excursiemogelijkheden aan als snorkelen, duiken en rifwandelen. Informeert u bij de hotelreceptie naar de mogelijkheden. Als u deze oostkust Australië rondreis in de maanden januari tot april maakt, dan is er een grote kans om schildpadden te zien die hier hun eieren leggen, of honderden kleine schildpadjes die uit het ei komen.

23
23

23: Heron Island - Gladstone

Per snelle catamaran reist u weer terug naar Gladstone (aankomst ca. 15:00 uur). Op eigen gelegenheid gaat u terug naar uw hotel.

 • ★★★+ Oaks Grand Gladstone (1n)
24
24

24: Gladstone - Hervey Bay

U rijdt vandaag verder naar Hervey Bay, een rit van ca. 4 uur over een afstand van ruim 260 kilometer. Hervey Bay is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Fraser Island. U verblijft in Hervey Bay in een sfeervolle en comfortabele kleinschalige B&B in het centrum van Hervey Bay. • ★★★+ Alexander Lakeside B&B (1n – lo)
25
25

25: Hervey Bay - Fraser Island

U rijdt ’s ochtends in ca. 20 minuten naar River Heads waar u uw huurauto kunt parkeren. U neemt de ferry naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld, een overtocht van ca. 50 minuten.

 • ★★★+ Kingfisher Bay Resort (3n)

26
26

26-27: Excursie Fraser Island

Vrije dagen op dit bijzondere zandeiland. In de ochtend van dag 26 krijgt u bij het Kingfisher Bay Resort uw 4WD auto opgeleverd (Toyota Landcruiser of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 2 dagen van uw oostkust Australië rondreis tot uw beschikking.

U kunt het eiland geheel op eigen gelegenheid verkennen. Brengt u bv. een bezoek aan 75 Mile Beach, één van de mooiste stranden van de oostkust van Australië, Elli Creek voor een frisse duik in het kristalheldere water, het beroemde Maheno scheepswrak, de Coloured Sands, Indian Head en Champagne Pools. Andere (minder bekende) bezienswaardigheden op Fraser Island zijn o.a. het smaragd-groene Lake Wabby, het diepste meer van het eiland en tevens een prachtige zwem spot, en het Birrabeen meer. Bij oplevering van de huurauto krijgt u vele tips van de verhuurder over een mogelijke route voor de komende dagen.

28
28

28: Fraser Island - Brisbane

’s Ochtends reist u per ferry in ca. 50 minuten terug naar River Heads. U haalt de huurauto weer op en rijdt in ca. 4 uur (ca. 300 km) zuidwaarts naar Brisbane. U levert uw huurauto aan het eind van de middag in bij het stadskantoor van Hertz in Brisbane. Per taxi (niet inbegrepen) reist u vervolgens naar uw hotel.

 • ★★★ Mantra Terrace Hotel (2n)
 • ★★★★ Spicers Balfour Hotel (2n)
29
29

29: Brisbane

Vrije dag in Brisbane die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

30
30

30: Vertrek

De oostkust Australië rondreis is helaas afgelopen. In de loop van de ochtend gaat u op eigen gelegenheid (per taxi) naar de internationale luchthaven van Brisbane voor de vlucht met Cathay Pacific terug naar Amsterdam. U dient uiteraard weer over te stappen in Hongkong.

31
31

31: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze oostkust Australië rondreis

Voor deze 31-daagse oostkust Australië rondreis geldt een indicatie reissom van € 4.895 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 5.865 per persoon. Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze oostkust Australië rondreis is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw oostkust Australië rondreis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodatie

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat