Logo bg white

Madidi National Park

6-daags arrangement Bolivia
Vanaf € 1.225,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Madidi National Park

Eén van de mooiste jungle gebieden van Bolivia is het Madidi National Park, gelegen ten noorden van La Paz. Vanwege de grote hoogteverschillen (variërend van 180 tot wel 6.000 meter!) is er een grote diversiteit in fauna en flora. In de laag gelegen ‘pampa’s’ (savannes) leven anaconda’s, kaaimannen, luiaards, capibara’s, apen, vele vogelsoorten (toekans, reigers, visarends, ijsvogels, paradijsvogels) en andere diersoorten. De dieren zijn hier in deze groene vlaktes goed te zien. Dit geldt veel minder in het gebied ten westen van Rurrenabaque, waar het dichtbegroeide regenwoud het ‘spotten’ van grote dieren lastiger maakt.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: La Paz - Rurrenabaque

U vliegt vandaag met een binnenlandse vlucht vanaf La Paz naar Rurrenabaque, de toegangspoort tot de Amazone en de Boliviaanse pampa's. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw hotel in het stadje. In de middag brengt een vertegenwoordiger van de Chalalàn lodge u naar het kantoor. Hier ontvangt u de nodige informatie over het jungle programma van de lodge.

  • ★★★ Hotel Maya de la Amazonia (1n)
2
2

2: Rurrenabaque - Caracoles Ecolodge

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer per 4WD jeep naar de ‘Pampas’, het gebied gelegen ten oosten van de Beni rivier. De weg is onverhard en gaat langs het dorpje Reyes tot uw aankomst in Santa Rosa del Yacuma. Hier stapt u aan boord van een gemotoriseerde boot waarmee u over de Yacuma rivier naar de Caracoles Ecolodge vaart. Tijdens de boottocht ziet u vooral veel verschillende vogels. U luncht bij de lodge. In de namiddag staat er een interessante boottocht op het programma waarbij u op zoek gaat naar het aanwezige dierenleven. Het gebied is rijk aan vele diersoorten. Zo heeft u, zeker in het droge seizoen (juli, augustus, september), grote kans om vanmiddag kaaimannen, apen en capibara’s te zien. Voor het spotten van de zeldzame roze rivierdolfijn en de gigantische anaconda heeft u iets meer geluk nodig. U verblijft in de Caracoles Ecolodge op basis van volpension.

  • ★★★ Caracoles Ecolodge (1n)

Madidi National Park

3
3

3: Caracoles Ecolodge - Rurrenabaque

In de ochtend staat een mooie wandeling op het programma waarbij u wederom op zoek gaat naar anaconda’s en alligators in de moerassen. Na de lunch reist u weer via dezelfde route per 4WD jeep terug naar Rurrenabaque, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

  • ★★★ Hotel Maya de la Amazonia (1n)
4
4

4: Rurrenabaque - Chalalán lodge

Na het ontbijt start de transfer naar de oever van de Beni rivier waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde boot en in ca. 5-6 uur naar de Chalalán lodge vaart. Het is een prachtige tocht en onderweg kunt u genieten van de typische jungle geluiden en de vele vogels en dichtbegroeide vegetatie aan de oevers van de rivier. Vanaf de Chalalán aanlegsteiger is het ca. 25 minuten wandelen naar de lodge waar u welkom wordt geheten. Uw bagage wordt vanzelfsprekend door het personeel van de lodge getransporteerd.

Na de lunch (inbegrepen) heeft u enige tijd om te ontspannen. In de namiddag staat er een wandeling en een kanotocht in de omgeving van de lodge onder leiding van een Engels sprekende gids op het programma. Hij zal u uitleg geven over de aanwezige fauna en flora in dit gebied en de rijke inheemse tradities. De dag wordt afgesloten met een avondwandeling. U verblijft de komende dagen op basis van volpension, inclusief activiteiten en transfers.

  • ★★★ Chalalán Lodge (2n)

Dichtbegroeide jungle

5
5

5: Chalalán Lodge

Vandaag staat een lange (vijf uur) wandeling in de jungle op het programma. Grote kans dat u groepen apen tegenkomt en met een beetje geluk ziet u een tapir, wilde zwijnen en kleurrijke vogels zoals een ara of een toekan. Uw gids zal u hierop wijzen en natuurlijk interessante wetenswaardigheden met u delen over medicinale werking van veel planten. Op de terugweg kunt u een uitkijktoren beklimmen van waar u een spectaculair uitzicht heeft op de omgeving.

6
6

6: Vertrek

Vandaag reist u weer met de boot terug naar Rurrenabaque. Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar de luchthaven. U vliegt terug naar La Paz waar dit arrangement ten einde komt.

Interesse gekregen? Neem voor meer informatie over een reis door Bolvia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag een offerte aan.

Prijsindicatie voor dit Madidi National Park arrangement

Voor dit 6-daags (5 nachten) Madidi National Park arrangement dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 1.225 per persoon (op basis van 2 personen).

Inbegrepen

Bij dit arrangement zijn alle transfers, excursies onder begeleiding van ervaren natuurgidsen, overnachtingen en de retourvlucht La Paz - Rurrenabaque inbegrepen. Ook is volpension bij de Caracoles Ecolodge en de Chalalán Lodge inbegrepen.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij dit arrangement dan ook op in uw unieke reisplan op maat.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Boliva. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat