Logo bg white

Central Kalahari Game Reserve

3-daags arrangement Botswana
Vanaf € 1.430,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Central Kalahari Game Reserve

In 1961 is hier een 52.800 km2 groot gebied benoemd tot Central Kalahari Game Reserve. Hoewel de meeste reservaten worden uitgeroepen om het dierenleven te beschermen, werd het Central Kalahari Game Reserve (CKGR) in het leven geroepen om de oorspronkelijke bewoners te beschermen. In 1961 groeide de internationale aandacht voor de nomadische Bushman (San) en werd besloten het hart van de Kalahari te beschermen tegen verdere ontwikkeling. Inmiddels leven de San geen nomadisch bestaan meer en wonen ze in vaste dorpen als Xade en Molapo. Het CKGR is sinds jaren toegankelijk voor bezoekers en er hebben zich enkele prachtige kleinschalige lodges gevestigd. De meeste mensen brengen een bezoek aan de Kalahari voor de unieke vergezichten en geïsoleerde omgeving. Daarnaast zijn in het noordelijke gedeelte van het park afhankelijk van het seizoen antilope te zien die leeuwen, cheetah’s, luipaarden en hyena aantrekken. Hoewel zeker minder divers en in minderen aantallen, worden de maanden december – april aangemerkt als meest geschikt voor game viewing.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Central Kalahari Game Reserve

Vandaag vliegt u vanuit Maun met een klein chartervliegtuig naar het hart van de Kalahari. Afhankelijk van uw programma kan de luchthaven van vertrek uiteraard worden aangepast. Het toestel vliegt laag over en biedt u een prachtig zicht op uitgestrekte vlaktes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.

  • ★★★+ Kalahari Plains Tented Camp (2n)
  • ★★★★ Tau Pan Camp (2n)
  • ★★★★ Deception Valley Lodge (2n)
2
2

2: Central Kalahari

Vrije dagen waarin u kunt genieten van de rust en stilte. De dagen kunt u naar eigen inzicht invullen met de door de lodge aangeboden en inbegrepen excursies. U kunt een wandeltocht maken met een San tracker, tijdens een game drive de uitgestrekte omgeving verkennen en op zoek naar vogels en antilopen.

3
3

3: Vertrek

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar een bestemming naar keuze reist.

Prijsindicatie voor dit Botswana arrangement

Tijdens deze 3-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf €1430 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat