Logo bg white

Central Kalahari Game Reserve

3-daags arrangement Botswana
Vanaf € 1.550,00 p.p.
december t/m april
Gemma
Heeft u vragen?
×

Central Kalahari Game Reserve


In 1961 is in het centrale deel van Botswana een enorm gebied van wel 52.800 km² (ter vergelijking: Nederland is 41.543 km²) benoemd tot Central Kalahari Game Reserve (in het kort CKGR). Hoewel de meeste reservaten worden uitgeroepen om natuur en het dierenleven te beschermen, werd het Central Kalahari Game Reserve in het leven geroepen om de oorspronkelijke bewoners te beschermen. In aanloop naar 1961 groeide de internationale aandacht voor de nomadische Bushman (San) en werd besloten het hart van de Kalahari te beschermen tegen verdere ontwikkeling.

Inmiddels leven de San helaas geen nomadisch bestaan meer en mogen ze niet meer wonen en jagen in het CKGR. De meeste San wonen nu in vaste dorpen als Xade en Molapo. Het CKGR is sinds jaren weer toegankelijk voor bezoekers en er hebben zich enkele kleinschalige lodges gevestigd. Ook aan de noordelijke grens, net buiten het park liggen enkele prachtige kleinschalige lodges. De meeste mensen brengen een bezoek aan de Kalahari voor de unieke vergezichten en geïsoleerde omgeving. Daarnaast zijn - afhankelijk van het seizoen - vele antilope zoals springbok en oryx te zien die leeuwen, cheetah’s, luipaarden en bruine hyena's aantrekken.

1
1

dag 1: Aankomst Central Kalahari Game Reserve


Vandaag vliegt u met een klein chartervliegtuig naar het Central Kalahari Game Reserve. Afhankelijk van uw programma zal de luchthaven van vertrek uiteraard worden aangepast en zal u naar het centrale of noordelijke deel van het park gevlogen worden. Het toestel vliegt laag over en biedt u een prachtig zicht op uitgestrekte vlaktes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie voor de komende dagen gebracht. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.

Tau Pan en Kalahari Plains liggen beiden diep in het Central Kalahari Game Reserve. Tau Pan ligt op een heuvelrug en beidt daarom vanaf de gezamenlijke ruimtes en vanaf uw eigen terras fantastisch uitzicht op de omgeving. Kalahari Plains biedt zicht op een open vlakte die doorgaans rijk aan wild is. Bij Kalahari Plains is het mogelijk 's avonds in de open lucht op het platte dak van uw kamer te verblijven! Deception Valley Lodge en Dinaka liggen net buiten het CKGR in een eigen concessie.

De beste maanden voor een bezoek zijn december/januari tot en met april. Deze maanden volgen op de natste maanden en staan garant voor prachtige groene vlaktes, vele duizenden springbokken, gemsbokken, struisvogels, leeuwen en cheetah's.

 • ★★★+ Deception Valley Lodge (2n - all incl)
 • ★★★+ Tau Pan Camp (2n - all inclusive)
 • ★★★+ Dinaka (2n - all inclusive)
 • ★★★+ Kalahari Plains (2n - all inclusive)

Tau Pan Camp

2
2

dag 2: Central Kalahari Game Reserve


Vrije dagen waarin u kunt genieten van de rust en stilte. De dagen kunt u naar eigen inzicht invullen met de door de lodge aangeboden (en inbegrepen) excursies. Alle lodges bieden een soortgelijk aanbod aan excursies aan waarmee u uw dagen zo druk of rustig als u zelf wenst kunt invullen.

U kunt een wandeltocht maken met een San tracker waarbij u meer leert over de San die oorspronkelijk in het Central Kalahari Game Reserve leefden. Het is indrukwekkend om hun geschiedenis te horen en een inkijkje te krijgen in hun manier van leven in en van de natuur. Ook game drives behoren tot de mogelijkheden, u verkent dan de uitgestrekte omgeving en gaat met een gids op zoek naar vogels, insecten, antilopen en leeuwen. Tau Pan en Kalahari Plains zijn de enige twee lodges die binnen het immense reservaat liggen en deze ligging is daarom bijzonder! Doordat ze binnen het park liggen zijn night drives bij Tau Pan in Kalahari Plains niet toegestaan en wordt niet van de hoofdwegen afgeweken. Deception Valley Lodge en Dinaka liggen aan de noordgrens, net buiten het reservaat. Night drives en off road rijden zijn hierdoor bij deze twee lodge wel toegestaan.

Video van Dinaka:

3
3

dag 3: Vertrek


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar een volgende bestemming naar keuze doorreist. Een bezoek aan de Kalahari maakt geen onderdeel uit van de voorbeeldreizen die u op onze website vindt, maar dit arrangement zou een prachtige kunnen zijn op alle reizen. Wij raden u aan om een bezoek aan de Central Kalahari Game Reserve aan het einde van uw Botswana reis in te plannen. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neemt u contact met ons op voor een offerte voor een prachtige reis?

Prijsindicatie voor dit 3-daagse bezoek aan de Central Kalahari Game Reserve:


Voor dit 3-daagse arrangement kunt u bij deelname van 2 personen rekening houden met onderstaande indicatie reissommen.

Deception Valley Lodge en Tau Pan Camp:

 • € 1.550 per persoon (in het laagseizoen)
 • € 1.650 per persoon (in het laagseizoen)
 • € 1.800 per persoon (in het laagseizoen)


Dinaka:

 • € 1.650 per persoon (in het laagseizoen)
 • € 2.100 per persoon (in het laagseizoen)
 • € 2.650 per persoon (in het laagseizoen)


Kalahari Plains:

 • Prijzen op aanvraag voor 2021Grofweg hanteren lodges laagseizoen tarieven in de maanden december t/m maart. Middenseizoen tarieven zijn van april t/m juni + november. Het hoogseizoen loopt bij de meeste lodges van juli t/m oktober. Bovenstaande prijzen zijn inclusief 2 binnenlandse vluchtjes, verblijf in de lodge naar keuze, alle maaltijden, drankjes en alle aangeboden excursies gedurende uw verblijf. Overige reisonderdelen zijn niet inbegrepen. U kunt dit arrangement niet los boeken, maar we verwerken een bezoek aan de Central Kalahari Game Reserve graag voor u in een uitgebreid reisprogramma. Contacteert u ons via info@tico.nl, het offerteformulier of telefonisch via 020 788 7777 zodat wij een mooie offerte voor u uit kunnen werken?


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat