Logo bg white

Avontuurlijke reis Borneo

21-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 5.350,00 p.p.
Mei t/m oktober
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Avontuurlijk Borneo

Het Maleisisch deel van Borneo heeft de avontuurlijke reiziger ontzettend veel mooie plekjes te bieden. Het eiland kent vele nationale parken waar u meerdaagse trekkings kunt maken in de ongerepte natuur. Deze avontuurlijke Borneo reis start met een bezoek aan Borneo’s zuidelijke staat Sarawak. Middels een binnenlandse vlucht reist u naar Mulu, gelegen in het centrale gedeelte van Borneo waar u de schitterende Pinnacles trekking wandelt. Daarna vliegt u door naar Borneo's noordelijke staat Sabah, waar u enkele dagen bij kunt komen voordat u Mount Kinabalu beklimt. Na Mount Kinabalu's top vliegt u door naar oost-Sabah voor het laatste avontuurlijke onderdeel van uw reis: het Maliau Basin, waar u enkele dagen onder begeleiding van een gids wandelt door een van Borneo's meest ongerepte gebieden. U sluit uw reis af in het exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort aan Dalit Beach. Kortom, een reis om nooit meer te vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Borneo reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo

U vertrekt ’s middags vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar Kuala Lumpur waar u de volgende ochtend vroeg arriveert.

2
2

2: Aankomst in Kuching

In Kuala Lumpur stapt u over op de binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines naar Kuching, de hoofdstad van Borneo’s zuidelijke staat Sarawak. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw centraal gelegen hotel. De rest van de middag heeft u vrij te besteden in Kuching. • ★★★ The Ranee Boutique Suites (2n)

"Het was een fantastische reis. Heel veel indrukken en alles was zeer positief. Mensen in onze omgeving raden we jullie sterk aan, dus wie weet. Alle mensen die we tegenkwamen waren verschrikkelijk aardig en behulpzaam. Eten en drinken was op elke locatie top. En de locaties waren fenomenaal."
Margaret & Rob

The Ranee Boutique Suites

3
3

3: Excursie Bako National Park

U wordt opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan Sarawak’s mooiste nationale park: Bako. In het park zijn diverse wandelroutes en u kunt dan ook ter plaatse met uw gids bespreken welke wandeling u het meest aanspreekt. Een enigszins goede conditie is zeer zeker vereist aangezien de ‘paden’ soms wat steil en ongelijk zijn. Er is vandaag een lunchpakket inbegrepen.Bako National Park

4
4

4: Kuching – Mulu National Park

Transfer naar de luchthaven van Kuching voor de binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines naar Mulu. Op de luchthaven van Mulu start uw 5-daagse Mulu & Pinnacles arrangement. Bij dit arrangement zijn alle transfers inbegrepen, evenals vermelde excursies. Tijdens de trekking, welke in groepsverband is, wordt u professioneel begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen. Vanaf de kleine luchthaven is een transfer verzorgd naar het comfortabele Mulu Marriott Resort.

’s Middags na de lunch (inbegrepen) brengt u een bezoek aan het nationale park. U wandelt over een 3 km lange houten loopbrug naar enkele van de spectaculaire grotten. De bijzondere stalagmieten en stalactieten van o.a. Lang Cave, de grootste grot ter wereld, zijn oogverblindend. Tegen zonsondergang gaat u naar Deer Cave met de bekende contouren van ‘Lincoln’s face’. Tegen zonsondergang bekijkt u (indien het mooi weer is) de uittocht van de duizenden vleermuizen, op zoek naar insecten. Vroeg in de avond keert u terug bij het resort.

 • ★★★★ Mulu Marriott Resort (1n)

Mulu Marriott Resort

5
5

5: Mulu Marriott Resort – Camp 5

Vandaag start het avontuurlijke gedeelte van dit programma dan écht. De komende dagen zijn al uw maaltijden inbegrepen. Na het ontbijt vertrekt u per boot over de Melinau rivier naar de dramatische Wind Cave. U kunt hier indrukwekkende stalagmieten en stalactieten van zeer dichtbij bewonderen. Vervolgens wandelt u verder naar de Clearwater Cave, waar u een verfrissende duik kunt nemen. U ziet hier mooie kalkstenen formaties. In het uitgebreide grottenstelsel vindt u prachtige groen-zwart gekleurde vlinders (de nationale vlinder), kikkers, duizendpoten en schorpioenen. Na de lunch reist u per boot naar Long Litut. Hier start een ca. 3 uur durende wandeling over vlak terrein naar uw overnachtingsplaats voor vanavond: Camp 5, prachtig gelegen aan de rivier. Met een beetje geluk heeft u een spectaculair uitzicht over de Melinau kloof tijdens de zonsondergang. De zeer eenvoudige accommodatie heeft gedeeld sanitair.

 • ★ Camp 5 (2n)

Clearwater cave

6
6

6: Camp 5 – Trekking naar The Pinnacles

’s Ochtends na het ontbijt start de pittige klim naar de top van Mount Api (1.200 meter hoog vanaf Camp 5) voor een spectaculair uitzicht op de Pinnacles. Afhankelijk van uw lichamelijke conditie duurt deze klim ca. 2 – 5 uur. Het is slechts een afstand van 2,4 kilometer, echter gaat het ‘pad’ bijna verticaal naar boven en dient u gebruik te maken van de aanwezige touwen en ladders. Een uitstekende conditie is dan ook vereist. U luncht (picknick) op de top. Na de lunch start de terugreis naar Camp 5. Deze duurt vaak nog langer dan de heenreis, dit i.v.m. de moeilijkheidsgraad van het traject. U keert aan het eind van de dag terug in Camp 5 voor de overnachting.

7
7

7: Camp 5 – Mulu Marriott Resort

Na het ontbijt wandelt u in ca. 3 uur terug naar Long Litut van waar u wederom per boot over de Melinau rivier terug reist naar het Mulu Marriott Resort. Onderweg wordt nog even gestopt bij de Clearwater Cave voor een kort bezoek, en voor een picknick lunch. In de namiddag keert u terug in het Mulu Marriott Resort.


 • ★★ Mulu Marriott Resort (1n)

Mulu Marriot

8
8

8: Mulu National Park – Kota Kinabalu

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. ’s Middags volgt een korte transfer naar Mulu’s luchthaven. U vliegt met een vlucht van Malaysia Airlines naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. U arriveert aan het einde van de middag en wordt op de luchthaven van Kota Kinabalu verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de ca. 20 minuten durende transfer naar uw zeer aangename verblijfplaats voor de komende dagen: het luxueuze Shangri-La Tanjung Aru Resort, gelegen pal buiten Kota Kinabalu. • ★★★★★ Shangri-La Tanjung Aru Resort (2n)
9
9

9: Kota Kinabalu

Vrije dag in Kota Kinabalu. U kunt heerlijk bijkomen en genieten van de uitgebreide faciliteiten van dit fantastische resort. Indien gewenst kunt u optioneel gaan raften over de Padasriver. Een zeer avontuurlijke excursie!

10
10

10: Kota Kinabalu – Kinabalu National Park

Vandaag start een avontuurlijk 3-daags arrangement naar de top van Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië, gelegen in het gelijknamige Kinabalu National Park. ’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de ca. 2 uur durende transfer naar het Kinabalu National Park, een prachtige rit door uitgestrekte rijstvelden. Bij mooi weer vangt u onderweg alvast een glimp op van Mount Kinabalu. Bij aankomst in het park kunt u een bezoek brengen aan het Education centrum en de ‘Mountain Garden’. Hier vindt u vele prachtige planten en bloemen. U verblijft vanavond in een eenvoudige accommodatie in het National Park. Het gehele arrangement (incl. transfers) wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap (groepsverband). Voor een privé-arrangement geldt een toeslag.


 • ★★ Kinabalu Park Lodge (1n –vp)

Mount Kinabalu

11
11

11: Kinabalu National Park – Mount Kinabalu

Er staat vandaag een pittige tocht op het programma, een trekking van 4-6 uur tot een hoogte van ruim 3.000 meter. Per auto wordt u naar de Timpohon Gate gebracht, gelegen op 1.800 meter hoogte. Onder begeleiding van een lokale gids start de wandeling over duidelijke paden naar boven. Daar waar nodig, bevinden zich trappen, touwen of leuningen om de klim te vergemakkelijken. Focus u niet louter op de klim, onderweg ziet u de prachtige vegetatie en heeft u mooie uitzichten op de omgeving. U overnacht vanavond in een eenvoudig pension in een slaapzaal, gelegen op de berg.


 • ★★ Laban Rata Guesthouse (1n – vp)

Zonsopgang Kinabalu National Park

12
12

12: Kinabalu National Park – Kota Kinabalu

Nog ruim voor zonsopgang start de klim naar de daadwerkelijke top. U moet dan ook vroeg uit de veren! Het laatste traject klimt u over granieten rotsplaten richting de top, gelegen op ruim 4.000 meter hoogte. Zo rond zonsopgang mag u, als alles goed gaat, genieten van een overweldigend gevoel van trots, met uitzicht op de spectaculaire omgeving. Vervolgens start de afdaling naar het hoofdkwartier van het National Park voor de lunch (inbegrepen). Na de lunch start de terugreis naar Kota Kinabalu, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • ★★★★★ Shangri-La Tanjung Aru Resort (1n)

Shangri-La Tanjung Aru

13
13

13: Kota Kinabalu – Start Maliau Basin trekking

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu. In 40 minuten vliegt u vandaag naar Tawau. Hier start de 5-daagse avontuurlijke trekking door ‘Sabah’s Lost World’, het unieke en afgelegen Maliau Basin. U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van de lokale agent en naar de eerste overnachtingsplaats bij Agathis Camp gebracht. Een lunchbox is vandaag inbegrepen. U arriveert vroeg in de middag bij het Agathis Camp (afhankelijk van de weersomstandigheden). De rest van de middag heeft u vrij om de paden rondom het Agathis Camp zelf te verkennen. ’s Avonds staat er een safari per gemotoriseerd voertuig op het programma waarbij u op zoek gaat naar o.a. herten, wilde zwijnen, vliegende eekhoorns en civetkatten. U overnacht met alle andere wandelaars in een slaapzaal. De komende dagen zijn alle maaltijden inbegrepen en wandelt u in een kleine groep door dit ongerepte natuurgebied op Borneo.

 • ★ Agathis Camp (1n – vp)
14
14

14: Maliau Basin

Vandaag start het avontuur dan echt. Gedurende de komende drie dagen wandelt u onder begeleiding van ervaren gidsen door het Maliau Basin. De reis voert u door prachtige valleien, langs snelstromende watervallen en door het dichtbegroeide oerwoud van Sabah. Na het ontbijt start de trekking over een afstand van ca. 7 kilometer naar het volgende kampement: Nepenthes Camp (ook wel Camel Trophy Camp genoemd). U wandelt vandaag zo’n 6 uur en luncht onderweg (box lunch). Vooral de eerste 2 uur vandaag zijn een grote uitdaging en voeren vooral bergopwaarts. U arriveert wederom vroeg in de middag bij het kampement.‘s Middags kunt u naar de Giluk waterval, gelegen vlakbij het kamp. U kunt hier de rest van de middag heerlijk vertoeven en een verfrissende duik nemen. Heeft u vandaag nog niet voldoende gewandeld, dan kunt u naar de 100 meter hoge Takob Akob waterval wandelen (gelegen op ca. 2 uur wandelen vanaf het kampement). • ★ Nepenthes Camp (1n – vp)

Bijzonder dierenleven

15
15

15: Maliau Basin

U wandelt vandaag eerst in ongeveer 4-5 uur naar de spectaculaire 7-lagen tellende Maliau Falls. Hier luncht u. Na de lunch wandelt u in ca. 2-3 uur (bergafwaarts) naar het kampement van vanavond: Ginseng Camp. Geniet vandaag van de mooie panorama vergezichten op het Maliau Basin. • ★ Ginseng Camp (1n – vp)
16
16

16: Maliau Basin

U wandelt vandaag over een afstand van zo’n 9 kilometer (6-7 uur) terug naar het Agathis Camp, het laatste deel van de trekking. Houdt u er rekening mee dat u pas aan het eind van de middag aankomt. Een box lunch is uiteraard wederom inbegrepen. Het is de laatste dag van uw Maliau Basin avontuur dus geniet nog even van de schoonheid van dit prachtige ongerepte stukje Borneo!

 • ★ Agathis Camp (1n – vp)
17
17

17: Maliau Basin – Dalit Beach

Na het ontbijt neemt u afscheid van Maliau en reist u in ca. 5-6 uur terug naar Tawau. Onderweg maakt u nog een stop bij de hoge brug van het Belian Camp om nog even te genieten van het geweldige uitzicht alvorens u terug rijdt. Dit programma komt tot een einde op de luchthaven van Tawau. U vliegt vandaag in ca. 2½ uur met Malaysia Airlines terug naar Kota Kinabalu. Hier staat een chauffeur u op te wachten met uw bagage. Vanaf de luchthaven volgt een ca. 45 minuten durende transfer naar het zeer exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort, ten noorden van Kota Kinabalu. U sluit hier uw Borneo avontuur in alle luxe af aan de prachtige stranden van Dalit beach. • ★★★★★ Shangri-La Rasa Ria Resort (3n)

Video Shangri-La Rasa Ria

18
18

18 & 19: Dalit Beach

Vrije dagen in deze aangename omgeving. U kunt erop uit trekken en een wandeling maken in het nabijgelegen natuurreservaat, een tocht maken te paard over het strand, fietsen naar een nabijgelegen dorpje of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan. Natuurlijk kunt u deze dagen eveneens heerlijk genieten van de uitgebreide faciliteiten van het exclusieve luxe resort, waaronder de prachtige ‘Chi’ spa. Informeert u bij de receptie naar de vele mogelijkheden en extra kosten.

Ontspanning

20
20

20: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden bij het Shangri-La Rasa Ria Resort. In de loop van de middag volgt een transfer (ca. 45 minuten) terug naar Kota Kinabalu waar u wordt afgezet op de luchthaven. Met Malaysia Airlines vliegt u terug naar Kuala Lumpur. Enkele uren later vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

21
21

21: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze avontuurlijke reis Borneo

Voor deze 21-daagse avontuurlijke reis Borneo geldt een indicatie reissom van € 5.350 per persoon (bij deelname van 2 personen), op basis van verblijf in vermelde accommodaties. Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op schouderseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen naar deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw avontuurlijke Borneo reis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat