Logo bg white

Corocora Wildlife Camp

4-daags arrangement Colombia
Vanaf € 1.890,00 p.p.
december t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Corocora Wildlife Camp, beleef Los Llanos zeer exclusief

Zo'n 400 kilometer ten oosten van hoofdstad Bogotá ligt het exclusieve Corocora Wildlife Camp. Het kamp ligt in 'El Encanto de Guanapalo', een privéreservaat van 9.000 hectare in de Los Llanos regio, ook wel bekend als Orinoquia.


Corocora Wildlife Camp bestaat uit slechts 4 luxe tenten, dus exclusiviteit is gegarandeerd. Alle omschreven excursies zijn inbegrepen, en u verblijft op basis van volpension. Voor de heerlijke maaltijden maakt de chef-kok van het kamp gebruik van lokale ingrediënten en traditionele kookmethodes. De meeste producten zijn afkomstig van naburige boerderijen en markten.


Los Llanos staat bekend om zijn cowboy cultuur en grote hoeveelheid aan wildlife in verstrekkende graslanden. El Encanto de Guanapalo opereert nog steeds als een traditionele veehouderij, en u kunt hier alles te weten komen over de unieke llaneros cultuur. Het kamp is een unieke plek om te verblijven in dit voor toeristen nog vrij onbekende gebied!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1. Aankomst Corocora Wildlife Camp

Uw arrangement start in Yopal, de hoofdstad van het Casanare departement ten oosten van Bogotá. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Corocora Wildlife Camp voor de transfer van ongeveer 2 uur en 45 minuten naar uw accommodatie voor de komende dagen. De laatste 45 minuten rijdt u in het reservaat over onverharde wegen. U verblijft de komende dagen in een ruime tent met terras en en-suite badkamer op basis van volpension.

In de middag gaat u met uw gids op zoek naar de vele dieren die binnen het reservaat te vinden zijn. Er leven in dit gebied onder andere witstaartherten, capybara’s, anaconda’s, miereneters, brulapen, kapucijnaapjes, jaguars en poema’s.

  • ★★★★ Corocora Wildlife Camp (3n) Blank


Optioneel
zou u de transfer naar het kamp ook per helikopter of per eenmotorig vliegtuigje kunnen maken voor een zeer bijzonder vogelperspectief over dit prachtige gebied. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele toeslagen.
Uw comfortabele tent

2
2

2: Het leven van een Llanero

Vroeg in de ochtend gaat u op excursie met enkele ‘llaneros’. Llaneros zijn de lokale cowboys die al generaties lang op traditionele wijze in dit deel van Colombia leven. Llaneros hebben een geheel eigen cultuur en bijbehorende tradities. Zo rijden ze blootsvoets paard en zingen ze om het vee te roepen en te kalmeren. U leert vandaag over deze bijzondere manier van vee hoeden, en u krijgt les in het gooien van een perfecte lasso.


Na de lunch gaat u met uw gids op pad in een 4WD om de wat meer ontoegankelijke plekken van het reservaat te verkennen. Met een beetje geluk spot u ook vanmiddag weer een hoop wildlife.

Excursie per 4WD

3
3

3: Paardrijden in Los Llanos

De ochtend kunt u vrij besteden. Na de lunch wordt u opgehaald door uw gids en een llanero om te paard dit prachtige gebied te verkennen. U ervaart hoe het is om als een echte llanero te rijden en u kunt te paard enkele van de meest ontoegankelijke delen van het reservaat bezoeken.


Ter afsluiting van uw verblijf wordt er vanavond tijdens het diner traditionele liederen ter gehore gebracht door de llaneros, begeleid op harp, gitaar en maracas. De liederen gaan vaak over veehoeden, paarden, avonturen of de liefde en zijn UNESCO cultureel erfgoed.


4
4

4. Vertrek

In de ochtend gaat u met uw gids op pad om te leren over het natuurbehoud programma van Corocora Wildlife Camp. Het kamp werkt samen met Cunaguaro, een lokale natuurbeschermingsorganisatie die onder andere wildcamera’s plaatst om toezicht te houden op de verschillende diersoorten in het gebied. Daarnaast ontwikkelen ze educatieve projecten en zetten ze zich in voor het behoud van dit bijzondere ecosysteem. Na de lunch staat een transfer voor u klaar die u terug naar de luchthaven van Yopal zal brengen. Hier komt uw arrangement ten einde en kunt u uw Colombia reis vervolgen.


Neem voor meer informatie over een reis door Colombia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag een offerte aan.

Zonsondergang in Los Llanos

Prijsindicatie voor een verblijf in Corocora Wildlife Camp

Voor een 4-daags (3 nachten) verblijf in Corocora Wildlife Camp dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 1.890 per persoon.

Inbegrepen

U verblijft in Corocora Wildlife Camp op basis van volpension, en alle transfers en beschreven excursies zijn inbegrepen. Vliegtickets naar Yopal zijn niet inbegrepen.


Het is niet mogelijk om een verblijf in Corocora Wildlife Camp los te boeken. Graag nemen wij dit arrangement dan ook op in uw unieke reisplan op maat.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Tico als organisator van uw droomreis naar Colombia

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw reis door Colombia en uw verblijf bij Corocora Wildlife Camp.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat