Logo bg white

Rondreis Bolivia en Chili

21-daagse rondreis door Bolivia & Chili
Vanaf € 5.150,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Combinatie rondreis Bolivia & Chili: ‘Sendero Altiplánico’

U start uw Bolivia en Chili rondreis in de laaggelegen stad Santa Cruz. Vanaf de luchthaven start direct een transfer naar het mooi gelegen dorpje Samaipata, waar u de eerste dagen in alle rust kunt acclimatiseren. Middels een binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar de witte stad Sucre. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan Bolivia’s meest kleurrijke markt in Tarabuco niet. Via het mijnstadje Potosí, waar u overnacht in een authentieke hacienda vol rijke historie, bereikt u de bijna onaardse zoutvlakte van Uyuni, gelegen tegen de Chileense en Argentijnse grens.

Nadat u enkele dagen heeft rondgereisd in deze zeer indrukwekkende ruige omgeving met kleurrijke meren, grillige rotsformaties en diepe kloven, maakt u de oversteek naar het Latijns-Amerikaanse buurland Chili, waar u arriveert in het oase stadje San Pedro de Atacama. Per binnenlandse vlucht verlaat u het hoge noorden voor een afsluiter in één van Chili’s beroemde wijnstreken Colchagua. U sluit hier uw reis in alle rust af tussen de wijngaarden.

Nieuwsgierig naar het gehele reisprogramma? Bekijk het volledige reisprogramma en kom erachter of deze reis bij u past!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar São Paulo (Brazilië)

Vandaag gaat uw rondreis Bolivia en Chili van start!
U vertrekt vanaf Schiphol met directe KLM vlucht naar de Braziliaanse metropool São Paulo. U arriveert aan het eind van de middag in Sao Paulo en gaat met de gratis airport shuttleservice naar het aangename zakenhotel, gelegen vlakbij de luchthaven.

  • ★★★★ Marriott Hotel Guarulhos (1n)

Marriott Hotel Guarulhos

2
2

2: São Paulo - Samaipata (Bolivia)

Na het ontbijt reist u met de shuttle terug naar de luchthaven voor de vlucht van Gol naar Santa Cruz, een reis van nog eens 3 uur. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar Samaipata zal brengen, een dorpje zo’n 120 kilometer ten westen van Santa Cruz. U verblijft in een sfeervolle en kleinschalige finca waar men vele kruiden verbouwt, zeer landelijk gelegen nét iets buiten het dorp. Samaipata is een heerlijke locatie om even enkele dagen te acclimatiseren en bij te komen van de lange reis, alvorens u uw prachtige rondreis door Bolivia en Chili vervolgt.

  • ★★★ Finca La Víspera (3n)

3
3

3-4: Samaipata

Vrije dagen in deze prachtige omgeving die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vanuit Samaipata prachtige wandelingen maken, maar eventueel ook paardrijden. Voor de fanatieke wandelaars is het erg bijzonder naar de Condor Vallei te gaan. U dient hiervoor eerst vanaf Samaipata in ca. 2 uur naar het startpunt van de vallei te reizen. De totale wandeling (heen- en terug) duurt ca. 6 uur en is pittig. U kunt deze tocht eenvoudig ter plaatse laten verzorgen. Informeert u bij Finca La Vispera naar de mogelijkheden en extra kosten voor tours in de omgeving.

5
5

5: Samaipata - Santa Cruz - Sucre

U wordt opgehaald bij Finca La Vispera voor de transfer terug naar Santa Cruz waar u wordt afgezet op de luchthaven. U vliegt in ca. 30 minuten met een vlucht van Amaszonas naar Sucre, Bolivia’s officiële hoofdstad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

  • ★★★ Hostal de su Merced (3n)
6
6

6: Sucre

Vandaag heeft u een vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt deze dag natuurlijk besteden in Sucre zelf.

7
7

7: Excursie Tarabuco (zondag)

Vandaag maakt u een dagexcursie naar de zeer kleurrijke zondagsmarkt van Tarabuco. Iedere zondag komen de bewoners van de omliggende indiaanse dorpjes naar Tarabuco. Uit de wijde omgeving brengen zij hun koopwaar naar de markt, die wel de grootste en meest kleurrijke van heel Zuid-Amerika wordt genoemd. Er wordt vooral veel kleding verhandeld. De markt is niet alleen een plaats voor de verkoop; het is tevens een sociaal gebeuren. Mensen treffen elkaar, eten en drinken samen, en praten bij. De markt van Tarabuco is een typisch voorbeeld van de gemoedelijke en rommelige sfeer die bij Bolivia hoort en mag dus beslist niet worden overgeslagen tijdens de rondreis Bolivia en Chili !

8
8

8: Sucre - Potosí

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Potosí waar u wordt afgezet bij Hacienda Cayara, waar u de komende 2 nachten verblijft. Het is een zeer sfeervolle hacienda met een rijke historie, gelegen in de Cayara vallei op zo’n 20 kilometer ten noordwesten van Potosí. In het complex bevindt zich een zeer interessant museum en de locatie buiten de stad is uitermate rustgevend.  • ★★★ Hacienda & Museo Cayara (2n – hp)
9
9

9: Potosí

Vandaag heeft u een vrije dag in deze prachtige omgeving. U kunt natuurlijk besluiten om wat te ontspannen bij uw accommodatie. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen stadje Potosí, waar u bv. een bezoek kunt brengen aan de Casa de la Moneda.

Ook behoort een bezoek aan één van de coöperatieve mijnen vandaag tot de mogelijkheden. U ervaart van zeer dichtbij onder welke extreme werkomstandigheden de ‘Potosinos’ (zoals de inwoners van Potosí worden genoemd) nog altijd moeten werken. De excursie voert u diep de mijn in, door smalle gangen met lage plafonds. Mensen met claustrofobie kunnen beter niet meegaan.

10
10

10: Potosí - Uyuni - Colchani

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer per 4WD zuidwaarts naar Uyuni. De reis voert over een uitstekende weg door een prachtig ruig landschap in ongeveer 3½ uur naar het diepe zuiden van Bolivia. U verblijft vanavond in een sfeervol en bijzonder hotel, geheel opgebouwd uit blokken zout, gelegen nabij de nederzetting Colchani, aan de rand van de enorme zoutvlakte.

  • ★★★+ Hotel Luna Salada (1n)
11
11

11: Colchani - Tahua (Salar de Uyuni)

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en start de spectaculaire 3-daagse reis op privé-basis per 4WD onder begeleiding van een gids naar San Pedro de Atacama in Noord-Chili. U verblijft in eenvoudige pensions op zeer afgelegen locaties, een buitengewoon unieke ervaring!

Vandaag bezoekt u o.a. het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd, dat zich temidden van de enorme zoutvlaktes bevindt. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. U overnacht nabij Tahua, in een bijzonder hotel, geheel gemaakt van zout.

  • ★★ Tayka de Sal (1n – vp)
12
12

12: Tahua - Ojo de Perdiz

Vandaag vervolgt u uw reis zuidwaarts en reist u naar het zeer afgelegen Ojo de Perdiz, gelegen in de Siloli woestijn, nabij de Chileense grens. U bent vandaag de gehele dag onderweg en bezoek onderweg de meertjes Cañapa, Honda en Ramaditas. U overnacht in hotel Tayka del Desierto.

  • ★★ Tayka del Desierto (1n – vp)

Tayka del Desierto video

13
13

13: Ojo de Perdiz - San Pedro de Atacama (Chili)

‘s Ochtends vertrekt u richting Chileense grens naar de ‘Laguna Colorada’, een prachtig roodgekleurd meer. Het meer heeft deze rode kleur door de aanwezigheid van een specifieke algensoort, de favoriete maaltijd van flamingo’s; grote kans dat u deze hier dan ook ziet. U bezoekt de ‘Sol de Mañana’ geisers, het Chalviri meer en de waterbronnen van Polques alvorens u via het surrealistische groen gekleurde meer ‘Laguna Verde’ doorreist naar de grensplaats Hito Cajón. Na de grensformaliteiten volgt een directe transfer door naar San Pedro de Atacama waar u wordt afgezet bij uw hotel.

  • ★★★+ Altiplánico Atacama (3n)
  • ★★★★ Alto Atacama (3n)
14
14

14: Excursie Moon & Death Valley

De ochtend heeft u vrij te besteden in San Pedro de Atacama. In de namiddag maakt u een excursie naar de Vallei van de Maan. Ter afsluiting van de middag beklimt u een van de zandheuvels om van de zonsondergang te genieten.

15
15

15: San Pedro de Atacama

Vrije dag in San Pedro de Atacama die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt bv. een bezoek brengen aan het typische dorpje Machuca, waar de huizen zijn gebouwd van adobe. Ook kunt u erop uit trekken en de meren Miñiques en Miscanti bezoeken, welke zijn gelegen op ruim 4.000 meter hoogte. Het water in deze meren heeft een diepblauwe kleur en in combinatie met de door het zout witgekleurde oevers en nabijgelegen vulkanen doet het landschap surrealistisch aan. Uiteraard assisteert Tico u graag bij de boeking van eventuele excursies voor tijdens de rondreis Bolivia en Chili.

16
16

16: San Pedro de Atacama - Calama - Santa Cruz (Colchagua Vallei)

‘s Ochtends vroeg transfer (ca. 2 uur) naar de luchthaven van Calama voor de ochtendvlucht van LAN Airlines naar de Chileense hoofdstad Santiago. Op de luchthaven van Santiago oplevering van uw huurauto (Toyota Urban Cruiser of gelijkwaardig), welke de komende 4 dagen tot uw beschikking staat. U rijdt over de snelweg nr. 5 via Rancagua en San Fernando in ongeveer 3½ uur naar Santa Cruz, in de wijnstreek Colchagua. Uw accommodatie is prachtig gelegen buiten de stad.

  • ★★★+ Viña la Playa Winery & Hotel (4n)
17
17

17-19: Colchagua Vallei

Vrije dagen in deze prachtige omgeving. U heeft ruimschoots de tijd om kennis te maken met deze beroemde wijnstreek. Er is een grote keuze aan te bezoeken wijngaarden: Viña Santa Laura, Viña Bisquertt, Viña Mont Gras, Viña Viu Manent, Los Vascos en Casa Lapostolle. Informeert u bij uw hotel naar de mogelijkheden. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan een nabij gelegen landhuis en museum San José del Carmen el Huique. Dit voormalige landgoed van president Errazuriz, is gebouwd rond 1829 en bestaat uit verschillende gebouwen en een privé-kapel in Victoriaanse stijl.

20
20

20: vertrek

U rijdt in ca. 2½ uur terug naar Santiago waar u de huurauto inlevert op de luchthaven. De rondreis Bolivia Chili is tot een einde gekomen. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een korte tussenlanding in Buenos Aires.

21
21

21: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Bolivia en Chili reis

Voor deze 21-daagse rondreis Bolivia en Chili geldt een indicatie reissom van €5.150 per persoon (bij deelname van 2 personen)

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, hotel overnachtingen en arrangementen


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Bolivia en Chili.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat