Logo bg white

Natuurreis Colombia

19-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 8.390,00 p.p.
juli t/m december
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Natuurreis Colombia: Amazone, koffie en Caribische kust

Tijdens deze prachtige individuele natuurreis Colombia staat het Amazone gebied centraal. Een bezoek aan het reservaat Calanoa bij Leticia is een bijzondere ervaring die u niet snel vergeet. Groot is het verschil met uw volgende bestemming, het koffiegebied van Colombia, ofwel 'Zona Cafetera'. De natuurlijke schoonheid van dit gebied is enorm. Eveneens verblijft u tijdens deze reis in het koloniale dorp Villa de Leyva vlakbij Bogotá en in de historisch rijke stad Cartagena aan de Caribische kust, waarna u tenslotte een paar dagen kunt uitrusten van uw natuurreis Colombia op Isla Múcura in de Caribische Zee.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze natuurreis Colombia!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Colombia

De natuurreis Colombia gaat vandaag beginnen. U vertrekt met een rechtstreekse vlucht van KLM (of Air France via Parijs) naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. In de loop van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá genaamd El Dorado. Na het ophalen van uw bagage heeft u een transfer naar uw hotel in het noorden van de stad.

  • ★★★★★ Four Seasons Casa Medina (2n)

Four Seasons Casa Medina

2
2

2: Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een Engelssprekende gids die u gedurende ca. 4 uur kennis zal laten maken met Bogotá. U wandelt in het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar, bezoekt het Goud Museum en het Botero Museum en vanaf de Cerro Monserrate (die u per kabelbaan bereikt) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag zijn vele doorgaande wegen alleen voor fietsers en joggers geopend. Een uitstekende gelegenheid om op de fiets Bogotá verder te verkennen.

"Onlangs hebben wij een fantastische reis gemaakt naar Colombia en Panama. De service van Tico is fantastisch. Geen zorgen en puur genieten van alles wat er gebeurd en de verschillende culturen. Colombia en Panama waren zeker aanraders. Het Zuid-Amerikaanse en de Caribische kust evenals de fantastische privé cruise door de San Blas Eilanden. De volgende reis staat alweer in de planning en uiteraard met Tico!"
Nick & Bo

Het centrum van Bogotá

3
3

3: Bogotá – Villa de Leyva

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur die u in ongeveer 3 uur naar Villa de Leyva brengt. Eventueel kunt u 25 km buiten Bogotá een bezoek brengen aan de zoutkathedraal in de stad Zipaquirá. Villa de Leyva is een koloniaal dorp waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. De witte huizen, pleinen, straten van grote keien, en vele kerken ademen een prachtige koloniale sfeer. Uw hotel bevindt zich op ongeveer 5 minuten lopen van het centrale plein.

  • ★★★★ Hospederia Duruelo (2n)
4
4

4: Villa de Leyva

Vrije dag in Villa de Leyva. U kunt in de omgeving van het dorp wandelen of optioneel een paardrijtocht maken. In de nabije omtrek van Villa de Leyva vindt u fossielen, petrogliefen, oude ruïnes, wijngaarden en religieuze centra. De omgeving bestaat uit semi woestijn, tropisch woud en páramo, rijk aan meer dan 100 watervallen. U kunt een bezoek brengen aan ‘El Fósil’ waar een 110-115 miljoen jaar oude dinosaurus van 12 meter lengte is gevonden. Een andere interessante bezienswaardigheid is het archeologische park Monquirá, beter bekend als ‘El Infiernito’. Deze oude stad was een astronomisch centrum voor de Muisca die tussen 1000 en 1550 v.Chr. in Colombia leefden. Kortom: genoeg activiteiten om te doen tijdens uw natuurreis Colombia. U kunt van tevoren bij Tico een excursie bijboeken van een halve dag of een volledige dag.

5
5

5: Villa de Leyva – Bogotá

In de loop van de ochtend (of naar keuze in de middag) wordt u bij uw hotel opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur voor de privé transfer terug naar Bogotá. U wordt afgezet bij uw hotel.

  • ★★★★★ Four Seasons Casa Medina (1n)

Lokaal eten

6
6

6: Bogotá – Leticia (Amazone)

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Bogotá. Een vlucht van 2 uur brengt u naar Leticia, een klein stadje aan de oever van de Amazone gelegen, waar u uw natuurreis Colombia voortzet. Na aankomst op de luchthaven van Leticia heeft u een transfer naar uw hotel in Leticia. In de middag heeft u een begeleide stadstour Leticia en Tabatinga (het zusterstadje van Leticia en tevens grensplaats in Brazilië).

  • ★★★+ Waira Suites Boutique (1n – hp)
7
7

7: Amazone – Puerto Nariño -Tarapoto – Calanoa Reservaat

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Leticia. U vaart naar Puerto Nariño met onderweg een stop bij ‘Isla de Los Micos’ voor een verkenning van de kapucijnaapjes die op dit eiland leven. Ook bezoekt u hier een lokale Indianen gemeenschap ‘Los Ticunas. Puerto Nariño is een prachtig dorpje aan de Amazone rivier en vlakbij het Nationaal Park Amacayacu. Het dorpje wordt uitstekend onderhouden, met mooi aangelegde wandelpaden en is autovrij. Vanaf de hoogste heuvel van het dorp heeft u een mooi uitzicht over de jungle. Vanuit Puerto Nariño maakt u een bootexcursie naar de Tarapoto meren. Deze meren staan bekend vanwege hun schoonheid en de aanwezigheid van grijze en roze dolfijnen. De roze dolfijn werd in het verleden door de Indianen verafgood. Ook komt hier de ‘Pirarucu’ voor, de grootste zoetwatervis in Zuid-Amerika. Daarna reist u verder naar het Calanoa reservaat waar u de komende dagen op volpension verblijft.

  • ★★★ Calanoa (2n – vp)

Calanoa Lodge

8
8

8: Calanoa Reservaat

Calanoa lodge ligt aan de Amazonerivier op de route van Leticia naar Puerto Nariño in het gelijknamige natuurreservaat dat grenst aan het (beschermd) Nationale Park Amacayacu. De lodge bestaat uit een klein ‘hoofdgebouw’ met een grote eettafel voor het gebruik van de maaltijden. U kunt hier relaxen en genieten van het uitzicht op de omgeving vanuit een van de hangmatten. Verder zijn er 4 gastenverblijven. Nabij de lodge kunt u verschillende soorten apen, zwarte kaaimannen, capibara’s, slangen zien waaronder de anaconda, en vele vogel- en vissoorten waaronder de grootste zoetwatervis, de ‘Pirarucu’ en de gevreesde piranha. U bezoekt vandaag de gemeenschap Mocagua dat bekend staat vanwege de vele schilderingen op de huizen. Verder staat een boottocht naar het Peruaanse deel van de Amazone op het programma en een speurtocht naar de roze dolfijnen en om van een schitterende zonsondergang te genieten. In de avond maakt u in het donker een wandeling in de jungle. De excursies zijn op privé basis en kunnen door u in overleg met de gids aangepast worden.

9
9

9: Amazone – Pereira (Zona Cafetera)

Na het ontbijt reist u in circa 3 uur terug per boot naar Leticia. Bij aankomst in de haven wordt u naar de luchthaven van Leticia gebracht en vliegt u terug naar Bogotá, waar u overstapt op de vlucht naar Pereira. Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel. U verblijft in een prachtige accommodatie nabij Pereira.

  • ★★★★ Hotel Sazagua (3n)
10
10

10: Zona Cafetera

Vrije dag tijdens uw natuurreis Colombia die u naar eigen inzicht kunt besteden. Optioneel (niet inbegrepen) kunt u paardrijden of brengt u een bezoek aan een koffie boerderij waarbij u het koffie proces kunt aanschouwen. Bij uw hotel kunnen ze u informeren over alle mogelijkheden.

11
11

11: Zona Cafetera (Valle de Cocora & Salento)

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en met privé vervoer naar de Valle de Cocora gebracht. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt van de gids uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is belangrijk deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento. Dit stadje is populair onder toeristen door de bijzondere architectuur. Hierna wordt u terug naar uw hotel gebracht.

12
12

12: Zona Cafetera - Cartagena de Indias

Overdag heeft u vrij en uw dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Optioneel (niet inbegrepen) kunt u paardrijden, brengt u een bezoek aan een koffieplantage waarbij u het koffie proces kunt aanschouwen of bezoekt u de warmwaterbronnen nabij Santa Rosa de Cabal. Bij uw hotel kunnen ze u informeren over alle mogelijkheden. Uiteraard kunt u vandaag ook bij uw mooie hotel blijven en genieten van het zwembad en de overige faciliteiten. In de avond transfer naar de luchthaven van Pereira. Een vliegreis van ongeveer 1½ uur brengt u naar uw volgende natuurreis Colombia bestemming, de prachtige stad Cartagena de Indias, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. U verblijft in het historische centrum (binnen de oude verdedigingsmuren).

  • ★★★★ Casa San Agustin (3n)
13
13

13: Cartagena de Indias

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u zal begeleiden tijdens een bezoek aan het monument Convento de la Popa, gelegen op het hoogste punt van de stad en aan het fort Castillo de San Felipe. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Tevens wandelt u met de gids gedurende een uur in het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zult zien. De middag heeft u vrij. Het oude centrum van de stad kunt u makkelijk al wandelend verder op eigen gelegenheid bezichtigen. Het historische centrum heeft een lange geschiedenis welke u terug kunt zien in de architectuur van de huizen, de kerken, de vele interessante musea en de oude stadsmuren die de stad dienden te beschermen tegen piraten.

14
14

14: Cartagena de Indias

Vrije dag tijdens uw natuurreis Colombia die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de stad verder verkennen of een dans workshop volgen en een bezoek aan een lokale markt maken.

15
15

15: Cartagena de Indias – Isla Múcura (San Bernardo Archipel)

Transfer naar de haven. Met een speedboot reist u in circa 2 uur naar het eiland Múcura, in de Caribische zee (Golfo de Morrosquillo).

  • ★★★ hotel Punta Faro (3n)
16
16

16 & 17: Isla Múcura

Deze dagen kunt u heel relaxt doorbrengen. Het hotel heeft verschillende voorzieningen zoals, snorkel, catamaran, kajak, beachvolley, een boot voor tochtjes naar omliggende eilanden. Het hotel heeft uiteraard ook strandfaciliteiten (ligbedden, parasols, strandstoelen).

18
18

18: Isla Múcura - Cartagena – Vertrek

Per speedboot vaart u weer terug naar Cartagena, waar een chauffeur met gids u opwacht voor de transfer naar de luchthaven. U vliegt met een rechtstreekse vlucht met KLM naar Schiphol. Deze prachtige natuurreis Colombia is vandaag aan een einde gekomen.

19
19

19: Aankomst

U komt vandaag aan op de luchthaven van Schiphol.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Colombia

Voor deze 19-daagse 'Natuurreis Colombia' reis geldt een indicatie reissom vanaf € 8.390 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat