Logo bg white

Fietsen in Marlborough

5-daags arrangement Nieuw-Zeeland
Vanaf € 845,00 p.p.
Oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Fietsen door de wijnregio Marlborough

Marlborough, gelegen in het noordoostelijke deel van het Zuidereiland, wordt ook wel het centrum van de wijnindustrie in Nieuw-Zeeland genoemd. In 1973 werden de eerste druivenstokken geplant door wijnhuis Montana. Wegens het overweldigende succes vestigde zich er al snel meer wijnhuizen. Momenteel is Marlborough de grootste en bekendste wijnregio van Nieuw Zeeland. De regio is goed voor maar liefst 79% van de wijnproductie en staat vooral bekend om de uitstekende Sauvignon Blancs.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Chateau Marlborough (Blenheim)

In het hart van de bekendste wijnstreek van Nieuw-Zeeland gaat vandaag uw 5-daagse fietsarrangement van start. Per fiets verkent u de komende dagen de prachtige omgeving en een aantal gerenommeerde wijnhuizen in het Marlborough district. U verblijft vanavond in Blenheim, waar u begin van de middag incheckt in Chateau Marlborough, gelegen in het centrum van Blenheim. Bij aankomst staan uw fietsen al klaar bij het hotel. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Het centrum beschikt over een aantal goede restaurants waar u in de avond heerlijk kunt dineren onder het genot van een goed glas wijn.

  • ★★★+ Chateau Marlborough (1n)
2
2

2: Chateau Marlborough - The Bell Tower on Dog Point

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een mooie fietsdag. Het hotel zorgt ervoor dat uw bagage naar het verblijf van vanavond gebracht wordt. U krijgt een routekaart mee met interessante suggesties waar u kunt stoppen de komende dagen. U kunt op deze manier zelf bepalen welke bezienswaardigheden en wijnhuizen u wilt aandoen. Vandaag start u in ontspannen tempo. U kunt allereerst naar Wither Hills Walkway fietsen en daar genieten van een verfrissende wandeling naar het uitkijkpunt. Vanuit hier heeft u uitstekend uitzicht over Blenheim en over de vlaktes van Wairau. De aardewerk studio van Fran MacGuire is ook een bezoek waard. Fran is een artiest met passie voor klei en voedsel. Breng onderweg zeker een bezoek aan het ‘state-of-the-art’ wijnhuis Villa Maria. In de kelder Matua Marlborough kunt u prachtige wijnen kopen. Daarnaast is er een mooie olijventuin waar u kunt wandelen. Een deur verder van Matua Marlborough bevindt zich het wijnhuis Fromm, welke een aantal prachtige rode wijnen op het menu heeft staan. Stop voor de lunch (niet inbegrepen) in Highfield Estate, een wijnhuis geheel gebouwd in Toscaanse stijl.

  • ★★★★ The Bell Tower on Dog Point (1n)

The Bell tower on Dog Point

3
3

3: The Bell Tower on Dog Point - Antria Boutique Lodge

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een dag die in het teken staat van kwaliteitswijnen. Ontdek in de ochtend het wijnhuis Grove Mill. Dit wijnhuis heeft al vele prijzen gewonnen en heeft een uitgebreide wijnbibliotheek en een gallery. Een ander interessant en stijlvol wijnhuis is Serensin Estate. Dit wijnhuis gebruikt enkel de druiven die groeien in de eigen omliggende gaarden voor de productie van de wijn. Andere opties zijn de Framingham Wine Company & de Cellier le Burn. Trakteer uzelf op een goede lunch (niet inbegrepen) alvorens u doorfietst naar Forrest Estate, een wijnhuis die u zeker niet mag missen. Wanneer u nog zin heeft, zijn de wijnhuizen Mud House & Hunters Winery ook zeker een bezoekje waard. In de middag checkt u in bij de karaktervolle Antria Boutique Lodge.

  • ★★★★ Antria Boutique Lodge (1n)

Antria Boutique Lodge

4
4

4: Antria Boutique Lodge - The Peppertree

Op de weg terug naar Blenheim zijn er nog minstens vier wijnhuizen die noemenswaardig zijn. Het wijnhuis Allan Scott, Cairnbrae en het wereldberoemde ‘Cloudy Bay’ zijn allen gelegen op korte afstand van elkaar. Wanneer u Old Renwick in fietst, kunt u een bezoek brengen aan het wijnhuis Drylands, welke ‘state-of-the-art’ wijnen produceert. Saint Clair Estate is een goed punt voor een laatste stop. Hier kunt u ook fantastisch lunchen (niet inbegrepen). Na de lunch fietst u terug naar Blenheim, waar u de fietsen weer terug brengt naar het verhuurpunt.. U wordt hier opgehaald en naar de gracieuze lodge ‘The Peppertree’ gebracht, waar u deze laatste nacht zult verblijven.

  • ★★★★ The Peppertree (1n)
5
5

5: Einde arrangement

Geniet van een heerlijk ontbijt op deze prachtige locatie en maak nog een kleine wandeling door de mooie tuin van de lodge. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor dit Nieuw Zeeland arrangement

Tijdens dit 5-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €845 per persoon, op basis van logies en ontbijt. Tevens zijn de fietshuur voor 4 dagen, bagage transport en de transfer op dag 4 inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Nieuw Zeeland. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Nieuw Zeeland op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

Genieten in Nieuw Zeeland

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat