Logo bg white

Bird Island Lodge

7-daags arrangement Seychellen
Op aanvraag
Gehele jaar
Gemma
Heeft u vragen?
×

Ervaar het uitbundige dierenleven op Bird Island

Vanaf hoofdeiland Mahé vliegt u in 35 minuten naar Bird Island, het meest noordelijk gelegen eiland van de Seychellen. Bird Island is een koraaleiland (1.500 meter in lengte en slechts 650 meter breed) en biedt een eenvoudig, maar comfortabel verblijf aan. Natuur- en strandliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen! Er zijn slechts 24 bungalows en er bevinden zich nooit meer dan 80 mensen op Bird Island!

Er is geen zwembad, maar de bungalows liggen direct aan een wit zandstrand waar gezwommen kan worden. Het eiland bevat meer dan 5 km prachtig zandstrand. De oost- en zuidkant van het eiland worden beschermd door koraal waardoor hier doorgaans uitstekend gezwommen én gesnorkeld kan worden. De dieren op het eiland worden al meer dan 40 jaar beschermd. Met de inkomsten van de Bird Island Lodge wordt het natuurbehoud bekostigd en is de flora en fauna in ere hersteld. Van mei tot oktober nesten bonte sterns zich op het eiland en zijn deze in groten getale te zien. Doordat tevens andere vogelsoorten op het eiland te vinden zijn, is Bird Island ook buiten het broedseizoen interessant om te bezoeken. Daarnaast lopen er Aldabra schildpadden over het eiland en kunt u hier zeeschildpadden en dolfijnen zien.

1
1

1: Aankomst Bird Island Lodge

Vandaag vliegt u om 11:05 uur vanaf het hoofdeiland Mahé in ca. 35 minuten naar het koraaleiland Bird Island. Dit eilandje is ongeveer 100 km ten noorden van Mahé gelegen en is een vogelparadijs. U verblijft in een van de 24 bungalows met plafondventilator (er is geen airconditioning) op basis van volpension dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

  • ★★★ Bird Island Lodge (3n – bungalow – vp) Blank

2
2

2 & 3: Bird Island


U heeft twee vrije dagen die u in alle rust kunt besteden op Bird Island. Er zijn geen wegen of auto’s op Bird Island en lopend kunt u in een uurtje een rondje over de prachtige stranden lopen. U kunt tijdens uw verblijf op dit bijzondere koraaleilandje genieten van de stranden, snorkelen, kajakken, tennissen of biljarten.


Met de inkomsten van de Bird Island Lodge is het natuurbehoud op het eiland de afgelopen jaren bekostigd en is de flora en fauna in ere hersteld. Van mei tot oktober nesten bonte sterns zich op het eiland en zijn deze in groten getale te zien. Doordat er ook vele andere vogelsoorten op het eiland te vinden zijn, is Bird Island ook buiten het broedseizoen interessant om te bezoeken. Daarnaast lopen er 24 Aldabra schildpadden over het eiland en kunt u hier zeeschildpadden zien. Groene zeeschildpadden kunt u het gehele jaar 's avonds aan land zien komen om eitjes te leggen en worden het meest gezien van juni t/m augustus. Karetschildpadden kunt u in de maanden oktober t/m januari aan land zien komen met december als absolute topmaand! In de maanden hierna kunt u babyschildpadjes hun opmars naar zee zien maken.

Een van de Aldabra schildpadden

3
3

3: Vertrek Bird Island - Mahé


Na het ontbijt heeft u nog even te besteden op dit mooie paradijselijke eiland. In de loop van de ochtend neemt u afscheid van Bird Island en vertrekt u om 11:50 uur met de 35 minuten durende vlucht naar Mahé. Hierna vervolgt u de reis naar eigen wens. Wij adviseren u graag over de mooiste routes en combinaties die mogelijk zijn met de Bird Island Lodge.

Bird Island Lodge


Het aantal nachten verblijf kunnen worden aangepast aan uw specifieke wensen. Bij dit arrangement is de vlucht vanuit Mahé naar Bird Island, de 3 vermelde overnachtingen op volpension basis en de terugvlucht van Bird Island naar Mahé inbegrepen.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij een verblijf voor u op in een uitgebreider bezoek aan de Seychellen of een rondreis door Zuidelijk Afrika. Het is aan te raden uw bezoek aan de Bird Island Lodge zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbaarheid te hebben.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Seychellen

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom Tico Reizen?

Tico Reizen is een gerenommeerde reisorganisatie waar sinds 1993 de mooiste reizen op maat worden georganiseerd naar vele verre bestemmingen wereldwijd. Onze medewerkers kennen de reisbestemmingen goed, ze hebben er rondgereisd en kennen velen van de voorgestelde accommodaties. Hun passie voor de Seychellen komt tot uiting in uw prachtige Seychellen reis!

Genieten van uw reis

U reist privé en al het vervoer is inbegrepen. U wordt met vluchtjes, veerboten en/of helikopters vervoerd en ter plekke wacht u altijd een deskundige chauffeur. U hoeft enkel te genieten van de schoonheid van de Seychellen en te ontspannen!

Reisvoorstel op maat

U ontvangt van ons een prachtig, op maat gemaakt Seychellen reisvoorstel. De route is gevarieerd, de reis vindt plaats op de gewenste reisdata, de accommodaties zijn fantastisch en de reis is tot in de puntjes verzorgd!

Snelle service

Kort na uw offerteaanvraag zal een van onze reisspecialisten u contacteren met eventuele aanvullende vragen. Wij zullen u deskundig adviseren over de mogelijkheden, de mooiste eilanden en de meest waanzinnige accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat