Logo bg white

Beste reistijd Seychellen

De Seychellen kennen geen grote seizoensverschillen en het is het gehele jaar warm met temperaturen tussen de de 25°C en 33°C. Gezien eventuele geplande activiteiten kan het toch verstandig zijn te kijken naar de beste reistijd voor uw Seychellen vakantie.

Klimaat

maart t/m oktober

Door de ligging nabij de evenaar is het weer op de Seychellen het hele jaar door redelijk constant. Het is op de eilanden het gehele jaar warm en vochtig, met gemiddelde temperaturen tussen de 25°C en 33°C. De gemiddelde watertemperatuur varieert van 25°C en 29°C. Het kan alle maanden van het jaar regenen, doorgaans in de vorm van een fikse tropische bui in de middag of avond. De laatste jaren verschilt de regenval van maand tot maand enorm en is het lastig nauwkeurige voorspelling te doen. Cyclonen en tropische stormen komen hier gelukkig zeer zelden voor! De Seychellen kennen twee verschillende windrichtingen, die zorgen voor seizoensverschillen. Door het uitblijven van echte klimaatverschillen is er niet echt een beste reistijd.

 • November t/m februari
  In deze 5 maanden waait de doorgaans gematigde noordwestelijke wind. Gedurende deze periode is het vochtiger en valt er meer regen. Echter, zoals gebruikelijk in de tropen komen tijdens de wat nattere maanden droge en zonnige periodes vrij frequent voor. De zee is in deze maanden rustiger en de temperaturen zijn lekker warm.

 • Maart en april
  Maart en april zijn rustige overgangsmaanden waarin de wind van van richting verandert. De zee-omstandigheden zijn aangenaam en de temperatuur stijgt. Geniet van veel zonuren, maar wees voorbereid op een incidentele tropische regenbui.

 • Mei t/m augustus
  Deze vier maanden waait een zuidoostelijke wind die zorgt voor drogere maanden met wat meer (verkoelende) wind en iets mindere warme maanden. Tijdens deze maanden is de zee onrustiger en kan de golfslag aan zuidoostelijk gelegen stranden wat sterker zijn.

 • September en oktober zijn rustige overgangsmaanden waarin de wind van richting verandert. Het wordt iets warmer en de wind zwakt af.
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 29 30 31 31 30 28 28 28 29 29 30 30
mm 360 265 175 175 136 75 70 85 110 170 180 280

Beste reistijd per activiteit

Door het ontbreken van echte seizoenen is het lastig te spreken over een beste reistijd voor de Seychellen. Het is op de eilanden het gehele jaar warm en vochtig en het kan altijd regenen, doorgaans in de vorm van een korte, fikse regenbui. Afhankelijk van de activiteiten die u tijdens uw reis zou willen ondernemen is er in soms wel sprake van een beste reistijd. Houdt u er rekening mee dat onderstaande omschrijvingen geen garanties bieden en dat ieder jaar de seizoenen iets anders kunnen uitpakken.

 • Snorkelen en duikexcursies kunt u het gehele jaar perfect ondernemen op de Seychellen. De beste maanden voor het snorkelen en duiken zijn doorgaans de overgangsmaanden (maart, april, september en oktober). In deze maanden is er doorgaans weinig wind en is de zee rustig en helder. U heeft overigens de meeste kans op het zien van walvishaaien in de maanden augustus en oktober t/m januari.

 • Van mei tot en met augustus/september waait een zuidoostelijke wind die ideaal is voor zeilen of windsurfen. In deze maanden is het minder drukkend en is de luchtvochtigheid wat minder. Daardoor is deze periode ook bijzonder geschikt voor golfers.

 • Wandelingen op Praslin, Mahé en La Digue zijn het beste te maken in de maanden juni t/m augustus. In deze maanden is het iets koeler, is de luchtvochtigheid minder en valt er doorgaans wat minder regen.

 • U kunt het gehele jaar diepzeevissen. De beste maanden zijn mei tot en met september/oktober.
Blank

Neerslag

Het gehele jaar valt er regen op de Seychellen en er is dus geen sprake van een droog seizoen. De laatste jaren verschilt de regenval die valt in de verschillende maanden en is het erg lastig een betrouwbare voorspelling te maken. Wel valt er doorgaans in de hoger gelegen gebieden op hoofdeiland Mahé de meeste regen. Op Praslin, La Digue en Round Island valt doorgaans minder regen. Nog minder regen valt er op de verder gelegen eilanden zoals Bird Island, Denis Island en Desroches! Het is echter verstandig altijd rekening te houden met wolken en af en toe een fikse bui, die doorgaans einde middag of in de avond valt. De regen houdt het waterpijl op stand en de natuur op alle 115 eilanden zo fantastisch groen!

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat