Logo bg white

Praktische informatie Seychellen

Op deze pagina treft u praktische informatie voor uw Seychellen vakantie. Deze informatie zal u helpen in voorbereiding op de reis en zal u een beter beeld geven wat u ter plekke kunt verwachten.

Ligging van de Seychellen

De Seychellen is een eilandengroep gelegen in de Indische Oceaan. De totale landoppervlakte van de 115 eilanden is ca. 455 km2 (en is hiermee slechts 5% van de 1,3 miljoen km2 wateroppervlakte). De Seychellen liggen 1.000 km ten oosten van Kenia en ten noordoosten van Madagaskar.

De centraal gelegen binnenste eilanden’ zijn granieteilanden. Op Mahé, Praslin en La Digue wonen zo goed als alle 90.000 inwoners van de Seychellen. Op deze hoofdeilanden bevinden zich meerdere accommodaties en een (vaak niet heel uitgebreid) wegennet. Het op 2 na grootste binnenste eiland is Silhouette, wat bijna volledige bestaat uit nationaal park. U kunt hier verblijven in het Hilton Labriz. Rondom de 4 grootste eilanden liggen diverse kleinere granieteilandjes, zogenaamde satellieteilanden. Op diverse van deze kleinere eilanden bevindt zich één luxe lodge, waar bezoekers in volledige rust kunnen genieten van deze exclusieve ervaring. Voorbeelden hiervan zijn Frégate, Félicité en North. Tot de binnenste eilanden worden ook de ten noorden van de hoofdeilanden gelegen Bird Island en Denis Island gerekend. Twee schitterende koraaleilanden.

Ten zuidwesten van de hoofdeilanden liggen een zestigtal koraaleilanden. Deze eilanden behoren tot de zogenaamde ‘buitenste eilanden’ en zijn gevormd door koraal. De eilanden zijn onderverdeeld in de Amiranten, Alphonse, Farquhuar en Aldabragroep en zijn voor 90% onbewoond. De eilanden zijn vaak groot in afmetingen, zo is de Aldabra atol groter dan hoofdeiland Mahé. Op enkele eilanden bevindt zich een luxe lodge waar u een fantastische duik- en snorkelervaring zult hebben en kunt genieten van fantastische ongerepte stranden. Tot deze lodges behoren Alphonse Island Lodge en Desroches Island.

Blank

Reisdocumenten

Voor een reis naar de Seychellen heeft u een geldig Nederlands of Belgisch paspoort nodig. Het is aan te raden dat het paspoort nog minimaal 6 maanden na vertrekdatum geldig is. Wanneer u reist met kinderen: ongeachte de leeftijd hebben kinderen een eigen paspoort nodig. Bij aankomst op de internationale luchthaven ontvangt u een gratis visum in de vorm van een stempel waarmee u 30 dagen op de Seychellen mag blijven.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland/België en de Seychellen is klein. In onze zomertijd is het op de Seychellen 2 uur later. In onze wintertijd is het tijdsverschil 3 uur.

Vluchten naar de Seychellen

Vanuit Nederland en België zijn er geen directe vluchten naar de Seychellen. U kunt vliegen met Air France (via Parijs), Qatar Airways (via Doha), Emirates (via Dubai), British Airways (via London), Etihad (via Abu Dhadi) en Kenya Airways (via Mombasa). Vanuit Frankfurt voert Condor een directe vlucht uit naar Mahé. Wij verwerken de mooiste vluchten in uw reisprogramma!

Verblijft u reeds in Afrika en zou u de Seychellen als laatste reisbestemming willen toevoegen voor een ontspannen afsluiter? Vanuit Johannesburg kunt u in 5 uur naar de Seychellen vliegen. Vanaf Mauritius vliegt u in 2,5 uur naar de Seychellen.

Vervoer ter plaatse

De verschillende eilanden van de Seychellen kunnen doorgaans goed worden gecombineerd door middel van binnenlandse vluchtjes. Vanuit Mahé vliegen meerdere propellervliegtuigjes per uur naar Praslin. Daarnaast zijn er enkele vluchten per week naar exclusieve eilanden zoals Bird, Denis, Desroches en Alphonse.

In andere gevallen zullen we een moderne veerboot voor u in het programma inpassen. Soms is het gebruik van een helikopter de enige of de beste (en schitterende) manier van vervoer! Wij zullen een prachtig programma voorstellen en dragen uiteraard zorg voor alle transfers en tickets.

Blank

Activiteiten

Naast het genieten van de eindeloze stranden zijn er voldoende activiteiten waarmee u uw dagen aan het strand kunt afwisselen. Bij luxere accommodaties kunt u doorgaans een heel scala aan niet gemotoriseerde watersporten ondernemen zoals kajakken, strand-up paddle boarden, surfen en snorkelen.

  • Duiken en snorkelen. Op de Seychellen kunt u prachtig duiken en snorkelen. Er zijn mooie koraalriffen, onbeschrijfelijk veel vissen, grotten en walvishaaien te zien (meeste kans in de maanden augustus en van oktober tot januari). Bij alle grotere accommodaties zijn duikscholen te vinden waar u uw PADI duikbrevet kunt halen of begeleide duiken kunt boeken.
  • Golfen. Op Mahé bevindt zich een 9 holes golfbaan, maar de échte golfliefhebber zal willen verblijven in het Constance Lémuria Resort op Praslin. De 18 holes golfbaan van dit zeer comfortabele resort is schitterend gelegen en is zowel voor amateurs als profs een droombaan.

  • Fietsen. Op La Digue en op diverse kleine eilanden kunt u de omgeving het beste verkennen per fiets. In veel gevallen staan fietsen tot uw beschikking tijdens uw volledige verblijf.
  • Excursies. Op Mahé is het aan te raden op eigen gelegenheid of tijdens een excursie zeker een bezoek te brengen aan Victoria, de Sir Selwyn Clarke Market en La Domus, een van de indrukwekkendste gebouwen van de hele archipel. U kunt op Mahé daarnaast mooi wandelen over de Mount Copolia Trail en de Morne Seychellois, naar het hoogste punt van de Seychellen. Op Praslin kunt u een excursie maken naar Vallée de Mai en het Fond Ferdinand park. Vanuit Praslin kunt u daarnaast tijdens een excursie gemakkelijk een bezoek brengen aan een van de vele nabijgelegen eilandjes. Curiuese, St. Pierre en Cousin en Cousine of het vogelrijke eiland Aride behoort tot de mogelijkheden.

  • Zeilen. Er zijn enkele prachtige zeilschepen waarmee u tijdens meerdaagse programma's de eilanden kunt verkennen. U kunt tijdens een cruise op de Sea Star of de Sea Bird verschillende eilanden bezoeken.
  • Diepzeevissen. Diepzeevissen is zeer populair in de Indische Oceaan. Wij kennen de beste lodges en de beste reistijd! De Alphonse Island Lodge is een fantastische optie met volledige vliegvisprogramma’s voor de liefhebber (beste seizoen: mei – oktober).
Blank

Prijsniveau

De Seychellen zijn een dure reisbestemming en accommodaties met een hoge mate van comfort en goede locatie (direct aan het strand) zijn niet goedkoop. De mate van service is echter goed, de kwaliteit van de maaltijden is vaak uitmuntend (ondanks dat de eilanden niet zelfvoorzienend zijn en zo goed als alles geïmporteerd moet worden) en de schoonheid van de eilanden is ongeëvenaard. Wanneer u verblijft op één van de luxe privélocaties, wordt daarnaast een deel van de kosten gebruikt voor het onderhoud van het eiland. Met uw verblijf betaalt u dus mee aan het natuurbehoud en zelfs ontplooiing en het in originele staat herstellen van de flora en fauna van een eiland. Genieten met een prijskaartje, maar met een bijzonder goed gevoel!

Accommodaties

Tico Reizen heeft de mooiste accommodaties voor u geselecteerd. Accommodaties met de beste faciliteiten en de beste ligging op de mooiste eilanden. Voor iedere natuurliefhebber, rustzoeker, familie en voor iedere huwelijksreis zijn er prachtige opties. Deze accommodaties zijn terug te vinden op onze website en natuurlijk zijn we u graag van dienst met advies op maat.

Blank

Beste reistijd

Dankzij de ligging van de Seychellen nabij de evenaar is het weer op de eilanden het hele jaar door redelijk constant. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 23°C en 30°C. De wind zorgt voor de grootste verschillen in klimaat. Op onze pagina ‘Beste Reistijd Seychellen’ kunt u uitgebreide informatie vinden over de beste reistijd.

Hoogseizoen

Gezien de beperkte beschikbaarheid (door de grote vraag en/of door het beperkte aanbod in kamers) raden we u aan uw reis naar de Seychellen ver van tevoren te laten boeken. Wanneer u van plan bent tijdens het hoogseizoen te reizen raden we zelfs aan een jaar van tevoren de reis vast te laten leggen om teleurstellingen te voorkomen. Absolute hoogseizoen weken zijn: Pasen, de maanden juli en augustus en de dagen rondom kerst. Tico Reizen is u graag van dienst met een prachtig op maat gemaakt reisvoorstel en kan vanaf 11,5 maand voor vertrek bijbehorende vluchten voor u reserveren.

Valuta

De munteenheid van de Seychellen is de Seychelse roepie (SCR). U kunt gemakkelijk roepies pinnen bij een van de vele pinautomaten op Mahé, Praslin en La Digue. Bij banken en accommodaties kunt u euro's wisselen voor roepies.

Blank

Betalingsmogelijkheden

Bij kleine winkels kunt u altijd met roepies betalen. Bij veel accommodaties kunt u tevens met euro's betalen. Ook worden creditcards (met name Visa en Mastercard) breed geaccepteerd. American Express wordt niet overal geaccepteerd. Soms is er sprake van een toeslag bij het betalen met creditcard.

Fooien

Vaak wordt standaard een service charge van 10% aan uw rekening toegevoegd. Een extra fooi wordt niet verwacht, maar bij goede service uiteraard wel zeer gewaardeerd. Uiteraard zijn bagagedragers, kamermeisjes en gidsen altijd blij met een fooi wanneer de service beviel.

Eten en drinken

Op de Seychellen vindt u een veelzijdig culinair aanbod waarin de Afrikaanse, Indiase, Europese en Chinese keuken worden gecombineerd. Overal kunt u genieten van creoolse maaltijden, vers kokoswater en vers fruit. De inwoners van de Seychellen zijn daarnaast erg trots op hun Seybrew bier en de Takamaka rum die in vele cocktails wordt gebruikt! Wij raden u aan het kraanwater op de hoofdeilanden niet te drinken.

Blank

Taal

De moedertaal van de Seychelse bevolking is Creools. Daarnaast spreken bijna alle mensen (zeker die in het toerisme werken) Engels en Frans.

Religie

Het door de Fransen en Engelsen meegebrachte katholicisme is de grootste godsdienst op de Seychellen. Bijna 90% van de Seychelse bevolking is katholiek. De overige 10% hangt een andere religie aan zoals het boeddhisme, of het hindoeïsme, is moslim of behoort dot de Jehova’s getuigen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat