Logo bg white

Azoren rondreis

16-daagse rondreis door Portugal
Vanaf € 6.195,00 p.p.
Mei t/m september
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

De ongerepte Azoren


Voor natuurliefhebbers is de oogverblindende Azoren-eilandengroep met stip een must-visit binnen Europa! Deze archipel, gelegen in de Atlantische oceaan op ca. 2,5 uur vliegen vanuit de Portugese hoofdstad Lissabon, heeft alles in huis voor een ontspannen vakantie te midden van de ongerepte natuur. De Azoren worden nog niet aangedaan door de grotere commerciële luchtvaartmaatschappijen en het toerisme is er dan ook (zeker buiten de hoogseizoenmaanden juli en augustus) zéér kleinschalig.

Deze Azoren rondreis gaat van start in de hoofdstad Lissabon waar we u op een originele manier laten kennis maken met de stad en vele lokale lekkernijen tijdens een zgn. 'Petiscos' wandeling. Hierna vliegt u naar de Azoren waar u gedurende een tweetal weken met uw eigen huurauto twee prachtige eilanden zal aandoen. Eerst stop is het bergeiland Pico, bekend vanwege de gelijknamige berg(vulkaan)top maar ook door de bijzondere vorm van druiventeelt die hier wordt toepast en welke zelfs Unesco's Werelderfgoedlijst heeft bereikt. Uw dagen op Pico staan dan ook volop in het teken van zowel gastronomie (o.a. het proeven van de lokaal geproduceerde wijnen) én het genieten van de schitterende natuur, soms op eigen gelegenheid, maar meestal met een gids. Na enkele dagen vliegt u naar het grootste eiland São Miguel, wellicht één van de meeste diverse eilanden van de Azoren. Op São Miguel vindt u thermale baden, kratermeren, pittoreske plaatsjes en een rijke scheepvaarthistorie. Ook op São Miguel hebben we weer enkele dagen een privé-gids voor u klaar staan om het eiland nóg beter te leren kennen.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Azoren rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Lissabon


Vandaag gaat deze heerlijke Azoren rondreis van start. U reist op eigen gelegenheid naar Schiphol van waar u per directe KLM-vlucht in ca. 2,5 uur allereerst naar de Portugese hoofdstad Lissabon reist.

Eenmaal aangekomen haalt u uw bagage op en begeeft u zich naar de uitgang waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw sfeervolle hotel zal brengen, gelegen in het hart van de stad.

  • ★★★★+ Bairro Alto Hotel (2 nachten)
2
2

2: Lissabon met gids


Wellicht ben u al ooit eens in Lissabon geweest maar u zal ontdekken dat de stad vele geheimen kent. Er is geen betere manier om een stad écht te leren kennen dan in het gezelschap van een lokale gids. Blank Vanochtend verkent u de stad zoveel mogelijk te voet en brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden. De ochtend wordt geheel in overleg met u samengesteld. Breng o.a. een bezoek aan de Belém Tower aan de Taag, ooit het startpunt van de Portugese ontdekkingsreizigers. Eveneens prachtig is het Dos Jéronimos-klooster waar ontdekkingsreiziger Vasco da Gama ligt begraven. Verken het historische hart van de stad (Alfama) met haar steile straatjes, prachtige kerken en indrukwekkende uitzichten op de Taag. Praça do Comércio, het schitterende plein aan de Taag wat zo iconisch is voor de stad, mag vandaag ook eigenlijk niet ontbreken. Rond het middaguur neemt u afscheid van uw gids. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

In de vroege avond ontmoet u uw gids in de lobby. U trekt er samen op uit in de stad en gaat op zoek naar Portugese 'Petiscos' (tapas) Blank die her en der worden verkocht in de 'tascas'. Dit zijn zeer zeker geen formele restaurants maar kleine bars en winkeltjes. U kunt van alles proeven, van kaas, ham, vis en sardientjes tot de lekkerste gebakjes, vergezeld door een goed glas wijn of bier. U wordt aan het einde van de ervaring natuurlijk weer netjes terug gebracht naar uw hotel.

Elevador da Bica

3
3

3: Lissabon - Pico (Azoren)


In de vroege ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Lissabon en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanochtend in ca. 2,5 uur naar het bergeiland Pico, het op één na grootste eiland van de Azoren. Houdt u er rekening mee dat het op de Azoren 1 uur vroeger is dan op het Portugese vasteland (en dus 2 uur vroeger dan in Nederland).

Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto (Citroën C4 Cactus of gelijkwaardig) welke de komende dagen tot uw beschikking staat. U rijdt ermee naar uw schitterende onderkomen op ca. 40 minuten rijden ten zuidoosten van de luchthaven.


  • ★★★★ Lava Homes (6 nachten) Blank

"Tico staat voor mij echt op nummer 1 van alle reisorganisaties. Zeer vriendelijk, klantgericht en correct. En ze staan telkens met de juiste oplossing klaar. Nu onze reis naar Indonesië niet door kon gaan, boekten ze een onvergetelijke vakantie naar Portugal voor ons gezin en wat hebben we ervan genoten!"
Nancy

Lava Homes

4
4

4: Walvissen & dolfijnen


In de ochtend rijdt u met uw huurauto naar Madalena waar in de haven een boottocht (in groepsverband) van start zal gaan op zoek naar walvissen en dolfijnen voor de kust van Pico. In de wateren rondom de Azoren komen wel 25 verschillende walvissoorten voor en afhankelijk van het seizoen variëren de soorten die u kunt tegenkomen. Deze tocht is dan ook gedurende het hele jaar te maken, al zijn de meeste soorten te spotten in de maanden april t/m oktober.

Na afloop van de boottocht, kunt u het plaatsje Madalena verkennen. De Santa Maria kerk heeft een schitterende collectie 'Azulejos' (de typische Portugese tegeltjes) die u kunt bewonderen. In São Roque, gelegen aan de noordkust, kunt u een bezoek brengen aan het museum over de walvisvaart, wat tot de jaren '80 van de vorige eeuw de belangrijkste bron van inkomsten was voor de Azoren.

De hele middag heeft u vrij te besteden. Met uw huurauto heeft u vandaag álle vrijheid!

Dolfijnen

5
5

5: 'Caminho dos Burros' wandeling


In de ochtend staat er een schitterende ca. 3,5 uur durende wandeling Blank op het programma onder begeleiding van een gids over de 'Caminho dos Burros', een prachtig voetpad wat voert van de noord- naar de zuidkust van het eiland. U wandelt vandaag in totaal zo'n 12 kilometer. De tocht start op het centrale plateau en voert door het spectaculaire natuurreservaat Místério da Prainha, eindigend aan de kust bij Baía das Canas. De natuur in dit gebied werd gevormd ten tijde van een grote en langdurige vulkanische uitbarsting van 1562-1564. Onderweg maakt uw gids u attent op de unieke inheemse flora en fauna in dit vruchtbare gebied.

6
6

6: Mountainbiken langs de wijngaarden


Na het ontbijt rijdt u weer met uw huurauto naar Madalena waar een leuke tocht per mountainbike Blank onder begeleiding van een gids van start zal gaan. De hele ochtend staat in het teken van de bijzondere wijngaarden van Pico, de zogenaamde 'currais da vinha'. U fietst door kleine dorpen, langs wijnboerderijen ('adegas') en distilleerderijen ('alambiques'). Het zal u verbazen hoe groot het netwerk eigenlijk is en hoeveel (kwalitatief zeer goede!) wijnen er geproduceerd worden op het eiland! Rond het middaguur eindigt de fietstour en rijdt u met uw auto weer terug naar uw accommodatie.

7
7

7 & 8: Pico Island


Vrije dagen op het eiland die u helemaal naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt er heerlijk met uw huurauto op uittrekken en het hele eiland op eigen gelegenheid verkennen.

Uiteraard kunnen wij ook voor deze dagen nog een aantal unieke ervaringen voor u verzorgen. Zo kunt u een schitterende dagtocht per zeilboot maken (privé), gaan duiken, een wijnproeverij doen bij één van de lokale 'adegas' of de berg Pico beklimmen (alleen voor ervaren wandelaars).

9
9

9: Pico - São Miguel (Azoren)


De ochtend en het begin van de middag heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er rekening mee dat u wel in de loop van de ochtend dient uit te checken.

Na de lunch rijdt u terug naar de luchthaven van Pico waar u uw huurauto inlevert. U vliegt vanmiddag in een klein uurtje naar het hoofdeiland São Miguel, gelegen op zo'n 250 kilometer ten oosten van Pico. Op de luchthaven van Ponta Delgada haalt u uw bagage op en begeeft u zich naar het kantoor van het autoverhuurbedrijf waar u uw huurauto krijgt opgeleverd (Citroën C4 Cactus of gelijkwaardig). U rijdt ermee naar uw aangename hotel gelegen aan de noordzijde van het eiland net buiten Ribeira Grande, op ca. 25 minuten rijden van de luchthaven.

  • ★★★★ Santa Bárbara Eco-Beach Resort (6 nachten) Blank
10
10

10: Wandeling bij Sete Cidades


Voor velen een hoogtepunt van een bezoek aan São Miguel: de prachtige wandeling bij Sete Cidades Blank met onvergetelijke uitzichten op Lagoa Azul en Verde. In de lobby van uw hotel wordt u opgewacht door uw gids waarmee u vandaag gaat wandelen. U wordt naar Sete Cidades gebracht op het noordwestelijke punt van het eiland. Vanaf hier wandelt u over een afstand van ca. 12 kilometer naar Mata do Canário. De wandeling duurt in totaal zo'n 3 uur en wordt afgesloten met een lunch (inbegrepen).

11
11

11: São Miguel


Vrije dag op het eiland.

U kunt vandaag het eiland verder verkennen met uw huurauto. Rijd bijvoorbeeld vandaag via de groene theevelden in het noorden naar Furnas. São Miguel is, samen met een gebied nabij Cornwall (GB), het enige gebied ter wereld buiten Azië waar groene thee wordt verbouwd.

De omgeving van Furnas borrelt en bruist en telt de meest thermale bronnen van heel Europa! In Furnas bevindt zich ook de Terra Nostra botanische tuin welke een indrukwekkende collectie aan (o.a.) inheemse planten telt. In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel.

Niet heel ver van Furnas vindt u het spectaculaire kratermeer Lagoa do Fogo wat - hoe kan het ook anders - vernoemd is naar de vulkanische oorsprong. Iets verderop kunt u een ontspannen bad nemen in het natuurlijke warmwaterbassin van Caldeira Velha, waar het warme water afkomstig is van de (warm!)waterval. De setting te midden van de weelderige subtropische vegetatie is gewoon paradijselijk!

Lagoa do Fogo

12
12

12: Kookcursus en Ponta Delgada


In de ochtend rijdt u met uw eigen huurauto naar Ponta Delgada. In het centrum van de stad bij de Graça-markt ontmoet u de lokale chef waarmee u inkopen gaat doen. U maakt kennis met de lokale producten van het eiland waaronder verse vis, vlees en kazen. Samen gaat u vanochtend in een boerderij aan de slag met de bereiding van een overheerlijke 4-gangen lunch! Blank

Na de lunch staat er een informatieve wandeling door Ponta Delgada op het programma. De smalle straten ademen haar rijke historie, evenals de prachtige (van binnen én van buiten!) gedecoreerde kerken.

Wanneer u bent uitgekeken in Ponta Delgada, neemt u afscheid van uw gids en rijdt u op uw gemak terug naar uw hotel.

Ponta Delgada

13
13

13: São Miguel


Vrije dag op São Miguel. Met uw huurauto kunt u vandaag wellicht het noordoosten van het eiland verkennen. In het ongerepte Ribeira dos Caldeirões Natural Park, kunt u prachtig wandelen of zelfs abseilen, mocht u een ware avonturier zijn. Rijd vervolgens door naar de ruige noordoostkust naar het charmante plaatsje Nordeste (wat letterlijk 'Noordoost' betekent) en wandel door de smalle straatjes.

14
14

14: São Miguel


Vrije dag. Door de vulkanische activiteit zijn de meeste stranden zwart gekleurd op São Miguel. Het is dan ook niet direct de beste locatie voor een strandvakantie. Praia dos Moinhos aan de noordkust is het mooiste strandje van het eiland.

Op ongeveer 1 kilometer voor de kust van Vila Franca do Campo bevindt zich nog een klein paradijselijk eilandje, gevormd door een oude, gezonken vulkaankrater. In het midden bevindt zich een bijna perfect zwembad wat omringd wordt door met inheemse planten begroeide hellingen. Het kleine strand en het kalme water is een kleine oase en een favoriete plek voor zwemmers én duikers.

Ilheu Vila Franca do Campo

15
15

15: São Miguel - Lissabon


Vandaag komt uw heerlijke Azoren rondreis tot een einde. In de ochtend rijdt u terug naar de luchthaven van Ponta Delgada waar u de huurauto inlevert. U vliegt in ca. 2,5 uur terug naar Lissabon waar u wordt opgewacht en naar uw hotel wordt gebracht.


  • ★★★★+ Bairro Alto Hotel (1 nachten)

16
16

16: Terugreis


In de lobby van uw hotel in Lissabon wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar de luchthaven zal brengen. U vliegt vandaag met een directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam Schiphol waar deze heerlijke reis tot een einde komt.

Prijsindicatie van deze Azoren rondreis


Voor deze 16-daagse Azoren rondreis dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met de volgende reissommen:

  • € 6.695 per persoon (op basis van verblijf in de laatst vermelde hotels)

Deze reissom is gebaseerd op schouderseizoentarieven. Voor reizen in de periode juni t/m oktober gelden andere (hogere) prijzen.Inbegrepen

Bij de reissom zijn de KLM & binnenlandse vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de geselecteerde accommodaties inclusief ontbijt, al het benodigde transport, lunches, diners en excursies conform programma.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw Azoren rondreis.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Portugal

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?


Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd. Sleutel op al onze bestemmingen is onze partner, welke we met veel zorg selecteren.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Schitterende accommodaties

Een verblijf is bij Tico nóóit standaard en draagt bij aan de reisbeleving. We laten u dan ook graag verblijven in de mooiste accommodaties waar ultiem comfort en een uniek ontwerp de boventoon voeren.

Ultiem genieten

Alles is tot in de puntjes verzorgd, van uw transport tot aan die bijzondere lunch die u nooit meer zal vergeten. U hoeft zich dan ook nergens zorgen over te maken en alleen nog maar te genieten.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat