Logo bg white

Luxe rondreis Mexico 'Mexico Deluxe'

18-daagse rondreis door Mexico
Vanaf € 14.450,00 p.p.
november t/m april
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Een luxe rondreis door het beeldschone zuiden van Mexico


Tijdens deze 18-daagse luxe rondreis maakt u kennis met het zeer diverse zuiden van Mexico. Onderweg overnacht u in enkele van de mooiste accommodaties die het land te bieden heeft en staan er vele interessante excursies op het programma.

Deze luxe rondreis Mexico start in hoofdstad Mexico-Stad waar u verblijft in de chique wijk Polanco. U verkent de mooiste delen van de stad en brengt een bezoek aan Teotihuacán, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het land. Na enkele dagen vliegt u naar Oaxaca, de culinaire hoofdstad van Mexico. Uiteraard staan hier een aantal smakelijke excursies op het programma. U vliegt door naar de staat Chiapas waar u onder andere de indrukwekkende Sumidero kloof en de sfeervolle koloniale stad San Cristóbal de las Casas bezoekt. Via de prachtig in de jungle gelegen Mayastad Palenque reist u door naar de stad Campeche, gelegen aan de westkust van het Yucatán schiereiland. U verblijft vervolgens enkele dagen bij het zeer luxueuze Chablé hotel in de binnenlanden van Yucután en sluit de reis heel ontspannen af bij Chablé Maroma aan de Riviera Maya.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe rondreis Mexico!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Mexico-Stad


Vandaag begint uw luxe Mexico rondreis! U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol en vliegt vanaf hier in de middag met een directe vlucht naar Mexico. U arriveert in de avond op de internationale luchthaven van hoofdstad Mexico-Stad en wordt hier opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Mexico!

Vanaf de luchthaven volgt een transfer naar uw heerlijke boetiekhotel, gelegen in de chique wijk Polanco. U vindt hier mooie winkels, de beste restaurants van de stad en vele interessante musea. U kunt de rest van de dag vrij besteden om alvast de stad te verkennen.

  • ★★★★ Casa Polanco (3 nachten)


Casa Polanco

2
2

2: Teotihuacan & het historisch centrum


U wordt na het ontbijt opgehaald door uw privégids voor een rondleiding door Teotihuacán, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Mexico. Teotihuacán ligt 40 kilometer ten noorden van Mexico-stad. Het was ooit het centrum van de eerste grote beschaving in Mexico en telde op haar hoogtepunt ongeveer 200.000 inwoners. Van deze inwoners, de Teotiuacanen, is weinig bekend. In de precolumbiaanse stad stonden vele indrukwekkende piramides en er werden verschillende goden vereerd. Toen de Azteken de stad later ontdekte gaven ze het de naam Teotihuacán, wat ‘Huis van de Goden’ betekent.

U verkent met een deskundige gids het gebied en leert over de rituelen, overtuigingen en het dagelijks leven van de Azteken en de oorspronkelijke inwoners van Teotihuacán. Indien gewenst kunt u de 65 meter hoge Piramide van de Zon en de 43 meter hoge Piramide van de Maan beklimmen om te genieten van het uitzicht over de stad en de vallei waarin Teotihuacán ligt.

Eenmaal terug in de hoofdstad verkent u met uw gids het beroemde centrale plein van Mexico-Stad, La Plaza de la Constitución, beter bekend als de Zócalo, en de omliggende gebieden. U heeft uitgebreid de tijd om de prachtige architectuur van de beroemdste gebouwen van de hoofdstad te bekijken, waaronder de Kathedraal van Mexico-Stad, het Nationaal Paleis en het Palacio de Bellas Artes. Aan het eind van de middag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.


Voor een unieke kijk op Teotihuacán is het vandaag ook optioneel mogelijk om het complex per heteluchtballon vanuit de lucht bewonderen. Bekijk hiernaast het arrangement.

Uniek arrangement
1 dag
op aanvraag
november t/m april

Mexico arrangement | Ballonvaart Teotihuacán

Tijdens deze zeer bijzondere ervaring gaat u de pre-Columbiaanse stad Teotihuacán vanuit de lucht bewonderen. U kunt genieten van een prachtige zonsopgang terwijl u met een heteluchtballon boven de Teotihuacánvallei vaart. Aansluitend brengt u met een gids een bezoek aan het indrukwekkende archeologische complex.

Lees meer
3
3

3: Frida Kahlo & Xochimilco


In de ochtend wordt u door uw privégids bij uw hotel opgehaald. U bezoekt allereerst de wijken San Angel en Coyoacán, een prachtig deel van Mexico-Stad met smalle, geplaveide straatjes en grote kleurrijke huizen. Als u op een zaterdag in San Angel bent, kun u de 'Bazar del Sabado' verkennen, een sfeervolle markt die mensen uit de hele stad aantrekt. Voor de lunch neemt uw gids u mee naar de authentieke Mexicaanse markt ‘Mercado Coyoacán’. Na de lunch gaat u naar het Frida Kahlo museum, gehuisvest in het karakteristieke blauwe huis waar de beroemde kunstschilderes een groot deel van haar leven heeft gewoond en gewerkt.

Nadat u het museum uitgebreid heeft verkend rijdt u naar Xochimilco. Dit deel van de stad is beroemd om zijn enorme verzameling kunstmatige eilandjes. De Azteken bouwden hier ‘chinampa's’, drijvende tuinen die werden gebruikt wegens een tekort aan landbouwgrond. U komt alles te weten over de ingenieuze techniek van de Azteken om voedsel te verbouwen, terwijl u de oude kanalen doorkruist op een kleurrijke trajinera-boot; een replica van een kano uit het Azteekse tijdperk. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

Xochimilco

4
4

4: Mexico-Stad - Oaxaca


Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur in de lobby van het hotel en wordt u naar de luchthaven van Mexico-stad gebracht. Hier checkt u in op uw vlucht naar Oaxaca, de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat in het zuiden van het land. Oaxaca staat bekend als de culinaire hoofdstad van Mexico, en vele van Mexico’s befaamde gerechten vinden hier hun oorsprong.

Op de luchthaven van Oaxaca staat een chauffeur op u te wachten om u naar uw comfortabele hotel in het historisch centrum van de stad te brengen. In de loop van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald door uw gids voor een eerste kennismaking met Oaxaca. U brengt een bezoek aan verschillende musea en kunstgalerijen en leert over het culturele en historische erfgoed van de stad.


  • ★★★★ Pug Seal Zapoteco (3 nachten)

Pug Seal Zapoteco

5
5

5: De keuken van Oaxaca


Vandaag komt u alles te weten over de oorsprong van de heerlijke keuken van Oaxaca. U wordt in de ochtend door uw privégids opgehaald en bezoekt samen de beste markten en ‘streetfood’ kraampjes van de stad. Eten speelt een zeer belangrijke rol in Oaxaca en gedurende de ochtend zullen uw gids en de kooplieden uitleggen hoe regionale gerechten worden gemaakt en vertellen over het belang van verschillende soorten ingrediënten voor de Oaxanen. U probeert vers gemaakte tortilla's, tamales en empanadas, evenals de traditionele "Pan de Yema" en ‘atole’, een warme drank op basis van maïs die vaak wordt geserveerd bij het ontbijt. Na deze interessante ochtend wordt u weer bij uw hotel afgezet en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Typische ingrediënten uit Oaxaca

6
6

6: Mitla & Mezcal


In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor een interessante dag in de Oaxaca-vallei. U gaat allereerst naar de archeologische vindplaats Mitla, gelegen op zo’n 30 minuten rijden van de stad. Mitla staat bekend om zijn prachtige mozaïeken, gemaakt van fijn gesneden en gepolijste stenen.

Na een uitgebreide rondleiding door het complex rijdt u verder naar een aantal dorpjes in de vallei voor een bezoek aan verschillende distilleerderijen (mezcaleria's) die op een authentieke manier ‘mezcal’ maken. Mezcal is een alcoholische drank die net als tequila wordt gemaakt van de agave plant. Het populaire drankje vindt zijn oorsprong in Oaxcaca. De eenvoudige, maar authentieke distilleerderijen produceren mezcal met behulp van verschillende distillatiemethoden. U leert over het fermentatieproces en over de verschillen tussen het gebruik van een traditionele koperen ketel en de precolumbiaanse ketelsteen. Uiteraard mag u de verschillende mezcals ook proeven. Aan het eind van de dag wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Op traditonele wijze mezcal maken

7
7

7: Oaxaca - San Cristóbal de las Casas


U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald en naar luchthaven van Oaxaca gebracht. U vliegt naar Tuxtla Gutiérrez in de staat Chiapas ten oosten van Oaxaca. Chiapas is zonder twijfel een van de mooiste deelstaten van Mexico. U vindt hier prachtige watervallen, koloniale steden, dichtbegroeide jungle en schitterende Mayaruïnes.

Na uw aankomst op de luchthaven van Tuxtla Gutiérrez wordt u naar de Sumidero-kloof gereden, een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel op zo’n 45 minuten van de stad. U maakt een 2 uur durende privé boottocht over de Grijalva rivier die door de kloof stroomt. De wanden van de kloof zijn zo’n 1.000 meter hoog en met een beetje geluk kunt u vanaf het water krokodillen, apen en vele soorten vogels spotten. Na de boottocht wordt u naar uw hotel in het sfeervolle koloniale stadje San Cristóbal de la Casas gebracht. U verblijft hier in een heerlijk boetiekhotel in het centrum van de stad.

  • ★★★★ Hotel Bo (2 nachten)Hotel Bo

8
8

8: De eeuwenoude tradities van Chiapas


Na het ontbijt wordt u opgehaald door de privégids waarmee u allereerst het koloniale centrum van San Cristóbal de las Casas gaat verkennen. U wandelt samen door de smalle kronkelende straatjes met kleurrijke huizen en bezoekt de kerken en markten van de stad.

Na een uitgebreide rondleiding verlaat u San Cristobál en rijdt u naar het nabij gelegen San Juan Chamula. Het dorpje wordt bewoond door de Tzotzil-Maya’s en het lijkt hier alsof u een stap terug in de tijd zet. De Tzotzil hebben een geheel eigen cultuur met eeuwenoude rituelen. U bezoekt hier ondere andere de Iglesia de San Juan Chamula-kerk waar de vermenging van pre-Spaanse tradities en het Katholicisme te zien duidelijk is. U rijdt hierna verder naar San Lorenzo Zinacantán. Net als Chamula wordt Zinacantán voornamelijk bewoond door Tzotzil-Maya's. Zinacantá is een van de belangrijkste bloemen producerende dorpen in Mexico. Aan het eind van deze interessante dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

De inheemse bevolking van Chiapas

9
9

9: San Cristóbal – Palenque


Vandaag staat een 5 uur durende rit naar Palenque op het programma. Onderweg maakt u nog een stop bij de archeologische vindplaats Toniná. U bezoekt de site met uw deskundige privégids en leert alles over deze deze stad die ooit een van de belangrijkste steden binnen de Mayacultuur was. Na dit bezoekt rijdt u verder naar Misol-Ha. Deze indrukwekkende waterval stort van 35 meter naar beneden en is omringd door weelderige groene vegetatie. Indien gewenst kunt u zelfs achter de waterval komen via een ingenieus trappenstelsel. Een droog setje kleding is aan te raden!

Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw hotel in Palenque, gelegen nabij de beroemde archeologische vindplaats.

  • ★★★+ Quinta Chanabnal (1 nacht)

De Misol-Ha waterval

10
10

10 - Palenque - Campeche


Na het ontbijt gaat u met uw gids naar de archeologische vindplaats Palenque, misschien wel hét hoogtepunt van Chiapas. U verkent samen de oude Mayastad, die honderden jaren diep in de jungle verscholen lag. U leert meer over de tempels en de bewoners, en kunt enkele van de ruïnes beklimmen voor indrukwekkende vergezichten over de weelderige jungle.

Na de rondleiding wordt u in zo’n 4 uur naar uw volgende accommodatie nabij Campeche gebracht. Campeche is hoofdstad van de gelijknamige staat op het Yucatán schiereiland. U verblijft vanavond in een prachtig gerestaureerde haciënda op zo’n 30 minuten rijden van de stad.

  • ★★★★ Hacienda Uayamon (1 nacht)
11
11

11: Campeche - Uxmal - Mérida


Na het ontbijt verkent u met een privégids het kleurrijke centrum van de ommuurde stad Campeche. U leert over de havenstad van weleer en het moderne Campeche. De stad werd in 1540 door Spaanse veroveraars gesticht op de plaats waar voorheen een Mayastad lag. Campeche was een belangrijke doorvoerhaven vanwaaruit goederen naar Europa werden verscheept. De stad werd daardom door de eeuwen heen vaak geplunderd door piraten. Om de aanvallen tegen te gaan werd er in de 17e eeuw een 3,5 meter dikke stadsmuur om Capeche gebouwd. Het werd hiermee een van de best verdedigde steden van het Spaanse rijk. Het centrum van Campeche staat sinds het eind van de vorige eeuw op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Na de interessante rondleiding verlaat u Campeche en reist verder richting Mérida, de hoofdstad van de staat Yucatán. Onderweg brengt u nog een bezoek aan Uxmal, een prachtige Mayastad ten zuiden van Mérida. Uxmal werd gesticht rond het jaar 500 en staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Aan het eind van de middag wordt u bij uw volgende accommodatie afgezet. Chablé Yucatán is een luxe boetiekresort zo'n 40 kilometer ten zuiden van Mérida. U verblijft hier in een zeer ruime vrijstaande 'casita' met een eigen privézwembad en buitendouche.

  • ★★★★★ Chablé Yucatán (3 nachten)


Uxmal

Chablé Yucatán

12
12

12: Celestún en Mérida verkennen


In de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan Celestún, de thuisbasis van meer dan 2000 roze flamingo's in de winter en het vroege voorjaar. U maakt een boottocht door deze mystieke zoutwaterlagune om de grote verscheidenheid aan flora en fauna te zien. Indien gewenst kunt u hier ook een verfrissende duik nemen. Celestún is een magische plek voor natuurliefhebbers!

Na uw bezoek aan Celestún rijdt u terug naar Mérida om het historische stadscentrum te ontdekken. U leert over de geschiedenis van de stad en bezoekt de Zócalo, de Kathedraal van Mérida, Monumento a la Patria en El Paseo de Montejo, een prachtige brede laan met opmerkelijke koloniale gebouwen. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

Het koloniale centrum van Mérida

13
13

13: De cenotes van Yucatán


Vandaag gaat u met een privégids een van de meest verbazingwekkende natuurwonderen op het Yucatán schiereiland verkennen; de Maya-cenotes. De naam ‘cenote’ is afgeleid van een oud Maya-woord, "dzonot", dat verwijst naar een ondergrondse kamer die permanent water bevat. Cenotes zijn natuurlijke zwembaden die zijn ontstaan door het instorten van kalksteengesteente dat ondergronds water blootlegt. Ooit waren ze de belangrijkste bron voor zoet water in de oude Maya-wereld. Men geloofde dat cenotes helende eigenschappen hadden, en de meeste werden als heilige plaatsen beschouwd. Tegenwoordig zijn cenotes nog steeds een belangrijk element in het ecosysteem en de cultuur van Yucatán. Uw gids neemt u mee naar verschillende cenotes in de regio. U leert alles over dit bijzondere natuurverschijnsel en mag uiteraard in het verfrissende water van de cenotes zwemmen.

Cenotes in Yucatán

14
14

14: Mérida – Chichén Itzá - Riviera Maya


Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de privétransfer naar alweer uw laatste verblijf tijdens deze luxe rondreis Mexico. Onderweg brengt u met uw gids een bezoek aan de bekendste archeologische vindplaats van Mexico; Chichén Itzá. De Maya stad is een van de nieuwe zeven wereldwonderen en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Terwijl u door de stad loopt en El Castillo, de Tempel van de Krijgers, het balveld 'Juego de Pelota' en de heilige cenote bezoekt, leert u van de gids alles over de Maya’s en hun gebruiken. Na de rondleiding rijdt u in zo’n 3 uur naar uw volgende accommodatie. U verblijft de laatste dagen van deze reis aan de schitterende kust van de Riviera Maya in een zeer ruime villa met dompelbad van Chablé Maroma.

  • ★★★★★ Chablé Maroma (3 nachten)
15
15

15 & 16: Vrije dagen aan de Riviera Maya


Uw kunt uw dagen bij Chablé Maroma geheel naar eigen inzicht indelen. Aan de Riviera Maya liggen paradijselijke witte zandstranden die volop mogelijkheid bieden voor watersporten. Het gebruik van paddleboards en kajaks is inbegrepen. Indien gewenst kunt u optioneel ter plaatse verschillende activiteiten bijboeken zoals een snorkeltour naar het op één na grootste rif ter wereld, duiklessen, kooklessen en wijnproeverijen. Uiteraard kunt u ook gewoon ontspannen en genieten van de prachtige stranden en de heerlijke faciliteiten van Chablé.

17
17

17: Vertrek


Vandaag is helaas de laatste dag van uw luxe Mexico rondreis. De ochtend kunt u nog vrij besteden. Houdt u wel rekening met de officiële uitchecktijd van het hotel. Aan het begin van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en in zo’n 30 minuten naar de internationale luchthaven van Cancún gebracht. Hier vertrekt aan het eind van de middag uw vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend op Schiphol.

18
18

18: Aankomst in Amsterdam


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport. U reist het laatste stuk op eigen gelegenheid naar huis. We hopen dat u heeft genoten van een fantastische reis!

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Mexico reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Mexico

Voor deze 18-daagse Mexico Deluxe rondreis waarbij u kennis maakt met het prachtige zuiden van het land en verblijft in zijn mooiste en meest exclusieve accommodaties, dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 14.450 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen:

Bij de reissom zijn de vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals de overnachtingen in de genoemde accommodaties, al het benodigde privé-transport, begeleiding door lokale Engelssprekende privé-gidsen en alle unieke excursies als vermeld in het programma. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Mexico

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze luxe rondreis Mexico

Uniek arrangement
1 dag
op aanvraag
november t/m april

Mexico arrangement | Ballonvaart Teotihuacán

Tijdens deze zeer bijzondere ervaring gaat u de pre-Columbiaanse stad Teotihuacán vanuit de lucht bewonderen. U kunt genieten van een prachtige zonsopgang terwijl u met een heteluchtballon boven de Teotihuacánvallei vaart. Aansluitend brengt u met een gids een bezoek aan het indrukwekkende archeologische complex.

Lees meer

Wat kunt u van ons verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Advies op maat

Al onze reizen zijn maatwerk en geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt op basis van uw wensen en reisgezelschap uw persoonlijke en unieke reisprogramma samengesteld.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed en snel van dienst te zijn. Onze reisspecialisten zullen dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek. Binnen enkele dagen ontvangt u een gedetailleerd reisprogramma op maat.

Ultiem genieten

Eenmaal aangekomen in Mexico hoeft u niets anders te doen dan ultiem te genieten van de reis, de bijzondere ervaringen, het heerlijke eten en uw verblijf in de mooiste en fijnste hotels van het land.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat