Logo bg white

Beste reistijd Mexico

In het algemeen kan worden gesteld dat de beste reistijd voor Mexico de periode van november tot en met april is. Op deze pagina informeren we u over het te verwachten weer in de verschillende gebieden, de drukte in het hoogseizoen en wanneer u het beste naar Mexico kunt afreizen voor het zien van walvissen en walvishaaien.

Algemeen

november t/m april

In het algemeen kan worden gesteld dat de beste reistijd voor Mexico de periode van november tot en met april is. In deze maanden heeft u de grootste kans op weinig regen, een heldere lucht en veel zonneschijn. Wel kan het dan vooral in de avonduren fris zijn in de hooglanden en hoofdstad Mexico-Stad.

Mexico kent twee verschillende seizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april. In deze periode valt er weinig regen en is het minder vochtig. De rest van het jaar kan Mexico ook prima bezocht worden. De temperatuur ligt gedurende het gehele jaar rond de 30°C en varieert weinig. Tijdens de natte periode duren de regenbuien meestal maar een uur of twee en de zon laat zich ook vaak zien.

Vermijd het hoogseizoen

Voor Amerikanen is Mexico een zeer populaire winterzon bestemming en het hoogseizoen loopt van december tot en met de Paasweek. Ook in de maanden juli en augustus kan het, ondanks het regenseizoen, druk zijn door de internationale zomervakanties. Indien u niet gebonden bent aan de (school)vakanties is het dan ook verstandig om uw reis buiten deze maanden te plannen. Heeft u wat meer vrijheid wat betreft de reisperiode, dan zijn de maanden mei en november prachtige maanden. Het is er dan minder druk, en het in grootste deel van het land is het doorgaans warm en zonnig.

Blank

Yucatán schiereiland

november t/m april

De beste reisperiode voor het Yucatán schiereiland is van november tot en met april, het droge seizoen. In het regenseizoen heeft u meer kans op buien, en is het heter en vochtiger. In de maanden juni tot en met oktober komen er ook orkanen en tropische stormen voor, met name aan de kuststreek van de staat Quintana Roo aan de oostzijde van het schiereiland. De meeste orkanen zwakken af voordat ze het vasteland bereiken, dus ze komen gelukkig zelden voor.

Van juni tot en met september komen walvishaaien in groten getale naar de warme wateren rondom Isla Holbox, Isla Mujeres en Isla Contoy ten noordoosten van het schiereiland.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 26 27 27 29 30 30 31 31 31 29 28 27
mm 60 32 26 38 62 86 56 68 78 118 66 62

Centraal Mexico

november t/m april

Centraal Mexico heeft een gematigder klimaat dan het noorden en het zuiden van het land. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober en met name in de zomermaanden kan er flink wat regen vallen. In de wintermaanden is het zonnig en droog. Houdt u er wel rekening mee dat in de winter de temperatuur in de avond flink kan dalen in de hooglanden.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 19 21 23 25 25 23 21 21 21 20 20 19
mm 8 9 10 11 46 94 134 118 94 52 16 4

Westkust

november t/m mei

Aan de westkust van Mexico zijn november tot en met mei de droogste maanden. De temperatuur ligt in deze periode rond de 30 graden en er valt nauwelijks neerslag. De meeste regen valt van juni tot en met oktober, waarbij de kans op tropische stormen en orkanen het grootst is in september en oktober.

In de baai van Banderas bij Puerto Vallarta kunt u van december tot maart bultrugwalvissen zien.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 26 26 28 29 30 29 29 29 29 29 28 26
mm 14 12 6 2 8 52 112 118 112 106 28 26

Baja California

november t/m mei

Baja California heeft een woestijnklimaat. De beste reistijd is van november tot en met mei. In deze periode valt er bijna geen neerslag en is het nog niet te warm. In de zomermaanden kan het ontzettend heet worden, uitschieters naar 40 graden zijn in de maanden juli en augustus geen uitzondering. Ook de kans op regen is het grootst in de zomermaanden, al regent het hier over het algemeen veel minder dan in centraal Mexico en het Yucatán schiereiland.

De beste maanden om walvissen te spotten zijn januari tot en met maart. In deze tijd van het jaar migreren bultruggen, blauwe en grijze walvissen naar de Golf van Californië, de zee die het schiereiland Baja California van het Mexicaanse vasteland scheidt. De beste tijd om walvishaaien te zien is van november tot en met april.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 23 24 25 27 28 31 34 33 33 31 28 25
mm 14 6 2 1 4 5 32 78 72 26 10 14

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat