Logo bg white

Culinaire Mexico reis

17-daagse rondreis door Mexico
Vanaf € 10.990,00 p.p.
november t/m april
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Op reis door het culinaire hart van Mexico

U bent ongetwijfeld bekend met de wereldberoemde Mexicaanse taco’s, guacamole en tortilla’s, maar de Mexicaanse keuken is veel meer dan enkel deze lekkernijen. Ga met Tico op een culinaire ontdekkingsreis door Mexico en proef de authentieke gerechten die ervoor zorgde dat de Mexicaanse keuken sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Tijdens deze 17-daagse reis verkent u op privébasis enkele van de belangrijkste culinaire en culturele regio’s van het land. Onderweg zijn vele interessante en smakelijke excursies inbegrepen.

U start deze prachtige reis in de hoofdstad van het land, Mexico-Stad. Hier heeft u een eerste kennismaking met de authentieke Mexicaanse keuken en brengt u een bezoek aan een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Mexico; Teotihuacán. Per privétransfer reist u verder naar San Miguel de Allende, waar u een fantastische kookles krijgt en een gerenommeerde wijngaard bezoekt. De volgende stop is Puebla, bekend om zijn kleurrijke historische binnenstad en de heerlijke lokale keuken. U reist verder naar Oaxaca, volgens velen de culinaire hoofdstad van het land. Vele Mexicaanse lekkernijen vinden in deze regio hun oorsprong. U de reis af met een aantal heerlijke dagen in Puerto Escondido aan de Pacifische kust van Oaxaca. Een unieke Mexico reis vol prachtige hotels en culinaire hoogtepunten!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze culinaire Mexico reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Mexico-Stad


Vandaag gaat deze culinaire Mexico reis van start. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport van waar u per directe KLM-vlucht in ca. 11,5 uur naar de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad vliegt. Eenmaal aangekomen haalt u uw bagage op en begeeft u zich naar de uitgang waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een hartelijk welkom in Mexico! Vanaf de luchthaven volgt een transfer naar uw sfeervolle hotel, gelegen in de chique wijk Polanco. U vindt hier leuke winkels, de beste restaurants van de stad en vele interessante musea.

In de avond ontmoet u uw gids voor een eerste culinaire kennismaking met Mexico. U gaat drie van de beroemdste exportproducten van het land proeven: taco's, tequila en bier. Al wandelend verkent u enkele van de leukste buurten van Mexico-Stad: San Rafael, Anzures, Roma en Condesa. Onderweg probeert u verschillende taco-stijlen bij enkele traditionele ‘taquerías’ onder het genot van een lokaal biertje. Tot slot staat er een leuke tequila proeverij op het programma. In een sfeervol proeflokaal zal een expert u verschillende tequila’s laten proeven. Tijdens de proeverij leert u over de verschillende tequilasoorten en proeft u tequila’s van enkele van de beste distilleerderijen.

  • ★★★★ The Alest Hotel (3 nachten)

The Alest Hotel

2
2

2: Culinaire wandeling door het historisch centrum


Vandaag staat in het teken van de traditionele smaken van Mexico, van pre-Spaanse gerechten tot hedendaagse lekkernijen. De ochtend kunt u nog vrij besteden. In de middag wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald. Samen wandelt u door het historisch centrum Mexico-Stad. Ooit was dit het centrum van de Azteekse wereld, Tenochtitlan. U verkent de belangrijkste Azteekse markt, drinkt een drankje in een typische ‘cantina’ en stopt uiteraard bij verschillende ‘streetfood’ kraampjes. Aan het eind van de middag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

Heerlijke taco's proeven

3
3

3: Frida Kahlo & Xochimilco


In de ochtend wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald. U bezoekt allereerst de wijken San Angel en Coyoacán, een prachtig deel van Mexico-Stad met smalle, geplaveide straatjes en grote kleurrijke huizen. Als u op een zaterdag in San Angel bent, kun u de 'Bazar del Sabado' verkennen, een sfeervolle markt die mensen uit de hele stad aantrekt. Voor de lunch neemt uw gids u mee naar de authentieke Mexicaanse markt ‘Mercado Coyoacán’. Na de lunch gaat u naar het Frida Kahlo museum, gehuisvest in het karakteristieke blauwe huis waar de beroemde kunstschilderes een groot deel van haar leven heeft gewoond en gewerkt.

Nadat u het museum uitgebreid heeft verkend rijdt u naar Xochimilco. Dit deel van de stad is beroemd om zijn enorme verzameling kunstmatige eilandjes. De Azteken bouwden hier ‘chinampa's’, drijvende tuinen die werden gebruikt wegens een tekort aan landbouwgrond. U komt alles te weten over de ingenieuze techniek van de Azteken om voedsel te verbouwen, terwijl u de oude kanalen doorkruist op een kleurrijke trajinera-boot; een replica van een kano uit het Azteekse tijdperk. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

Xochimilco

4
4

4: Mexico-Stad - San Miguel de Allende


U begint de dag met een bezoek aan een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Mexico; Teotihuacán. U verkent met een deskundige gids het gebied en leert over de rituelen, overtuigingen en het dagelijks leven van de Azteken en de toenmalige inwoners van Teotihuacán.

Na deze interessante ochtend wordt u per privétransfer naar San Miguel de Allende gebracht. Deze sfeervolle stad ligt op zo’n 3,5 rijden ten noordoosten van Mexico-Stad. Nadat u zich heeft gevestigd in uw hotel kunt u de rest van de dag gebruiken om de stad alvast te gaan verkennen.

  • ★★★★ Hotel Matilda (3 nachten)
5
5

5: Kookcursus


Vandaag staat een leuke kookles op het programma. Leer waar de ingrediënten vandaan komen, hoe ze worden bereid en hoe u de gerechten thuis opnieuw kunt maken.

U wordt aan het eind van de ochtend bij uw hotel opgehaald door uw gids en start de dag bij de belangrijkste lokale markt in San Miguel de Allende, waar u ingrediënten voor uw lunch uit gaat zoeken. Daarna start de voorbereiding onder leiding van een deskundige lokale chef. U krijgt veel essentiële tips voor het maken van authentieke Mexicaanse gerechten. Nadat u de zelfgemaakte lunch genuttigd heeft wordt u weer netjes naar uw hotel teruggebracht en kunt u de rest van de middag vrij besteden.

6
6

6: Bezoek aan de Cuna de Tierra wijngaard


De ochtend kunt u vrij besteden in San Miguel de Allende. Aan het begin van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de Cuna De Tierra wijngaard gebracht, dit is een van de beste wijnmakerijen in de regio. Mexico staat vooral bekend om zijn bieren en sterke dranken, maar er worden ook in verschillende delen van het land fantastische wijnen geproduceerd.

Na met een heerlijk glas wijn te zijn ontvangen door de sommelier krijgt u een rondleiding door de wijngaarden en komt u alles te weten over de smaakvolle wijnen die hier worden gemaakt. Rond lunchtijd neemt u plaats in het restaurant van Cuna De Tierra voor een heerlijke viergangenmaaltijd met bijpassende wijnen. Na deze fantastische lunch wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in San Miguel de Allende en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Mexicaanse wijngaarden

7
7

7: San Miguel de Allende – Puebla


Na het ontbijt wordt u door een chauffeur opgehaald en in zo’n 5 uur naar Puebla gebracht, de hoofdstad van de gelijknamige staat ten oosten van Mexico-Stad. Puebla staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is vooral bekend om zijn kleurrijke historische binnenstad en de heerlijke regionale keuken. U verblijft de komende nachten in een aangenaam hotel op steenworp afstand van het historisch centrum van de stad.

In de avond wordt u bij uw hotel opgehaald en naar een historisch pand in het centrum van de stad gebracht. Hier krijgt u van een privékok een demonstratie in het maken van ‘mole poblano’, een zeer complexe saus die doorgaans met kip geserveerd wordt. Dit gerecht staat symbool voor Puebla en mag bij een bezoek aan de stad zeker niet worden overgeslagen. Na de kookles wordt het diner geserveerd, bestaande uit een traditioneel voorgerecht, mole poblano, en een heerlijk dessert. Een fantastische eerste kennismaking met Puebla!

  • ★★★★ Banyan Tree Puebla (3 nachten)

Banyan Tree Puebla

8
8

8: Cholula en omgeving


In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor een interessante dag in de omgeving van Puebla. U bezoekt allereerst het kleine historische plaatsje Cholula, gelegen aan de rand van Puebla. Cholula was in de tijd van de Azteken een belangrijke nederzetting en u vindt hier de grootste piramide ter wereld; Tlachihualtepetl. De piramide lijkt echter meer op een kunstmatig aangelegde berg dan een piramide. Bovenop de piramide staat de ‘Santuario de Nuestra Señora de los Remedios’, een prachtige kerk gebouwd door de Spanjaarden Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over Cholula en de Popocatépetlvulkaan.

Ook bezoekt u de Santa Maria Tonantzintla en de San Francisco Acatepec. Deze bijzonder kleurrijke kerken combineren Europese en inheemse Mexicaanse culturen en toont een architecturale stijl die bekend staat als inheemse barok. U sluit deze culturele dag af in het Barroco International Museum in Puebla, ontworpen door de Japanse architect Toyo Ito. U krijgt een rondleiding en leert alles over de karakteristieke architectonische bouwstijl van de regio.

Grote Piramide van Cholula

9
9

9: Culinaire wandeling door Puebla


In de ochtend ontmoet u uw gids in de lobby van uw hotel voor een smaakvolle dag in Puebla vol regionale culinaire specialiteiten. Tijdens de wandeling proeft u enkele van de meest traditionele delicatessen, zoals molotes, pelonas en cemitas, en probeert u taco's bij verschillende straatverkopers. Ook bezoekt u enkele iconische historische gebouwen, zoals Palafoxiana, de eerste bibliotheek in Amerika, en Capilla del Rosario, een van de mooiste kapellen in Mexico. U eindigt de rondleiding in de ‘Calle de los Dulces’, een straat vol met snoepwinkels. Hier proeft u handgemaakte lekkernijen en probeert u camotes, Puebla's kenmerkende snoep gemaakt van zoete aardappel.

10
10

10: Puebla – Oaxaca


Vandaag brengt een chauffeur u in zo’n 4 uur naar Oaxaca, de hoofdstad van de gelijknamige staat in het zuiden van het land. Oaxaca is een cultureel zeer rijke staat waar 16 etnische groepen wonen, elk met hun eigen taal, tradities en keuken. Oaxaca-Stad staat bekend als de culinaire hoofdstad van Mexico, en vele van Mexico’s befaamde gerechten vinden hier hun oorsprong. U verblijft de komende nachten in een stijlvol hotel in het historisch centrum van de stad.

In de middag ontmoet u de kok die u vandaag alles over de keuken van Oaxaca gaat leren. Nadat u het menu hebt geselecteerd dat u vandaag gaat maken, loopt u samen naar een bruisende lokale markt waar uw gids u vertelt over de belangrijkste Oaxaanse ingrediënten, zoals kleurrijke en smaakvolle gedroogde pepers en typische Oaxaca kaas. Na het interessante bezoek aan de markt is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Samen met de chef-kok maakt u verschillende salsa's, tortilla's, een aperitief, soep, mole en een dessert. Nadat u het zelfgemaakte feestmaal heeft genuttigd wordt u weer netjes naar uw hotel teruggebracht.

  • ★★★★ Escondido Oaxaca (3 nachten)

Naar de markt in Oaxaca

11
11

11: Oaxaca's beroemde mezcal


Vandaag rijdt u met een gids door de Oaxaca vallei en bezoekt u verschillende distilleerderijen (mezcaleria's) die op een authentieke manier ‘mezcal’ maken. Mezcal is een alcoholische drank die net als tequila wordt gemaakt van de agaveplant. Het zeer populaire drankje vindt zijn oorsprong in Oaxcaca. U leert over het fermentatieproces en de talloze agavesoorten waar mezcal van gemaakt wordt. Uiteraard staan er ook verschillende proeverijen op het programma en er is een heerlijke lunch inbegrepen.

12
12

12: Monte Albán en Teotitlan de Valle


Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een excursie naar Monte Albán, een van de oudste steden in Meso-Amerika, en de hoofdstad van de Zapoteken. Vandaag de dag wordt Monte Albán nog steeds als heilig beschouwd door sjamanen. Gelegen in het centrum van de Oaxaca-vallei, oefende Monte Albán politieke, economische en ideologische controle uit over andere gemeenschappen in de vallei en in de omliggende berggebieden. U verkent de stad met uw gids en krijgt uitleg over wat er bekend is over Monte Albán en wat een mysterie blijft.

U luncht vandaag thuis bij een Zapoteekse familie. De Zapoteken behoren tot de oorspronkelijke bevolking van Mexico en u heeft tijdens de lunch uitgebreid de tijd om over hun cultuur te leren. Vervolgens rijdt u door naar Teotitlan de Valle waar u een familie bezoekt die gespecialiseerd is in het spinnen en weven van Oaxaca-tapijten. De ambachtslieden in Teotitlan de Valle zijn beroemd door hun gebruik van natuurlijke kleurstoffen en authentieke werkwijze. Het duurt ongeveer zes maanden voordat één persoon een vloerkleed maakt. De kleuren worden gemaakt van verschillende soorten fruit en groenten, en zelfs van een insecten die ‘cochenille’ worden genoemd. Na deze zeer interessante culturele dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

Teotitlan de Valle

13
13

13: Oaxaca – Puerto Escondido


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en in ongeveer 6 uur naar de Pacifische kust van Oaxaca gereden. Het is een prachtige tocht door het Sierra del Madre Sur-gebergte. U verblijft in een heerlijk hotel net buiten Puerto Escondido, gelegen aan een ongerept stuk Mexicaanse kust. Het stadje is nog niet echt ontdekt door het massatoerisme, en het is dan ook de ideale plek om uw culinaire Mexico reis in alle rust af te sluiten.  • ★★★★ Hotel Escondido (3 nachten)
15
15

14 & 15: Vrije dagen in Puerto Escondido


De komende dagen kunt u vrij besteden deze paradijselijke omgeving. Voor de actieve reizigers zijn er vanuit het hotel verschillende optionele (watersport) activiteiten te ondernemen. Puerto Escondido is, door de hoogte van de golven en de omstandigheden van de stranden, een van de beste plekken in Mexico om te surfen. Uiteraard kan er ook geluierd worden op het strand of bij het zwembad. Een heerlijke afsluiter van uw reis!

16
16

16: Vertrek


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Puerto Escondido gebracht. U vliegt terug naar Mexico-Stad, waar u overstapt op een directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

17
17

17: Aankomst in Amsterdam


Aankomst in Amsterdam, waar deze Culinaire Mexico reis tot een einde komt. We hopen dat u heeft genoten van een fantastische reis!

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Mexico reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie van deze culinaire Mexico reis:


Voor deze 17-daagse culinaire reis door Mexico dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom van € 10.990 per persoon.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals de overnachtingen in de genoemde accommodaties, al het benodigde privé-transport, begeleiding door lokale gidsen en alle unieke excursies, proeverijen, lunches en diners als vermeld in het programma. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Mexico

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze culinaire Mexico reis

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.590,– p.p.
november t/m mei

Mexico arrangement | One&Only Mandarina

One&Only Mandarina is prachtig gelegen tussen de eeuwenoude bomen van het Sierra del Vallejo regenwoud aan de spectaculaire kustlijn van de Riviera Nayarit in Mexico. Er zijn 105 vrijstaande privévilla's in de boomtoppen of op de kliffen, elk met een eigen dompelbad en ruim terras. Tijdens uw gehele verblijf heeft u de beschikking tot een persoonlijke host die uw ervaring zal optimaliseren door activiteiten naar wens te organiseren.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Advies op maat

Al onze reizen zijn maatwerk en geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt op basis van uw wensen en reisgezelschap uw persoonlijke en unieke reisprogramma samengesteld.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed en snel van dienst te zijn. Onze reisspecialisten zullen dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek. Binnen enkele dagen ontvangt u een gedetailleerd reisprogramma op maat.

Ultiem genieten

Eenmaal aangekomen in Mexico hoeft u niets anders te doen dan ultiem te genieten van de reis, de bijzondere ervaringen, het heerlijke eten en uw verblijf in de mooiste en fijnste hotels van het land.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat