Delen

15 maart 2019

De meest bijzondere accommodaties in Azië

Door: Jelisa Davids

Onze bestemmingen in Azië kennen veel mooie accommodaties, de één luxe, de ander zeer comfortabel en uniek. Azië specialist Jelisa heeft in deze blog de mooiste en meest bijzondere accommodaties voor je op een rijtje gezet.

Four Seasons Tented Camp Golden Triangle (Thailand)

Overnacht in een luxe tent, spectaculair gelegen en middenin de natuur! Deze unieke accommodatie is gelegen in de jungle aan de oevers van de Ruak rivier en nabij de Mekong rivier die Thailand, Myanmar en Laos van elkaar scheidt. Vanaf je eigen terras heb je een prachtig uitzicht over de sprookjesachtige omgeving. In overleg met de accommodatie kun je elke dag deelnemen aan één of meerdere inbegrepen activiteiten. Aan het einde van de middag is het heerlijk genieten in de Burma Bar vanwaar je een uitzicht heeft over de omgeving en een prachtige zonsondergang. Lees meer.

De romantische Gypsy privé cruise (Laos)

De meest comfortabele en unieke manier om Noord-Laos te verkennen is met de Gypsy privé cruise. De Gyspy is een zeer exclusief vaartuig en laat je in luxe kennismaken met de verborgen schatten van de Mekong. De boot is stijlvol ingericht met houten meubilair dat prachtig past bij de groene omgeving. Gooi de deuren van je suite open om de frisse berglucht binnen te laten, of geniet van een gastronomische keuken bij kaarslicht onder de sterrenhemel. Gedurende deze cruise ga je regelmatig aan wal om een aantal authentieke dorpjes te verkennen waar je meer leert over het lokale en traditionele leven in Noord-Laos. Deze luxe privé cruise biedt een voortreffelijke en onvergetelijke ervaring op de Mekong! Lees meer.

Shinta Mani Wild (Cambodja)

Het Shinta Mani Wild bestaat uit 15 comfortabele tenten, gelegen in de wildernis van Cambodja. Het Cardamom National Park dat grenst met het Bokor National Park en het Kirirom National Park maken samen deel uit van één van de grootste wildernis gebieden in Zuidoost-Azië. Dit gebied, dat bestaat uit bergketens bedekt met jungle, is het thuis van wilde olifanten, beren, gibbons, tijgers en vele andere diersoorten! Tijdens je verblijf overnacht je in een luxe tent, gelegen boven de oever van de rivier. De tenten beschikken over een heerlijk terras waar je kunt ontspannen na een dag vol activiteiten (inbegrepen). Een verblijf in het Shinta Mani Wild is de perfecte combinatie tussen avontuur, luxe en comfort! Lees meer.

Topas Ecolodge (Vietnam)

Deze heerlijke lodge is prachtig gelegen in het noorden van Vietnam op ca. 1 uur rijafstand van het bergstadje Sapa. Vanuit je comfortabele bungalow kun je genieten van het sprookjesachtige uitzicht op de omliggende bergen en rijstvelden. In de omgeving kun je goed wandelen, of fietsen naar de omliggende dorpjes waar etnische minderheden zoals de Red Dao leven. De lodge beschikt niet over televisie of internet en je kunt hier dan ook helemaal tot rust komen. Lees meer.

Phum Baitang (Cambodja)

Phum Baitang betekent ‘het groene dorp’ en is een bijzondere accommodatie gelegen tussen de rijstvelden en groene tuinen nabij Siem Reap. Dit elegante verblijf is een rustgevende uitvalsbasis om de betoverende Tempels van Angkor te bezoeken. Na een actieve dag vol tempels, kun je in je eigen villa met plunge pool helemaal tot rust komen. De huisjes zijn geïnspireerd op de traditionele houten Khmer huisjes die je overal in Cambodja ziet. Zowel het interieur als het exterieur zijn zo vormgegeven dat het de ideale sfeer creëert tussen authenticiteit en luxe!

Het Papua Paradise Eco Resort (Indonesië)

Niet zozeer de accommodatie zelf maar de locatie des te meer maakt het Papua Paradise Eco Resort zo bijzonder. Want de naam verklapt het eigenlijk al: in het Papua Paradise Eco Resort waan je je in een waar paradijs! De accommodatie bevindt zich namelijk in het hart van Raja Ampat, dat vaak wordt beschreven als het laatste stukje paradijs op aarde. Deze eilandengroep, gelegen ten noordwesten van Papoea, ligt in het hart van de zgn. 'koraaldriehoek‘ en kent de grootste biodiversiteit op aarde! Het is een paradijs voor duikers en snorkellaars en wordt wereldwijd genoemd als beste duiklocatie ter wereld. Ook boven water is het onwaarschijnlijk mooi. Verschillende soorten paradijsvogels, neushoornvogels, papegaaien en ander dierenleven kunnen hier worden gespot tijdens een wandeling door de dichtbegroeide jungle. Lees meer.

Ahaspokuna Bush Walks Camp (Sri Lanka)

Het Ahaspokuna Bush Walks Camp is een zeer bijzondere accommodatie gelegen in de natuurrijke omgeving Ahaspokuna tussen het Horton Plains en het Udawalawe National Park. Dit exclusieve kamp is enkel te voet te bereiken en bestaat uit 3 comfortabele tenten, allen uitgerust met eigen sanitair. Bij het verblijf zijn alle maaltijden en geselecteerde drankjes inbegrepen. Evenals de verschillende wandelingen onder begeleiding van een naturalist. Je eigen accommodatie beschikt over een buiten bed waar je overdag heerlijk in de zon kan ontspannen en 's avonds van de sterrenhemel kunt genieten. Voor liefhebbers van wandelen, avontuur en exclusiviteit is een verblijf in Ahaspokuna een onvergetelijke toevoeging aan de reis door Sri Lanka! Lees meer.

Keemala Resort (Thailand)

Het Keemala Resort op het eiland Phuket bevindt zich op een rustige plek, weg van de drukte die elders op het eiland te vinden is. Keemala is gesitueerd tegen een heuvel en kijkt uit over het dorpje Kamala en de prachtige Andamanse zee. De verschillende typen accommodaties zijn gebaseerd op authentieke woongelegenheden zoals het lemen hutje, de boomhut, de tent en het vogelnestje. Alle accommodaties zijn authentiek ingericht en van alle gemakken voorzien, inclusief eigen zwembad. Dit is luxe op een unieke manier! Lees meer.

Blank

Bezoek Azië met Tico Reizen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een mooie reis naar Azië maken? Neem dan contact met ons op! We assisteren je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis op maat naar één (of meerdere) van onze bestemmingen in Azië.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat