Logo bg white

Beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

juni t/m oktober

Wanneer u van plan bent om Tanzania te bezoeken, is het belangrijk om te weten wanneer de beste reistijd is voor uw specifieke activiteiten. Tanzania heeft verschillende klimaten en seizoenen die van invloed kunnen zijn op uw ervaring in het land.

Als het gaat om de beste reistijd voor Tanzania, zijn er over het algemeen twee droge seizoenen, namelijk van juni tot oktober en van januari tot februari. Deze periodes worden beschouwd als de beste tijd om wilde dieren te spotten tijdens een safari in de nationale parken van Tanzania, waaronder de Serengeti, Ngorongoro-caldera en het Tarangire National Park. Tijdens deze droge seizoenen is het landschap minder begroeid, waardoor dieren gemakkelijker te zien zijn, vaak rondom waterbronnen.

Blank

The Great Migration

juni t/m augustus

De beste tijd om de Great Migration in Tanzania te zien, is van juni tot augustus. Dit is doorgaans het moment wanneer de enorme kuddes wildebeesten, gazellen en zebra's de Mara-rivier oversteken vanuit de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia. Dit is een indrukwekkend schouwspel van Moeder Natuur! Uiteraard is het nooit een garantie dat u dit indrukwekkende spektakel ook daadwerkelijk zal zien.

Blank

Zanzibar

juni t/m oktober - december t/m maart

De beste tijd om Zanzibar te bezoeken is van juni tot oktober en van december tot maart. In deze maanden valt de minste regen en de temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden Celsius. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de zon, de zee en de stranden. Als u van plan bent om te duiken of snorkelen, dan zijn de maanden november tot en met maart ideaal, omdat het water helderder is en het zicht beter.

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat