Logo bg white

Zeilcruise langs de Mergui eilanden

6-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 1.800,00 p.p.
Medio oktober t/m maart

Zeilen langs de Mergui eilanden

Gedurende 6 dagen / 5 nachten zeilt u langs de paradijselijke eilanden van de Mergui Archipel, welke bestaat uit ruim 800 prachtige eilanden, pal bij de grens met Thailand. Van 1940 tot 1997 waren deze eilanden niet toegankelijk voor toeristen, en u treft hier dan ook nog altijd een ongerept stukje Myanmar met vooral kleinschalig toerisme. Het overgrote deel van de eilanden is bedekt met dichtbegroeid tropisch regenwoud, aan de kust uitlopend in een waar stelsel van mangrovebossen. De eilanden beschikken over prachtige langgerekte hagelwitte zandstranden en worden omgeven door vele kalkstenen en granieten rotsen. Snorkellaars komen hier zeker aan hun trekken. De onderwaterwereld biedt schilderachtige koraalriffen met vele soorten hard- als zacht koralen, en vele vissoorten, variërend van kleine kleurrijke vissen, tot grotere haai- en rog soorten.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Kawthaung – The Three Islets

U arriveert vandaag op de luchthaven van Kawthaung, gelegen in het zuiden van Myanmar. Op de luchthaven start uw 5-daagse cruise arrangement langs de eilanden van de Mergui archipel. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar de haven van Kawthaung. Wanneer de tijd het toelaat kunt u een kort bezoekje brengen aan enkele bezienswaardigheden van Kawthaung. Zo is het erg leuk om een bezoekje te brengen aan de levendige markt in de buurt van de haven en Victoria Point, het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Myanmar. Stop ook bij het King Bayint Haung beeld en de Pyi Daw Aye Pagoda, waar u een spectaculair uitzicht heeft over de rivier.

U gaat aan boord van het kleine schip M/S Sea Gipsy, een eenvoudig maar goed verzorgd schip geschikt voor maximaal 10 personen. U overnacht in een ‘open-air’ gazebo welke iedere avond speciaal voor de nacht gereed wordt gemaakt. Dit zijn dan ook geen dichte kajuiten. Sanitair aan boord is gedeeld. De komende dagen verblijft u op basis van volpension aan boord van de M/S Sea Gipsy. Alle vermelde uitstapjes zijn inbegrepen.

  • M/S Sea Gipsy (4n – vp)

Eilandengroep Mergui

2
2

2: The Three Islets – Moken Village – Bo Cho Island – Lampi Island

Word wakker met een prachtig uitzicht op The Three Islets. Na het ontbijt heeft u tijd om te zwemmen en te snorkelen in het kristalheldere water. Later deze ochtend zal u onder begeleiding van een gids een wandeling door het tropische regenwoud van een van de eilandjes maken. Nog voor de lunch brengt u een bezoek aan een dorpje van de Moken. Tijdens de lunch zet de boot koers richting Bo Cho Island, de grootste gipsy vestiging in de omgeving. Maak kennis met de lokale bevolking en geniet van de adembenemende uitzichten. In de avond zal de boot voor anker gaan in de buurt van Lampi Island. U overnacht aan boord van M/S Sea Gipsy.

3
3

3: Lampi Island – Tar Yar Island – Pilar Island

Vroeg in de ochtend heeft u tijd om te kanoën door de nabijgelegen mangroves. Ook bij de volgende bestemming van vandaag: Tar Yar Island, heeft u alle gelegenheid om te kanoën, te snorkelen of te zwemmen. Vroeg in de avond zet de boot koers in zuidelijke richting om voor anker te gaan bij Pilar Island. Overnachting aan boord van M/S Sea Gipsy.

4
4

4: Pilar Island – Hlaing Gu Island – Salon Island

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Hlaing Gu Island. U heeft hier tijd om het eiland te verkennen. Natuurlijk heeft u ook hier mogelijkheid om te kanoën, te snorkelen of te zwemmen. In de middag brengt u een bezoek aan Zar Det Nge Island, waarna u doorvaart naar Salon Island. Deze laatste avond wordt afgesloten met een heerlijke barbeque aan boort van de boot. Overnachting aan boord van M/S Sea Gipsy.

5
5

5: Einde cruise in Kawthaung

Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende 5-daagse tocht. Na het ontbijt vertrekt de boot weer richting de haven van Kawthaung. Een vertegenwoordiger van de M/S Sea Gipsy verzorgt uw transport terug naar de luchthaven van Kawthaung.

Prijsindicatie voor deze zeilcruise langs de Mergui eilanden

Voor deze 6-daagse zelcruise geldt een indicatie reissom van €1.800 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf en volpension. Tevens zijn de transfers van en naar de luchthaven van Kawthaung inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Myanmar reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat