Logo bg white

Zeilen door de Mergui archipel

6-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 3.400,00 p.p.
November t/m maart
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Zeilcruise door de Mergui archipel

Gedurende 6 dagen / 5 nachten zeilt u langs de paradijselijke eilanden van de Mergui Archipel, welke bestaat uit ruim 800 prachtige eilanden, pal bij de grens met Thailand. Van 1940 tot 1997 waren deze eilanden niet toegankelijk voor toeristen, en u treft hier dan ook nog altijd een ongerept stukje Myanmar met vooral kleinschalig toerisme. Het overgrote deel van de eilanden is bedekt met dichtbegroeid tropisch regenwoud, aan de kust uitlopend in een waar stelsel van mangrovebossen.

De eilanden beschikken over prachtige langgerekte hagelwitte zandstranden en worden omgeven door vele kalkstenen en granieten rotsen. Snorkellaars komen hier zeker aan hun trekken. De onderwaterwereld biedt schilderachtige koraalriffen met vele soorten hard- als zacht koralen, en vele vissoorten, variërend van kleine kleurrijke vissen, tot grotere haai- en rog soorten. De Mergui eilanden zijn een waar paradijs op aarde!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start cruise

Vandaag gaat uw zeilcruise door de Mergui archipel van start. 's Ochtends gaat u aan boord van het stijlvolle zeilschip Meta IV (of gelijkwaardig), een mooi, robuust en klassiek jacht geschikt voor geschikt voor maximaal 8 personen. U overnacht in een één van de kajuiten met eigen sanitaire voorzieningen. De komende dagen verblijft u op basis van volpension aan boord en alle vermelde maaltijden en uitstapjes zijn dan ook inbegrepen.

Na afvaart zet het schip koers richting Barwell Island waar u de rest van de middag en avond heerlijk kunt genieten van het paradijselijke strand.


  • Meta IV (of gelijkwaardig)
2
2

2: Bardwell Island – Island 88

Nadat u heeft ontbeten en nog even een ochtendduik heeft genomen in het kristalheldere water, zeilt het schip richting Island 115. Een eiland waar vaak ook de lokale Moken aanwezig zijn. De Moken zijn de traditionele bewoners van de Mergui archipel en worden ook wel zee-zigeuners genoemd. Deze etnische minderheid leeft zowel op het water als op land en hebben een semi-nomadische levensstijl.

In de middag vaart u naar een kleine groep eilanden die ook wel de Mid Group wordt genoemd. Wanneer de tijd het toelaat gaat u op excursie in het mangrovebos van Island 88. Na een avondduik is het tijd voor het diner aan boord van het schip, gelegen in een rustige baai.

3
3

3: Island 88 – Great Swinton Island

’s Ochtends vaart het schip rustig naar een klein dorpje op het Nyang Wee Island, waar een aantal lokale zee zigeuners woont. U brengt een bezoek aan het dorpje en ziet hoe deze traditionele mensen leven.

Na de lunch zeilt het schip in westelijke richting naar Great Swinton Island waar u een mooie wandeling door de jungle en langs een kreek maakt. Mocht u geïnteresseerd zijn in het boeddhisme dan kunt u ook kort bezoek brengen aan een lokaal klooster. Hierna heeft u de tijd om te snorkelen en kunt u genieten van een zonsondergang aan boord van het schip.

’s Avonds wanneer het donker is, kunt u met een beetje geluk de zee zien schitteren door het lichtgevende plankton.

Traditioneel Moken huisje

4
4

4: Great Swinton Island – Jar Lann Kyunn

Al vroeg in de ochtends zet het schip koers richting Ohway Island, een van de beste plekken om te snorkelen en te vissen tijdens deze zeilcruise door de Mergui archipel. Het koraal is hier erg divers, kleurrijk en er zwemmen vele tropische vissoorten. Het onderwaterleven is hier dan ook fenomenaal!

Na de lunch zeilt het schip naar Jar Lann Kyun waar het voor anker zal gaan tussen de hoge kliffen. Dit is een van de meest spectaculaire baaien van de Mergui archipel. De natuur is hier fantastisch en in het mangrovebos kunt u neushoornvogels spotten. Na zonsondergang dineert u aan boord.

Meta IV

5
5

5: Jar Lann Kyun – Za Det Nge Island

Vandaag staat er een lange zeiltocht richting het paradijselijke Za Det Nge Island op het programma. Onderweg stopt u bij Rhino Island waar u kunt genieten van het heldere turquoise water. Het Za Det Island heeft prachtige baaien en stranden en u zult vanavond genieten van een feestelijk laatste avondmaal op het strand.

6
6

6. Einde cruise

Vandaag komt er een einde aan uw unieke zeilcruise door de Mergui archipel. Vroeg in de ochtend zeilt het schip terug naar de haven van Kawthoung. Onderweg heeft u nog een laatste brunch aan boord waarna het tijd is om aan wal te gaan. Einde van uw zeilcruise door de Mergui archipel.

Prijsindicatie voor deze zeilcruise door de Mergui archipel

Voor deze 6-daagse zeilcruise geldt een indicatie reissom van €3.400 per persoon (bij deelname van 2 personen). Tevens zijn de transfers van- en naar de luchthaven van Kawthaung inbegrepen. Bij deze prijsindicatie zijn alle maaltijden, geselecteerde dranken en dagelijkse excursies inbegrepen.

Het is niet mogelijk om deze zuilcruise door de Mergui archipel los bij ons te boeken. Wij nemen deze cruise graag voor u op in uw individuele reisplan op maat.

Wilt u meer weten? Neem contact op met onze reisexperts!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Myanmar. Zij kennen het land uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte rondreis op maat voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat